Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

ikinize sinavlarinizda basarilar.

Allah razı olsun, çokşükür iyi geçti sınavım.

04 - 05 Ocak 2013 : betuld
07 - 08 Ocak 2013 : gurbet_dmr
09 - 10 Ocak 2013 : aysecig
11 - 12 Ocak 2013 : beril77
14 - 15 Ocak 2013 : lafraise
16 - 17 Ocak 2013 : tugkay2000
18 - 19 Ocak 2013 : yenibirbenbursa
mesaj sayilaini göndermemiz gereken liste.

Çok sağol canım ya.

cizelgem nasil ama
yakisikli degilmi

Maşallah canımmm sana :nazar: :nazar:

eşim bugün hastaneye gitti 3 gün istirahat vermişler birde tekrar kontrol belinde açıklık varmış hiç eğilip bükülemiyo üstünü bile giyinemiyo nasıl edecez bilmem
kızımada bugün hediye alcam okul başlayala 50 tane kitap almıştım hepsini bitirdi yıl sonuda kızımın adına öğretmenleri resim sergisi açacaklarmış çok seviniyo her hafta resim yapıp götürüyor resim öğretmenide salı günleri çalıştırıyor çok mutlu oonun içinde bir hediye alacağım acaba yine kitapmı alsam yoksa boya falan mı alsam bilemiyorum

Çok geçmiş olsun :(

kızlar bugünden itibaren enaz 1 saat spor yapacağım hadi gelin yarışalım haftanın en çok spor yapanını bulalım sıkılaşıp direnen kiloları verelim

İyi fikir, tatilde buna uyabiliriz güzel olur.

Kızlar internetim çok yavaş. Alıntı yapamıyorum. Geçmişe eve gidince bakacağım artık. Dünden beri diyet modundayım yaaa kalori araştırması yapıyorum. Sizinde işinize yarasın diye burda paylaşayım istedim.

Sağlıklı olmak için haftada egzersizle 500-1000 kalori yakmanız gerekiyor. 30 dakika yürüyerek ya da 10 dakika bisiklete binerek 100 kalori yakabilirsiniz. Bu egzersizlerin hormonal yaşınızı 10-20 sene gençleştirdiğini unutmayın.
Modern yaşam hareketsizlik için yüzlerce buluş getirdi. Asansörler, yürüyen merdivenler, televizyon, bilgisayar ve daha yüzlerce hareket önleyen buluşlar modern insanı oturan canlı haline getirdi. Oysa insan hareket için dünyaya geldi.
Bu nedenle spor kesinlikle yapmalı ama ölçüsü ne olmalı?
Spor yapmamak yanlıştır. Yoğun spor daha büyük yanlıştır. Doğru olan orta yol ölçülü egzersizdir.
Haftada en az 500 kalorinin sadece spor aktiviteleriyle harcanması gerekir. Çünkü bedensel aktivite eksikliği hastalıklara, hatta erken ölümlere neden olma bakımından, sigaradan sonra ikinci sırada yer alıyor.
Yapılan İşSüre
Harcanan kalori miktarı
Ağırlık çalışmak
30 dak
135 kalori
Paten yapmak
15 dak
18 kalori
Piyano çalmak
30 dak
14 kalori
Merdiven çıkmak
15 dak
18 kalori
Bulaşık yıkamak
15 dak
6 kalori
İp atlamak
15 dak
26 kalori
Araba kullanmak
15 dak
30 dak
1 saat
37.5 kalori
75 kalori
150 kalori
Dans etmek
30 dak
1 saat

75 kalori
150 kalori
Bahçe işleri
30dak
150 kalori
Aerobik
30 dak
1 saat
210 kalori
410 kalori
Bisiklete binmek
30 dak
1 saat
315 kalori
630 kalori
Kürek çekmek
30 dak
210 kalori
Ayakta yapılan işler
30 dak
1 saat
105 kalori
210 kalori
Eşya taşımak
15 dak
30 dak
120 kalori
240 kalori
Bilgisayar kullanmak
30 dak
1 saat
45 kalori
90 kalori
Duş almak
15 dak
37.5 kalori
Temizlik yapmak
15 dak
30 dak
52.5 kalori
105 kalori
Mutfak işleri
30 dak
1 saat
75 kalori
150 kalori
Tenis oynamak
30 dak
117 kalori
Uyumak
15 dak
21 kalori
Televizyon seyretmek
15 dak
21 kalori
Bowling oynamak
20 dak
117 kalori
Yürüyüş yapmak
20 dak
72 kalori
Basketbol oynamak
30 dak
261 kalori
Yüzmek
30 dak
324 kalori
Voleybol oynamak
1 saat
186 kalori
Step yapmak
20 dak
114 kalori
Golf oynamak
1 saat
318 kalori

Çok güzel oldu bunları öğrenmek ebrucum ya :16:

**** Bunu BETÜLcüm yazmıştı sanrım, alıntıyı yapamadım bozuldu nolduysa ama yine de yazaym.

"Ayy benm karnim agridiginda reglin ilk ginu hele de uykudan kalkip gidemezdimm valla helal olsunn .
Ben spor yapaniyorum yaa
Yuzmeye fln gideyim barii
bugun okulda 200 tane kol hareketi yaptim unutmazsam yapicam her gun kollarim da incelsin istiyorumm"

Canım eve geldiğimde gerçekten çok kötü durmdaydım ama elektrikli battaniyenin sıcağı çok çok iyi geldi. Bayadır da spora gidemedğm için dayanamadım gittim. Çok yormadım kendimi en azından hareket etmiş oldum. Hareketin her türlüsü güzel ya haftsonları oturduğumuz ilçenin merkezine kadar yürüyeceğim artık komşumuzla. Tatil süresince fırsat buldukça yapacağım inşallah hatta. Okul varken çok zor, düzenli olmuyor.

Ecem
Sabahla ogle olmamis bence.
Krem peynir yagli, zeytin de oyle dolayisiyla ezmesi de oyledir herhalde.
Pastirma da sucuk gibiyse diyette tavsiye edilmiyor. Hem sen bunlari ekmeksiz nasil yedin ya:)) 1 dilm ekmek yeseydin bari:))
Ogle zaten malum.
Aksam guzel olmus ama o da cok az degil mi ya.
Doyuyor musun sen bunlarla?
Daha da onemlisi bu senin normal halin mi normalde de yemeklere karsi istahsiz misin? Rejimi birakinca normal yeme duzenine gecince boyle devvam edebilcek misin??

Betul cum bunlari yerken kalori hesabi yaptim
Krem peynir 100 gr 193 kalori toplamda kutuda 160 gr var
Zeytin ezmesi 100 gr 83 toplamda kutuda 175 gr var
Cemensiz pastirma 100 gr 369 100 gr almisiz bizde
Yani cok yemek yemedgm dogru ama normalde aksam mantar sote daha cok yerdim pilavda vardi yerdim kesin
Devam etmek zorundayımm koskoca bir emek var :(
Umarım kalori hesabı yaptıgım icin yanılmam :(

Gerçekten hata ettim mutlaka gelip bişeyler yazmalıydım. Sizleri bu kadar merakta bırakmak istemezdim.:17: Merak etme canım ben acıksam bile o ufaklık bendekini silip süpürüyor :60::60: Diğeri (büyük kızım) bütün dişlerimi çürütmüştü, bendeki bütün kalsiyumu toplamıştı. Fazladan yenilen herşey bana kalıyor. Allahım öyle bir yaratmış ki o herşeyden daha güvenli bir yerde. Senin yemek meselesine gelince şimdi bişey demiyorum ama eğer cuma günü diyorum sen devamını getir olur mu:47:

Ecem'cim şimdilik böyle kalsın hedefin illaki 57 de mezun olmak zorunda değilsin. 55 olduğunda mezuniyetini isteriz. O zaman daha güzel mezun olursun. :34:

Bencede canım menün abartı olmuş. Hele o ekmekler. Tek tek yorum yapmıyorum menüye ama hiç olmamış. Kilo alırsın böyle yemeye devam edersen. :20:

Nermin geçmişi mutlaka okur ama kaçırmış demek ki:44:

Umarım güzel geçmiştir sınavın.:16:

Temkinli olmak lazım ama dimi Beril'cim. İlkinde farkında değildim yine abartı almamışım. 5 kilo fazla olmuş. Ama bunda öyle olsun istemiyorum. Mesaj sayını tam anlayamadım. 18.1 derken?

