- 12 Mart 2012
- 613
- 860
- 323
Bu mesaja özellikle tek olarak cevap yazmak istedim. O kadar haklısın ki anneni sana yaptığı kötülük hakkında. Kötülük diyorum çünkü beslenme alışkanlıklarını çocuklara kazandıran kişiler anneler. Eminim senin annen senin iyiliğin için yapmıştır sana kötülük yaptığının farkında olmadan. Senin kızın çok şanslı. Sen buraya geldikten sonra eminim şansı daha çok arttı çünkü sen burda nasıl sağlıklı beslenilir onu öğreneceksin. Öncelikle yaptığım araştırmalar sonucu obezitenin asla genetik olmadığını öğrendim. Şişmanlığın en önemli nedeni yanlış beslenme. Bugünden itibaren geçmişine bir sünger çek. Unut kilolarını sadece sağlıklı beslenmeye ve sağlıklı bir yaşamı düşün. Boyuna göre şuan ki kilon çok ama çok fazla. Ama ben sana inanıyorum ki en kısa zamanda bütün fazla kilolarından kurtulacaksın. Karşında benim gibi bir örnek olsun. Buraya ilk geldiğimde 85,5 kiloydum ve o anda takımın en kilolusu bendim hatta aynen böyle yazmıştım takıma. Aradan sadece 6 ay geçtikten sonra burdan 61,8 kiloyla mezun oldum. Öyle büyük bir mutluluk ki anlatamam. Aynısını sizlerin de yaşayabilmesi için uzun süredir takımda kaptanlık yapıyorum. Lütfen emeklerimi ve sizlere ayırdığım zamanı boşa çıkartmayın. Sizlerin de zayıf olduğunu görmek istiyorum. Şimdi yeni gelen bütün arkadaşlardan söz istiyorum hedefinize ulaşacağınız konusunda.
cumaya kadar tartılmayacağım. 3 hafta formülünü kim bulduysa bence çok akıllıca. Çünkü ancak bu sürede sağlıklı beslenmeyi izleyerek öğrenir ve bu sürede ödemimi atabilirim. 3 hafta sonra da gerçek verdiğim kilolar ortaya çıkar. kızlar keşke geçen yıl geliğimde size rastlasaydım. Baktım dolaştım bir kaç yazı ekledim kimse ilgilenmeyince çıkmıştım. Grup oluşturmak dertleşmek öz eleştiri yapmak şart.
Bu konuda çok doğru bir karar vermişsin. Azıcık yürümenin bile çok ama çok faydası var. Zamanla alıştıkça durak sayısını artırırsın.tmm :) tavsiyelerinize uyacağım. bu arada hiç su içmedim bugünakşam kk ya takılırken 2 litre içmişim farketmeden :) bir de adımlarımı saymaya başladım. sabah 500 adım yürüdüm. Akşam da birer durak erken inip bineceğim bakalım. En azından böyle hareketimi artırmaya çalışacağım.
Burayı bırakmazsan eğer ve söylediklerimizi uygulamaya çalışırsan eğer sana garanti verebilirim hedef kilona ulaşman konusunda. Ayrıca burası artık senin ailen sayılır. İstediğin her şeyi çekinmeden konuşabilirsin.az önce 1 litrelik şişede yanıma aldım. Burada sizlerle konuşurken daha rahat oluyorum ve içiyorum. Normalde çevremle kilo problemi lafı açılınca Hoşlanmıyorum ama sizlerle çok rahat paylaşıyorum. İnşallah bu azmim sürekli gider de bende incecik olurum
Öncelikle spora yürümekle başla Gül' cüm. Yediklerine dikkat edip üzerine yürüdüğün zaman her hafta düzenli bir şekilde kilo verebilirsin. Plates ve diğer sporları kilon biraz daha hafifledikten sonra yapmaya başlarsın. Önceliğin yürüyüş olsun canım.kızlar ben çıkmak zorundayım. Akşam evde oturup tek tek Bana verdiğiniz ipuçlarını okuyup cevaplandıracağım. Neler yapabilirim. Öncelikle fiziksel hareket yapacak vaktim yok sadece 2 otobüs durağı yürümekle başlayacağım. akşamları evde ufak tefek mekik hareketleri mi yapsam yoksa birden yüklenip yormasam mı kendimi?
