- 15 Şubat 2011
- 7.011
- 20
- 158
kizlar baksaniza ne yaziyor
"Tiroit bezinin hamileliğe etkisi var mı?
Tiroit metabolizmayı etkileyen çok önemli bir bezdir Bu bezin doğru çalışmaması durumunda birçok organ etkilenmektedir. Üreme organları da etkilenir. Başta yumurtlama ve sperm kalitesi etkilenir. Zehirleyici ve tembel tiroit durumunda gebelik güçleşir. Gebe kalınsa da erken doğum veya düşük yapma riski çok yüksek olur.
Tiroit ilacı kullanan bir kişi hamile kalmayı planlayabilir mi?
Tiroit ilacı kullanan hastalar ise tiroit kontrolü sağlandıktan sonra gönül rahatlığı ile gebe kalabilir. Gebelik döneminde tiroit hormonlarına ihtiyaç artar. Bu durumda ilaç kullanan hastaların doktoruna danışarak doz artırması gerekebilir.
Tiroit hastaları için doğum hangi durumlarda tehlikeli olabilir?
Tiroit hormonlarının dozu iyi ayarlanmadığı sürece erken doğum, doğan bebeğin zeka geriliği, sakatlık ve sık enfeksiyona rastlanabilir."
yani ya hamile kalamayabilirim, ya kalip düsük olabilir, düsük olmazsa bebekde sakatlik veya zeka geriligi olabilirmis
nasil moralim bozuldu anlatamam
ben zaten reglimle ilgili troid hastaligimi ögrenmeden 2-3 ay önce sorunlarim baslamisti.
hap alinca düzeldi sandim fakat biliyorsunuz en son 11gün gecikme üzerine oldum.
teselli edeyim kendimi.
dünyaya gelecek insanlarin ruhunu Allah kalu belada yaratmis.
yani dünyaya o ruh belli ana babadan gelecekse bu kalu beladan beri bellidir.
yani Allah bana bir cocuk nasip edecekse eder, etmeyecekse etmez.
saglikli edecekse eder, saglikli etmeyecekse etmez. kader yani.
biz tedbirimizi alip ilacimiza devam edelimde gerisi takdir Allah'in
Kızlar,Günaydın..
Gerçi öğlen oldu
Oruçluyum bugün,bütün gün uyuyacagım sanırım.. :44:
günaydıııınn kızllaaaaarr :)
işte sahura kalkarsın tabi sen mi hazırlıosun bilmiyorum da eğer sen hazırlıosan hazırlık yaparken al oturana kadar yarım saat geçio zaten
bizim evde annem tutamıo şekerden dolayı babamda genelde ankara dışında olduğu için yada ankarada olsada geçeen sene 14 saat filandı inşaatta çalıştığı için tutturmuoruz bünye filan iyide ama ağır iş o nedenle tehlikeli emekli olunca tutar dioruz. sadece ben tutuyorum o yüzden kendi yemeğimi kendim hazırlıyoru yıllardır
ayy canim benim olsun saglik herseyden önde gelir.
Hastalar orucu tutamayacak derecedelerse Allah zaten oruc tutmalarini yasaklar.
insanin sagligina tehlike edecek seylerde Rabbim herseyin kolayligini vermis elhamdülillah.
ömür boyu tutamayacaksa keffaretini verir, ilerki zamanlarda gececegi belli bir sikinti yasiyorsa saglikla ilgili ileride oruclarinin kazasini etmesi gerekir.
benimde annem rahatsiz. bir cok hastaligi var ve haplarini düzenli yemedigi takdirde kendini tehlikeye atmis oluyor.
her sene mutlaka bu yil tutabilirim ümidiyle denemistir fakat, her seferinde cok kötü olup birakmistir.
Rabbim tüm hastalarimiza sifa versin.
Annem cok üzülüyor oruc tutamiyorum diye. bilenlerde laf sokusturuyor oruc tutmadigi icin.
sanki keyfinden tutmuyor, belkide onun kefareti sen bir kul kalbi kirdigin icin senin orucundan daha makbuldür Allah katinda.
Nitekim oruc sadece yemek yemeMek degildir dilini tutmakdir, fikrini kötü seylere karsi tutmakdir, ayaklarini günaha giden yola karsi tutmakdir vs..
hasta olmayana hersey kolay geliyor. Bu konuda cok muzdaribim gercekten, cok üzülüyorum.
Allah hastalarimiza oruc tutmaMa ruhsati verdi ise kul kendini ne zannedip laf eder ki.