Bunu araştırmak lazım canım bende olmuyor öyle bişey. Acaba pc nin ayarlarından mı?

Yaaaaaa uzak kalmak iyi olmuyor burdan. Geçmiş takıntısıda olunca oku oku bitmiyor. Seninle bende illa herşeye cevap vercez bide :9: O daha ilk günümdü Gülçin'cim ama çok erken yediğim için çok olmadı. Saat 5 gibi yedim. Dün yattığımda oldukça acıkmıştım.

Geçmiş olsun canım umarım biran önce düzelir. Bence daha farklı bişey al. Resim yapmayı seviyor sanırım şövalesi var mı? Yoksa iyi bir seçenek olabilir.

Hayırrrrrrrrrrrr kimse Gülçin'le yarışa girmesin. Gülçin sporu abartma sakınnnnnnnnn. Bak yine geldi eski Gülçin :9:

Allah iste ne kadar ilginc hic bir akil sir almaz hic kiyamam yaa minnos o daha :)
Tamam 57 de mezun olmak istemiyorum o zaman oyle yaparizzz :)
Evet bir daha habersiz birakmaaaa bizi :)))))

Son düzenleme:
İste beklenen ann
******Menummm******

7:00 :1 bardak sut, 2 hurma
9:30 2 dilim peynir, domates, salatalik, 1 dlim tam bugday ekmegi
12:30 1 kepce tavuk sote, salata, YOGURT, 1 dilim tam bugday ekmegi
14:00.yarim portakal
16:30.AYRAN
19:00.1 kase corba, 6 yk bamya

2,5 lt su ictim
Daha baska icmem artik sanirim belki yatmadan once bir bardak.
Spor canim istemiyor ama yatmadan biraz bacak hareketi, mekik ve yan bel hareketi yaparim.
Yedigim tavuk sote de patatesliydi ben sadece tavuklarini yedimmmm 1 kasik bir et kaldi:)) yayla corbasi da pirinc yerine bulgurla yapmis annecgimm:))

Nasil nasil:))
Hadi Ebru soyle, duymak istiyorumm:))

Bence güzel olmuş, afiyet olsun canım. Ama en çok da senin bugünkü menünün gerçekten içine sinmiş olmasını sevdim :)

Çok güzel geçti ebrum teşekkür ediyorum iyi dileklerde bulunanlara :16:

kızlar bugün itibariyle lahana çorbası diyetine başlamış bulunmaktayım şuana kadar herşey gayet iyi gidiyor ama bakalım kaç gün dayanabileceğim:1:

Sana bikaç gün önce dene bakalım nasıl olacak demiştim. Umarım güzel bir sonuç alırsın. Normalde böyle tek tip diyetlere çok karşıyım ama bu nedense çok takılmadı bana. Ama sen yinede dikkatli ol. Bol bol su iç. Bide sabah kahvaltısını normal yapıyorsun sanırım proteini bol almaya çalış.

kızlar çok üzgünüm çaresi neyse kaptanım eppppppprum bana söyle lütfen tartım bozuldu pili bitmiştir sandım yeni pil taktım hala çalışmıyo aman önemli değil dedim dia da satılıyordu gittim yenisini aldım tam 1 kilo fazla tarttı:53::53: şimdi ne yapacağım kilo alacak bişeyler yemedim ona göre
dünkü menümüde yazıyım da
sabah 1 dilim ekmek
yumurta
domates biber
akşam
şehriye çorbası
yoğurt salata
3 lt su
20 dak yürüyüş
dün kursada başladım aman eşim bir anlayış gösterdi sormayın tamam canım sen git ben çocuklara bakarım falan :27:şok oldum yani ama anlayamadım tavrını aceba neden tepki vermedi:26:

Menün güzel olmuş canım. Tartı için kurallarda yazıyor. Takma kafana sorun olmaz. Ben şimdi bakarım kurallara. Ama çok önemli değil. Bence kızlar eşlerimizi yönlendirmek bizim elimizde. Bir ara bu konu hakkında oldukça tecrübeli birisi olarak yazarım uzun uzun. Kızmamasının sebebi bence Gülçin alışıyor yavaş yavaşta o yüzden. Sen kendini değiştirdikçe oda sana ayak uyduracaktır. O yüzden tatlı dille her istediğini yaptırabilirsin unutma bence. :34:

kızlar şimdiden menümü yazıyımda liste dışına çıkmayım dedim defterimede not aldım

sabah: 1 haşlama yumurta biraz peynir 3 tane siyeh zeytin,malesef tam tahıllı ekmek bitiği için öğlene gittim aldım ama sabah kızarmış 1.5 dilim beyaz ekmek
öğle:4 yk etli kuru fasulye,1 dilim tam buğday ekmeği(ebru sözünü dinliyorum bak canım)ama akşam ekmek yemiycem artık
akşam:çorba içmek isti,yorum daha belirlemedim ne çorbası olduğunu yoğurt ve salata
spor
5 mil leslie 68 dak
10 dak sopa hareketi
250 ip atlama
bolca ev temizliği
su 3 lt
4 fincan yeşil çay
nasıl kızlar haftaya hızlı başladım sporumun hepsini tamamlamadım ama yatmadan hepsi tamam olacak

Menün gayet güzel olmuş. Akşam ki çorbada iyi olur. Hafif olur ama sonra acıkıp dalma mutfağa. Çünki sende öyle oluyor. Kendini aç bırakıyorsun sonra dayanamayıp daha fazlasını yapıyorsun. Sporu abartma dedim defalarca. Tamam mı Gülçinnn :20:

DİYETİSYEN DİLARA KOÇAKTAN 3 GÜNLÜK DETOKS DİYETİ
2009-03-09 12:25:00 yorum yaz
['DİYETİSYEN DİLARA KOÇAKTAN 3 GÜNLÜK DETOKS DİYETİ' Google'da Arayın]

Diyetisyen Dilara Koçak'ın önerisi ile, 3 günlük bir detoks diyetimiz var. Bu diyet sayesinde, Vücudunuzu toksinlerden arındırarak, sağlıklı bir yaşama merhaba diyebilirsiniz. Detoks diyetimiz, aşağıda liste halinde verilmiştir.
1.gün
Sabah: 10 adet fındık ve 1 bardak kefir .
Ara öğün: 1 adet meyve
Öğle: Kabak çorbası (sınırsız)
Ara öğün: 10 adet fındık, 10 adet meyve
Akşam : Kabak çorbası (sınırsız)
2.gün
Sabah: 1 adet probiyotik yoğurt, 1 kaşık yulaf, 2 adet kuru kayısı (karıştırıp müsli yapabilirsiniz)
Ara öğün: 10 adet badem
Akşam : Izgara balık ve salata
3.gün
Sabah: 1 yumurta,1 grissini
Öğle: 1 tabak mercimek yemeği (etsiz), salata
Akşam : Kabak çorbası ve ızgara balık
DETOK PROGRAMINDA YENİLECEK KABAK ÇORBASININ TARİFİ ;
GEREKLİ MALZEMELER :
* 2 adet kabak
* 2 adet soğan
* 2 adet domates
* 2 yemek kaşığı bulgur
* 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
* 2-3 diş sarımsak
* Tuz, Limon
* 1 demet nane
* 1 demet maydanoz
* 1 demet dereotu
* Pul biber, kimyon, karabiber
* 2 bardak su,
HAZIRLANIŞI : Tüm malzemeleri, blenderdan geçirin. 2 bardak su ile pişirin.
DETOKSUN KURALLARI ;
* Arınma süresi boyunca bol su içmelisiniz,
* Çay çeşitlerini sınırsız içilebilirsiniz.
* Kahve ve kafein içeren içeceklerden ve alkolden uzak durmalısınız.
* Gün içinde istediğiniz kadar salatalık, domates, biber, marul ve kereviz sapı tüketebilirsiniz.

tarif isteyenlere...

