Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

dünkü menüm

Sahurda
2 dilim çavdar ekmeği
1 haşlanmış yumurta
1 bardak süt
labne peynir
1 avuç ceviz

iftarda arkaşlardaydık
tabi sağolsun masayı donatmış yok yoktu
bir kase yayla çorbası
bir tabak izmir köftesi yedim
ev yapımı vişne suyu 2 bardak

barbunya pilaki, revani, baklava, karışık kızartma, dolma, çerezler, tavuklu pilav sadece tartıya bi gece kaldığını düşünerek yemediklerim resmen kendimle mücadele ettim çok zordu çoookkk :((((

2 lt su.

iftardan geldikten sonra eşim arabanın anahtarlarını bırakmak için dükkanına girdi bende kapıda bekliyorum birlikte eve çıkıcaz diye (dükkanı evimizin altında) saat 12,30 falandı. sonra baktım gelmiyo hayırdır dedim 3 tane 5 yıldır gözümüz gibi beslediğimiz kaplumbağlarımız vardı biri temizleme motoruna koluna sokmuş nefessiz kalmış onu almış eline hadi olum nefes al ya diyodu. sonra baktı hiç hareket yok int. nöbetçi veteriner aradık avcılar ün. veteriner kampüsüne gittik 2,30 saat trafik ve yok çektik. ama maalesef ölmüştü. eşimin o kadar çok ağladığını ilk defa görüyorum hıçkır hıçkıra sonra tabi elimiz makhum döndük. eve geldiğimizde saat 4 tü. bugece doğru düzgün sahur yapamadım.

beslediğin bir hayvan bile olsa onu kaybetmek çok zor ; alışkanlıklar , paylaşımlar , hatıralar , geçirdiğiniz yıllar vs.. vs.. başınız sağolsun canım ..
küçükken kuşlarımız ölmüştü ben halen hatırlar , üzülürüm !.. düşün yani kaç 20 sene filan geçmiş halen üzülüyorum aklıma gelince !..
yaa biz bukadar kırılganken , bir insan nasıl başka bir insanı öldürebiliyor anlamıyorum ! allah kimseyi delirtmesin hani cinnet anından bahsetmiyorum da planlı bir şekilde nasıl öldürebiliyolar ?

ya benim birikmişti sanırım.size kaynanamları yemeğe alıcam demiştim menü falan sormuştum ya.o gün hazır çorba patlıcan salatası makarna yaptım.kaynanam eşime yemek yapmadım bilgen yaptıysa getirin yiyelim demiş,biz yemekleri aldık aşağıya indik.kaynatam bu nasıl çorba böyle çorbamı olur dedi kaynanama hazır kremalı mantar çorbası yaptırdı.makarnayı salçalı yapmıştım.böyle makarnamı olur.makarna yoğurtlu olur diye onada mana buldu.ben izmirliyim.bizde patlıcan salatası sarımsaklı olur koruk suyuyla.onlar soğanlı yapıyor bende sarımsaklı yapmıştım bide ona laf söyledi.bende dedimki geçen eltimlere gitmiştin onunda yemeklerine laf söyledinmi.eşimin babannesi hemen ama o yemekleri çok güzel yapmıştı dedi.bir bozuldum anlatamam.eve geldik.eşime ben iki çocukla uğraşıp yemek yapıcaktım,iftara falan çağırmıyorum laf duyamam dedim.dünde kaynanam yemek yapmayın eltimler gelicekmiş beraber yiyelim dedi.daha düne kadar o sosyete kızı istemem diyen kişiler bulsalar ayaklarını öpecekler.bende oturdum bir köşeye hiç birşeye karışmadım.yemek yiyip kalktım.eve çıktığımızda kızı koydum ayağıma sallıyorum tam yarım saat salladım uyumadı.babası geldi aşağıdan oğlumla,sen kızı bana ver oğlanı uyut dedi.kızım 10 dk sonra uyudu.oğlanı salla 45 dadika uyumaz.o arada kızda uyandı.bende sinirliydim çocuklara bağırdım.yeter uyuyun diye,eşim nasıl bağırıyorsun öyle bağırılırmı diye bana çıkıştı.ağlamaya başladım.git başka odada ağla çekemem deyince çocuklarımıda alıp gidicem üzülme dedim.inşallah dedi bana.çok zoruma gitti.bıraktım çocuklarına yanına çıktım balkona sigara içmeye.benim çocuklar delirdi nasıl ağlıyorlar.arkasından girdim eve bir daha tartıştık çocuklar deli gibi bağırıyorlar akılları çıktı.aldım oğlanı ağlaya ağlaya uyuttum.belki basit şeyler ama çok doldum.günde 4.5 saat çocuk sallıyorum ve artık bıktım.:43::43::43::43:

