Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Doğrumu yanlışmı diye çocuğun gelişimi açısından düşünmüştüm. Bazıları oyuncakların çocukların hayal dünyalarını geliştirmelerinde kötü rol aldığı kanısında. Onun için söylemiştim. Ama benim gözlemlerim oyuncaklar sadece hayal dünyasına katkıda bulunuyor. Şuan çocuk odası tıka basa oyuncak dolu hele odanın ortasında kocaman bi tane çadır var :9: Yakında odada adım atacak yer kalmayacak bi ara resim eklerim Hilal senin için özellikle bebekleri çekeyim :60::60:

Sunay Akın'ın kırdığımız oyuncaklar diye bir kitabı var.
Çocuklar için oyuncakların önemini anlatıyor.
Eğer bu oyuncaklar aşırı elektronik ona hayal gücünü çalıştıracak bir şey bırakmayan oyuncaklarsa evet kötüymüş ama bebek gibi oyuncaklar aksine dinledikleri masalları, hikayeleri gözlerinde canlandırıp hayal güçlerine katkıda bulunurmuş.
Hatta kukla alabilirsin Ebru'cum bak sen de tiyatrocusun o alana yönelmesini sağlayabilir için de varsa veya bir oyun yazarı kimdi hatırlayamadım ilk olarak kuklalar sayesinde başlamış yazmaya ..
Çek çek bebekleri benim için, şu gelin damat bebekler var çok hoşuma gidiyor geçen alacaktık ama bir sürü oyuncak aldık o gün diye almayalım dedim bak içimde de kalmış :17:

Menüm:

Sabah:

2 dilim kepekli ekmek
2 domates + 1 salatalık
Az peynir ve 3 zeytin

Aralarda:

2 yeşil elma

Akşam:

Yeşil salata

1 lt. yeşilçay + 2.5 lt. su
45 dk. zumba + 60 dk. kemer + 150 mekik

Kolay gelsin Gönül ..

Hoşgeldin elif.
Burada da durum aynı.
Olabilir tabi ama soğan suyu içsen nasıl olur, normalde bebeğin bile düşmesine neden olabiliyormuş, kalan parçaların da sökülmesini sağlar ..

yine elektrikler gitti kızlar kusura bakmayın,
ilaçlar vermişti doktor onları kullanıyorum,soğan suyu içemiyorum denedim birkaç kez gerekirse içerim zorlada olsa.

yine elektrikler gitti kızlar kusura bakmayın,
ilaçlar vermişti doktor onları kullanıyorum,soğan suyu içemiyorum denedim birkaç kez gerekirse içerim zorlada olsa.

Çok sinir bozuyor o elektriklerin gidip gelmesi ya ..
Ben de hiç sevmiyorum içim dışıma çıkıyor resmen ama günde 2 kere normalde ben 1 kere içiyorum ..

bu gün kahvaltı hariç bir şey yiyemedim.bol bol çay içtim sürekli bir bulantım vardı ve sancım.
kahvaltı 2 dilim çavdar ekmek 1yumurta ,zeytin, pynir,domates 1tane yarım maydonoz çok severim çokta yerim.
yiyebilirsem atıştırırım bir şeyler şimdi canım bir şey istemiyor.

bu gün kahvaltı hariç bir şey yiyemedim.bol bol çay içtim sürekli bir bulantım vardı ve sancım.
kahvaltı 2 dilim çavdar ekmek 1yumurta ,zeytin, pynir,domates 1tane yarım maydonoz çok severim çokta yerim.
yiyebilirsem atıştırırım bir şeyler şimdi canım bir şey istemiyor.

Aman Elif dikkat et kendine eğer yemediğinde güçsüz düşüyorsan falan mutlaka ye, hasta olma bir de ..

ekledim kızlar albüme bakabilirsiniz...
çok güzelsin kızınla
kızının resimlerinede bayıldım :nazar:masallah:nazar:

Ben de menümü yazayım ..