Benim hoşuma gitmedi canım bu liste. Bana biraz aradaki meyveler ve kuruyemişler çok geldi.

merhaba hanımlar ben bugun doktora gıttım merak edenlere soyleyım ...
yaktırcaktım ama bozulmus alet dondurcaz dedı onada adet donemı bıtınce gel dedı doktor... okadar dısardaydım gezdım baya dolandım geldım....

Geçmiş olsun canım şimdiden. Umarım sorunsuz halledebilirsin. :16:

kizlar hepiniz annesiniz
benim mercimek 7 ayi doldurdu ben hala adet gormuyom ?

Çok olmamışmı Beril yaaaa. Kazara bidaha hamile kalmada:26: Çünki yanlış hatırlamıyorsam benim lohusalık dönemim çok uzun sürmedi. Arkasından zaten düzenli olarak regl olmaya başladım. Sen bence bir danış bilene.

ben cok severim
cokta guzel doyurucu olur
bebise yarasin

Harika olmuş canım. Acaip doydum ve çok lezzetliydi. Tavsiye ederim herkese. :56:

sizde de mesaj alintilari kaliyormu
sil sil yeter yawwwwwwww

Gül'de de oluyor muş aynısın. Bende yok. Sanırım diğerlerinde de yok. Acaba neden öyle oluyor?

buarada menum

sabah yumurta ve salatalık 1 tam bugday

ara 5 badem

oglen bıraz kacırdım dısardaydım ve cok actım 1 tane lahmacun..

ara elma

aksam hamsı ızgara.....

su 1 lt ve yesıl cay bugun ıcemedım...
bugun bıraz acayıp oldu benım menu..

Menü gayet güzel. Bir lahmacundan bişey olmaz da su çok az olmuş canım. Sen su meselesine uğraş biraz. Çok işe yarayacak çünki.

Ne kadarrr ne kadar özledim burayı ben yaaa :( üzgünüm sabah girdikten sonra daha hiç giremedim. Sabah erken çıktım, öğleden sonra sınavım vardı. Okulda arkadaşlarımla çalıştık. Telefondan girmeye çalıştım bi ara ama akıllı telefon değil,biraz da eski, sayfa kapanıp duruyor kaldırmıyor telefon. Bi de bugün regl oldum ben çok karnım ağrıyordu eve gelir gelmez elektrikli battaniyeyle ısınmaya çalıştım uyudum. Ağrı kesici almıyorum çünkü bugünlerde. Sonra 17:15’te uyanıp 17:30’da spor salonuna gittim 5 dk lık yol zaten. Karnım ağrıdığı için çok sıkı yapamasam da 1 saat aerobik yaptım. Eve yeni geldim. Günüm böyle geçti aslında başka sıkıntılarım da var :\ doktora gidicem inşallah. Tam belli olsun size de anlatırım. Hemen okuyayım bakalım neler konuşmuşsunuz, hepsini takip edebilecek miyim bilmiyorum zaten baya kötüyüm :( Bugünlük böyle oldu ne yazık ki.. Umarım hepiniz güzel bi gün geçirmişsinizdir canlarım benm.

Geçmiş olsun canım. Umarım düzelirsin biran önce. Hafta başı regl olman daha iyi olmuş. Cumaya kadar ödem felan kalmaz. Ama bu aralar sakın tartılma. Moralin bozulmasın.

Menüüümmm
Sabah
2 tk zeytin ezmesi
2 tk krem peynir
1 catal peynir
2 cemensiz ince pastırma

Ögle
4 petibör

Aksam
3 yk tavuklu mantar sote
Yarım bardak ayran
Domates salatalık

Ben Betül'e katılmıyorum bence sadece öğlen ki petibörler olmamış. Ne o öyle yaaaaa. Görmeyim bi daha öyle petibör felan. Bak bu 3. gün senin menüler düzelmedi hala. :47:

kacirdigin menu hangisi fistigimmmm

aaaahhhhhhhhhh canim ahhh
allah kimseyi anne etmesin demi
cocuk icin sulari durdurur valla
benim de cok hayallerim var
hersey olmuyor iste
ama baleyi cok istemistim soyle betusun tutusu gibi elbiseleri felan cok hos oluyorlar
hala elbiselerini sakliyom
benim kizlar simdilerde daha zibidi danslarla hasir nesirler
hep bu arkadaslar okulda gordukleri
allah yine canlarini sag etsin
ama sen gercek cok az yiyorsun
meyve goremiyorum senin menulerde evde yiyorsundur umarim

sporu ne yapiyoruz

Canım benim burcum YAY. Bütün özelliklerinide taşıyorum. Çokta maymun iştahlıyımdır. El atmadığım hiç bir konu yok. Sanırım bunu kızımada bulaştırıyorum. Oda benim sevdiğim şeyleri seviyor. Bakalım biraz daha büyüyünce nasıl olacak ama şimdilik her şey benim elimde :9:

Yeme konusuna gelince az yemiyorum canım yaaaa. Çok bile yiyorum. Meyve bu aralar yemiyorum ama bir ara çok yiyordum. Bugün geç olduğu için yemedim. Ama yarın öğle ve akşam arası erken vakitte düşünüyorum.

**Bugünkü Menüm**

Kahvaltı öncesi: Nane limonlu yeşil çay

Kahvaltı: 1 dilim tam buğday ekmeği
1 kib. kutusu peynir
4 zeytin
1 kaşık kadar cherry domates

Öğle (okulda yemekhanede yedim): 1 kepçe tel şehriye çorbası
3 kaşık etli nohut
1 bardak yoğurt

Akşam: 1 kâse pul biberli yoğurt

+ 2,5 Lt su
+ 1 bardak yeşilçay (yatana kadar 3 olur)
+ 1 saat spor (hafif aerobik)

Menümle ilgili yorumları da okuyup müsadenizi isteyeceğim bu akşam kızlar. Yarın en son ama en ağır sınavımı olacağım, yine karnım ağrımaya başlamadan oturup adam akıllı çalışayım.

Yarın okul çıkışı arkadaşımın çalıştığı yere gidip mesaisinin bitmesini bekleyeceğim, pazartesi günü istemeye gelcekler de onu :nazar: he o hem ben bişeyler bakacağız kendimize. Yarın akşam da geç gelirim heralde ama kalırım hemen çıkmam. sizi seviyorum.

berılcım gecmıs olsun
menu kacırmadım yemegı kacırdım dedım ama demekkı cok kacırmamısım...
ebrum su su su ahhhhh bı becerebılsem daha ıyı olcamda...

yatmadan önce bi daha bakayım olmazsa, ders çalışmaya başliym şimdi. Herkes alıntı yapmakla meşgul heralde :) görüşürüz canlarım.

**Bugünkü Menüm**

1 kib. kutusu peynir
4 zeytin

3 kaşık etli nohut
1 bardak yoğurt

+ 2,5 Lt su

Afiyet olsun cok hafif olmus

Bişey diyeyimmi? En sağlıklısı erken kalkıp erken yatmak.. Ne güzel bişeye vesile oluyorlar çocuklar farkında olmadan. Benim babaannem dedem sabah namazından sonra hiç uyumazlar yıllardır öyle yaşamışlar, dedem camiden gelir mis gibi kahvaltılarını yaparlar, öğlen 12-1 de çorbalarını içer sebzelerini yerler akşam en geç 6 da yine öğlen yediklerini yerler akşam da en geç 10 da uyurlar. İkisinin de maşallahı var, babaannem nerdeyse 70 yaşında bazen gideceği yere 3-5 kilometre yürüyerek gidiyor. Allah nazarlardan saklasın..

çok haklısın, erken kalkmak çok güzel, geç kalkınca gün bitiyor hemen.