evliliklerde çocuktan önce ve çocuktan sonra diye 2 kısıma ayrılıyor malesef canım !
biz eşimle hiç tartışmazdık , birbirimizi kırsak hemen salya sümük ağlar özür dilerdik , hep elele göz gözeydik filan ...
ta ki doğuma kadar !..
şimdi bakıyorum da ikimizde çok asabiyiz , evet ben de değiştim farkındayım ama sinirli olmak istemesem de kendime engel olamıyorum çünkü beklemediğim hareketler görünce eşimden bunu kendime yediremiyorum. önceden hep alttan alan , peşimden koşan , benimle olmak isteyen oyken şimdi böyle olması beni hepten çıldırtıyo !
kendi kendime yaav diyorum ; elimden gelen herşeyi yapıyorum ; iş , ev , temizlik vs.. , çocuk bakımı , ilgi , sevgi , kendine bakım vs...
bi de karşılığında bu mu yaani :((
tamam bunlar gelip geçici tartışmalar ama insanı çok etkiliyo !
bir süre sonra unutuyoruz küs kalamıyoruz ama o an olan oluyo yani ...
çocuk güzel şey tabi allah eksikliklerini vermesin kimseye ; ama tüm sabrını ona harcıyosun eşine kalmıyo galiba :)))

ben evlenmekle en büyük hatayı ettim.benim eşimi kaynanam kız kardeşinin kızıyla evlendirmek istiyordu.beni hiç kabul etmediler.biz çok mücadele ettik.ama şimdi düşünüyorumda ne kadar salakmışım hayatımı mahvetmişim.belki önüme daha iyi fırsatlar çıkıcaktı.belki hiç evlenmiycektim.şimdiki aklım olsa istemiyorlarmı kardeşim sen yoluna ben yoluna

Bilgencim hatalarımızla güçleniyoruz. Benim yaşadıklarımı biliyorsundur. İlk önce senin kayınvalidenlerle aynı binada oturmaktan kurtulman lazım. Ebrunun da dediği gibi bebişlere sen işteyken bakacak bir yardımcı bulman lazım. Malesef yine erkek milleti diyorum, sen lohusaymışsın hastaymışsın , deli gibi çalışıp bebeklerine bakıyormuşsun bunlardan anlamıyor. Malesef hepsinde bir odunluk söz konusu. Bu nedenle önce kendi kıymetini bilip, kendine yatırım yapaccaksın. Çocuklarına her zaman sarıl, onlar sana güç verecektir. Ve eşine kızdığını bebeklerine bağırarak çıkarma. Eşine bağır çağır , kim hakediyorsa hırsını ondan çıkar. Ben alttan almanın emek veren bir kadın olmanın mükafatlandığını hiç görmedim. Cadı olmak lazım:9::9::9:

Bilgencim hatalarımızla güçleniyoruz. Benim yaşadıklarımı biliyorsundur. İlk önce senin kayınvalidenlerle aynı binada oturmaktan kurtulman lazım. Ebrunun da dediği gibi bebişlere sen işteyken bakacak bir yardımcı bulman lazım. Malesef yine erkek milleti diyorum, sen lohusaymışsın hastaymışsın , deli gibi çalışıp bebeklerine bakıyormuşsun bunlardan anlamıyor. Malesef hepsinde bir odunluk söz konusu. Bu nedenle önce kendi kıymetini bilip, kendine yatırım yapaccaksın. Çocuklarına her zaman sarıl, onlar sana güç verecektir. Ve eşine kızdığını bebeklerine bağırarak çıkarma. Eşine bağır çağır , kim hakediyorsa hırsını ondan çıkar. Ben alttan almanın emek veren bir kadın olmanın mükafatlandığını hiç görmedim. Cadı olmak lazım:9::9::9:
haklısın canım ama yapamıyorum ben küs bile kalamıyorum sonrada nasılsa affediyor oluyor,denemekte fayda var.
oh nihayet internet geldi.geçmişi okuyup gelecem ama coşmuşunuz 19 sayfa:43:

hoşgeldin canım

yav ben dün geçmişi okumaya başladım emmeeeeee daha çok var düşünsenize 22 - 23 temmuzu okuyabildim daha yaa :(((
daha 8 ağustosa gelene kadaaaaaaaaarrr :37::27::53::32::10::8::5::3:

MENÜM
Sahur öncesi
1 bardak süt
Küçük bir ev poğaçası(iftarda sadece yoğurt salata yiyince acıktım.)

SAHUR
2 dilim ekmek
Melemen
1 haşlanmış yumurta,peynir

İFTAR
Salata,yoğurt
Haşlanmış et(tabağın 1/4 ü kadar)
afiyet olsun

Menüm :
Sahur :
Peynir
salatalık
1 dilim kepek ekmeği
5 adet zeytin

İftar :
2 biber dolması ( prinç :( ) misafirlikteydik ..
Salata

( Kaçamak : 1 küllah dondurma... :30::30::30: ) Cezamı bekliyorummm :31:
afiyet olsun orti.:34:

benim bugünkü menüm...
sabah
1 dlm ekmek
1 domates
az salça
2 dlm peynir

öğle
1 tabak bezelye

ara
sütlü kahve

akşam
beyin çorbası

bol su...
100 mekik
100 bacak hareketi
30 dk koşu bandında yürüyüş...
afiyet olsun
benim menüm

sabah
yok

öğle
domates
salatalık
peynir
bir dilim çavdar ekmeği

ara

neskafe sade

akşam

bir kase çorba
salata
2 kaşık hünkar beğendi.
afiyet olsun
dünkü menüm

Sahurda
2 dilim çavdar ekmeği
1 haşlanmış yumurta
1 bardak süt
labne peynir
1 avuç ceviz

iftarda arkaşlardaydık
bir kase yayla çorbası

barbunya pilaki, revani, baklava, karışık kızartma, dolma, çerezler, tavuklu pilav sadece tartıya bi gece kaldığını düşünerek yemediklerim resmen kendimle mücadele ettim çok zordu çoookkk :((((

2 lt su.

iftardan geldikten sonra eşim arabanın anahtarlarını bırakmak için dükkanına girdi bende kapıda bekliyorum birlikte eve çıkıcaz diye (dükkanı evimizin altında) saat 12,30 falandı. sonra baktım gelmiyo hayırdır dedim 3 tane 5 yıldır gözümüz gibi beslediğimiz kaplumbağlarımız vardı biri temizleme motoruna koluna sokmuş nefessiz kalmış onu almış eline hadi olum nefes al ya diyodu. sonra baktı hiç hareket yok int. nöbetçi veteriner aradık avcılar ün. veteriner kampüsüne gittik 2,30 saat trafik ve yok çektik. ama maalesef ölmüştü. eşimin o kadar çok ağladığını ilk defa görüyorum hıçkır hıçkıra sonra tabi elimiz makhum döndük. eve geldiğimizde saat 4 tü. bugece doğru düzgün sahur yapamadım.
öncelikle kaplumbağan için başın sağolsun.yediklerinde bal olsun:34:
Günaydın kızlar:)

Akşamları ben yokken çok kaynatmadığınız için sizi daha da çok seviyorum:16::16::16: Geçmişi okudum döndüm bile :32::32:

Dün neler yedim:

Sabah:1/2 simmit, 1 üçgen peynir, sekersiz çay
ara:1 şeftali
öğle:ızgara tavvuklu salata,ayran
ara:sütlü nescafe(süt 1 çay bardağı)
akşam: türlüüüü, 1 dilim kepek ekmeği
su:3lt spor yok(şaşırtalım bakalım vücudu hergün yapınca kendini şaşırdı:D )
afiyet olsun.2 gün bende spor yapmadım.

dünkü menüm

sabah
2 dilim tam buğday ekmeği
labne çay

öğlen
kabak yemeği
3 kaşık mantı

akşam
yoğurt çorbası
taze fasülye
domates salatalık

ayrıca 8000 küsür adım attım, 50 mekik ve hareket. arada 1 soda ve 5 lt su içtim
mantı yarasın:34:

ya benim birikmişti sanırım.size kaynanamları yemeğe alıcam demiştim menü falan sormuştum ya.o gün hazır çorba patlıcan salatası makarna yaptım.kaynanam eşime yemek yapmadım bilgen yaptıysa getirin yiyelim demiş,biz yemekleri aldık aşağıya indik.kaynatam bu nasıl çorba böyle çorbamı olur dedi kaynanama hazır kremalı mantar çorbası yaptırdı.makarnayı salçalı yapmıştım.böyle makarnamı olur.makarna yoğurtlu olur diye onada mana buldu.ben izmirliyim.bizde patlıcan salatası sarımsaklı olur koruk suyuyla.onlar soğanlı yapıyor bende sarımsaklı yapmıştım bide ona laf söyledi.bende dedimki geçen eltimlere gitmiştin onunda yemeklerine laf söyledinmi.eşimin babannesi hemen ama o yemekleri çok güzel yapmıştı dedi.bir bozuldum anlatamam.eve geldik.eşime ben iki çocukla uğraşıp yemek yapıcaktım,iftara falan çağırmıyorum laf duyamam dedim.dünde kaynanam yemek yapmayın eltimler gelicekmiş beraber yiyelim dedi.daha düne kadar o sosyete kızı istemem diyen kişiler bulsalar ayaklarını öpecekler.bende oturdum bir köşeye hiç birşeye karışmadım.yemek yiyip kalktım.eve çıktığımızda kızı koydum ayağıma sallıyorum tam yarım saat salladım uyumadı.babası geldi aşağıdan oğlumla,sen kızı bana ver oğlanı uyut dedi.kızım 10 dk sonra uyudu.oğlanı salla 45 dadika uyumaz.o arada kızda uyandı.bende sinirliydim çocuklara bağırdım.yeter uyuyun diye,eşim nasıl bağırıyorsun öyle bağırılırmı diye bana çıkıştı.ağlamaya başladım.git başka odada ağla çekemem deyince çocuklarımıda alıp gidicem üzülme dedim.inşallah dedi bana.çok zoruma gitti.bıraktım çocuklarına yanına çıktım balkona sigara içmeye.benim çocuklar delirdi nasıl ağlıyorlar.arkasından girdim eve bir daha tartıştık çocuklar deli gibi bağırıyorlar akılları çıktı.aldım oğlanı ağlaya ağlaya uyuttum.belki basit şeyler ama çok doldum.günde 4.5 saat çocuk sallıyorum ve artık bıktım.:43::43::43::43:
bence her iki ailenin yanında,yakınında yaşamak zor,hatta benim için imkansız.seni anlamaları gerekirken hep eleştiri.hele eşin.seni en yakından gören o.kızların dediği gibi eve birini bul.kesinlikle başka yere taşın.

bide iş yerinden aradılar dün eskişehire sevkedeceğim başvuruyu bileciği sevmektişim.sanki adam öldürdüm.bakıcım yok diye beni gece nöbetine yazıyorlardı.artık yazmıycaklarmış.başının çaresine bak dediler.gündüze geçmek banada iyi gelicek daha düzenli olur herşeyim.daha fazla kilo verebilirim.ama yinede üzüldüm.
bundada vardır bir hayır.

