Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Canım menünde hep labneyi görüyorum. Labne yerine bol bol çeçil peyniri yiyebilirsin, hem daha doyurucu olur.Emziriyorum demiştin, menüne yoğurt ve süt kat derim.Yoğurt yağ yakımına faydalı;)

ben labneden başka peynir yiyemiyorumda o yüzden. yoğurt hergün değil ama genellikle yiyorum, aslında işe başlamadan önce çok fazla ayran tüketirdim ama şimdi daha çok yoğurt

günaydın

günaydın

afiyet olsun, iradeni iyi kullanmışsın tebrik ederim ve başınız sağolsun. bundan 4 yıl kadar önce bende kaplumbağalarımdan birini kaybetmiştim.

çizelgemde belirttiğim gibi kilom 77 hedefim 60. ama ben emziren bi bayanım

Tamam canım not aldım. Emzirdiğini biliyorum ama sağlıklı yiyecekler yiyerekte emzirebilirsin çocuğunu. Mesela bende şuan hamileyim ama sağlıklı beslenmeye gayret ediyorum. Zaten bu şekilde beslenirsen kilo veremezsin. Onu anlatmak istedim. Burda önemli olan sağlıklı beslenmek zaten.

Günaydın kızlar:)

Akşamları ben yokken çok kaynatmadığınız için sizi daha da çok seviyorum:16::16::16: Geçmişi okudum döndüm bile :32::32:

Dün neler yedim:

Sabah:1/2 simmit, 1 üçgen peynir, sekersiz çay
ara:1 şeftali
öğle:ızgara tavvuklu salata,ayran
ara:sütlü nescafe(süt 1 çay bardağı)
akşam: türlüüüü, 1 dilim kepek ekmeği
su:3lt spor yok(şaşırtalım bakalım vücudu hergün yapınca kendini şaşırdı:D )

Menün gayet güzel olmuş afiyet olsun. Dün yazdıklarımı okudun mu? Spor konusunda. Arada bir sporunu değiştirmen lazım.

dünkü menüm

sabah
2 dilim tam buğday ekmeği
labne çay

öğlen
kabak yemeği
3 kaşık mantı

akşam
yoğurt çorbası
taze fasülye
domates salatalık

ayrıca 8000 küsür adım attım, 50 mekik ve hareket. arada 1 soda ve 5 lt su içtim

Mantı haricinde güzel bir menü. Öğle ve akşam yemeklerinede birer dilim tam buğday ekmeği ekleyebilirsin. Suyun çok fazla olmuş. Bilgeninde dediği gibi fazla su kalbi yorar allah göstermesin kötü sonuçları bile var. En fazla 3 litre su. Fazlası zararlı.

ben labneden başka peynir yiyemiyorumda o yüzden. yoğurt hergün değil ama genellikle yiyorum, aslında işe başlamadan önce çok fazla ayran tüketirdim ama şimdi daha çok yoğurt

Bende yiyemiyordum. Ama eski diyetisyenim alıştırdı çeçile:))
Bir alışkanlığı 21 gün boyunca tekrar etmezseniz beyin onu hafızanızdan siliyormuş. Örneğin 21 gün çikolata yeme, beyin bunu bir daha yemeyi düşünmüyormuş.
Hehehehe yeni bir kitaba başladım, diyette yapılan yanlışları GDo luları falan anlatıyo:)))"asla bir daha şişmanlama ":9::9::9:adı

afiyet bal şeker olsun. :9::9::9::9::9::9::9:

dünküne göre çok çooookkkk daha güzel. ama 3 kaşık mantı yerine yoğurt cacık salata çorba vs yiyebilirdin. 5 lt sumu waayy canına çok değilmi yaa

:1:dünküne göre güzel evet:1:
çok su içen biriydim zaten şimdi ise emzirdiğim için dahada fazlalaştırdım yoksa sütüm çok azalıyor, zaten yememide biraz kısınca bu sefer sütüm hepten gidiyor o zaman aç kalıyor kuzucuğum

afiyet olsun canım benim bu hafta çok kötü olacak menülerim hep zayıftı

hoşgeldin başak

afiyet olsuncanım günde 3.5 lt'den fazla su kalbi yoruyor bende senin gibi içiyordum ama azalttım bebişinin ismi ne bu arada

hoşbuldum, bu kalbi yorma işini bilmiyordum ama ben hep çok içen biriydim ne bileyim ağzım falan kuruyor hele bu sıcaklarda. oğlumun adı emir

