- 10 Haziran 2010
- 2.629
- 369
- 198
öğleyi geçiştirmişsin burcucum ama seni anlıyorum oruçlu insanların yanında yemek yemek olmuyor.sabah(10:00)
2 kayısı
2 dilim çavdar ekmeğinin arasına peynirli yağsız tost
domates
3 zeytin
şekersiz çay
öğle(14:00)
1 şeftali
akşam(18:15)
1 kayısı
5 -6 yemek kaşığı taze fasulye yemeği
1 kase yoğurt
3.5 litre su
300 ml yeşilçay
spor yok
öğleyi geçiştirdiğimi biliyorum ama ananemlerde oruç olanlar vardı pek bişi istemedi canım
çok üzüldüm hastana. allah rahmet eylesin. kuzenin için de hakkında hayırlısı olsun. dil çok önemlikızlar bugün hastaneye gittim hastamın odası boştu sevindim izolasyonu kalktı diye hemen hemşirenin yanına gittim öldü dedi çok üzüldüm bi yandan sevindim kurtuldu diye ama ne bilim içim bi buruk olduananemlere gittim kuzenim 347 puan almış anadolu lisesi tutmuyor meslek lisesi yapamaz sıkılıyor bende dedim düz liseye gitsin dil kursuna yazdırtcam bide hem aktifleşip açılsın hemde dil öğrensin istedim. bana şu an mesleki ingilizcem yetiyor ama dil şart ya
ben de oğluma 5 yaş civarında kursa göndermek istiyorum. ama kuran öğrenmesini de çok istıyorum. önce kuranı kerim öğrensin onu birdaha öğrenemez. sonra dil öğrensin inşallah. ben kuranı öğreteyim de gelecekte okuyup okumamak ona kalmış. ama umarım okumayı seçer.çocuğuma bende öle yapcam inş. bi evlenip çocuk yapayım da
vayy hamarat hatunay bugunden beri dikişlerle ugrasıyorum, kendime bi pantolon diktim kızlar, ilk denememe gore cok cok guzel oldu:)
günler çok uzun canım nasıl dayanacaksın?Ya bana gonderilen mesaj sayılarını yazıcam ama ipadi ufaklıga kaptırdım, ondan bi alayım kenfi messjlarımı da sayıp yollicam insallah
Kızlar ben bugun sahurda sadece su içtim 6 bardak, bi de soda içtim, dunku menumu yazayım ya bu arada.. unutmusum
brov canım ama lütfen artık tartılma cumaya sürprizi kalmayacakKızlar akşam yemeğinden hemen önce tartıldım veee 68.300 çıktım...:-D
güzel bilgiler sağol canım
- 3 yemek kaşığı haşlanmış makarna, yaklaşık 1 dilim ekmeğe eş değerdir.
- İftarda patates, pilav, makarna! Bunlari azalttiginizda 1 ay icerisinde kilo verdiginizi fark edecekdiniz...
- 1. Günlerin uzun olması ile birlikte vücudumuz ramazan ayında en çok suyun yokluğunu hissetmektedir. İftar vaktinin gelmesi ile birlikte suya yüklenip bir anda çok fazla su tüketmenin, ertesi gün çekilen susuzluk problemini aza indireceğini düşüncesi yanlış bir düşünce olup, uzmanlar iftardan sahura kadar azar azar su içerek vücudun ihtiyaç duyduğu su miktarının bölüştürülmesinin vücudumuz için daha yararlı olduğunu savunmaktadırlar. İftar vaktinde bir anda yoğun miktarda alınan su, tıpkı bir anda yenilen yoğun yemek gibi sindirim problemlerine neden olur.
2. Sahurda ne kadar çok yemek yenilirse ertesi gün o kadar az acıkılacağı düşüncesi yanlış bir düşüncedir. Sahurda çok fazla yemek tükettiğiniz zaman ertesi gün hissedilen su ihtiyacı da o kadar fazla olacaktır. Bu yüzden sahur zamanı hafif gıdalar tüketmeye, kızartmalardan ve tuzlu ağır yiyeceklerden uzak durmaya özen göstermelisiniz.
3. Kahve çay tüketiminin çok fazla olması da ekstra bir susuzluğa neden olmaktadır. Çay ve kahveyi çok sevenler ve fazla tüketenler anlık olarak susuzluklarının geçtiklerini düşünseler de, alınan bu sıvılar aynı hatta daha fazla miktarda sıvının vücuttan atılmasına, bu da vücudumuzun tekrar susuz kalmasına neden olacaktır.
4. Vücudumuz su ihtiyacını sadece su ile karşılamamaktadır. Meyvelerden ve sebzelerden de belli miktarlarda su almaktayız. Bu yüzden iftar ve sahurda tükettiğiniz yiyeceklerin su ihtiyacınızı karşılamaya yardımcı olacak gıdalar ve sulu yemek olmasına dikkat etmelisiniz.
5. Oruçlu kalınan süre zarfında vücudumuzun su sarfiyatına neden olacak ve susuzluk hissetmemizi sağlayacak fiziksel aktivitelerden uzak durmalıyız. Hafif kıyafetler giyinip, serin ortamlarda bulunmakta susuzluğu azaltma da yardımcı olacaktır.- KILO KAYBINIZA YARDIMCI OLMAK IÇIN, SOĞUK BIR ŞEYLER IÇIN!