Aslinda dogru seyler soylemissin ama biz de hevesliyiz iste:) benim mesela yemek takimim koseli, hem de piyasaya gore baya fazla para verdimm ama napiyim baska bir sey icime sinmedi hevesim ondaydi:))
Tencere konusunda forumda herkes schafer ve karacadan cok sikayetciydi. Cevremde de cok var karacadan sikayet eden ozellikle tencere ve catal bicak takimlari icin. Nerdeyse ilk defa seni duydum memnun olan. Guzel gunlerde kullan hep boyle saglam kalir insallah urunlerjn. Ben Hisar'dan aldim celik urunlerimi, teflon ise almadim onun yerine yine Hisar dan seramik set aldim.
Biz kiraya cikacagimiz icin ev henuz belli degil ama haklisin evler cik kucuk :(
Tesekkurler diger tavsiylerin icin de :))

betül, köşeli takımlarını daha dikkatli kullanmaya çalışırsan sorun olmaz tabii... şimdi birçok takımda kırılma garantisi oluyor, takımında bu vardır herhalde. hepsini güle güle kullan...
ben karaca' ları 8 sene önce almıştım, tam setini. çok uzun süredir kullanıyorum. hiç şikayetim yok canım. forumda nesinden şikayet ediyorlar, merak ettim şimdi?
Hisar' ın ürünleri eminim çok güzeldir, annemde çatal kaşık takımı var, yepyeni durur hala. ürünleri çok kaliteli, fiyatı da çok ama değiyordur... güzel günlerde, lezzetli yemekler pişirip yiyin afiyetle...

Hediye olan tencere seti karaca degilmis korkmazmıss birde kütahya porselen porflame tencerelere ne dersiniz evim beyaz mutfagım beyaz tencerelerrrde beyaz hahahahah:36::36::36:

Kızlar ben geldim, haber veremedim kusura bakmayın.:17: Dün evden bir çıktım saat 08:00 de akşam geldikten sonrada elektrikler kesildi. Sağolsun Betül aradı onada söylediğim gibi kızın ödevi ömrümü yedi bugün. Saat 12:00 de bir başladık. Az önce bitti. Tam 5 saat çocuğun kolu koptu. 37 sayfa :52: Sizi daha fazla meraklandırmayım diye geldim.

Kontrol çok iyiydi allaha şükür. Bebeğin sağlığı tamamen yerinde. 1190 gr. 35 cm. Hiç bir sorunu yok allaha şükür. Onun haricinde dün kızıma resim hocası ayarladım. Artık haftasonları resim dersi alacak. Ayrıca doktorla uzun uzun konuştuk. En son doktora gittiğimde 72 kiloydum. Dün gittiğimde 76 kilo. Bir ayda 4 kilo çok bu nedenle bugünden itibaren kalori saymaya başladım. Doktor çok yemişsin dedi bana :9: Şimdi kendime haşlanmış tavuk göğsü hazırlıyorum. 18:00 den önce yemeğimi yiyeyim. Gelirim yeniden. Öpüyorum hepinizi:16: Geçmişe gelince bakarım artık. :3:

:nazar: maşallah bebeğe. topiğin gizli bir üyesi daha var yani :))
5 saatlik ödev mi, yazık ya.....

Bende aynen öyle söylemiştim canım sana. Tekrardan hoşgeldin aramıza. Hatta ilerleyen günlerde takıma çağırdığım üyelerden gelen olmazsa inşallah liste konusunuda konuşabiliriz seninle.

kısmet artık. misafirliği sevdim böyle, ev sahipleri çok iyi :))
arkadaş özetleyince dediklerinizi aradım bir daha buldum. o kadar çok ve uzun mesaj yazılıyor ki, göremedim. güya bakmıştım iyice.

arkadaslar menüm:

sabah:1 yumurta,yarım simit,peynir,zeytin,bal,çay

ara :1 kayısı

öğlen :yarım dilim börek,yoğurt
ara:yesil çay,sütlü kahve
akşam:1 porsiyon ızgara köfte,salata,yoğurt,cola zero
2.5 lt su henüz bitmedi

simit olarak sokak simidi daha sağlıklı(hijyene dikkat edilerek yapılmışsa), pastane simitleri tehlikeli...susam da kalorisi bol...
cola, sütlü kahve; bunları da ayda yılda bir içerim-içmem.. zero olsa bile selülit yapıyor.
böreği masum buldum :)
dengeli menü
(nasıl yorum yaparmışım, aman da aman :)) acemiliği atmam lazım. bunlar da benim yorumum olsun.)

menüm
sabah:2-3 catal menemen,1 dilim kepek ekmegi
ögle:3 tane kestane,1elma(kestane yiyince kendime ceza)
aksam:kabak corbasi,baharatli yogurt
3 litre su 2 bardak yesilcay,40 dk yürüyüs

kahvaltıda protein almak iyi olurdu(süt, yumurta, peynirden birisi). yumurta çok tok tutuyor.
çok az geldi bana menünüz. doydunuz mu?

ben de 3 aylık üye oldum mecburum gitmeye alışınca gitmediğin zaman rahatsız hissediyorsun,yürüyüş oldu bitti zor gelmiştir bana maalesef...
Bugün yediklerim;

Kahvaltı Öncesi: Elma sirkesi-bal, nane limonlu yeşilçay

Kahvaltı : Babaannemin ıspanaklı böreğinden 1 küçük dilim yedim (zeytinyağı kullanmış)
2 zeytin
1 çatal beyaz peynir
Öğle :Yağsız pişirilmiş 2 kaşık kadat kuşbaşı tavuk
Pul biberli yoğurt
1 dilim tam buğday ekmek

Ara yok Akşam : Bol limonlu salata
Öğlenden kalan 1 kaşık tavuk
Pul biberli yoğurt
+1,5 Lt su (bugün birazcık az oldu malesef)
+ 3 bardak yeşilçay

bence menü dengeli.
baharatlar iştah açıyor diye ben uzak duruyorum.

hatta iştahım olmasın diye, iyice baharatı tuzu yağı azalttım. hem hafif, hem lezzetsiz :)) az yeniyor. offff, kilolar bir gitse...
hangi günler tartılıyoruz arkadaşlar?

dikis kursunabende cok gitmek istemistim ama bulamadim burada.bence dikis kursu cok iyi olur.
elbise etek dikerim kendime değil mi?:34:

duydum canım duydum:) normalde bende pek taraftar değilim tek tip beslenme şekline ama lahana çorbası doktorlar tarafındanda öneriliyor.zaten en fazal 7 gün o da yapabilene:) 1 düdüklü tencere çorba var içebildiğim kadar içieyim 3 günde pes ederim zaten :1:

tartıdan tartıya fark olabilir cumayı bekle bence mutlaka düzelir.
menünde sorun yok.
kız adam ne güzel onay vermiş işte daha ne istiyosun tadını çıkar:)

kabak çorbası nasıl oluyor hangi kabaktan ben çok severim kabak çeşitlerini tarifini yaz onuda listeye alayım:)
a
saol nermin ama tartı farklı olduğu için öyle yoksa kilomdan eminim yani

Kızlar internetim çok yavaş. Alıntı yapamıyorum. Geçmişe eve gidince bakacağım artık. Dünden beri diyet modundayım yaaa kalori araştırması yapıyorum. Sizinde işinize yarasın diye burda paylaşayım istedim.

Sağlıklı olmak için haftada egzersizle 500-1000 kalori yakmanız gerekiyor. 30 dakika yürüyerek ya da 10 dakika bisiklete binerek 100 kalori yakabilirsiniz. Bu egzersizlerin hormonal yaşınızı 10-20 sene gençleştirdiğini unutmayın.
Modern yaşam hareketsizlik için yüzlerce buluş getirdi. Asansörler, yürüyen merdivenler, televizyon, bilgisayar ve daha yüzlerce hareket önleyen buluşlar modern insanı oturan canlı haline getirdi. Oysa insan hareket için dünyaya geldi.
Bu nedenle spor kesinlikle yapmalı ama ölçüsü ne olmalı?
Spor yapmamak yanlıştır. Yoğun spor daha büyük yanlıştır. Doğru olan orta yol ölçülü egzersizdir.
Haftada en az 500 kalorinin sadece spor aktiviteleriyle harcanması gerekir. Çünkü bedensel aktivite eksikliği hastalıklara, hatta erken ölümlere neden olma bakımından, sigaradan sonra ikinci sırada yer alıyor.
Yapılan İşSüre
Harcanan kalori miktarı
Ağırlık çalışmak
30 dak
135 kalori
Paten yapmak
15 dak
18 kalori
Piyano çalmak
30 dak
14 kalori
Merdiven çıkmak
15 dak
18 kalori
Bulaşık yıkamak
15 dak
6 kalori
İp atlamak
15 dak
26 kalori
Araba kullanmak
15 dak
30 dak
1 saat
37.5 kalori
75 kalori
150 kalori
Dans etmek
30 dak
1 saat