Son düzenleme:
afiyet olsun canım benim bu hafta çok kötü olacak menülerim hep zayıftı

hoşgeldin başak

afiyet olsuncanım günde 3.5 lt'den fazla su kalbi yoruyor bende senin gibi içiyordum ama azalttım bebişinin ismi ne bu arada

Çalışma temposu insanı çok zorluyor ama istersen başarabilirsin canım. Zaten kilo vermede amaç diyet yapıp vücudu cezalandırmak değil, daha sağlıklı besinlerle onu ödüllendirip kilo vermesini sağlamak. Menülerin daha iyi olacak buna inanıyorum. Fazla kiloların hepsini verip fıstık gibi Anneler olcaz:32::32::54:

ya benim birikmişti sanırım.size kaynanamları yemeğe alıcam demiştim menü falan sormuştum ya.o gün hazır çorba patlıcan salatası makarna yaptım.kaynanam eşime yemek yapmadım bilgen yaptıysa getirin yiyelim demiş,biz yemekleri aldık aşağıya indik.kaynatam bu nasıl çorba böyle çorbamı olur dedi kaynanama hazır kremalı mantar çorbası yaptırdı.makarnayı salçalı yapmıştım.böyle makarnamı olur.makarna yoğurtlu olur diye onada mana buldu.ben izmirliyim.bizde patlıcan salatası sarımsaklı olur koruk suyuyla.onlar soğanlı yapıyor bende sarımsaklı yapmıştım bide ona laf söyledi.bende dedimki geçen eltimlere gitmiştin onunda yemeklerine laf söyledinmi.eşimin babannesi hemen ama o yemekleri çok güzel yapmıştı dedi.bir bozuldum anlatamam.eve geldik.eşime ben iki çocukla uğraşıp yemek yapıcaktım,iftara falan çağırmıyorum laf duyamam dedim.dünde kaynanam yemek yapmayın eltimler gelicekmiş beraber yiyelim dedi.daha düne kadar o sosyete kızı istemem diyen kişiler bulsalar ayaklarını öpecekler.bende oturdum bir köşeye hiç birşeye karışmadım.yemek yiyip kalktım.eve çıktığımızda kızı koydum ayağıma sallıyorum tam yarım saat salladım uyumadı.babası geldi aşağıdan oğlumla,sen kızı bana ver oğlanı uyut dedi.kızım 10 dk sonra uyudu.oğlanı salla 45 dadika uyumaz.o arada kızda uyandı.bende sinirliydim çocuklara bağırdım.yeter uyuyun diye,eşim nasıl bağırıyorsun öyle bağırılırmı diye bana çıkıştı.ağlamaya başladım.git başka odada ağla çekemem deyince çocuklarımıda alıp gidicem üzülme dedim.inşallah dedi bana.çok zoruma gitti.bıraktım çocuklarına yanına çıktım balkona sigara içmeye.benim çocuklar delirdi nasıl ağlıyorlar.arkasından girdim eve bir daha tartıştık çocuklar deli gibi bağırıyorlar akılları çıktı.aldım oğlanı ağlaya ağlaya uyuttum.belki basit şeyler ama çok doldum.günde 4.5 saat çocuk sallıyorum ve artık bıktım.:43::43::43::43:

Bir alışkanlığı 21 gün boyunca tekrar etmezseniz beyin onu hafızanızdan siliyormuş. Örneğin 21 gün çikolata yeme, beyin bunu bir daha yemeyi düşünmüyormuş.
Hehehehe yeni bir kitaba başladım, diyette yapılan yanlışları GDo luları falan anlatıyo:)))"asla bir daha şişmanlama ":9::9::9:adı

bende duymuştum bu 21 gün olayını, sigara içinde aynı şeyi söylüyorlar bırakmak isteyenlere. inşallah kitabın faydasını görürsün. bizlede arada paylaş değişik bişey okursan

bide iş yerinden aradılar dün eskişehire sevkedeceğim başvuruyu bileciği sevmektişim.sanki adam öldürdüm.bakıcım yok diye beni gece nöbetine yazıyorlardı.artık yazmıycaklarmış.başının çaresine bak dediler.gündüze geçmek banada iyi gelicek daha düzenli olur herşeyim.daha fazla kilo verebilirim.ama yinede üzüldüm.

