Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Gönaydın :)

ebru abla titaniği nasıl izlemezsin o film benim favori filmim bide geleneksel olarak titanikten sonra saçma sapan bi şekilde bale yapmaya çalışırım ordaki kız parmakları üzerinde duruyoda onun gibi yapmaya çalışıyorum :)

Ayy canım benim denk gelmedi bir türlü. Normalde çok severim film izlemeyi sık sıkta izleriz ama o filme takıldım bir türlü kısmet olmadı yani :9:

Kızlar ben kaçıyorum biraz geç kalktım diye başım ağrıyor. Hemde kötü ağrıyor. Uğrarım yine. Biraz dinleneyim.

Merhaba kizlaar

Ay bugun kahvvaltida ben de nasil abarttim
Bildigin cook yedim yaaa sofrada ne varsa..

Bu iki gun protein agirlikli beslenicem Dukan in atak donemi gibi

kızlar duraklama dönemi ile ilgili bir yazı buldum bana mantıklı geldi açıkcası bir bakın derim

Duraklama dönemleri bireylerin motivasyonu çok olumsuz etkileyen bir süreçtir fakat ne yazık ki diyet yapan herkes bu süreci yaşamaktadır, fizyolojik doğal bir süreç olduğunu bilmemiz ve motivasyonumuzun azalmasına izin vermememiz gerekir. Bizim metabolizmamız hep yaşamaya yönlendirilmiş olarak yaratılmıştır yani siz az besin tüketmeye, diyet yapmaya başladığınızda metabolizmanız bu durumu siz kıtlıktasınız diye algılamaktadır. Siz aldığınız kaloriyi azalttıkça metabolizmanız da hücrelerde ki kalori adaptasyon sürecine geçmekte ve sizin yaptığınız diyete adapte olmaktadır. Açlıktan ölmenizi engellemek için o da kendi harcadığı enerjiyi azaltarak sizin kilo vermenizi yavaşlatmaktadır. Bu dönemde tiroid hormonları azalır ve metabolizma hızınız yavaşlar, ayrıca leptin tarzında tüm hormonlarınız sizin kilo vermenizi engelleyecektir. Ayrıca bu dönemde insülin seviyesi yükselir daha sık acıkırsınız ve yağ yakımı azalır.

Yapılan en büyük hata da bu noktada başlar. Yapılan diyetle kilo verilmediği görüldüğü için kişi hızla kilo verme isteğinin önüne geçemez ve daha az yemeye hatta 1000 kcal altında olan şok diyetleri yapmaya başlar, amaç daha da aç kalarak daha da çabuk kilo vermektir. Fakat ne kadar aç kalırsanız kalın, belki başta 2-3 kg verebileceğiniz bu şok diyetlerle duraklama dönemini atlatamadığınızı aksine kilo vermek yerine kilo almaya başladığınızı fark edersiniz. Bu dönemde sakın şok diyetler yapmayın, bu şok diyetler, açlık diyetleri metabolizmayı daha da yavaşlatacağı için kilo vermeyi daha da zorlaştırmakta ve bu süreci uzatmaktan başka hiçbir işe yaramamaktadırlar.

Duraklama dönemini daha hızlı atlatabilmek için;