75 kalori
150 kalori
Bahçe işleri
30dak
150 kalori
Aerobik
30 dak
1 saat
210 kalori
410 kalori
Bisiklete binmek
30 dak
1 saat
315 kalori
630 kalori
Kürek çekmek
30 dak
210 kalori
Ayakta yapılan işler
30 dak
1 saat
105 kalori
210 kalori
Eşya taşımak
15 dak
30 dak
120 kalori
240 kalori
Bilgisayar kullanmak
30 dak
1 saat
45 kalori
90 kalori
Duş almak
15 dak
37.5 kalori
Temizlik yapmak
15 dak
30 dak
52.5 kalori
105 kalori
Mutfak işleri
30 dak
1 saat
75 kalori
150 kalori
Tenis oynamak
30 dak
117 kalori
Uyumak
15 dak
21 kalori
Televizyon seyretmek
15 dak
21 kalori
Bowling oynamak
20 dak
117 kalori
Yürüyüş yapmak
20 dak
72 kalori
Basketbol oynamak
30 dak
261 kalori
Yüzmek
30 dak
324 kalori
Voleybol oynamak
1 saat
186 kalori
Step yapmak
20 dak
114 kalori
Golf oynamak
1 saat
318 kalori
bilgiler için teşekkürler ebrucum kulağı çınlasın o siteyi hilal tavsiye etmişti deryayla

masallah canim
allah nazarlardan saklasin
hosuna giden birsey al
kitap hep aliyorsun zaten

komur isi zor canim
corba corba sabah beri biktim ama ya
kis cadi bel acigi diyon
aklima ne geliyor bir bilsennnnnnnnnnnnnn

tamam canim yarisalim ben varim
nasil olacak

hadi hafiflede gel

yok yok gitmem canim kirarim dizimi
otururum taopigimde
veririm kilomu

yok anacim dr.eve geliyor zaten
geldigi yetmiyor bir de bende kaliyor
ama dislerim inceltildi ya ondan agriyor
sabah beri 50 aradaim
gececek diyo
doktorumu degissem acaba hiiiiiiiiihiiiiiiiiiii

bekliyoruz sen iyi ol yeter

sakin yapma bir ise yaramiyor
moralinde bozulacak bunyende

sen eminsen hep bir kilo eksik hesapla derim ben

hemen tarif yaziyorsun seker
diyet listemize ekleyelim

kiz sen bu isi harbi ciddiye aldin bu hafta
cok umitlendim
spor defter mas.mas. arkadasima
yok canım aklına öyle kötü şeyler gelmesin:23::9::27:
bel fıtığı başlangıcı
Akrilik boya guaj boya gibi bir boya.
Once sulu boyaya alissin sonra guaj deneyebilir
Parmak boyasi da guzel.

Tarti degisince normal tartiliyorsun sanirim yanina tarti degisikligi yaziliyor listede ama ne cikarsa onu yaziyorsun diye biliyirum[/QUOTE)
parmak boyası falan çok var sulu boyada yapıyo bu akriliği bi deneyim saol betül

DİYETİSYEN DİLARA KOÇAKTAN 3 GÜNLÜK DETOKS DİYETİ
2009-03-09 12:25:00 yorum yaz
['DİYETİSYEN DİLARA KOÇAKTAN 3 GÜNLÜK DETOKS DİYETİ' Google'da Arayın]

Diyetisyen Dilara Koçak'ın önerisi ile, 3 günlük bir detoks diyetimiz var. Bu diyet sayesinde, Vücudunuzu toksinlerden arındırarak, sağlıklı bir yaşama merhaba diyebilirsiniz. Detoks diyetimiz, aşağıda liste halinde verilmiştir.
1.gün
Sabah: 10 adet fındık ve 1 bardak kefir .
Ara öğün: 10 adet fındık, 10 adet meyve
Akşam : Kabak çorbası (sınırsız)
2.gün
Sabah: 1 adet probiyotik yoğurt, 1 kaşık yulaf, 2 adet kuru kayısı (karıştırıp müsli yapabilirsiniz)
Ara öğün: 10 adet badem
Akşam : Izgara balık ve salata
3.gün
Sabah: 1 yumurta,1 grissini
Öğle: 1 tabak mercimek yemeği (etsiz), salata
Akşam : Kabak çorbası ve ızgara balık
DETOK PROGRAMINDA YENİLECEK KABAK ÇORBASININ TARİFİ ;
GEREKLİ MALZEMELER :
* 2 adet kabak
* 2 adet soğan
* 2 adet domates
* 2 yemek kaşığı bulgur
* 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
* 2-3 diş sarımsak
* Tuz, Limon
* 1 demet nane
* 1 demet maydanoz
* 1 demet dereotu
* Pul biber, kimyon, karabiber
* 2 bardak su,
HAZIRLANIŞI : Tüm malzemeleri, blenderdan geçirin. 2 bardak su ile pişirin.
DETOKSUN KURALLARI ;
* Arınma süresi boyunca bol su içmelisiniz,
* Çay çeşitlerini sınırsız içilebilirsiniz.
* Kahve ve kafein içeren içeceklerden ve alkolden uzak durmalısınız.
* Gün içinde istediğiniz kadar salatalık, domates, biber, marul ve kereviz sapı tüketebilirsiniz.

tarif isteyenlere...
saol canım ama bu tarifte çok meyve var dikkat etmek lazım

Ayyy yok icemezdim ben helal olsun sana bi lahana sarmasi yerim o da etli elazig usulu o kadar baskada yiyemem hele meyve suyu gibi hic icemezdim aman bende ne nazliyim :))
Hadi insallah faydasini gorursun
ecem sana tavsiye ederim artık her salatamın içine ince ince beyaz lahana mor lahana doğruyorum çok lezzetli oluyo

yaktırcaktım ama bozulmus alet dondurcaz dedı onada adet donemı bıtınce gel dedı doktor... okadar dısardaydım gezdım baya dolandım geldım....
tekrar geçmiş olsun tugba

Kızlar saat daha geç olmadan hemen akşam yemeğimi yiyeyim. Bugün kendime yeşil mercimek salatası yapıyorum. İlk defa yapacağım bakalım tadı nasıl olacak. Güzel olursa tavsiye ederim sizede. Gelirim yemekten ve ufaklığın ödevinden sonra. :16: Geçmişi okuyamadım yaaa bugün aklım burda kaldı :9:
çok lezzetli ve vitaminli olur yarasın bebişine

buarada menum

ara 5 badem

ara elma

aksam hamsı ızgara.....

menüğn gayet güzel lahmacunun içindekiler yararlı hamuruda ince olur zaten 1 tane yemişsin bişey olmaz

MENÜM

Sabah

1 tane simit
1 tane üçgen peynir
1 fincan şekersiz çay

Öğle

1 kase mercimek çorbası
3 tane köfte,
2 parça patates dilimi
1 porsiyon salata
Küçük bir kase (2-3 yemek kaşığı) aşure

Ara
1 paket çubuk kraker
1 fincan sütlü az şekerli neskafe

Akşam

1 tabak yeşil mercimek salatası

2,5 litre su

Patates, aşure, çubuk kraker ve neskafe olmamalıydı. Ama sanırım şuan normal almam gereken kalori kadar aldım. Birazdan onun hesaplamasını yapacağım. Bakalım bugün toplamda kaç kalori aldım.
yediklerin hamilede olsan bana görünüyor ebru 1 tane simit çok fazla zaten meyvede yok menünde bebek için gereklidir mutlaka onun harici gayet güzel hesaplada bizde bakalım ne kadar cal almışsın