Çok mantıklı mesela ben 5-6 aydır ağzıma çikolata sürmedim. Canımda istemiyor. Neskafeyide bir hafta içmedim şimdi yine canım hiç istemiyor. Uygulamak lazım.

hoşbuldum, bu kalbi yorma işini bilmiyordum ama ben hep çok içen biriydim ne bileyim ağzım falan kuruyor hele bu sıcaklarda. oğlumun adı emir

Emir isminde olanların hepsi çok yaramaz oluyor, umarım seninkide öyle değildir:9:

ya benim birikmişti sanırım.size kaynanamları yemeğe alıcam demiştim menü falan sormuştum ya.o gün hazır çorba patlıcan salatası makarna yaptım.kaynanam eşime yemek yapmadım bilgen yaptıysa getirin yiyelim demiş,biz yemekleri aldık aşağıya indik.kaynatam bu nasıl çorba böyle çorbamı olur dedi kaynanama hazır kremalı mantar çorbası yaptırdı.makarnayı salçalı yapmıştım.böyle makarnamı olur.makarna yoğurtlu olur diye onada mana buldu.ben izmirliyim.bizde patlıcan salatası sarımsaklı olur koruk suyuyla.onlar soğanlı yapıyor bende sarımsaklı yapmıştım bide ona laf söyledi.bende dedimki geçen eltimlere gitmiştin onunda yemeklerine laf söyledinmi.eşimin babannesi hemen ama o yemekleri çok güzel yapmıştı dedi.bir bozuldum anlatamam.eve geldik.eşime ben iki çocukla uğraşıp yemek yapıcaktım,iftara falan çağırmıyorum laf duyamam dedim.dünde kaynanam yemek yapmayın eltimler gelicekmiş beraber yiyelim dedi.daha düne kadar o sosyete kızı istemem diyen kişiler bulsalar ayaklarını öpecekler.bende oturdum bir köşeye hiç birşeye karışmadım.yemek yiyip kalktım.eve çıktığımızda kızı koydum ayağıma sallıyorum tam yarım saat salladım uyumadı.babası geldi aşağıdan oğlumla,sen kızı bana ver oğlanı uyut dedi.kızım 10 dk sonra uyudu.oğlanı salla 45 dadika uyumaz.o arada kızda uyandı.bende sinirliydim çocuklara bağırdım.yeter uyuyun diye,eşim nasıl bağırıyorsun öyle bağırılırmı diye bana çıkıştı.ağlamaya başladım.git başka odada ağla çekemem deyince çocuklarımıda alıp gidicem üzülme dedim.inşallah dedi bana.çok zoruma gitti.bıraktım çocuklarına yanına çıktım balkona sigara içmeye.benim çocuklar delirdi nasıl ağlıyorlar.arkasından girdim eve bir daha tartıştık çocuklar deli gibi bağırıyorlar akılları çıktı.aldım oğlanı ağlaya ağlaya uyuttum.belki basit şeyler ama çok doldum.günde 4.5 saat çocuk sallıyorum ve artık bıktım.:43::43::43::43:

Canım benim, kıyamam ben sana, üzülme canım. Erkek milleti değil mi( erkek düşmanı oldum resmen bende:1::1:) Çocukları alıp gitcen bakıp kalcaklar arkandan, çok kızdım eşine ve ailesine. Bende çok çektim kaynanadan, sakın taviz verme hiçbirine, senin iki bebekle hem çalışıp hemde herşeye yetmeye çalıştığını bilmiyorlar mı.Çok biliyorsa eşin sana yardım etsin, çocuğu uyut demekle olmuyo, sen anneysen o da baba , hayat müşterek.

aslında her evde olan şeyler (çok klasik bi laf olsada doğru) hepimiz yaşıyoruz benzer sorunları. herhalde kayınvalıdenlerle aynı apartmanda oturuyorsun anladığım kadarıyla bu bi dez avantaj tabi. çocukların kaç yaşındaydı, iki çocukla uğraşmanın zorluğunu tahmin edebiliyorum ben 1 tanesiyle zorlanıyorum ve eşimle etmediğim bütün kavgaların acısını 4 aydır çıkarttık insan geriliyor haliyle. durup bi kendine dönmek istiyorsun ama nafile fırsat yok, eeeeeee erkeklerde kadınlar kadar ince değil tabiki. içini ferah tutmaya çalış bence