dünkü menüm:
sabah:2 yumurta omlet
az peynir
az zeytin
az domates
1 dilim pide

öğlen:5 badem
2 ceviz
3 incir

ara:2 avuç beyaz leblebi

akşam:yarım porsiyon etli patates
1 kaşık yoğurt
salata
1 dilim kepek ekmek

1 tatlı kaşığı un helvası(komşum getirdi,gerisini kociş yedi:24:

su 3 litre.spor yok.

afiyet olsun

afiyet olsun orti.:34:

afiyet olsun

afiyet olsun

öncelikle kaplumbağan için başın sağolsun.yediklerinde bal olsun:34:
afiyet olsun.2 gün bende spor yapmadım.

mantı yarasın:34:

bence her iki ailenin yanında,yakınında yaşamak zor,hatta benim için imkansız.seni anlamaları gerekirken hep eleştiri.hele eşin.seni en yakından gören o.kızların dediği gibi eve birini bul.kesinlikle başka yere taşın.

bundada vardır bir hayır.

çok teşekkürederim. bal olsun dedin ya çok ilginç ağzıma bal tadı geldi yaa ciddi diyorum orucu bozarmı acaba :1::1::1:

dünkü menüm:
az peynir
az zeytin
az domates
1 dilim pide

2 ceviz
3 incir

1 kaşık yoğurt
salata
1 dilim kepek ekmek

su 3 litre.spor yok.

afiyet bal şeker olsun :1::1::1:

dünkü menüm:
az peynir
az zeytin
az domates
1 dilim pide

2 ceviz
3 incir

1 kaşık yoğurt
salata
1 dilim kepek ekmek

su 3 litre.spor yok.

Ayyy canım patates istedi:1::1::1::1: afiyet olsun

Kalori yakın . Hepimiz daha fazla kalori yakmanın yollarınız atıyoruz. Sadece aşağıda vereceğimiz küçük tüyoları uygulayarak günde yaklaşık 400 kalori yakmanız mümkün. Hergün ekstra 400 kalori yakarak ayda tam 1200 kalori yakabilirsiniz ki bu da yaklaşık 1.5kg yağ yakmanızı sağlar

Daha fazla kalori yakmanızı sağlayacak küçük ipuçları

1. Kola ve meşrubat içmeyi bırakın

Kola ve içecekler içlerinde bulunan fazla şeker ile tam bir kalori kaynağıdır. Her gün bir adet kutu kola içmeyerek tam 110 kalori almaktan kurtulabilirsiniz.

2. Su için
Su sizin kendinizi tok hissetmenizi sağlar ve suyun kalorik değeri de yoktur. Sizin daha sağlıklı olmanızı ve vücudunuzdaki toksinleri sisteminizden daha hızlı uzaklaştırmanıza yardımcı olur. Gün boyu en az 2 litre su için. Hergün içeceğiniz fazladan 1 litre su sizin fazladan 150 kalori yakmanıza sebep olur

3. Acı biber yiyin
Acı biber yemek sizin metabolizmanızı hızlandırır ve daha fazla yağ yakmanıza sebep olur.

4. İşlerinizi yürüyerek yapın
Gün içinde bir çok yere araba yerine yürüyerek gitmek, asansör kullanmak yerine merdiven çıkmak hergün sizin en az 50 kalori yakmanızı sağlar.

5. Egzersiz yapın
Egzersiz yapın ! Egzersiz yaparken tempoyu yüksek tutarak daha fazla kalori yakabilirsiniz. Yürüyüş veya koşu yaparken hızınızı birazcık artırın. Saatte 5km hızla yürümek ve 7.5 km hızla yürümek size 1 saatte ekstra 45 kalori yaktırabilir.

6. Yeşil Çay
Gün boyu çay içeceğiniz zaman yeşil çayı tercih etmek metabolizmanızı hızlandırarak hem sindirminize yardımcı olur hem de daha çok kalori yakmanızı sağlar. Ayrıca yeşil çay içmek iştahınızı bastırarak daha geç acıkmanızı sağlar.