Sabah :

- 1 yeşil elma

Akşam :

- Fırında karnabahar ( İlk kez böyle yaptım bayıldım fazlasıyla yemişim.)
- 2 kaşık yoğurt

Sıvı :

- 1.5 litre su ( devamını içerim)
- 3 bardak biberiyeli yeşil çay ( Demleme olunca çok hoşuma gidiyor, kitabımı bitirdim diğer kitaba başladım yanımda yeşil çayım tam keyif)

Spor :

- Sabah yarım saat koşu yaptım ama zihinden :1:

afiyet olsun hilal yarın bende yapıyım karnabaharı fırında nasıl olacak
Sabah kahvaltida
Kaymak bal
Fazlaca ekmek
3 tane de kucucuk sigar boregi yedim -yagda kizartma degildi ve 1.5 sigara boregi kadar-

Ama kaymak ve ekmekler yeter de artar bile
Gunluk ekmek hakkimi yemisimdir :50:

Aksam balik ve salata yiycem sadece
Yaninda da biraz salgam suyu icerim..
neyse sabah çok olmuş ama
bu arada betül gecen albümdeki resimlerine bakmıştım orda daha kiloluydun sanki şimdi çok incelmişsin
çok tatlısın masallah:nazar:

Oğlumu uyuttum.Onun yemeğini hazırlayayım. :1:
Ben yemiyorum diye, cocukda magdur olmasın sonra :9:

Yeni bi zumba videosu buldum. Onu yapıcam şimdi... :8:
ne güzel yap bu idda senın olacak sonunda
Kızlar hala başım çok ağrıyor bıraktım artık yatmayı ilaç yok evde içemedim. Geçmişi okudum ama kusura bakmayın alıntılayamadım. Yapmam gereken çok iş var çünkü bugün hiç bişey yapmadım ve bu saate kadar yattım. Şimdi çıkmam lazım. İnşallah akşama düzelirsem gelirim yeniden.
geçmiş olsun ebrucum

Bu arada keyifli keyifli bayagi kaynatmissiniz kizlar :nazar::1:
topigi bos gormekten hc keyif almiyorum bole dewam :16:

bende dus aldim , ewi toparladim biraz arkadaslar aksama manti icin cagriyolar bakalim durumum ne olacak :60:
tm suandada tw de kiymali yumurtali pideler donuyor ALLLAAAAHHH diyorum :32::32:
evet ya izleyince ne çok canı istiyor insanın

MENÜM

Sabah

1 tane yeşil elma

Kahvaltı

2 dilim çavdar ekmeği arasında sucuklu tost

Kalktıktan sonra

1 dilim çavdar ekmeği arasında 2 dilim sucuk

Akşam (yemedim hala)

3-4 yemek kaşığı mantarlı tavuk sote ve yoğurt

Su 2,5 litre + 1 fincan yeşil çay
afiyet olsun ebru

ikilemde bıraktınız beni :1:

neyse sabah kahvaltıda yerim olmazsa...
kahvaltıda ye diyecektim yemissin akşama

Haklısın şimdi benim okuduğum gibi rahat okuyamazsın ki tek başına değilsin sonuçta, ben gece yatmadan önce okurum mutlaka ama yatakta eşin ışıktan rahatsız olabilir, yorgun olursun, çocuk derken bence şu anki okuman bile gayet güzel.
Kayıp sembol gerçekten çok güzel bir kitap.
Şu çılgın türkleri de deli gibi kitap okuduğum zamanlarda okumuştum 2 günde bitmişti ama nasıl okuyormuşum bilmiyorum her gün bir kitap bitirirdim, kitap bitmeden uyuyamazdım hiç ..
ne güzel ya bolca kitap okuyorsunuz benim ne vaktim oluyo nede isteğim
canımhiç istemiyo bu aralar kitap okumak nedense

Menum:

Kahwalti:
1 yumurta
2 zeytin
Cavdar ekmegine mozarellali tost

Ara:
yesil elma

Oglen:
salata
y fasulye
1 k yogurt

Ara:
1 bardak greyfurt

Aksam:
Tavuk
salata
ayran

Su:3 lt
afiyet olsun gönül

Sen de mi oynuyordunn :17:
Ama çok beğeniyorum bu bebekleri ben, safinaz bebekler var ya onlardan :1:
Sevdiceğimin hediyesi aynı zamanda ..

Afiyet olsun Gönüll ..
:1::1: bizim çocuk odası bebek kaynıyo 2 tana safinaz var biri büyük biri küçük
her bebeğinde ayrı bir ismi var kızım isimleriyle çağırıyo:1:

Kızlar bende kaçayım malum bugün hiç bir iş yapmadım heryer darmadağınık biraz düzelteyim temizlik yapamadım bari ortalığı toparlayayım. Fırsat olursa uğrarım yine. Görüşürüz. :5:
kolay gelsin

Menüm:

Sabah:

2 dilim kepekli ekmek
2 domates + 1 salatalık
Az peynir ve 3 zeytin

Aralarda:

2 yeşil elma

Akşam:

Yeşil salata

1 lt. yeşilçay + 2.5 lt. su
45 dk. zumba + 60 dk. kemer + 150 mekik
afiyet olsun melek