Hiçte basit şeyler değil bunlar Bilgen cim. Ben olsam bir sürü kavga ederim. Ne demek beğenmeyeceklerr yemeğimi. Benim kaynanam açık açık söylemez ama kimyon katma onu katma bunu katma diye karışır. Bende ona yapacağım yemeği ayırırım. Bu daha kötü oluyor ona :9:Ama çocuklara patlaman kötü olmuş. Daha dikkatli ol bence çocuklara karşı. Onların hiç bir suçu yok çünki. Bu arada sen en yakın zamanda kendine bir yardımcı bul. Hem çocuklarına baksın hem işlerine yardım etsin. Çalışıyorsun parasını boşver kendi keyfine bak. Kimsee iyilik yaramaz madem çalışıyorsun eşek gibi paranla rezil olma. Bakıcı bul mutlaka.

bide iş yerinden aradılar dün eskişehire sevkedeceğim başvuruyu bileciği sevmektişim.sanki adam öldürdüm.bakıcım yok diye beni gece nöbetine yazıyorlardı.artık yazmıycaklarmış.başının çaresine bak dediler.gündüze geçmek banada iyi gelicek daha düzenli olur herşeyim.daha fazla kilo verebilirim.ama yinede üzüldüm.

Gündüze geçmen senin için daha iyi olur. Sıkma canını. Her işte vardır bir hayır. Emin ol daha iyi olacak senin için.

ben evlenmekle en büyük hatayı ettim.benim eşimi kaynanam kız kardeşinin kızıyla evlendirmek istiyordu.beni hiç kabul etmediler.biz çok mücadele ettik.ama şimdi düşünüyorumda ne kadar salakmışım hayatımı mahvetmişim.belki önüme daha iyi fırsatlar çıkıcaktı.belki hiç evlenmiycektim.şimdiki aklım olsa istemiyorlarmı kardeşim sen yoluna ben yoluna

ben evlenmekle en büyük hatayı ettim.benim eşimi kaynanam kız kardeşinin kızıyla evlendirmek istiyordu.beni hiç kabul etmediler.biz çok mücadele ettik.ama şimdi düşünüyorumda ne kadar salakmışım hayatımı mahvetmişim.belki önüme daha iyi fırsatlar çıkıcaktı.belki hiç evlenmiycektim.şimdiki aklım olsa istemiyorlarmı kardeşim sen yoluna ben yoluna

Kader diyelim bence buna. Yaşayacakların varmış yaşıyorsun. Hiç bir zaman pişman olma yaptıklarından. Otur aklı başında bir şekilde düşün. Eşine sahip çık ailesinden nasıl uzaklaşırsın onun yolunu bulmaya çalış. Sonuçta iki tane çocuğun var. Onları düşün. Geriye dönüp düzeltemiyorsun hiç bişeyi ama geleceğini düzeltebilirsin. Kaynananları hiç ama hiç takma. Dış kapının dış mandalı artık onlar. Ama çaktırmadan uzaklaş onlardan eşinide uzaklaştır. Nasıl yaparsın bilmiyorum ama böyle devam ederse hayatın hiç çekilmez.

Hiçte basit şeyler değil bunlar Bilgen cim. Ben olsam bir sürü kavga ederim. Ne demek beğenmeyeceklerr yemeğimi. Benim kaynanam açık açık söylemez ama kimyon katma onu katma bunu katma diye karışır. Bende ona yapacağım yemeği ayırırım. Bu daha kötü oluyor ona :9:Ama çocuklara patlaman kötü olmuş. Daha dikkatli ol bence çocuklara karşı. Onların hiç bir suçu yok çünki. Bu arada sen en yakın zamanda kendine bir yardımcı bul. Hem çocuklarına baksın hem işlerine yardım etsin. Çalışıyorsun parasını boşver kendi keyfine bak. Kimsee iyilik yaramaz madem çalışıyorsun eşek gibi paranla rezil olma. Bakıcı bul mutlaka.