7. Protein ağırlıklı beslenin
Protein ağırlıklı beslendiğinizden emin olun. Bu şekilde alacağınız kaloriler belinizi kalınlaştırmak yerine vücudunuzda yapı taşı olarak kullanılır. Ayrıca proteinlerin sindirimi karbonhidratlardan daha zor olduğu için sizin sadece sindirim sırasında bile daha çok kalori yakmanızı sağlar.

Protein içeren yiyecekler

- Yumurta

- Süt

- Kırmızı et

- Tavuk eti

- Balık

- Baklagiller

Kalori Hesabı

Yakılan her 3500 kalori 0,5kg yağa denktir. Verdiğimiz ipuçlarına uyarak günlük hayatınızda aslında çok da fazla birşeyi değiştirmeden günde fazladan 400 kalori yakmanız mümkün. Bu da bir ayda tam 12000 kaloriye denktir. Küçük bir hesap yaptığımız zaman ayda 12000 kalorinin yaklaşık olarak 1.5 kg a denk olduğunu bulabiliriz.

Kalbiniz için yararlıdır:

Düzenli olarak yürüyüş yapmak kan basıncınızı ve yüksek kolestrolünüzü düşürür ki bu ikisi sizin kal sağlığınız açısından çok önemlidir

• 72.000 kadın üzerinde yapılan çalışmalara göre hergün yarım saat düzenli olarak yürüyüş yapmak kalp hastalıkları riskini %30 ile %40 oranında düşürüyor.

• 11.000 erkek üzerinde yapılan bir araştırma ise hergün bir saatlik yürüyüş yapan erkeklerin kalp krizi geçirme risklerinin %43 azaldığını gösteriyor

Kemiklerinizi ve eklemlerinizi güçlendirir:

Yürümek, koşmak ve aerobik yapmak gibi egzersizlere oranla eklemlerinize daha az zarar verir ve sizi kemik erimesinden korur.

• Yaşları 20 ile 90 arası değişen 30.000 kadın ve erkek üzerinde yapılan araştırmaya göre hergün yarım saat yürüyüş yapan kişilerin kemikleri ve eklemleri yapmayanlardan %22 oranında daha dayanıklı.

Kilo vermenizi sağlar:

Yürümek size kolay bir egzersiz gibi gelebilir ancak nabzınızı yükseltir ve ciddi anlamda zayıflamanızı sağlar. Düzenli olarak yürüyüş yaptıkça kilolarınızdan kurtulduğunuzu göreceksiniz. Hergün yarım saat yürümek sizin bir yılda 6-10 kilo vermenizi sağlayabilir
• Colorado üniversitesi Center for Human Nutrition Sciences Center’daki araştırmacılar günde sadece 15 dakika ekstra yürüyüş yapmak ve normal öğünlerde yediğiniz yemekleri sadece 2 lokma azaltmak bile sizin yılda 3 kilo vermenizi sağlayabilir

Depresyon ve uyku kalitesi:

Düzenli olarak yürüyüş yapmak sizin beyin fonksiyonlarınız açısından da çok yararlı. Yürümek depresyon ve strese iyi gelmesi dışında aynı zamanda uyku kalitenizin de artmasını sağlıyor
• 6 ay boyunca haftada 3 kere 45 dklık yürüyüşler yapan kadınların yapmayanlara göre zeka ve düşünsel beceri gerektiren işlerde %11 daha başarılı oldukları görüldü

hala ağlıyorum ya eşimin söylediği çok zoruma gitti.ev işi ütü çocuk bakımı yemek hepsi bende,bana huzur ver diyo,sen bana huzuru sağlaki sana huzuru vereyim dedim.çok kötü kırıldım.konuşmuycam onunla.ayrılmak kolay aç boşanma davasını bitsin,bi yuvayı kurtarmak varken niye bitirelim.sizinde kafanızı ağrıtıyorum kusura bakmayın.konuşacak kimsem yok

seni o kadar iyi anlıyorum ki anlatamam.... ben böyle hissettiğim durumlarda kendi kendime "sen artık annesin güçlü olman lazım" diyorum, dışarıda çalışıyorum evde çalışıyorum, yemek ütü çamaşır bebek bakımı gece kalkmalar hepsi bende. bazen bıkıyorum ve eşime söyleniyorum ama sonra düşününce onunda elinden gelen bişey yok. yardımcı olmaya çalışıyor ama bi yere kadar...