Ne kadarrr ne kadar özledim burayı ben yaaa :( üzgünüm sabah girdikten sonra daha hiç giremedim. Sabah erken çıktım, öğleden sonra sınavım vardı. Okulda arkadaşlarımla çalıştık. Telefondan girmeye çalıştım bi ara ama akıllı telefon değil,biraz da eski, sayfa kapanıp duruyor kaldırmıyor telefon. Bi de bugün regl oldum ben çok karnım ağrıyordu eve gelir gelmez elektrikli battaniyeyle ısınmaya çalıştım uyudum. Ağrı kesici almıyorum çünkü bugünlerde. Sonra 17:15’te uyanıp 17:30’da spor salonuna gittim 5 dk lık yol zaten. Karnım ağrıdığı için çok sıkı yapamasam da 1 saat aerobik yaptım. Eve yeni geldim. Günüm böyle geçti aslında başka sıkıntılarım da var :\ doktora gidicem inşallah. Tam belli olsun size de anlatırım. Hemen okuyayım bakalım neler konuşmuşsunuz, hepsini takip edebilecek miyim bilmiyorum zaten baya kötüyüm :( Bugünlük böyle oldu ne yazık ki.. Umarım hepiniz güzel bi gün geçirmişsinizdir canlarım benm.
geçmiş olsun tuğbacım
Menüüümmm
Sabah
2 tk zeytin ezmesi
2 tk krem peynir
1 catal peynir
2 cemensiz ince pastırma

Ögle
4 petibör

Aksam
3 yk tavuklu mantar sote
Yarım bardak ayran
Domates salatalık
öğlen daha doyurucu olsa iyiymiş onun harici gayet güzel menün ecem

simdiden begendim ablaaaaaaaaaa

aman anneler kendinize iyi bakin bebislere bulasiyor
onun icin cok iyi bakin kendinize

su sok diyetleri birakin bacim
sonra metabolizmaniz bozulacak hic veremeyeceksiniz

bu menu guzel
kacirdigin menu hangisi fistigimmmm

aaaahhhhhhhhhh canim ahhh
allah kimseyi anne etmesin demi
cocuk icin sulari durdurur valla
benim de cok hayallerim var
hersey olmuyor iste
ama baleyi cok istemistim soyle betusun tutusu gibi elbiseleri felan cok hos oluyorlar
hala elbiselerini sakliyom
benim kizlar simdilerde daha zibidi danslarla hasir nesirler
hep bu arkadaslar okulda gordukleri
allah yine canlarini sag etsin
ama sen gercek cok az yiyorsun
meyve goremiyorum senin menulerde evde yiyorsundur umarim

pastirma en saglikli etmis
karatay ablam oyle diyor
ben bunu duydugumda epey saglikli yemistim eti
ama baskul beni o kadar guleryuzlu karsilamadi

ayseciggggggggggggg

sporu ne yapiyoruz
ben varım valla beril ama benimle yarışamazsın söyleyim 1 hafa kaç saat yapmışız hesaplayıp cuma günü paylaşalım beril katılım olursa diğer arkadaşlarda yapar

Gerçekten hata ettim mutlaka gelip bişeyler yazmalıydım. Sizleri bu kadar merakta bırakmak istemezdim.:17: Merak etme canım ben acıksam bile o ufaklık bendekini silip süpürüyor :60::60: Diğeri (büyük kızım) bütün dişlerimi çürütmüştü, bendeki bütün kalsiyumu toplamıştı. Fazladan yenilen herşey bana kalıyor. Allahım öyle bir yaratmış ki o herşeyden daha güvenli bir yerde. Senin yemek meselesine gelince şimdi bişey demiyorum ama eğer cuma günü diyorum sen devamını getir olur mu:47:

Ecem'cim şimdilik böyle kalsın hedefin illaki 57 de mezun olmak zorunda değilsin. 55 olduğunda mezuniyetini isteriz. O zaman daha güzel mezun olursun. :34:

Bencede canım menün abartı olmuş. Hele o ekmekler. Tek tek yorum yapmıyorum menüye ama hiç olmamış. Kilo alırsın böyle yemeye devam edersen. :20:

Nermin geçmişi mutlaka okur ama kaçırmış demek ki:44:

Temkinli olmak lazım ama dimi Beril'cim. İlkinde farkında değildim yine abartı almamışım. 5 kilo fazla olmuş. Ama bunda öyle olsun istemiyorum. Mesaj sayını tam anlayamadım. 18.1 derken?

Bunu araştırmak lazım canım bende olmuyor öyle bişey. Acaba pc nin ayarlarından mı?

Yaaaaaa uzak kalmak iyi olmuyor burdan. Geçmiş takıntısıda olunca oku oku bitmiyor. Seninle bende illa herşeye cevap vercez bide :9: O daha ilk günümdü Gülçin'cim ama çok erken yediğim için çok olmadı. Saat 5 gibi yedim. Dün yattığımda oldukça acıkmıştım.

Geçmiş olsun canım umarım biran önce düzelir. Bence daha farklı bişey al. Resim yapmayı seviyor sanırım şövalesi var mı? Yoksa iyi bir seçenek olabilir.

Hayırrrrrrrrrrrr kimse Gülçin'le yarışa girmesin. Gülçin sporu abartma sakınnnnnnnnn. Bak yine geldi eski Gülçin :9:
ewet geldi ebru olmuyo böyle metabolizmamı hızlandırmam lazım en az 59 u 2 haftada göreceğim inşallah kararlı ve azimliyim

İste beklenen ann
******Menummm******

2,5 lt su ictim
Spor canim istemiyor ama yatmadan biraz bacak hareketi, mekik ve yan bel hareketi yaparim.
Yedigim tavuk sote de patatesliydi ben sadece tavuklarini yedimmmm 1 kasik bir et kaldi:)) yayla corbasi da pirinc yerine bulgurla yapmis annecgimm:))

tebrikler betül

Sana bikaç gün önce dene bakalım nasıl olacak demiştim. Umarım güzel bir sonuç alırsın. Normalde böyle tek tip diyetlere çok karşıyım ama bu nedense çok takılmadı bana. Ama sen yinede dikkatli ol. Bol bol su iç. Bide sabah kahvaltısını normal yapıyorsun sanırım proteini bol almaya çalış.

Menün güzel olmuş canım. Tartı için kurallarda yazıyor. Takma kafana sorun olmaz. Ben şimdi bakarım kurallara. Ama çok önemli değil. Bence kızlar eşlerimizi yönlendirmek bizim elimizde. Bir ara bu konu hakkında oldukça tecrübeli birisi olarak yazarım uzun uzun. Kızmamasının sebebi bence Gülçin alışıyor yavaş yavaşta o yüzden. Sen kendini değiştirdikçe oda sana ayak uyduracaktır. O yüzden tatlı dille her istediğini yaptırabilirsin unutma bence. :34:

Menün gayet güzel olmuş. Akşam ki çorbada iyi olur. Hafif olur ama sonra acıkıp dalma mutfağa. Çünki sende öyle oluyor. Kendini aç bırakıyorsun sonra dayanamayıp daha fazlasını yapıyorsun. Sporu abartma dedim defalarca. Tamam mı Gülçinnn :20:

Benim hoşuma gitmedi canım bu liste. Bana biraz aradaki meyveler ve kuruyemişler çok geldi.

Geçmiş olsun canım şimdiden. Umarım sorunsuz halledebilirsin. :16:

Çok olmamışmı Beril yaaaa. Kazara bidaha hamile kalmada:26: Çünki yanlış hatırlamıyorsam benim lohusalık dönemim çok uzun sürmedi. Arkasından zaten düzenli olarak regl olmaya başladım. Sen bence bir danış bilene.

Harika olmuş canım. Acaip doydum ve çok lezzetliydi. Tavsiye ederim herkese. :56:

Gül'de de oluyor muş aynısın. Bende yok. Sanırım diğerlerinde de yok. Acaba neden öyle oluyor?

Menü gayet güzel. Bir lahmacundan bişey olmaz da su çok az olmuş canım. Sen su meselesine uğraş biraz. Çok işe yarayacak çünki.

Geçmiş olsun canım. Umarım düzelirsin biran önce. Hafta başı regl olman daha iyi olmuş. Cumaya kadar ödem felan kalmaz. Ama bu aralar sakın tartılma. Moralin bozulmasın.