1. Egzersizinizi arttırın; haftada 2 gün yaptığınız egzersizi örneğin 4 güne çıkarabilirsiniz.
2. Diyet içeriğinizi ve beslenme düzeninizi değiştirin; örneğin genelde öğle yemeklerinde et+salata+ekmek tüketiyorsanız onun yerine değişiklik olarak kepekli sandviç veya sebze yemeği+çorba+yoğurt tarzı diyet içeriğini değiştirin.
3. Diyette ufak atıştırmalar, tadına bakmalar v.b durumlarınız varsa bunları tamamen kesin ve sadece diyetinizde yazılı olanlara odaklanın
4. Her gün sürekli tartılmayın; tartıda kilo vermediğinizi görmek motivasyonunuzu azaltacaktır.
5. Sıvı alımınızı arttırın.
6. Uzun süredir kilo veremiyorsanız diyete 2-3 gün ara verip, canınız ne isterse tüketin ve tekrar multidisipliner olarak diyetinize başlayın. Bu 2-3 günlük ara metabolizmanızın hızlanmasını sağlayacaktır.
7. Bu dönemin geçici olacağını unutmayın; mutlaka tekrar direnç kırılacak ve siz kilo vermeye devam edeceksiniz, bunu hiç aklınızdan çıkarmayın. Sabırlı olun.
8. Diyet günlüğü tutun; hergün tek tek ne yediğinizi not edin ve kendi listenizle karşılaştırın, bir yerlerde farkında olmadan hata yapıyor olabilirsiniz.
9. Bu dönemlerde ilaç, ödem söktürücü v.b şeyleri doktorunuza sormadan kullanmayın.
10. Egzersiz içeriğini ve şeklini değiştirin, evde yürüyüş bandında 40 dk aynı tempoda yürüyüş yapmak yerine 5 dakika koşuyorsanız, 15 dakika yürüyün. Bunu en az 30 dakika boyunca tekrarlayın.
11. Stres kilo verme hızını azaltan bir faktördür, duraklama döneminde stres seviyenizi azaltmaya özen gösterin, ılık duş, hafif yürüyüşler, hoşunuza giden filmler, rezene çayı v.b biraz rahatlamanıza yardımcı olacaktır.

Gayet mantıklı bilgiler turticim. Teşekkürler. Bence sen sporuda çok yapıyorsun. Vücut bunada alıştı daha fazlasını istiyor bence.

Günaydın :16:
benden beklediğiniz kadar iyi bi sonuç yok yine geçen hafta :100.6 bu hafta 100.1 giden 500 gr :(

Zeliş'cim canım bütün herkes söylemiş. Bende tekrar ediyorum. Tekrardan doktora gitmeni istiyorum. Keşke merkezde olsaydın ben senin doktor işinle yakından ilgilenirdim ama maalesef uzaktasın. Ayrıca kızlarında dediği gibi annene gerek yok sen kendinde gidebilirsin. Devlet hastanesi vardır Kulu'da mutlaka git canım. Tahlillerine baktır.

aa aaa niye öyle oldu ki..sasirdimm..menulerin guzeldi,,sporda yaptin hep..yani en az 1 bucuk kilo fln bekliyordum senden..hem vericegin kilo fazla.. o zaman ilk kilolar cabuk gidiyor.hem yasin kucuk vermen cok kolay..bence bir doktora görün canim..normal degil ..hizlandiramassin belki, o onemli de degil zaten su durumda..ama ögrenir ve mudahale edersin bi rahatsizligin varsa..canim sen kendinde gidebilirsin doktora..ücretsiz muayenehaneler yokmu hic? saglikci arkadaslar bilir

Var canım, ayrıca Zeliş 18 yaş altı olduğu için ücretsiz yararlanıyor sağlık hizmetlerinden.

zelişcim tebrik ederim kilo vermişsin ama ferhanın da söylediği gibi senin bu fazlalıklarla en az 1-1.5 kiilo vermen gerekir !
hiç kan tahlili yaptırdın mı? sağlık ocaklarında yapılıyo , aile hekimine gidersen yaptırabilirsin canım!
ya tiroidle ilgili bir problem var yada bol kaçamak yapıp bize yazmadığını bile düşünmeye başladım ben :(
ya da reglin mi yakın ? bak bunları yazıyorum diye lütfen bana kızma , alınma ama her konuda aklımdan geçeni de söylerim ben hiç çekinmem !
yine de kızmaca yok tamam mı canım ?:34:

Aynen katılıyorum Neslihan'cım ve bu kadar açık anlattığın içinde teşekkür ediyorum. :16:

birazdan paylaşıcam ablacım :16:

ben yapmıyorum çunki daha menüler hakkında hiç bişi bilmeden sizi eleştirmek uygun olmaz diye düşünüyorum :26:

konyadayım bende ablacım

Bu konuyu seninle daha önce konuşmuştum Zeliş'cim. Bundan sonra dikkatle okuyacağım senin mesajlarına ve bakacağım menü yorumlarına. Menü yorumu istiyorum senden. Anlaştık umarım.