diyeceğim o ki güçlü ol, bütün bu işleri bende yapıyorum ama yaparken kendime değer kattığımı düşünüyorum çocuğuma daha verimli olduğumu düşünüyorum ve iyi bi eş olduğumu düşünüyorum(eğer eşini seviyorsan tabi)

beslediğin bir hayvan bile olsa onu kaybetmek çok zor ; alışkanlıklar , paylaşımlar , hatıralar , geçirdiğiniz yıllar vs.. vs.. başınız sağolsun canım ..
küçükken kuşlarımız ölmüştü ben halen hatırlar , üzülürüm !.. düşün yani kaç 20 sene filan geçmiş halen üzülüyorum aklıma gelince !..
yaa biz bukadar kırılganken , bir insan nasıl başka bir insanı öldürebiliyor anlamıyorum ! allah kimseyi delirtmesin hani cinnet anından bahsetmiyorum da planlı bir şekilde nasıl öldürebiliyolar ?

evliliklerde çocuktan önce ve çocuktan sonra diye 2 kısıma ayrılıyor malesef canım !
biz eşimle hiç tartışmazdık , birbirimizi kırsak hemen salya sümük ağlar özür dilerdik , hep elele göz gözeydik filan ...
ta ki doğuma kadar !..
şimdi bakıyorum da ikimizde çok asabiyiz , evet ben de değiştim farkındayım ama sinirli olmak istemesem de kendime engel olamıyorum çünkü beklemediğim hareketler görünce eşimden bunu kendime yediremiyorum. önceden hep alttan alan , peşimden koşan , benimle olmak isteyen oyken şimdi böyle olması beni hepten çıldırtıyo !
kendi kendime yaav diyorum ; elimden gelen herşeyi yapıyorum ; iş , ev , temizlik vs.. , çocuk bakımı , ilgi , sevgi , kendine bakım vs...
bi de karşılığında bu mu yaani :((
tamam bunlar gelip geçici tartışmalar ama insanı çok etkiliyo !
bir süre sonra unutuyoruz küs kalamıyoruz ama o an olan oluyo yani ...
çocuk güzel şey tabi allah eksikliklerini vermesin kimseye ; ama tüm sabrını ona harcıyosun eşine kalmıyo galiba :)))

aynen söylediklerine katılıyorum, bizde hiç kavga etmezdik ama çocuk olunca dediğin gibi bütün enerji çocuğa yöneliyor:emir_bebek:ama çok tatlılar yaaaaaaa:nazar::nazar::nazar:

dünkü menüm

Sahurda
2 dilim çavdar ekmeği
1 haşlanmış yumurta
1 bardak süt
labne peynir
1 avuç ceviz

iftarda arkaşlardaydık
bir kase yayla çorbası

2 lt su.

Yemediklerin için tebrikler Nurgül.Biz Kübra ile götürüyorsun diye düşünmüştük :60: Neyse ki haksız çıktık.Meyve suyu konusunda bende Ebru ile aynı fikirdeyim.Kaplumbağanız içinde üzüldüm.

Günaydın kızlar:)

Akşamları ben yokken çok kaynatmadığınız için sizi daha da çok seviyorum:16::16::16: Geçmişi okudum döndüm bile :32::32:

Dün neler yedim:

Sabah:1/2 simmit, 1 üçgen peynir, sekersiz çay
ara:1 şeftali
öğle:ızgara tavvuklu salata,ayran
ara:sütlü nescafe(süt 1 çay bardağı)
akşam: türlüüüü, 1 dilim kepek ekmeği
su:3lt spor yok(şaşırtalım bakalım vücudu hergün yapınca kendini şaşırdı:D )
Afiyet olsun canım.Menün güzel olmuş.