Ben Betül'e katılmıyorum bence sadece öğlen ki petibörler olmamış. Ne o öyle yaaaaa. Görmeyim bi daha öyle petibör felan. Bak bu 3. gün senin menüler düzelmedi hala. :47:

Canım benim burcum YAY. Bütün özelliklerinide taşıyorum. Çokta maymun iştahlıyımdır. El atmadığım hiç bir konu yok. Sanırım bunu kızımada bulaştırıyorum. Oda benim sevdiğim şeyleri seviyor. Bakalım biraz daha büyüyünce nasıl olacak ama şimdilik her şey benim elimde :9:

Yeme konusuna gelince az yemiyorum canım yaaaa. Çok bile yiyorum. Meyve bu aralar yemiyorum ama bir ara çok yiyordum. Bugün geç olduğu için yemedim. Ama yarın öğle ve akşam arası erken vakitte düşünüyorum.

ebru akşam brokoli çorbası yaptım acıkırım diye senin gibi düşünüp 1 dilim tam bugday ekmeği yedim yanında salata ve yoğurt artık acımmmam herhalde

Menümle ilgili yorumları da okuyup müsadenizi isteyeceğim bu akşam kızlar. Yarın en son ama en ağır sınavımı olacağım, yine karnım ağrımaya başlamadan oturup adam akıllı çalışayım.

Yarın okul çıkışı arkadaşımın çalıştığı yere gidip mesaisinin bitmesini bekleyeceğim, pazartesi günü istemeye gelcekler de onu :nazar: he o hem ben bişeyler bakacağız kendimize. Yarın akşam da geç gelirim heralde ama kalırım hemen çıkmam. sizi seviyorum.
bizde seni seviyoruz arkadaşınla beraber cici şeyler al sınavında başarılar

**Bugünkü Menüm**

1 kib. kutusu peynir
4 zeytin

3 kaşık etli nohut
1 bardak yoğurt

+ 2,5 Lt su
akşam çok az yemişsin tuğba tel şehriye çorbası zorda kalmadan tüketmemeliyiz ama sen ekmek yememişsin zaten onu haric,i gayet güzel afiyet olsun
bence menü dengeli.
baharatlar iştah açıyor diye ben uzak duruyorum.

hatta iştahım olmasın diye, iyice baharatı tuzu yağı azalttım. hem hafif, hem lezzetsiz :)) az yeniyor. offff, kilolar bir gitse...
hangi günler tartılıyoruz arkadaşlar?
aslında biraz yanılıyorsun canım pul biber karabiber metabolizmayı hızlandırıp yağ yakımını kolaylaştırıyor tuzu ve yağı zaten azaltmalıyız

elbise etek dikerim kendime değil mi?:34:

a
saol nermin ama tartı farklı olduğu için öyle yoksa kilomdan eminim yani

bilgiler için teşekkürler ebrucum kulağı çınlasın o siteyi hilal tavsiye etmişti deryayla

yok canım aklına öyle kötü şeyler gelmesin:23::9::27:
bel fıtığı başlangıcı

saol canım ama bu tarifte çok meyve var dikkat etmek lazım

ecem sana tavsiye ederim artık her salatamın içine ince ince beyaz lahana mor lahana doğruyorum çok lezzetli oluyo

tekrar geçmiş olsun tugba

çok lezzetli ve vitaminli olur yarasın bebişine

menüğn gayet güzel lahmacunun içindekiler yararlı hamuruda ince olur zaten 1 tane yemişsin bişey olmaz

yediklerin hamilede olsan bana görünüyor ebru 1 tane simit çok fazla zaten meyvede yok menünde bebek için gereklidir mutlaka onun harici gayet güzel hesaplada bizde bakalım ne kadar cal almışsın

geçmiş olsun tuğbacım
öğlen daha doyurucu olsa iyiymiş onun harici gayet güzel menün ecem

ben varım valla beril ama benimle yarışamazsın söyleyim 1 hafa kaç saat yapmışız hesaplayıp cuma günü paylaşalım beril katılım olursa diğer arkadaşlarda yapar

ewet geldi ebru olmuyo böyle metabolizmamı hızlandırmam lazım en az 59 u 2 haftada göreceğim inşallah kararlı ve azimliyim

tebrikler betül

ebru akşam brokoli çorbası yaptım acıkırım diye senin gibi düşünüp 1 dilim tam bugday ekmeği yedim yanında salata ve yoğurt artık acımmmam herhalde

bizde seni seviyoruz arkadaşınla beraber cici şeyler al sınavında başarılar
Telefondan girdigim icin benimle ilgili olmayan alintilari silemedim ama evet haklisin bir kere beyaz lahanayi bende salatanin icerisinde yemistim gayet lezizdi tesekkurler bu tavsiyen icin :)

Son düzenleme:
eşim bugün hastaneye gitti 3 gün istirahat vermişler birde tekrar kontrol belinde açıklık varmış hiç eğilip bükülemiyo üstünü bile giyinemiyo nasıl edecez bilmem
kızımada bugün hediye alcam okul başlayala 50 tane kitap almıştım hepsini bitirdi yıl sonuda kızımın adına öğretmenleri resim sergisi açacaklarmış çok seviniyo her hafta resim yapıp götürüyor resim öğretmenide salı günleri çalıştırıyor çok mutlu oonun içinde bir hediye alacağım acaba yine kitapmı alsam yoksa boya falan mı alsam bilemiyorum

masallah basarılı bir kızın var demek benim kızım da çizime çok meraklı stilist olacakmış:))esine de çok geçmiş olsun...

ne güzel işte beril kış günü sıcak sıcak çorba elifinde oynasın babannesiyle yakınında biri olması ne güzel ben iki çocuğumuda yalnız büyüttüm babalarıyla bile duramıyorlar şimdi
bugün kırtasiyeye gidip bir defter alacağım yediğim içtiğim vs her şeyi yazacağım artık

kalk kalk benimde kalkmam lazım odayı dışarı atıp herşeyin yerini değiştireceğim sonra yine uğrarım benim koca bebek yoldaymış gelince yine başlar belim belim diye kovayı ben doldururum kömürü falan ben çıkarırım Allahın adaletimi ne deyim oln ona olur :26:

Allah en kısa zamanda seni kömür tasımaktan kurtarsın zor iş canım ya,gerçi kalori kaybettirir:))

kızlar bugünden itibaren enaz 1 saat spor yapacağım hadi gelin yarışalım haftanın en çok spor yapanını bulalım sıkılaşıp direnen kiloları verelim

benim belli yarım saat 40 dk en fazla eskiden ben de lesli yapıyordum bulabilirsem bir bakayım yine...

insan kendi düşüncelerini yazamadıktan sonra paylaşım alanının ne anlamı kalıyorki bence çok çok daha fazlasını hakediyorlar allah ıslah etsin.
neyse sen yinede başka yerlere takılma canım ayrılma buralardan başını belaya sokma sen bize lazımsın:)

allah kolaylıklar versin.

bende tanıtayım kendimi:)adım nermin 29 yaşındayım evliyim 2.5 yaşında kızım var ailemin yarısı istanbulda yarısı izmitte bende gaziantepteyim zamanla dahada iyi tanışrırz gül:)

yaş ortalaması 3 aşağı 5 yukarı zaten fazla uçuk farklar yok herhalde:)

yakıyor ortalığı havanı sevsinler:)

diş ağrısı bendede fena aslında bu hafta randevu almam lazım hava güzelken gidip geleyim iyi aklıma getirdin:)

çok geçmiş olsun.şu bel ağrısı ne fena bir şey allah şifa versin.

ben de memnun oldum canım antep güzel yer der babam hep askerliğini orda yapmış...

kızlar bugün itibariyle lahana çorbası diyetine başlamış bulunmaktayım şuana kadar herşey gayet iyi gidiyor ama bakalım kaç gün dayanabileceğim:1:

tarifi nasıl canım...insallah işe yarar...

kızlar çok üzgünüm çaresi neyse kaptanım eppppppprum bana söyle lütfen tartım bozuldu pili bitmiştir sandım yeni pil taktım hala çalışmıyo aman önemli değil dedim dia da satılıyordu gittim yenisini aldım tam 1 kilo fazla tarttı:53::53: şimdi ne yapacağım kilo alacak bişeyler yemedim ona göre
dünkü menümüde yazıyım da
sabah 1 dilim ekmek
yumurta
domates biber
akşam
şehriye çorbası
yoğurt salata
3 lt su
20 dak yürüyüş
dün kursada başladım aman eşim bir anlayış gösterdi sormayın tamam canım sen git ben çocuklara bakarım falan :27:şok oldum yani ama anlayamadım tavrını aceba neden tepki vermedi:26:

tartıdan tartıya fark var körolmayasıca 1 kg eksik tartsaydı ya...

