- 7 Kasım 2013
- 3.207
- 6.460
- 158
Saol canimannenlere iyi yolculuklar canim. Sag salim gidip gelsinler.
Once kefir mayasi temin ediyorsunuz. ( bulundugunuz ilin ziraat fakultelerinden. Bazi aktarlarda da oluyor.)
Yeni aldiginiz mayayi uyandirmak icin 1/2 cay bardagi ilik sutle 24 ile 36 saat bekletiyorsun. Plastik suzgecle suzup bu ilk sutu atiyorsun. Mayayi mayalamak istedigin kavanoza alip yine ilik sutle birlikte koyuyorsun. Mutfak dolobi icin de bekletmelisin gun isigi kefirin kalitesini dusuruyor. Damak zevkine gore 18-36 saat arasi mayalanmasini bekliyorsun. Beklettigin saat artikca tadi daha eksimsi olur. Plastik suzgecle suzup mayayi cesmeyi cok acmadan hafif sudan gecirip yeniden mayalamak uzere baska kaba aliyorsun.
Eger suzmen gereken zaman da evde olamiyacaksan suzmeden o haliyle buzdolabina koyarsan eksimeden bir gun kazanabiliyorsun. Suzdugun icecegi de buzolabina koyup bekletip arzu ettigin de icebiliyorsun.
Mayaya kesinlikle metal degdirmemelisin.
Maya gun gectikce cogalacak fazla olanlari isteyen olursa dagitabilirsin ama elinin altin da surekli mayan olmasi icin bir kac kucuk siseye koyup ustunu su ile doldurup buzlukta yedeklesen iyi olur.
Bu ara da evden bir hafta on gun kadar uzaklasacaksan mayayi iyice yikayip cam kavanoza su ile birlikte koyup sen gelene kadar saglikli bir sekil de bekletebilirsin. Sure daha uzunsa buzlukta bekletmelisin.
Detay verdigim icin karisik gelebilir ama cok kolay ve zaman icinde otomatiklesiyor. Ozeti
Kefir mayasi
Ilik sut
Cam kavanoz (kapagi tam kapatma yada tulbent ortebilirsin)
18-36 beklet
Plastik suzgecte suz
Mayayi yika ve tekrar mayala
Aksami salatyala kurtardiiysan iyi canimMENÜ paylaşalım
sabah 1 adet simit
ara öğün 2 adet kayısı
öğlen 4 yk şehirye çorbası+1 tavuk but+3 adet mercimek köftesi+yoğurt
ara öğün: 1 avuç karışık çiğ kuruyemiş
akşam: salata yemeyi düşünüyorum
su: şimdilik 1.5 litre yarına kadar 2 lt geçer
spor: bölgesel egzersiz.
Inaniyoruz sana canimBakalım canlar cumaya 62 olmayı temenni ediyorum 62.9 olsun sakıncası yok
Dukan birasi diyolar bunainternette dolasirken gordum. Sakincali birseye de benzemiyor. Yesil vay alabilirsem deniyeyim diyorum.
Ooo ne guzel birgunİyi geceler kızlar :) nasılsınız?
Menü:
Sabah:
1 tavada yumurta
1 kk peynir
1/2 domates
1 dilim kavun
Ayran
Ara:
6 üzüm
Öğle:
Mercimek çorbası
5 yk menemen
Salata
Ayran
Ara: yeşil çay
Akşam:
2 köfte
Domates salatası
Yoğurt
Ara:
Ayran
Su: 3.5l
Spor:
30 dk kardiyo
40 dk bölgesel egzersiz
Leslie 2 mil
4 km yürüyüş
Bugün kendimi biraz halsiz hissediyorum kızlar. Malum dün regl oldum vücudumda hafif bir şişkinlik de var. Yarın umarım daha iyi hissederim kendimi.
Bende yapabilsem nolur cumadan itibaren yardim edin ne bileyim fircalayin falanSpor yapmak bana kendimi iyi hissettiriyor bu dönemde. Yoksa yattıkça yatası geliyor insanın. Bu sefer de oturup tatlı krizine giriyorum
Spordan sonra en azından vicdan azabı çekiyorum da tatlıya saldırmıyorum yazık olmasın yorulduğum için
Oooy öglen bayram olmusBugünkü mönüm kızlar
Sabah:bir haşlanmış yumurta, peynir, zeytin, domates, salatalık, yeşil biber,bir dilim ekmek
Ara:yok
Öğle: iki kaşık kısır, iki kaşık patates salatası, bir dilim kek
Akşam:türlü, yoğurt, bir dilim ekmek
Su:3.5 litre
Spor:45 dk.aerobik+50 mekik+plank
Super canim afieyt olsunMenum
Sabah:
Chia pudingi
5 cig findik
Öğlen:
1 yt kıymalı türlü
1 bardak kefir
Ara:
6 cig badem
Aksam:
1,5 kase tarhana corba
1 kase yoğurt
Su: 3 litre
Spor: 30 dk kondisyon bisikleti
Leslie 3 mil
Afiyet olsun deryacim,yarin sabah disinda ekmek yeme canimSlm guzel hatunlar
Bugunku menumberilceee @anderes
Sabah: 1 buyuk tabak dolusu salatalik. 150 gr yogurt. 2 tane wassa
Ara: 1 fincan sutlu kahve. 2 tane wassa
Oglen: 1 porsiyon kiymali sebze yemegi. 100 gr yogurt
Ara: 20 uzum. Yarim elma. Yarim armut.