:56:menüm:56:
sabah

-1 dilim ekmek
-biraz sucuk
-az peynir
-cay

-ara-

-1 elma

-öğle-

-3 yk kuru fasulye
-1 kase yoğurt çorbası

-ara-

-yulaf ezmeli yoğurt

-akşam
-1 köfte
-yesillik

su herzamanki gibi

spor yok

afiyet olsun hilal yarın bende yapıyım karnabaharı fırında nasıl olacak

ne güzel ya bolca kitap okuyorsunuz benim ne vaktim oluyo nede isteğim
canımhiç istemiyo bu aralar kitap okumak nedense

Çok güzel oluyor Gülçin, kıymalı börek yemişim gibi geldi bugün bana ..

Kitap konusunda da ben zannetmiyorum fırsat bulunamayacağını, bu seneki halime bakma geçen sene resmen boş anım yoktu ama o kitap mutlaka elimde olur en ufak fırsatta 2 sayfa olsun okurdum.
Hatta wcye mi gireceğim alırdım yanıma 5 dakika dururdum ..

pek afiyet oluyo,sorma :9:

:60: ayy haklısın kuzum ya bitsin de şu iddia artık normale dön, bana bile eziyet gibi gelmeye başladı ..
Bence elma diyeti acıktırmaz, en azından beni sabha yiyip akşama kadar duruyorum çok da severim ama 2-3 günden sonra canı elma yemek istemez insanın ..

Kızlar elma diyetinde salata yeniliyor.
Acaba yesem mi, biraz. yagsız, az tuzlu yeşil bi salata :28: :44:
salata yemenin hiç zararı olmaz canım 1elma 60 kalori salata 14 kalori.
ve albümüme resim ekledim..
kaçıyorum artkın başka gelemeybilrim..:9:
sende meleklerinde harikasınız.
Bunlar da kinderlerden biriktirdigim sirinleerr ve been :))
Bunlara ilaveten bir de guclu sirinim var:))

Kabanli ama kilom boyle su an
14 subattan bu resim malum
Taktim kafaya boydan bir resmimi cektireyim birilerine:)
fıstık gibisin valla........
ya şu boydan resim olayı benimde ne zamandır aklımda
belli aralıklarla ama düzenli olarak resimlerimizi koysak sayfaya yada albümümüze
ne dersiniz?
senin fotolarını göremedim canım.

:56:menüm:56:
sabah

-1 dilim ekmek
-biraz sucuk
-az peynir
-cay

-ara-

-1 elma

-öğle-

-3 yk kuru fasulye
-1 kase yoğurt çorbası

-ara-

-yulaf ezmeli yoğurt

-akşam
-1 köfte
-yesillik

su herzamanki gibi

spor yok
afiyet olsun, millet sucukları götürüyo ben hala elma kemiriyorum :60:
salata ve elma çok zor nasıl dayanıyorsun şaşıyorum melek
ya bende sasıyorum ama inan öyle , aclıktan geberecek boyuta gelmiyorum valla :1:

Kitap konusunda da ben zannetmiyorum fırsat bulunamayacağını, bu seneki halime bakma geçen sene resmen boş anım yoktu ama o kitap mutlaka elimde olur en ufak fırsatta 2 sayfa olsun okurdum.

:60: ayy haklısın kuzum ya bitsin de şu iddia artık normale dön, bana bile eziyet gibi gelmeye başladı ..
Bence elma diyeti acıktırmaz, en azından beni sabha yiyip akşama kadar duruyorum çok da severim ama 2-3 günden sonra canı elma yemek istemez insanın ..

varya 2 haftadır caanım karnıbaharım dolapta duruyor :5:
eşim yemiyor , bende yiyemiyorum malesef :1:
en kısa zamanda yapıcam :1:

ya sabah kahvaltıodan sonra saat 4 e kadar acıkmıyorum.sonra karnım uruldayıp duruyor :60:
salata yemenin hiç zararı olmaz canım 1elma 60 kalori salata 14 kalori.

yaa elif, görüyormusun neler cekiyorum :60:

geçmiş olsun bu arada..
doktora gidicektin noldu:44:

Kizlar resimler icin soyledikleriniz icin tesekkur ederiim

Aksam sadece dedigim gibi salata ve balik yedim
BiraZdan misafirlige gidicez
Teyzem sayilir, cok guzel seyler yapar, cayin yaninda off nasil dayancam bilmiyorum
Yemiycem diyorum ama biraz vurdumduymazlik oldugu icin amaan veririm nasilsa bir sey olmaz diyorum ..:50:

Oyuncaklarin ozellikle tek yonlu olmayanlari cok faydali cocuklar icin
Mesela bloklar ve Legolar. İstedigin her seyi yapabilirsin, cok zeka gelistirici sadece zeka degil yaratcilik ta.. İkisi farkli seyler. Estetik urun ortaya cikarabilme vs

Bebekler de cok yonlu oyuncak kategorisine daha yakin ama bence cocuga sunulan diger dusuncelerle birlikte gelisiyor
Mesela cocugun bir doktorlukla ilgili bir kitabi varsa oyle bir oyun kurar
Hayvanat bahcesine gider, bebegine onu anlatir, muzikle uyariliyorsa bebekle dans eder, annesinin kendisiyle konusup ilgilenerek sosyal yonuni gelistirir vs

Ama yazik bazi cocuklara tonlarca oyuncak aliyorlar robotlar bebekler arabalar vs ama nasil degisik oyun oynanir desteklemiyorlar baska materyal ve yasanmisliklarla..

Neyse cok konustum cenem dustu :1:

benimkisi sadece bahane işte hilal kitap almam lazım en kısa zamanda ama ben nlp tarzı şeyleri okumayı çok seviyorum

afiyet olsun, millet sucukları götürüyo ben hala elma kemiriyorum :60:

ya bende sasıyorum ama inan öyle , aclıktan geberecek boyuta gelmiyorum valla :1:

varya 2 haftadır caanım karnıbaharım dolapta duruyor :5:
eşim yemiyor , bende yiyemiyorum malesef :1:
en kısa zamanda yapıcam :1:

ya sabah kahvaltıodan sonra saat 4 e kadar acıkmıyorum.sonra karnım uruldayıp duruyor :60:

yaa elif, görüyormusun neler cekiyorum :60:

geçmiş olsun bu arada..
doktora gidicektin noldu:44:

yazık sana demek karnın guruldayıp duruyo:1::60:
melek son halini merak ediyorum resim eklesene bakıyım çok kilo vermiştin sanırım o zaman 75-76 gibi resim eklemiştin 8 kilo daha verdin nasıl duruyosun böyle merak ettim
bide kaç beden giyiyorsun

Teyzem sayilir, cok guzel seyler yapar, cayin yaninda off nasil dayancam bilmiyorum
Yemiycem diyorum ama biraz vurdumduymazlik oldugu icin amaan veririm nasilsa bir sey olmaz diyorum ..:50:

Mesela bloklar ve Legolar. İstedigin her seyi yapabilirsin, cok zeka gelistirici sadece zeka degil yaratcilik ta.. İkisi farkli seyler. Estetik urun ortaya cikarabilme vs

Bebekler de cok yonlu oyuncak kategorisine daha yakin ama bence cocuga sunulan diger dusuncelerle birlikte gelisiyor
Hayvanat bahcesine gider, bebegine onu anlatir, muzikle uyariliyorsa bebekle dans eder, annesinin kendisiyle konusup ilgilenerek sosyal yonuni gelistirir vs

Ama yazik bazi cocuklara tonlarca oyuncak aliyorlar robotlar bebekler arabalar vs ama nasil degisik oyun oynanir desteklemiyorlar baska materyal ve yasanmisliklarla..

Lego demişken...

Oğlum bu aralar legolarla cok yonamaya basladı. hiç bakmazdı önceden :1:

su an en cok arab , lego ve pepe bebgiyle oynuyor.
dogru yoldamıyız hocam :9:

haa bide kagıt kalem olayı var. çizim falan :1:

Son düzenleme:

çok yararlı konuştun betül saol bacım ilgin için dikkate alacağım:129:

yazık sana demek karnın guruldayıp duruyo:1::60:
melek son halini merak ediyorum resim eklesene bakıyım çok kilo vermiştin sanırım o zaman 75-76 gibi resim eklemiştin 8 kilo daha verdin nasıl duruyosun böyle merak ettim
bide kaç beden giyiyorsun

valla bende son halimi bi cekmek istiyorum.Yarın cekebilirsem, foto eklerim buraya...
76 iken eklemiştim en son...

Kaç beden oldugumu bilmiyorum ama su an 44 eteklerimi giyiyorum.
Olmayan bi kotum vardı, şimdi altına kalın bi pijamayla bile giyebiliyorum o kotu :9:

Tam 65 olayım, hayalimde bi pardesü birde bi elbise var. onu alıcam :1:
inş. görürsem o günleri :60:

Back
X