Güzel olmuştur arkadaşının sürprizi inşallah yememişsindir o simitlerden felanHanımlar, bugun arkafasım bana surpriz bi ziyarette bulundu, simit filan almıs gelmiş.. Guzel oldu dertlestik.. Bu arada komsularım hala gelmedi, yemekler hazır, kayınpederim de gelmedi daha.. Ben evi supureyim iiki dakikada hemen
Akşama mutlaka bekliyoruz seni canım. Biliyorsun ki daha çok zaman ayırman gerekiyor buraya. Poğaçalar içinde kocaman bir alkış sanayok ağzıma bile sürmedim o poğaçadan :)
kızlar kusura bakmayın dün teyzemde kaldım nette yoktu giremedim gün boyuda işteydim kafamı kaldıramadım eve gdeyim geçmişi falan okuyacağım şimdi çıkmak zorundayım tekrar özür dileriimmmm:18:
Ramazan sana yaramamış anlaşılan çünkü ben ramazanda 5 kilo verdim.Aynen öle canim sevince bi baska güzel :) iyi gidiyo ramazandan oncede baslamistim 89'dan 82'ye dusmustum ramazan araya girince 4 kilo aldim 86.6 oldum tekrar vericem insallah
Kahvaltın çok güzel olmuş ama ondan sonrasını bozmuşsun canım. İlk olarak o 3 ü bir arada içmeyi bırakman lazım. Çok ama çok zararlı. Bir zamanlar bende çok içiyordum hatta bazen günde 5 kupayı buluyordu. Yaklaşık 2 yıldır ağzıma sürmüyorum 3 ü bir aradayı. Kahveyi taze sütle içiyorum şekersiz bir şekilde. Çok lezzetli oluyor. Tavsiye ederim. İnşallah biran öncede aran düzelir kayınvalidenle ve görümcenle. Can sıkıntın geçer.Sabah
Yarim domates
yarim salatalik
7 zeytin
Az peynir
Maydanoz
Kahvaltilik biber
1 etimek
1 yumurta 2 bardak yesil cay
ÖĞLE
DOMATES ZEYTIN PEYNIR 3Ü1 ARADA
AKSAM
NESCAFE
20 dk bisiklete bindim 70 kalori gitti kosu bandina binemedim bugun oglum durmadi simdiye kadar 750 ml su ictim
Canim hic bisi istemiyo morelim bozuk bugun kayinvalidemle ve gorumcemle aram bozuk ne oldugunu anlamadigim bi sekilde hemde oyuzden keyfim yok yemek hazirlamak bile istemiyorum
4 kaşım müsli az olmuş canım senin için. Ama arkasından yemek yiyecekmişsin. Bir çorba kasesi yiyebilirsin akşamları müsliden. Hatta sabah kahvaltı yapamıyorsan onun yerine müsli yiyebilirsin.Bugün yoğuluktan ara öğün yapamadım. Malesef bu ay biraz böyle gidecek. Atıştırmalık yanıma diyet pirinç patlağı filan alsam nasıl olur? eve yeni geldim. Annem erişte yapmış. Eve gelirken kepek ekmeği ve müsli aldım. Aslında yulaf ekmeği ve tam buğday istiyordum ama uğradıüım markette kalmamış.
çokk açtım ve ben erişteye başımı çevirerek 4 kaşık müsli içerisine yarım su bardağı az yağlı süt koyarak yedim :) biradan da bir kase yoğurt yiyeceğim. uzun zamandan beri yoğurdu ayranın dışında tüketmemiştim. Yanında da bir kaç kaşık patlıcan yemeği(azıcık sıvı yağ ile pişiriyorum)
20 günde eğer istersen 5 kiloya yakın verebilirsin ama daha fazlası mucize olur. Olan olmuş artık bu düğünü çok düşünme ve moralini bozma. Çünkü kısa zamanda çok kilo vermek çok sakıncalı. Şuan kaç beden giyiyorsun?Bu arada eve gelirken 3200 adım attım :) sabah ta 500 atmıştım toplam da 3700 adım etti :) 3 gün sonra ortalamayı alıp günlük adımlarımı artıracağım :)
kızlar neden kimse yokbenim şansım mı bu. Neredesiniz Akıl verin bana. modanisa dan elbise sipariş verdim. 20 gün sonra yiğenimin düğünü var. o elbiselere baktıkça içim gidiyor. en kötü 44 e düşmem gerek ki güzel bir elbisenin içine gireyim
Çok güzel anlatmışsın canım.Evet gerçekten de seviyorum canım. Çocukluğumdan beri böyle... Küçük dünyamın en değerli parçası onlar:)
Cicişler; işte bugünkü menüm:
08:45 2 kuru kayısı
09:45 Kahvaltı 1adet domates, bir adet biber, 5 dal maydanoz, bir dal reyhan, bir haşlanmış yumurta, 5 adet küçük tuzsuz siyah zeytin
13:45 Öğle yemeği 1 küçük tabak zeytinyağlı semiz otlu mercimek yemeği
15:00 5 adet ceviz, 1 adet armut
18:45 Akşam yemeği bir porsiyon kadar ev sucuğu, salata ve 3 kaşık kadar bulgur pilavı
2,5 lt su 30 dk pilates
Kizlar merhaba,
Dun hic giremedim merak ettiyseniz kusura bakmayin..