Gönül kirmak, kul hakkina girmektir. Allah oruc borcun var ise hasta isen keffaretle gider diyor, ama demiyorki kul hakkin var ise kefaretle giderebilirsin. Kul hakki ile bana gelme diyor.
Herkes kendini yargilasa, iyi kötü kendi icraatlerine baksa ve dogru yolda emin olsa dünyada hicbir sorun olmaz.
Bu konuda cok doluyum biraz uzun oldu galiba
canım bünyeni biraz şaşırtsan mesela ben duraklamaya girdiğimde protein diyeti yaptım 2 gün bi dene istersen
günaydın canım. bence şikayet edin net böle böle bz fatura ödemek istemiyoruz filan bnde ttnet te sıkıntı vardı kendi kendine gidiodu filan net firmasını değiştirdim şikayette bulundum 2 aylık faturayı ödemedm
Günaydın Nur'cum...
İnternette bi kere sorun olmayagörsün...
Adam akıllı ilgilenmezler,insanı deli ederler ya bunlar...
Kızlar,Günaydın..
Gerçi öğlen oldu
bebegim böyle düşünme bak sana etrafımdan bi çok örnek verebilirim en yakın örnek annem annemde hipotiroidi yıllardır ilaç kullndı şu an kullnmıo çünkü düzeldi hamile kaldığında biliosun zaten doktoruna sölüyorsun oda sana gebelik için ilaç verio ve çocuğun gayt sağlıklı oluyor merak etme sadece bilincinde ol yeter ama düzenli kullnman gerekio yoksa erken doğum düşük olası olaylar her hamilelikte tehlikesi vardır kimsenin 9 ayı 4 4lük geçmez ama zeka geriliği çok önemli ama önlenmesi bi minicik hapa bakıo yani üzme kendini tıp ilerledi
Allah kabul etsin melekcim
canim protein diyeti nasil oluyor, karbonhidrattan tamamen uzak duruyorsun o mu?
suan inet sorunu ile kardesim ilgileniyor, kendisine söyledim iletmistir umarim.
dedigin halde onlar bisey kabul etmeden 2 ay ödemezsen üzerine para cezasi geliyor.
burada bu kagit kürek isleri cok fazla canim tarifi yok yani hergün en az 5 mektup aliyoruz herhangi bir yerden.
zaten cok kritize ediliyor bu konuda bu ülke. bürokrasi engeli diyorlar hatta.
aslind aben düzeni cok severim bürokraside güzel ama abartmamak lazim.
bunlar cok abartio.
herbirseye zirt birt mektup tabiri caizse
aynen canim öyle. sürekli baskasina yönlendirmeler vs. cok gicik edici
Allah kabul etsin canim.
dinlendigin yerde ayik gecirmeye calis canim benim sevabi daha cok
insallah canim benim.
zaten suan bebek cok uzak ama böyle regl düzensizligi olunca insan cok üzülüyor daha evlenmeden
canim protein diyeti nasil oluyor, karbonhidrattan tamamen uzak duruyorsun o mu?
suan inet sorunu ile kardesim ilgileniyor, kendisine söyledim iletmistir umarim.
dedigin halde onlar bisey kabul etmeden 2 ay ödemezsen üzerine para cezasi geliyor.
burada bu kagit kürek isleri cok fazla canim tarifi yok yani hergün en az 5 mektup aliyoruz herhangi bir yerden.
bunlar cok abartio.
Allah kabul etsin canim.
insallah canim benim.
zaten suan bebek cok uzak ama böyle regl düzensizligi olunca insan cok üzülüyor daha evlenmeden
Kızlar mutluluğumu sizinle paylaşmak istedim. Dün annem gencayı ve beni çağırdı oturdu karşımıza anlatın dedi. işte evlenmek istiyoruz filan dedik . hiç bişi demedi kafanızda ne var dedi gencayda 2014 şubat mart nişan ağustos düğün dedi. annemde tamam olur dedi ben şok oldum çünkü 2015 ten önce bi hareket beklemioduk
yani seneye bu zamanlar düğün telaşında olcam dahada zayıflamam lazımmmmmmmmmmm
ben o karışanları anlamam zaten hiç insanların Allah la kendi arasında olan bişi sanane diyesi gelio insanın mesela geçen sene yazın 4 gün okula gittim ben üstten ders aldım nasıl olsa ankaradayım diye yol uzun otobüsle 2 saate yakın yol gidiyorum ben okula gittiğim günler tutmadım çünkü ders filan dnleyemiyorum yol yoruo susuzluk ayrı 14 15 saat tutuosun. bizim bi kaç işte cemaatçi arkadaşlar var sakın kmse üstüne alınmasın devamlı sohbetlere filan çağırıyorlar bigün gittim merakımdan oruçta tutmuyorum ya Rabbim sen gör onları ya oruç tutmayan yanacakk hiç bişi bahane değil hastalık bahane değil cehenmlik oruç tutanlar filan hemen kalktım terkettim orayı yani tutup tutmamak Allahla benim aramda kimse konuşamaz laf edemez ama insanların ağzı torba değil ki büzesin yani
kızlar eksik mesaj sayılarınızı atar mısınız???