Gündüze geçmen senin için daha iyi olur. Sıkma canını. Her işte vardır bir hayır. Emin ol daha iyi olacak senin için.

hala ağlıyorum ya eşimin söylediği çok zoruma gitti.ev işi ütü çocuk bakımı yemek hepsi bende,bana huzur ver diyo,sen bana huzuru sağlaki sana huzuru vereyim dedim.çok kötü kırıldım.konuşmuycam onunla.ayrılmak kolay aç boşanma davasını bitsin,bi yuvayı kurtarmak varken niye bitirelim.sizinde kafanızı ağrıtıyorum kusura bakmayın.konuşacak kimsem yok

çok güzel bir bilgi denemek lazım. bende tatlı için denesem fena olmucak sanırım. :))) sık sık paylaş önemli bilgileri bu çok hoşuma gitti. 21 gün

sıkma canını demekten başka maalesef yapabileceğim bişey yok. eşinin sana destek çıkması yanında olması elin kolun olması o kadar önemliki. bence çok iyi dayanmışsın. bundan iki hafta önce kayınpederim çatıda mangal yapacakmış kayınvalidem geldi dediki baban mangal yapıcak akşama iftar için yemek yapma dedi. iftar saati geldi yukarı çıktım kayınvalidem pilav salata falan yapmış. masada ben, kız kardeşim (gezmeyegelmişti) annanem, kayıvalidem, kayınpederim, kaynım, eşi, görümcem vardı eşim daha gelmemişti tam servis yaparken kayınpederim dediki oğluma fazla koyun, nası ya dedim kayınvalidem bana baktı ben ona baktım ama canım sıkıldı boşver falan dedi sonra oğlumun tabağını boş bırakmayın dedi. bende kusura bakmayın bu kadar insan içinde haksızlık yapamazsın siz oturun fazla fazla yiyin dedim. tam o sırada eşim geldi nereye dedi eve gidiyorum dedim. annesine sordu noldu anne dedi çorbasız iftar yapmıyo olum ya bende çorba yapmadım diye kızdı demiş o sırada gittim ben eve yok başka bişi var demiş kayınpederime sormuş oda anlamadım ki olum demiş. tabi eve geldi dedim böle böle baya sinirlendi ailesine sonra beni yemeğe çıkardı :1::1::1::1::1::1: yani demek istediğim şuki eşin, ailesi, senin yapın bugüne kadar olan ilişkiniz vs vs o kadar önemliki ben olsam şöle şöle yapardım diyemem kötü örnek olmak istemiyorum ama bide sizde şu var etrafımda gördüğüm bütün ikizbebek anneleri ve babaları bi yerden sonra herşeye karşı tahammülsüz olabiliyo görümcemin 5 yaşında ikizleri var ama bebeklik hallerini biliyorum görümcem psikolojik destek alıyodu. artık dayanamıyorum diyip ağladığını çok biliyorum. eşiyle boşanma aşamasına bile gelmişlerdi. hem kendini ezdirme, hemde daha sabırlı olmaya çalış bence. biraz uzun oldu sanırım ama haksızlığa saçma sapan nedenlerden insanların üzülmesine dayanamıyorum. onlarda nimeti beğenmiyolar ekmek bile bulamazlar günah.

iş konusunda ki sıkıntılar artık özel sektör tüzel sektör hiç farketmiyo herkes işine giderken acaba bugün kovulurmuyum diye gidiyo onun maalesef bi garantisi yok tabi ama insanı çok etkiliyo. bide maşallah hepsi üst üste gelmiş. herşeye rağmen bebeklerin sana huzur versin. onlar güç al her engeli aş.

hala ağlıyorum ya eşimin söylediği çok zoruma gitti.ev işi ütü çocuk bakımı yemek hepsi bende,bana huzur ver diyo,sen bana huzuru sağlaki sana huzuru vereyim dedim.çok kötü kırıldım.konuşmuycam onunla.ayrılmak kolay aç boşanma davasını bitsin,bi yuvayı kurtarmak varken niye bitirelim.sizinde kafanızı ağrıtıyorum kusura bakmayın.konuşacak kimsem yok

Ayy olur mu hiç Bilgen'cim biz bugünler için varız. Sen canın ne anlatmak istiyorsa anlat burda. İçine atma hiç bişeyi. Boşanma konusunuda sakın aklına bile getirme. Sevmesen istemesen zaten kimse seni zorla evlendiremezdi. Birlikte çözüm bulabilsek ne güzel olur bu soruna ama sabret canım üzme artık kendini.

Back
X