Kotu haberler aldik dun, cok sevdigim eski bir komsumuzu kanserden, esimin 15 yasindaki bir akrabasini da trafik kazasinda kaybettik..
Bugun de isler yogundu anca gelebildim. Gecmise bakip yetiseyim size
Kizlar merhaba,
Dun hic giremedim merak ettiyseniz kusura bakmayin..
Kotu haberler aldik dun, cok sevdigim eski bir komsumuzu kanserden, esimin 15 yasindaki bir akrabasini da trafik kazasinda kaybettik..
Bugun de isler yogundu anca gelebildim. Gecmise bakip yetiseyim size
Selam hanımlarrrr
Tickerim teee 68 lerde kalmıs, ipadden girince gordum, hemen yeniledim:) buyuk bir zevkle:))
Kizlar merhaba,
Dun hic giremedim merak ettiyseniz kusura bakmayin..
Kotu haberler aldik dun, cok sevdigim eski bir komsumuzu kanserden, esimin 15 yasindaki bir akrabasini da trafik kazasinda kaybettik..
Bugun de isler yogundu anca gelebildim. Gecmise bakip yetiseyim size
Allah rahmet eylesin Sedacım..
ayy cnm cok uzuldum Allah rahmet eylesın inş. basınız sagolsuniçim bi tuhaf oldu yaa
Selam hanımlarrrr
Tickerim teee 68 lerde kalmıs, ipadden girince gordum, hemen yeniledim:) buyuk bir zevkle:))
Menün ara öğünde yediğin 1 paket diyet kraker, meyve suyu ve karpuz haricinde çok ama çok güzel. Sporunda harika olmuş. Diyet ürünlerden uzak duruyoruz kızlar yeri gelmişken hatırlatayım. Hele hele taze sıkılmış bile olsa meyve suları çok sakıncalı. Meyvenin kendisini yemek çok ama çok daha faydalı. Bir ara uzun uzun yazarım bunları.-sabah (10:25)
ıkı ınce dılım ekmekle tost
yarım domates
1 salatalık
bir parca peynır
6 zeytın
-ara ögun:
1 paket diyet kraker
meyvesuyu
-öğlen:
haslanmıs tavuk
salata
1 dılım cavdar ekmegı
-ara öğün:
bır dılım karpuz
-akşam:
bır kase nesfit
-3 lt su
-45 dk leslie egzersizleri (plates yerıne bugunde bunu denıyım dedım :).. )
ha bıde hastaneye yuruyerek gıtmıstım yanı 25 dk yuruyus
Eminim sen daha iyisini yapabilirsin canım. Yeter ki iste ve kendine inan. Eğer istersek başaramayacağımız hiç bir şey yok. Profilimde eski öncesi sonrası resimlerim var bakabilirsiniz. Belki sizi dahi iyi motive edebilir.Gerçekten söz veriyorum içten olarak. Bıktım yoruldum. Kamu spotunda çıkan bayan gibi olmak istiyorum hatta daha da ince. Et yemeyi çok seviyorum ekmeksiz doymuyorumAma kızım için sürekli sebze yemeği pişiriyorum az yağlı az tuzlu. Annem rahatsız olduğu için evde yemeklerde tuzu çok kullanmıyorum ve damağımız alıştı. Ben gün içerisinde az ve sağlıksız beslenirken akşam yemeğine yükleniyordum. Bugün müsli kesti beni :)
Gerçekten DÜrtün beni kızın bana yardım edin ben 70 li kiloları görmek istiyorum. Çok yoruldum
İyi geceler canım.Hiç sanmiyorum canım bi öleler bi böleler saldım bende oluruna bıraktım artik nese ben cikim artik cok uykum var sabh 5de kalktim herkeze iyi geceler tatli ruyalar :)
Böyle hissetmene çok sevindim demek ki duygu ve düşüncelerimi yazarak bi nebzede olsa anlatabiliyorum.O kadar içten bir yazı olmuş ki resmen içimde hissettim samimiyetini ebru ya..:)
Haftada bir gün tartıl canım oda cuma günleri sabah uyandıktan sonra aç karnına, mümkünse tuvalet ihtiyacını giderdikten sonra kıyafetsiz ya da ince bir kıyafetle tartılman. Geçen yılda ben burdaydım keşke uğrasaydın takıma ama demek ki kısmetin bugüneymiş.cumaya kadar tartılmayacağım. 3 hafta formülünü kim bulduysa bence çok akıllıca. Çünkü ancak bu sürede sağlıklı beslenmeyi izleyerek öğrenir ve bu sürede ödemimi atabilirim. 3 hafta sonra da gerçek verdiğim kilolar ortaya çıkar. kızlar keşke geçen yıl geliğimde size rastlasaydım. Baktım dolaştım bir kaç yazı ekledim kimse ilgilenmeyince çıkmıştım. Grup oluşturmak dertleşmek öz eleştiri yapmak şart.