dünkü menümü yazayım bari
kahvaltı
1 bardak süt , 1 elma

öğlen
yarım kase mercimek çorbası
1 porsiyon taze fasulye
5-6 erik

akşam saat 5 :30 ' da yedim
2 kk peynir
1 büyük dilim karpuz

2 fincan bitki çayı , bol su , spor yok malesef :50:

Afiyet olsun canım güzel olmuş menün. Keşke karpuzu akşam yemeseydin.

mersinli24 -----8-18
akassha---------7-7
pia------------20-15
betüld---------22-?
uzayım---------12-?
nur_84---------12-11
elmalıturta----20-?
nesdii28-------17-19
yasminyaso-----8-?
zaum-----------11-7
ladyline----------?-?

mesaj sayıları bunlar umarım hata yapmamışımdır ilk listem çünküüüüüü
:17:

Ellerine sağlık canım :16:

Selam kızlar...

Kilom 70.4

Ah bir de spor yapsam..

Tebrik ediyorum Seda'cım sende yavaş yavaş gidenlerdensin. Keşke spor ekleyebilsen o zaman daha iyi gitmeye başlayacak kilolar.

ebru eksik kız !..

Evet ben eksiğim :9: Akşam çok geç geldiğim için sayamamıştım. Ama cuma listesine ekledim :17:

ben 300 fazla ciktim turta yaa
Okul bitti ya hareketim direk cok fazla azaldi ondan sanirim
Bn de ayni bildiriyorum haftaya telafi ederim

Ahhh Betül'cüm ahhhh sen daha iyi biliyorsun kendini! Bu arada seni istemeye ne zaman gelecekler :44:

Gunaydin sekerler
Ben hemen dersin basina oturdum bigisayari acmadim. Simdi takilirim diye kilom listeye girmeyecek ama 300 gram vermisim :))
Ben yine ugrarim opuyorum hepinizi...

Senide tebrik ediyorum çünki daha bikaç gün oldu. Hadi bakalım atlat şu sınav stresinide düzenli olarak dön aramıza.

Merhaba kizlaar

Ay bugun kahvvaltida ben de nasil abarttim
Bildigin cook yedim yaaa sofrada ne varsa..

Bu iki gun protein agirlikli beslenicem Dukan in atak donemi gibi

Hoşgeldin canım. Çok yediysen kahvaltıda diğer öğünlerine dikkat et.

Seninde çok az kaldı biraz sık dişinide mezun ol artık. Bak yakında nişanda takacaksınız.

Hoşgeldin canım. Çok yediysen kahvaltıda diğer öğünlerine dikkat et.

Seninde çok az kaldı biraz sık dişinide mezun ol artık. Bak yakında nişanda takacaksınız.

Cok yedim ebru ya malesef
O 300 gr fazlalik bir kilo olmustur yani o kadar..
Dikkat edicem

Haftaya tanismaya gelebilirler canim ayin 7sinde ama daha belli degil
İstemeye de ramazanin ilk gunleri denk gelebilir

EBru hadi bana bir hedef soyle
Ayin 7sine kadar 1 haftacik zaten ama esasli bi hedef olsun :1:

napiyosunuz bakalim..takimlar fazla arada bekler bakim sizte dedim:)

İkinci cumleni cozmem baya bir vakit aldi ama basardim :1:
Napalim ferhancim ya evdeyim oyle
Annem temizlik yap diyor, ki yapmamiz da lazim zaten
Ama ben ordan oraya salinip duruyorum evde bos bos

süpersin:)) sen öyle yazinca baktimda ben anlayamadim ne demeye calismisim ki :))

ayy bilirim o halleriii...ayyy ne zordur ama kacis yoksa ya rahatla

zeliscim, ben parmak uclarimda yürüyebiliyorum..cerkez oyunlarida öyle bi stil var

ebrucum, aslinda annemde öyle degildir,,ama istanbulum olunca bikac kez dedi niye dediyse aslinda bende uzuldum..hic dile getirememistim:)) burda getirdim:)
ee cok basarili cocuklarim var naaapimmm:)

burdan bahsedeyim biraz:))