Ara: 1 ceviz. 10 findik. 10 badem
Aksam: tonbalikli salata
Su: 2.5 lt
Spor: esim birazdan gelecek salona gitcem 1 saatligine.
bencede sporun caydırıci bir etkisi var.o kadar ter akıttığıma değsin diyorsun ve engelliyor seni..Spor yapmak bana kendimi iyi hissettiriyor bu dönemde. Yoksa yattıkça yatası geliyor insanın. Bu sefer de oturup tatlı krizine giriyorum
Spordan sonra en azından vicdan azabı çekiyorum da tatlıya saldırmıyorum yazık olmasın yorulduğum için
ahahh çok belli oluyor degil mi? :))aynen öyle oldu canımmenün ,sporun,suyun çok güzel çok dengeli bir liste afiyet olsun
bugün biraz cıslı bir menü olmuş sanki özellikle öğlen güne gidilmiş gibi
Yok caanım, kalori hesabına vurunca kârdayım netekim..( yalandan kim ölmüş :))Oooy öglen bayram olmus
partiye ilk gelen ben olurum herhalde.tabii ki en çok mantıyı yemek için nihahahhhhhKizlar sizi burayi seviyorum insallah zayiflayinca yuzyuze tanisir gorusuruz manti partisi yapariz,hepinizi opuyorum bye bye
Diyetisyene gidiyorum canim ve verdikleri tuketme zorunlulugum var. Ki baslarda bitiremiyordum daha kilo veriyordum 2 aydir listeye tam uyuyorum ve kilo vermem hizlandi. Yarin oglen tekrar kontrolum var.Kuzum karbonhidrat yogunluklu bi menu,sabah okey hadi oglen zaten nohut almissin ekmege hic gerek yok yogurt yeseydin,etiform hic yeme onun yerine kuru meyve yada en iyisi cig kuruyemis(3 ceviz,12 findik,fistik...),aksamda ekmeksiz super olurdu
Valla cnm karatay 2 ögün verdiginden 11 12 arasi yapip aksami 16 ile 18 arasi kapatiyom.senin armutları mı valla bana meyve yaramadı hayattım bayan hafta 1300 le kaldım o 1700 olabilirdi ama sabah hep armut yedim o hafta
Kız iyindoyabiliyosun bu menü ile Karatay mi yapiyon sende
afiyet olsun canım keşke meyveleri güne yaysaydin bi anda değil de
Salata da çok güzel oluyor aksamlari
sağol canım
iyi eğlenceler canımın içi hayırlı yolculuklar
badem li salata nasıl oluyor canım anlatirmisin
afiyet olsun canım
keşkee kahvaltını erken yapsan canım çok etkisi oluyor
3 yumurtayi yedim valla doymak icin.afiyet olsun canım karatay devam inşallah çok güzel sonuçlar alırsın da 3 yumurtayı nasıl yedin ona şaşırdım benim midem almaz o kadar
duygusal bağ kuruyorsan yiyemezsin canım normal ben olsam ben de yiyemezdim herhalde
aslında ben fark ettim yazacaktım da ama etiketlemeyi bilmediğimden yazamadım bir türlü uğraştım da ama beceremedim
maşallah diyet listenize ne kadar da istikrarlı bir şekilde uyuyorsunuz
Evet canim karatay. Acikmamak icin kahvalti gec saatde oluyoay simiiiiiiiiiiiiiiitttttt arasına peynir domates koyup tosta basacaksın ohhh miss uzun zamandır yememiştim aklıma getirdin bu cumayı bi atlatayım ben de yicem bu arada menün güzel
3 mile leslie de yaptın mı süper olur oh miss keşke ben de bu kadar spor yapmaya düşkün olsam
menün çok iyi ya :) keşke ben de bu kadar dengeli ve az yiyebilsem
sporu da yaptın mı süper olacak kııızzzzz
wasayı duydum da yemedim tadı güzel mi
menün güzel bu arada derya abla :)
nescafe yerine türk kahvesi tercih edebilirsin metabolizmayı hızlandırıyor :)
ben de senin gibi ekmek tüketmemeye çalışıyorum 2 gündür :) şimdiden hafifledim sanki ama çoook ekmekcilim ya tadı damağımdaaaaaa
menün güzel canım afiyet olsun
Öğlen yemediğin için acıkmıyor musun ? Karatay diyeti galiba seninki :)
yokluğunu farketmez olur muyum ablaa :) listelerime rağmen bana terlik fırlatan yok hiç yerin çooook ayrı
nohut püresi nasıl oluyor ? tadı güzel mi yemek mi bu yemekse eğer tarifini alabilir miyim :)
Haklisin ilk hafta bende cok acikmistim. 2. Hafta düzelirCanim olabilir iddia edemicem,ama doyuyorum aslinda ben biraz ilk hafta olarak yorumladim,alisinca gecer insallah,destekleyelim tabi canim sen ne zamandir yapiyosun
Annemler tr gidio yarin. Evde bisey yoktu haliyle. Tavuklu bugday corbasi yapmis. Mecbur onu yedim tekCanim aksam az bence ,bide suyuda arttirki yaglar parcalansin
Kizlar menum cok dengeli degildi malesef
09.30 2 yumurta,13 zwytin,domates salatalik biber,peynir 2kk kadar,2 kuru kayisi,4 ceviz
16.00 . 1tabak domates corbasi(icine un koydum 1,5 kasik kadar),firinda yagsiz mantar,salata,1 avuc leblebi(yasak oldugunu biliyorum dayanamdim)
19.30 1 avuc cekirdek,biraz fistik
3.5 litre su
gezmek gibisi yok. Iyi eglenceler canim.Selam kızlar nasıl gidiyor bakalım ?biz aynı geziyoruz biraz Cuma dönüş var ..