6 ayda hedefine ulaştığını okuyunca bir an gözümde 6 ay sonrası canlandı belki ben de martta istediğim kiloda istediğim incelikte, formda ve sağlıklı alışkanlara sahip olabileceğim canlandı, hoşuma gitti, hedefim daha da somutlaştı. İnşallah inşallah ben de 50 istediğim kiloya düşeceğim, inanıyorum...
[ı]menün ara öğünde yediğin 1 paket diyet kraker, meyve suyu ve karpuz haricinde çok ama çok güzel. Sporunda harika olmuş. Diyet ürünlerden uzak duruyoruz kızlar yeri gelmişken hatırlatayım. Hele hele taze sıkılmış bile olsa meyve suları çok sakıncalı. Meyvenin kendisini yemek çok ama çok daha faydalı. Bir ara uzun uzun yazarım bunları.
[/ı]
[ı]eminim sen daha iyisini yapabilirsin canım. Yeter ki iste ve kendine inan. Eğer istersek başaramayacağımız hiç bir şey yok. Profilimde eski öncesi sonrası resimlerim var bakabilirsiniz. Belki sizi dahi iyi motive edebilir.
[/ı]
[ı]iyi geceler canım.
[/ı]
[ı] böyle hissetmene çok sevindim demek ki duygu ve düşüncelerimi yazarak bi nebzede olsa anlatabiliyorum.
[/ı]
[ı]haftada bir gün tartıl canım oda cuma günleri sabah uyandıktan sonra aç karnına, mümkünse tuvalet ihtiyacını giderdikten sonra kıyafetsiz ya da ince bir kıyafetle tartılman. Geçen yılda ben burdaydım keşke uğrasaydın takıma ama demek ki kısmetin bugüneymiş[/ı].
[ı]kararlı ve istikrarlı olursan eğer, kendine güvenip başaracağına inanırsan en kısa zamanda hedefine ulaşırsın. Profilimden resimlerime bakabilirsiniz kızlar. [/ı]
Başınız sağ olsun canım. Allah rahmet eylesin.Kizlar merhaba,
Dun hic giremedim merak ettiyseniz kusura bakmayin..
Kotu haberler aldik dun, cok sevdigim eski bir komsumuzu kanserden, esimin 15 yasindaki bir akrabasini da trafik kazasinda kaybettik..
Bugun de isler yogundu anca gelebildim. Gecmise bakip yetiseyim size
Hepimiz takıma ilk başladığımızda aynıydık canım. Zamanla neyin yanlış neyin doğru olduğunu öğrendik. Doğruyu bildikten sonra zaten yanlışı istesen de yapamıyorsun.Umarım gittikçe daha iyi daha güzel şeyler öğrenirim beslenme hakkında ve en önemlisi uygulayabilirim...:)
Akşam en geç saat 19:00 dan sonra hiç bir şey yememeye çalış canım. Ne kadar çok atıştırma isteği gelirse gelsin bir şekilde ertele. Çok çok zor durumda kalırsan bir bardak sütün içine kabuk tarçın atıp iç. Açlığın bastırılsın tatlı isteğin geçsin. Bunu yapamazsan eğer bir bardak ayran iç ama kesinlikle bunlardan başka hiç bir şey yeme. Yeşil çay ve bol bol su içebilirsin.ebrucum müsliyi 4 kaşık yememin sebebi akşam eve geldiğimde çok açtım ve erişte vardı yemekte. KEndimi tutmak için ilk bulduğum şey müsliye koştumGerçekten de tuttu beni. Şu anda atıştırmalık birşey istiyor canım. litre su içtim ve şu anda da içiyorum. Dün sabaha kadar wc ye gitmekten uyuyamadım
Benim ne zamandır gözüme takılıyor da telefondan düzeltemediğini bildiğim için ses çıkartmıyordum. Keşke hedefe ulaşmadan laptopun gelseydi.. Hiç olmazsa mesajlara alıntı yapabilirdin.Selam hanımlarrrr
Tickerim teee 68 lerde kalmıs, ipadden girince gordum, hemen yeniledim:) buyuk bir zevkle:))
İyi geceler canım.Ufaktan kaçıyorum ben kızlar, malum sabah erkenden kalkıyorum. O yüzden erkenden de uykum geliyor artık. Herkese iyi geceler diliyorum..:)
ebrucum resimle ilgili link atar mısın? profilinde göremedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?