aa folik mi kullanıodun sen eksiklik mi var :44: kız banada geçen arkadaşım sölemişti b12 ve folik asite etkisi varmış
Hoşbulduk cnm evet bizde liste paylaşımı yapıyorduk takımsız kaldığımı düşününce kendimi saldım kaçamak yaptım biraz)
Bügünkü mönüm;
08:30 1 haşlamış yumurta içine biraz peynir, maydanoz,nane,şekersiz çay
12:30 5 kaşık yoğurt içine 3 kaşık yulaf ezmesi
15:30 1 salatalık
18:00 2 kaşık pilav,2 kaşık patlıcan salatası,2 parça fırında tavuk,salata,400 ml ayran
20:00 sade soda
22:30 sütlü şekersiz nescafe (inek sütü ile),biraz çikolata)
3 litre su
Bugün egzersiz yapamadım(.
burcucum bu menü çok iyi halim.Kaşık hesabı çok ters gelirdi bana.aaa 4 kaşık pilav,makarna bu ne doyurmaz derdim ve pilavın makarnanın yanında bile ekmek yerdim.1 aydır çok dikkat ediyorum.Tatlı,pasta,reçel.çikolata v.b. yiyeceklerden hiç yemedim 1 aydır.son haftada 2.çikolata yiyişim oldu. ekmek tadından uzaklaşmak için ilk 1 hafta hiç ekmek yemedim..çokta iyi oldu.ekmeksiz doymayacağımı hissederdim.şimdi ekmeksiz bile yediklerim fazla geliyor. bu defa kesin kararlıyım gidecek bu kilolar
Geçmiş sayfalarda diyetinizle ilgili listeler öneriler varmı?
Kolay gelsin,en kısa zamanda bekliyoruz
aşkolsun Burcu..
Biz neciyiz burda
tamam tamam anladım,üzülme
iyi geceler kızlarrr yarın mutlu ve azimli bir gün olsun
Günaydın arkadaşlar; herkese az kalorili,bol sporlu,sağlıklı ve mutlu günler diliyorum.
Hoşbulduk cnm. Buralardayız artık görüşürüz)
kizlar linki okudum, sodali form cayi hakkinda ne düsünüyorsunuz?
dereotuna cok sasirdim. troide iyi geliyor diyor.
ben her sabah hap aliyorum torid icin acaba dereotunuda kullanirsam kötü olur mu?
kizlar birde ben ramazanda troid hapimi sahurda icmeyi düsünüyorum.
normalde her sabah ac karina alirdim.
aslinda iftara baslarkende ac olacagim icin alabilirim sanirim ama iftarda zor olur almak.
hap kullananlar varmi sahurda mi iftardami aliyorsunuz?
doktoruma sorsam nasil bir cvp verir bilmiyorum kendisi orucu tam nasil birsey oldugunu bilmedigi iicin.
tsk ederim cnm cvbin icin.
bir sitedede tansiyon hapi sahurda alinmali, troid ilaci sahurdan yarim saat önce alinmali diye yaziyordu.
dereotunu bende sevmem ama troide iyi gelecekse katlanicaz.
müsait bir zamanda dereotu alayim ben
kizlar baksaniza ne yaziyor
"Tiroit bezinin hamileliğe etkisi var mı?
Tiroit metabolizmayı etkileyen çok önemli bir bezdir Bu bezin doğru çalışmaması durumunda birçok organ etkilenmektedir. Üreme organları da etkilenir. Başta yumurtlama ve sperm kalitesi etkilenir. Zehirleyici ve tembel tiroit durumunda gebelik güçleşir. Gebe kalınsa da erken doğum veya düşük yapma riski çok yüksek olur.