finalde 3 grup vardi her grupta 4 takim..sonra 2.tura basliycaz..(ya bak simdi gelde övünme ebrucum:)) ama favori bizim takim..grupta 1.ciktik ve malubiyetsiz

simdi sokak basketbolu 12 dakika oynaniyor 12 dk dolmadan 16 sayi yaparsan o anda bitiyor 12 dk beklenmiyor...2 maci dakika bitmeden 16 sayiyi yapip aldik :)) süper cocuklar yaa

bu devlerin yaninda kendimi cüce gibi hisssediyorummmmmmmmm

ebrucum ben bu ay 34 oldum:)

finalde 3 grup vardi her grupta 4 takim..sonra 2.tura basliycaz..(ya bak simdi gelde övünme ebrucum:)) ama favori bizim takim..grupta 1.ciktik ve malubiyetsiz

simdi sokak basketbolu 12 dakika oynaniyor 12 dk dolmadan 16 sayi yaparsan o anda bitiyor 12 dk beklenmiyor...2 maci dakika bitmeden 16 sayiyi yapip aldik :)) süper cocuklar yaa

Ne guzel ferhan gurr duy tabi, normali o zaten

Ay ben yakinda 27den gun almaya basliycam daha bekarim yaa
Hani cok sikayetci oldugumdan degil anormal gelmiyor ama senin ne guzel cocuklarin var

Cok yedim ebru ya malesef
O 300 gr fazlalik bir kilo olmustur yani o kadar..
Dikkat edicem

Haftaya tanismaya gelebilirler canim ayin 7sinde ama daha belli degil
İstemeye de ramazanin ilk gunleri denk gelebilir

Çok az kalmış Betül'cüm ve sen hala yerinde sayıyorsun biliyorsun dimi 2 ileri 1 geri yapıyorsun. Buna çözüm bulman lazım bence. Hadi odaklan artık zaman göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor.

EBru hadi bana bir hedef soyle
Ayin 7sine kadar 1 haftacik zaten ama esasli bi hedef olsun :1:

O zaman senden 1 kilo bekliyorum bu hafta. 59 dun 58 olursun.

napiyosunuz bakalim..takimlar fazla arada bekler bakim sizte dedim:)

Hoşgeldin canım ama ben çözemedim senin bu cümleyi, Betül'ü tebrik ediyorum :9:

Senin için birazdan bir fotoğraf paylaşacağım hatta dur şimdi paylaşayım :9:Yakında istemeye gelecekler. Hamarat ol biraz hamarat :9:
$293271_353085844760090_1198001772_n.webp
zeliscim, ben parmak uclarimda yürüyebiliyorum..cerkez oyunlarida öyle bi stil var

ebrucum, aslinda annemde öyle degildir,,ama istanbulum olunca bikac kez dedi niye dediyse aslinda bende uzuldum..hic dile getirememistim:)) burda getirdim:)
ee cok basarili cocuklarim var naaapimmm:)

Burasının en güzel tarafıda o zaten içinde kalan herşeyi paylaşıyorsun. Seni dinleyecek insanlar var, üzüntünle üzülüp, sevincinle mutlu olan. Eee maşallah o zaman senin ve hepimizin çocuklarına :16:

Bende 30 yaşındayım canım nihayet kurtuldum takımın en büyüğü olmaktan, çünki bir ara en büyük bendim :60::60:

Kızlar ben dışarı çıkıyorum bisiklet süreceğim biraz. Görüşürüz akşama :16:

Bu arada bugün kimse uğramadı. İnşallah akşama daha iyi olur paylaşım. :47:

-evet cok az kaldu ama benim de cok az kalfi duzgun gitsem tam denk gelicek ama iste ben ..:57::57::1:

- tamam EBru kusuratsiz bir 58.
Ben 57.5 dusunmustum hatta ama bakalim, ve tartilmiycam bir hafta boyunca
Haftada 3 gun spor
Sifir kacamak ve duzenli menu + bol su
Ne kadar gidecek bakalim

- Ferhan oglunun macini izlemeye gitti ya, oglumunkinden baska cok fazla takim var onlar oynayadursun arada beklerken size bakiyim demek istemis :1::1:

- facete gormustum o yaziyi ya
Neyse en azindan benim basim bagli yoksa karalar baglardimm :9::33:

Kızlar ben dışarı çıkıyorum bisiklet süreceğim biraz. Görüşürüz akşama :16:

Bu arada bugün kimse uğramadı. İnşallah akşama daha iyi olur paylaşım. :47:

İyi eglenceler Ebru ama askolsun beni adamdan saymiyor musun :1:

Gayet mantıklı bilgiler turticim. Teşekkürler. Bence sen sporuda çok yapıyorsun. Vücut bunada alıştı daha fazlasını istiyor bence.