dünkü menüm

sabah
2 dilim tam buğday ekmeği
labne çay

öğlen
kabak yemeği
3 kaşık mantı

akşam
yoğurt çorbası
taze fasülye
domates salatalık

ayrıca 8000 küsür adım attım, 50 mekik ve hareket. arada 1 soda ve 5 lt su içtim
Afiyet olsun.Mantı yerine bence de başka birşey yiyebilirdin.1 kase yoğurt olabilir.Emzirdiğiniz biliyoruz ama sen buraya artık kilo vermen durakladı diye geldin.Eğer yediğimiz şeylere aynen devam edersek kilo veremeyiz.O yüzden bence yapılan yorumları göz ardı etme.Hiç kimse yeme demez sadece yememen gerekenleri belirtip yenebilecek besinler öneriyor.Umarım söylenenleri dikkate alırsın.

UZAYIM:30
bilgen35:8
nurgulguney:20
yasminyaso:13
Eline sağlık canım.Mesaj sayılarını atmayanlar lütfen atsın.Ertelemeyelim sonra listede sıfır olarak görünecek.

Canım yaşadıklarına çok üzüldüm.Herşey üstüste gelmiş.Bende arkadaşların dediği gibi en büyük sorun olarak aynı yerde yaşamanızı görüyorum.Elti uzakta olup yüz vermeyince kıymete binmiş.Sen yanlarında saygını esirgememeye çalışınca onlarda fırsat zannedip herşeyi söyleyebileceklerini sanıyorlar.Yüz verme canım.Bir yemek yapıyorsan bizde böyle yapılıyor de.Ben sizin yediklerinizi bilmiyorum yapamam gibi.Burda en büyük görev eşine düşüyor ama oda ailesinin yanında olmasına güvenerek istediği gibi davranabileceğini sanıyor.O anki kırgınlıktan sana kötü tepki vermiştir ama yinede dikkatli olması gerekiyor.Siz bencede biran önce farklı bir eve çıkın ve Ebrunun dedği gibi bakıcı bulmaya çalış.Kendini asla üzme.Biraz boşvermeyi öğrenmek lazım.

bide iş yerinden aradılar dün eskişehire sevkedeceğim başvuruyu bileciği sevmektişim.sanki adam öldürdüm.bakıcım yok diye beni gece nöbetine yazıyorlardı.artık yazmıycaklarmış.başının çaresine bak dediler.gündüze geçmek banada iyi gelicek daha düzenli olur herşeyim.daha fazla kilo verebilirim.ama yinede üzüldüm.
Her işte bir hayır vardır canım.Gündüze geçmen daha iyi olur.

ben evlenmekle en büyük hatayı ettim.benim eşimi kaynanam kız kardeşinin kızıyla evlendirmek istiyordu.beni hiç kabul etmediler.biz çok mücadele ettik.ama şimdi düşünüyorumda ne kadar salakmışım hayatımı mahvetmişim.belki önüme daha iyi fırsatlar çıkıcaktı.belki hiç evlenmiycektim.şimdiki aklım olsa istemiyorlarmı kardeşim sen yoluna ben yoluna
Sakın böyle düşünme.Sen onu oda seni sevmese evlenmezdiniz.Sen kırgınlıkla böyle düşünüyorsun.Allah bağışlasın çok güzel bebeklerin var.Sen davranışlarında değişikliklerde bulun.Kimseyi kırmadan,terslemeden uzaklaş.Sana birşey demeye çekinsinler canım.Ben de kayınvalidemler ile aynı ilde yaşıyoruz.Ben en başından hep biraz mesafeli oldum.Bilmediğim şeylere ben bilmiyorum deyip kenara çekildim,bizde böyle deyip bizim yaptıklarımızı da kabul ettirmeye çalışıyorum.Saygımı asla esirgemem ama fazlada içli dışlı olamıyorum.1.5 yılda bana geldikler 3 veya 4 oldu.O da ben çağırdım.Biz tabii ki daha fazla gidiyoruz ama o mesafeyi koruyoruz.İlerde ne olur bilmem ama en güzeli böyle olması.

Back
X