Tiroit ilacı kullanan bir kişi hamile kalmayı planlayabilir mi?
Tiroit ilacı kullanan hastalar ise tiroit kontrolü sağlandıktan sonra gönül rahatlığı ile gebe kalabilir. Gebelik döneminde tiroit hormonlarına ihtiyaç artar. Bu durumda ilaç kullanan hastaların doktoruna danışarak doz artırması gerekebilir.
Tiroit hastaları için doğum hangi durumlarda tehlikeli olabilir?
Tiroit hormonlarının dozu iyi ayarlanmadığı sürece erken doğum, doğan bebeğin zeka geriliği, sakatlık ve sık enfeksiyona rastlanabilir."
yani ya hamile kalamayabilirim, ya kalip düsük olabilir, düsük olmazsa bebekde sakatlik veya zeka geriligi olabilirmis
nasil moralim bozuldu anlatamam
ben zaten reglimle ilgili troid hastaligimi ögrenmeden 2-3 ay önce sorunlarim baslamisti.
hap alinca düzeldi sandim fakat biliyorsunuz en son 11gün gecikme üzerine oldum.
teselli edeyim kendimi.
dünyaya gelecek insanlarin ruhunu Allah kalu belada yaratmis.
yani dünyaya o ruh belli ana babadan gelecekse bu kalu beladan beri bellidir.
yani Allah bana bir cocuk nasip edecekse eder, etmeyecekse etmez.
saglikli edecekse eder, saglikli etmeyecekse etmez. kader yani.
biz tedbirimizi alip ilacimiza devam edelimde gerisi takdir Allah'in
Kızlar,Günaydın..
Gerçi öğlen oldu
ok güzel bir haber canim.
hersey dilediginiz gibi olur insallah
darisida bizim basimiza diyelim
kendim bile inanmiyorum annem adini bile anmiyor birak karsina almasini
zaten ayrildik diye biliyorlar
off hergün bu yük altinda eziliyorum.
kimse sevenleri ayirmasin
neye dayanarak bu fetvayi veriyorlar
biliyorsun canim bir ayeti veya Allahin bir emrini inkar etmek insani günahkar hatta dinden cikarabilecegi gibi olmayan birseyi iddia etmekde ayni sekilde.
hangi cemmat oldugunu bilmiyorum fakat benim buraa bildigim 3 büyük cemaat var hicbirinden böyle bisey duymadim
ay cnm hemen atayim. benim 2 gün net olmayinca tabloda cok kötü duracagim
canım protein ağırlıklı besleniosn ben sabah yumurta öğle süt yoğurt filan akşamda tavuk yemiştim
canım protein ağırlıklı besleniosn ben sabah yumurta öğle süt yoğurt filan akşamda tavuk yemiştim k.hidrattan uzak durma değil de protein artırma ama k.hidrattan ekmek yeme mesela hiç
cnm b vitamini eksikliğim vardı, onu o sebeple vermişti doktor ama folik asiti hamilelik hazırlığı yapan herkese veriyorlar... o yüzden alıyordum... ben artık yeşil çay içmem heralde kızlaaarr.. ya da sabah foliki içerim 3-5saat sonra yeşil çay içerim... biraz araştırayım...
pilavi kaldırdın mı, sodanın ve sütn yerini değiştirdin mi , miss
evet, gidicem bu kilolarkendini tanıtır mısın cnm biraz.. biz dün Haticeye tanıtmıştık ama yazalım senin için de,
ben ceren, 30 yaşındayım, 3 yıllık evliyim (temmuzda 3 bitiyor) bilgisayar mühendisiyim, yavaştan bebiş düşünüyoruz, o yüzden zayıflamaya çalışıyorum.. 10 gün sonra bu harika takıma gireli 3 ay olacak.. topplamda 8e yakın kilo verdim.. ben bazı haftalardaki zirveler dışında 300-500gr veririm.. yavaşlardanım yani :)
ay Meleeekk, korktum yanlış anladın diye, evet kuzucum sen hep giremiyorsun diye öyle demiştik biz.. yoksa kimsenin yeri doldurulamaz
iyi geceler, günaydın kuzum, ohh, ne güzel bir dilek buuu
saol cnm,
Nur'cum, hatırlarsan ben sana yazmıştım, ilacı almaman ergl olmamandan daha zararlı vücuduna diye.. evet tiroidin doğurganlık ve bebek sağlığı üzerine etkileri çok fazla.. o sebeple her zaman kontrol altında olmalıyız... özellikle hamilelik öncesi ve hamilelikte kontroller artmalı.. ben öyle yaptım, artık doktorumun iznini aldım cnm.. düzenli kontrollerine gidersen bunları kafana takmana gerek kalmaz.. dediğim gibi sen mutlaka her konuda doktoruna danış
yürüyüşlere başlaman iyi olur tabii, inşallah havalar güzel olur dediğin gibi...