Sagol canim. Bir anda canim cok fazla tatli istedi ondan meyveleri bir ara ogunde yedim.senin armutları mı valla bana meyve yaramadı hayattım bayan hafta 1300 le kaldım o 1700 olabilirdi ama sabah hep armut yedim o hafta
Kız iyindoyabiliyosun bu menü ile Karatay mi yapiyon sende
afiyet olsun canım keşke meyveleri güne yaysaydin bi anda değil de
Salata da çok güzel oluyor aksamlari
sağol canım
iyi eğlenceler canımın içi hayırlı yolculuklar
badem li salata nasıl oluyor canım anlatirmisin
afiyet olsun canım
keşkee kahvaltını erken yapsan canım çok etkisi oluyor
Bence gayet guzel bir menu. Yavas yavas kakici kilo verilmesi en dogrSelam arkadaslar. Menumu paylasayim.
Kahvalti
2 dl. Peynir
2 krep (tam bugday unundan ve yagsiz tava da)
Domates salatalik
5 zeytin
Cay
Ara
1 seftali 2 ceviz
Ogle
1 parca izgara tavuk
4 y.kasigi nohut puresi
Yesillik
2 dl. Ekmek
Ara
1/2 paket etiform
1 su bard. Ayran
Aksam
Z yagli kabak yemegi
Yogurtlu koz patlican salatasi
3 dl. Ekmek
Ara
1 seftali
1 su bard. Sut
Gun icersinde cay kahve ictim.
3 lt. Su
45 dk. Kondisyon bisikleti
Ben cok seviyorum aslinda kuru ekmek gibi birsey ya. Kuru kitir olan hersey guzel bana goreay simiiiiiiiiiiiiiiitttttt arasına peynir domates koyup tosta basacaksın ohhh miss uzun zamandır yememiştim aklıma getirdin bu cumayı bi atlatayım ben de yicem bu arada menün güzel
3 mile leslie de yaptın mı süper olur oh miss keşke ben de bu kadar spor yapmaya düşkün olsam
menün çok iyi ya :) keşke ben de bu kadar dengeli ve az yiyebilsem
sporu da yaptın mı süper olacak kııızzzzz
wasayı duydum da yemedim tadı güzel mi
menün güzel bu arada derya abla :)
nescafe yerine türk kahvesi tercih edebilirsin metabolizmayı hızlandırıyor :)
ben de senin gibi ekmek tüketmemeye çalışıyorum 2 gündür :) şimdiden hafifledim sanki ama çoook ekmekcilim ya tadı damağımdaaaaaa
menün güzel canım afiyet olsun
Öğlen yemediğin için acıkmıyor musun ? Karatay diyeti galiba seninki :)
yokluğunu farketmez olur muyum ablaa :) listelerime rağmen bana terlik fırlatan yok hiç yerin çooook ayrı
nohut püresi nasıl oluyor ? tadı güzel mi yemek mi bu yemekse eğer tarifini alabilir miyim :)
Haklisin canim. Spordan sonra ben de kendimi cok iyi hissediyorum. Gerci gece gec yapinca uykum gelmiyir o ayriSpor yapmak bana kendimi iyi hissettiriyor bu dönemde. Yoksa yattıkça yatası geliyor insanın. Bu sefer de oturup tatlı krizine giriyorum
Canim sporun cok iyi. Birkac kucuk kacamak olmus ama gun boyu az yedigin icin dengeler bence.Bugünkü mönüm kızlar
Sabah:bir haşlanmış yumurta, peynir, zeytin, domates, salatalık, yeşil biber,bir dilim ekmek
Öğle: iki kaşık kısır, iki kaşık patates salatası, bir dilim kek
Akşam:türlü, yoğurt, bir dilim ekmek
Su:3.5 litre
Spor:45 dk.aerobik+50 mekik+plank
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?