Zeliş'cim canım bütün herkes söylemiş. Bende tekrar ediyorum. Tekrardan doktora gitmeni istiyorum. Keşke merkezde olsaydın ben senin doktor işinle yakından ilgilenirdim ama maalesef uzaktasın. Ayrıca kızlarında dediği gibi annene gerek yok sen kendinde gidebilirsin. Devlet hastanesi va

sağol ablacim biliyorum ilgilenirdin benimle :)

ama burda annemin sıkı yönetimi altındayım asla beni yalnız bi yere göndermiyo bana güveniyo ama çevreye güvenmiyormuş falan doktora aslında gitmiştim yaklaşık 5 ay önce yine temiz çıktı bütün değerlerim ama ben hiç kilo vermedim hep aldım şu ana kadar o yüzden vücudum zorlanıyo bence ablacim

menülere yorum yapıcam tamam ama şu modem bi düzelsin öyle :)

Zeliş'cim canım bütün herkes söylemiş. Bende tekrar ediyorum. Tekrardan doktora gitmeni istiyorum. Keşke merkezde olsaydın ben senin doktor işinle yakından ilgilenirdim ama maalesef uzaktasın. Ayrıca kızlarında dediği gibi annene gerek yok sen kendinde gidebilirsin. Devlet hastanesi vardır Kulu'da mutlaka git canım. Tahlillerine baktır.

Var canım, ayrıca Zeliş 18 yaş altı olduğu için ücretsiz yararlanıyor sağlık hizmetlerinden.

Aynen katılıyorum Neslihan'cım ve bu kadar açık anlattığın içinde teşekkür ediyorum. :16:

Bu konuyu seninle daha önce konuşmuştum Zeliş'cim. Bundan sonra dikkatle okuyacağım senin mesajlarına ve bakacağım menü yorumlarına. Menü yorumu istiyorum senden. Anlaştık umarım.

Afiyet olsun canım güzel olmuş menün. Keşke karpuzu akşam yemeseydin.

Ellerine sağlık canım :16:

Tebrik ediyorum Seda'cım sende yavaş yavaş gidenlerdensin. Keşke spor ekleyebilsen o zaman daha iyi gitmeye başlayacak kilolar.

Evet ben eksiğim :9: Akşam çok geç geldiğim için sayamamıştım. Ama cuma listesine ekledim :17:

Ahhh Betül'cüm ahhhh sen daha iyi biliyorsun kendini! Bu arada seni istemeye ne zaman gelecekler :44:

Senide tebrik ediyorum çünki daha bikaç gün oldu. Hadi bakalım atlat şu sınav stresinide düzenli olarak dön aramıza.

ay ben aksine sporu azaltmayı düşünüyorum Ebrucum yaw cok yoruyor beni bu kadar aşırı spor yapmak gün içinde oturdugum yerde uyuya kalır oldum durmadan uyuyorum her yerim agrıyor bundan sonra bu kadar abartmıcam yaw

A aa niye kimsecikler ugramamis hala turtadan baska

Annemle disari falan ciktik eve ivir zivir bir seyler aldik. Asagi dayimlara inicez birazdan gecen haft koye gitmislerdi onlar geldiler

Ne yedim yazayim

Kahvalti -ogle yemegi 11-12

Yaklasik 1 tane simit
4 tane fln kucuk sigara boregi-yagda kizartma degil-
Peynir
Biberli zeytinli omlet
Domates salatalik

O kadar cok yedim ki acikmadim resmen
2 kase cacik yedim aksam da

Kahvaltinin olmadigini biliyorum :57:

Back
X