inersin kuzum, bitsin tamamen, inersinsen yeterki bozma
bu arada, sahurda ya da her zaman ilacını mutlaka aç karnına almalı ve en az 20dk bir şey yememeli,içmemelisin.. 1 bardak suyla ilacı içip beklemelisin... tok karnına içersen ya da, ardından birşeyler yersen ilacın etkisi sıfıra yakın oluyor cnm ... bunu unutma
günaydın cnm, kolay gelsin sana
valla canım cemaat adı bilmem ben biz 95 kişiyiz 40 45 oraya gidio yani amannn neyseeee
kızlar, yeşil çayla vedalaştığımı bildirmek isterim :26: hamilelik öncesi de hamilelikte de içilmemeliymiş...
saf suyun gözünü seveyim..
ay içime kurt düştü şimdi
anladim canim. kasapta tavuk kaldimi bilmiyorum duruma göre hareket ederim.
heryerden tavuk alamiyorsuz malum soklanarak öldürüyorlar bu haram oluyor müslümanlar icin.
birde helal kesim olmuyor yani müslüman kisi kesmiyor ve "bismillahi Allahu ekber" diyerek kesmedikleri icin heryerden yiyemiyoruz.
helal bildigimiz kasaplarada müslümanlarin ragbeti cok oldugu icin kalmiyor et skntisi oluyor.
protein agirlikli besleneceksem tavuksuz doymam o cok önemli
trde düne kadar bu sknti yoktu, ama simdi oradanda süpheleniyorrum yeni yeni kurallar getiriyorlar gevsetiyorlar milleti
tsk ederim canim haklisin. cok ciddi bir rahatsizlik bu troid. ben haifemi almisim bilmiyorum
cok ilginc gercekten okadar kalabaligin yanlis fetva verildigi halde agzini acmamasi, yerinden kimildamamasi kalabalik olmasi
ben almanyada cok güzel dini egitim aldim.
sadece ilmihal bilgiler ve Kuran-i Kerim ögrenmedim. bunu bilincli bir müslüman olmak icin yeterli bulmuyorum.
Her ilim ögrenilmeli Kuran-i Kerimi okumak tecvid haricinde mutlaka Fikih, Akaid, Tefsir, Teblig, aciklamali Hadis dersleri verilmeli.
Yoksa herkes kulaktan dolma yanlis bilgilerle yanlis yasiyor.
Cok sükür dini egitimimide cok güzel aldim, diger ilimlerle ilgili egitimimide okulda cok güzel aldim.
yasadigim ülke ve sehrin en saygin univ.lerinden birinde okuyorum.
Hem dünyam hemde ahiretim icin dogru yolda oldugumu düsünüyorum.
yasadigim toplumda bilincli bir bireyim, benim kimseye zararim dokunmaz, kimseninde baan zarar vermesine müsaade etmem.
bilincli olmak, baskalarinin düsüncesine saygi duymak, bircok millet ve dini inanclari olan insanlarla sulh icinde yasayabilmek onlarla arkadas olmak bu cok önemli
oo sneye düğünümüz var deseneKızlar mutluluğumu sizinle paylaşmak istedim. Dün annem gencayı ve beni çağırdı oturdu karşımıza anlatın dedi. işte evlenmek istiyoruz filan dedik . hiç bişi demedi kafanızda ne var dedi gencayda 2014 şubat mart nişan ağustos düğün dedi. annemde tamam olur dedi ben şok oldum çünkü 2015 ten önce bi hareket beklemioduk
yani seneye bu zamanlar düğün telaşında olcam dahada zayıflamam lazımmmmmmmmmmm
yolcuya zaten oruc farz degilki,ne oluyo bu millete bilmemben o karışanları anlamam zaten hiç insanların Allah la kendi arasında olan bişi sanane diyesi gelio insanın mesela geçen sene yazın 4 gün okula gittim ben üstten ders aldım nasıl olsa ankaradayım diye yol uzun otobüsle 2 saate yakın yol gidiyorum ben okula gittiğim günler tutmadım çünkü ders filan dnleyemiyorum yol yoruo susuzluk ayrı 14 15 saat tutuosun. bizim bi kaç işte cemaatçi arkadaşlar var sakın kmse üstüne alınmasın devamlı sohbetlere filan çağırıyorlar bigün gittim merakımdan oruçta tutmuyorum ya Rabbim sen gör onları ya oruç tutmayan yanacakk hiç bişi bahane değil hastalık bahane değil cehenmlik oruç tutanlar filan hemen kalktım terkettim orayı yani tutup tutmamak Allahla benim aramda kimse konuşamaz laf edemez ama insanların ağzı torba değil ki büzesin yani
zaten şimdi biraz Kur2an falan okurum..ikindiye dogru mayısırım bencanim protein diyeti nasil oluyor, karbonhidrattan tamamen uzak duruyorsun o mu?