kızlar şimdiden menümü yazıyımda liste dışına çıkmayım dedim defterimede not aldım

sabah: 1 haşlama yumurta biraz peynir 3 tane siyeh zeytin,malesef tam tahıllı ekmek bitiği için öğlene gittim aldım ama sabah kızarmış 1.5 dilim beyaz ekmek
öğle:4 yk etli kuru fasulye,1 dilim tam buğday ekmeği(ebru sözünü dinliyorum bak canım)ama akşam ekmek yemiycem artık
akşam:çorba içmek isti,yorum daha belirlemedim ne çorbası olduğunu yoğurt ve salata
spor
5 mil leslie 68 dak
10 dak sopa hareketi
250 ip atlama
bolca ev temizliği
su 3 lt
4 fincan yeşil çay
nasıl kızlar haftaya hızlı başladım sporumun hepsini tamamlamadım ama yatmadan hepsi tamam olacak

menüde spor da güzel...

ben de anca giirdim canım neyse hayırlısı olsun...

sizde de mesaj alintilari kaliyormu
sil sil yeter yawwwwwwww

bende de kalıyor sen prosun beril bir soruver yöneticilere:))

buarada menum

ara 5 badem

ara elma

aksam hamsı ızgara.....

olsun arasıra olur böyle seyler...

Ahhhhhhhhhh ahhh diyorum sana ben başkada bişey demiyorum. :9:Bugün nette araştırırken kalori sepeti diye bir yer buldum. Daha önce burdan kullanan birisi vardı sanırım. Söylemişti bir kere. O zaman dikkatimi çekmemişti. Bugün üye oldum. Ama iş yerindeki internet çok yavaş olduğu için yeterince bakamadım. Birazdan bakacağım bakalım bugün kaç kalori almışım. Çünki normal diyet yapmam sakıncalı olabilir diye düşünüyorum. Herşeyden yiyerek kalori hesabı yapıp fazla kilo almamaya çalışacağım. Bakalım becerebilecek miyim? Sende umarım başarırsın. 5 kiloyu ben bir ayda veririm ama sen verebilir misin bilmiyorum :60::60::60:

Öyle deme Beril'cim yaaaa fazladan alınan kilolar kendimize alınıyor zaten bebeğe bir faydası yok. Allahım onu zaten koruyor, doğumdan sonra çok uğraşmak istemiyorum kiloyla çünki emzirirken daha zor olacak benim için. İştahım açılacak. Süt olsun diye belki bişeyler yapacağım o zaman ki durum nasıl olur bilmiyorum ama doğuma en normal halimle gidebilmek istiyorum. Bu arada zamanda azalıyor artık. Bir ay sonra doğum öncesi iznim başlıyor ama ben aktarma yapmak istiyorum. Son üç haftaya kadar çalışacağım inşallah allahtan bir engel çıkmazsa.

Kızım resim yapmayı seviyor ve kendi isteğiyle gidecek. Ama olaki ileride sıkılır o zaman bıraktırırım. Yani tamamen ona bağlıyız. Aslında o baleyi çok istiyor ama malum Konya burası. Aslında var bir yer ama hem uzak hemde ücreti fazla diye biliyorum. Bide artık 7 yaşında. Keşke imkanım olsada istediği herşeyi yaptırabilsem. Ama şu bale işini araştıracağım. Çocuğun içinde kalmasın. :16:

Evet sanırım işe yarıyor. Çünki sana eskisi kadar çok kızamıyorum Betül :9:Ama başkası denemesin ters etki yapabilir:20:

Asitli olduğu için canım yoksa kalorisi yok. Ama hiç içindekileri okudun mu içinde karbonmonoksit mi karbondioksit mi bişeyler var. Ben bir ara bakmıştım. Onun yerine dışarıda içeceğin en iyi içecek ayran olmalı bence. Bundan sonra aklında olsun canım. Kolanın hiç bir faydası yok, aksine zararlı. Pideci içinde tebrik ederim seni. İstersen eğer başaramayacağın hiç bişey yok. Bir ara bana kafayı yedirteceklerdi. İş yerinde yemek söylüyorlar lahmacunlar, pideler, baklavalar ama bana yediremiyorlardı. Gerçekten zayıf olmak kadar güzel bir duygu yok. Yemek bir şekilde yeniyor. Önemli olan sağlığımız bence. Ben hayatımda ilk defa doğumdan sonra kilolu oldum. Onun haricinde hep çok zayıf ve inceydim. 172 boy ve 50 kilo şimdi hayal bile edemiyorum. Bir ara resimlerimi ayarlarım size. Şaka gibi geliyor şimdi. Hamilelikte ve doğumdan sonra sanırım iştahım çok açıldı ve git gide kilo aldım. Boy uzun olunca göstermiyorum diye diye en son 85 i gördüm. Allah daha yükseklerini göstermesin. Bidaha asla o kilolara dönmek istemiyorum. Hatta inşallah doğumdan sonra 55 e kadar inmeyide planlamıyorum değil. Betül'cüm duyrulur canım. :9:

haklısın canım ama tatlı bişi arıyor insan tutamıyorum kendimi ne güzel zayıfmışsın genelde ben hep balık etiydim....

Menüüümmm
Sabah
2 tk zeytin ezmesi
2 tk krem peynir
1 catal peynir
2 cemensiz ince pastırma

Ögle
4 petibör

Aksam
3 yk tavuklu mantar sote
Yarım bardak ayran
Domates salatalık

az ve öz olmuş....

kuzularim canim arkadaslarim
ben hastaneye gidiyorum
hem hasoyu eve getirecem hem disime baksin bir cok agriyor

çok geçmiş olsun dikkat et canım....

İste beklenen ann
******Menummm******

2,5 lt su ictim

gercekten dengeli menü olmuş bravo...

**Bugünkü Menüm**

1 kib. kutusu peynir
4 zeytin

3 kaşık etli nohut
1 bardak yoğurt

+ 2,5 Lt su

canım akşam yemeklerini kaldırdın mı bugün mü böyle oldu?

MENÜM

Sabah

2 tane haşlanmış yumurta
Birkaç tane çeri domates
Birazcık beyaz peynir, zeytin
2 küçük dilim karışık tahıllı ekmek
1 fincan şekersiz çay

Ara
1 fincan sütlü orta şekerli neskafe
(Bunuda bırakmam lazım ama stres alıyor iyi geliyor arada.)

Akşam

Haşlanmış tavuk göğsü
3 yemek kaşığı etli nohut yemeği
2 küçük dilim karışık tahıllı ekmek
Biraz tere ve yeşil soğan

Suyu ölçmedim ama oldukça çok içtim. Kahvaltı biraz geç olduğu için iki öğün oldu bugün.
Haaa bide kaçamağım var açık açık yazayımda utanayım yarım maximus yedim. Birazını sabah birazını akşam yemeğinden sonra :17::47:

bakliyat yemekleri yanında pilav yemek gerekiyormuş. bulgur veya pirinç fark etmez. nohuttan daha çok vitamin mineral alıyormuş vücut o zaman. diyetisyen söylemişti.

Laydline, süt, yoğurt hiç yok menüde. nescafe ile olunca sütün değerini azaltıyorsunuz. bebek için süt süt süüüüttttt :30:

şiirini çok sevdim, unutmadan söyleyeyim :))

aysecig, geçmiş olsun.

kızın kaç yaşında? resmi seviyormuş, ne güzel.
resim defteri ve farklı boyalar alabilirsin. parmak boyaları var. evde yoksa ondan alın,beraber de yapabilirsiniz el baskısı-parmak baskısı. kalanları kalemle tamamlar, çok güzel oluyor. renkli resim kağıtlarından da alabilirsin. açık sarı-açık pembe gibi. sadece desen yapar üstüne, boşluk boyamaz. yaşı daha büyükse puzzle alabilirsin.
kitap okuması çok güzel. iş bankasının klasiklerden alabilirsin.

Back
X