Buzdolabınıza 2 litre doğal mineralli su koyup soğutur ve gün içinde bu suyu içerseniz, sıcaklığı yaklaşık 4 derece olacak. Vücudunuz içtiğiniz bu suyun sıcaklığını 36 derece olarak dengeleyecek. Yani vücudunuz 4 derecedeki suyu ısıtacak ve bu esnada 60 kalori harcayacak. Eğer bu olayı kendiniz deneyip görmek isterseniz üzerinde sıcaklık derecesi bulunan bir soba ya da ısıtıcı üzerine, bir kap içinde soğuk suyu koyun ve ısıyı açın. Bir mutfak derecesi yardımıyla ısıyı ölçün ve 36 derecelik sıcaklığa ne kadar sürede ulaştığını ve ne kadar elektrik tükettiğini not edin. 2 litre suyun 36 derecede ısınması için ne kadar enerji gerektiğini hesaplamak için yapmanız gereken tek şey elektrikli sobanın yaktığı watt cinsinden ısıyla toplam süreyi çarpmak. Bunu bir kez denerseniz emin oldun doğruluğuna ikna olacaksınız bu yöntemi uyguladığınız sürece vücudunuz size teşekkür edecek.
manün çok güzel canım. çok iyi gidiyorsun.Bende bugünkü menümü yazayım
Sabah
2 yumurtadan omlet
1 dilim yulaf kepeği ekmeği
Çay
Öğle
Izgara köfte
Salata
Akşam
Izgara tavuk
Salata
Ayran
2,5 lt.su.1 bardak yeşil çay..Spor yok..
tuba bu menü ne böyle. çok kötü canım ya. diyette baklavanın ne işi var? hem de iki dilim. ayrıca pilav var. börek var. sahurda krep var. suyun çok az spor yok. tubaa ramazan sana yaramadıKızlar dunku menumu yaxayım hemen
Sahur 3:20
1 haslanmıs yunurta
Domates salatalık maydanoz
Beyaz peynir
Zeytin
1 ince krep
İftar 8:40
1 kepce corba
Zeytinyaglı kabak patlıcan
Yarım dilim borek (kucuktu tadına baktım)
1 parca kuzu eti
1 parca tavuk
2-3 kasık arpa pilavı
2 dilim baklava(
Su sayamadım ama 1 lt filandır
Spor yok
kaptan biizm ocak anneleri grubunda da bebeği kilo alamayan anneler vardı. okdar yıprattılar kendilerini ama sonuç değşmedi. önemli olan sağlıklı olması . sağlıklı ise kılo alımını hiç takma lütfen. kız çocukları narin olur zaten. obez bir çocuk olmasına gerek yok. sonra bizim gibi kılo vereceğim diye harap eder kendini. önemli olan zeka gelişimi.Biz iyiyiz canım allaha şükür. Ama hazır yeri de gelmişken paylaşayım sizinle. Benim minik cadı çok az kilo alıyor. Aylık 500 gr bile alamıyoruz. Hep 500 ün altında gidiyor. Yemesi çok düzenli. Gayet güzel içiyor mamayı. Aptamil kullanıyorum bu arada. Geçen ay acaba aptamilden mi alamıyor diye herobaby e geçtim. Bir paket kullandık yine aynı. Son bir haftadır mamasının içine pirinçunundan muhallebi yapıp katıyorum. Doktor önermişti. Bugün gittik 11 günde sadece 110 gr almış. Sağlığı yerinde, iştahı güzel ne zaman versem mamayı yok demiyor. Kusmuyor. Boyunun maşallahı var 62 cm şuan. İyice canımı sıkmaya başladı bu durum. Var mı bu konuda bana akıl verebilecek birileri. Diğer kızımda hiç böyle bi sorunum olmamıştı. :26:
Hoş geldin canım. Geçmişin içinden çıkabilirsen oku gelBen zor çıktım.
mama olarak sma dene bence çok iyi. pirinç unu bebeği sadece şişirir. ek gıdalara geçince daha iyi kilo alır merak etme
canım hurmaları çok abartmışsın. ayrıca hem çorba hem 2dilim ekmek olmaz. ya çorbayı içme yada 1 dilim ekmek ye.Menümü yazayım.
Sahur:
1 yumurta
salatalık
1 dilim ekmek
2 kk peynir
3 hurma
İftar:
1 kase zerdeçal bilmem bir şey çorbası
5 kaşık patlıcan yemeği
2 kaşık yoğurt
2 dilim ekmek
4 hurma
1 şişe maden suyu
şuanda da çay içiyorum. Annem kek yapmış. Az önce bir çatal alıp tadına baktım.
Su bugün çok az. 2ltÇok uzun süre aç kalınca iftarda biraz coştum.
afiyet olsun güzel ve hafif olmuşBugünkü menüm
03:00
1 parça ekmek arası peynir
1 domates
1 fincan şekersiz çay
20:10
1.5 domates,2 biber,çok az peynir ve 1 yumurtadan oluşan menemen
(hepsini yiyemedim.)
1 parça ekmek
1 fincan şekersiz çay
2,5 litre su
1 soda
EGZERSİZLER
22:00
1 saat 10 dakika sahilde tempolu yürüyüş
günaydın özlemcıimmGünaydın kızlar
Kısaca SU HAYATTIR..;-)
Herkese az kalorili,bol sporlu,sağlıklı ve mutlu günler geçirmesini diliyorumm.
Bu arada dün gece uyanamamışım..:-/
hoşgeldin .Ben de katılmak istiyorum, kuralları okudum kabul ediyorum.
Şu anki kilom:63,9
hedef kilom :55