bunlar cok abartio.
Allah kabul etsin canim.
insallah canim benim.
yok canım yanlış anlamam. sonucta ben yokken siz vardınız burda, smaimi olmanız normalcnm b vitamini eksikliğim vardı, onu o sebeple vermişti doktor ama folik asiti hamilelik hazırlığı yapan herkese veriyorlar... o yüzden alıyordum... ben artık yeşil çay içmem heralde kızlaaarr.. ya da sabah foliki içerim 3-5saat sonra yeşil çay içerim... biraz araştırayım...
pilavi kaldırdın mı, sodanın ve sütn yerini değiştirdin mi , miss
evet, gidicem bu kilolarkendini tanıtır mısın cnm biraz.. biz dün Haticeye tanıtmıştık ama yazalım senin için de,
ben ceren, 30 yaşındayım, 3 yıllık evliyim (temmuzda 3 bitiyor) bilgisayar mühendisiyim, yavaştan bebiş düşünüyoruz, o yüzden zayıflamaya çalışıyorum.. 10 gün sonra bu harika takıma gireli 3 ay olacak.. topplamda 8e yakın kilo verdim.. ben bazı haftalardaki zirveler dışında 300-500gr veririm.. yavaşlardanım yani :)
ay Meleeekk, korktum yanlış anladın diye, evet kuzucum sen hep giremiyorsun diye öyle demiştik biz.. yoksa kimsenin yeri doldurulamaz
iyi geceler, günaydın kuzum, ohh, ne güzel bir dilek buuu
saol cnm,
Nur'cum, hatırlarsan ben sana yazmıştım, ilacı almaman ergl olmamandan daha zararlı vücuduna diye.. evet tiroidin doğurganlık ve bebek sağlığı üzerine etkileri çok fazla.. o sebeple her zaman kontrol altında olmalıyız... özellikle hamilelik öncesi ve hamilelikte kontroller artmalı.. ben öyle yaptım, artık doktorumun iznini aldım cnm.. düzenli kontrollerine gidersen bunları kafana takmana gerek kalmaz.. dediğim gibi sen mutlaka her konuda doktoruna danış
yürüyüşlere başlaman iyi olur tabii, inşallah havalar güzel olur dediğin gibi...
inersin kuzum, bitsin tamamen, inersinsen yeterki bozma
bu arada, sahurda ya da her zaman ilacını mutlaka aç karnına almalı ve en az 20dk bir şey yememeli,içmemelisin.. 1 bardak suyla ilacı içip beklemelisin... tok karnına içersen ya da, ardından birşeyler yersen ilacın etkisi sıfıra yakın oluyor cnm ... bunu unutma
günaydın cnm, kolay gelsin sana
kızlar, yeşil çayla vedalaştığımı bildirmek isterim :26: hamilelik öncesi de hamilelikte de içilmemeliymiş...
saf suyun gözünü seveyim..
ay içime kurt düştü şimdi
oo sneye düğünümüz var desene
yolcuya zaten oruc farz degilki,ne oluyo bu millete bilmem
insanı dinden sogutacaklar..
uydurmasyon bi cemaattir o.
Dini adam akıllı bilen kimse böyle konusmaz..
Kaldıki atesit bile müslüman olunca ateslerde yanmıyorda, Allah'ın verdiği izni kullanınca senmi yanacaksın?
boşver,iyiki orayı terketmişsin.
milletin aklını celecekler yahu
zaten şimdi biraz Kur2an falan okurum..ikindiye dogru mayısırım ben
yok canım yanlış anlamam. sonucta ben yokken siz vardınız burda, smaimi olmanız normal
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?