Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Gözlememiii.. En sevdiğimm.. hemde 2 tanee.. :olamaz: benim en hassas noktam karbonhidrat. bırakmaya çalışıyorum.:işsiz:

yaniii.. ne diyim bilemedim.. börek, kısır, pohaca, pasta... Hayırlısı:KK51:

hoşbuldumm..
:KK200:
Ben de bitiremedim karbonhidrat işini am eskiyi düşündüğümde baya azalttım. Şöyle söyleyeyim iki sene öncesine kadar sürekli evde yiyecek pasta börek kurabiye olurdu en az 2-3 gün misafirlik durumlarım olurdu şimdi baya baya azalttım. Zaten yediklerim midemi rahatsız ediyor zorlayamıyorum. İnşallah biraz daha aşarım bu durumu

Su çok az olmuş canım. Ayrıca çok az yemişsin. Akşamın nasıl geçti acıktın mı?
Öncelikle form çaylardan hemen uzaklaş canım. İçindeki bazı bitkiler maalesef vücuda yarar değil zarar veriyor. Onun yerine gün içinde farklı çay içmek istersen yeşil çay içebilirsin. Hem sağlıklı hem faydalı. pessinus pessinus unda dediği gibi bol karbonhidratlı bir menü olmuş. Ama genel anlamda beğendim menünü. Ufak tefek dokunuşlarla ilerleyen günlerde çok sağlıklı menüler yazacağına eminim. Adım sayın çok az bu arada. Normal hayatın ne kadar hareketli? Mümkünse bana rutin günlerinden birini anlatabilir misin?
Kilona göre çok ama çok az yemişsin. Sağlıklı şeyler yemiş olman yeterli değil sadece kilona göre beslenmen gerekiyor. Önünde uzun bir yol var. Yediklerini daha en baştan bu kadar azaltırsan eğer hedefe ulaşman çok zor. Bu menünü hiç görmemiş olmayı diliyorum. Kahvaltıda tam buğday ekmeği arasında tost yiyebilirsin. Yumurtayı yağda pişirip peynir zeytin ve yeşillikle yiyebilirsin. Ama tabii az yağda. Kahvaltı benim önem verdiğim öğünlerden. Çünkü güne nasıl başlarsan günün aynen öyle devam ediyor. Kahvaltı olmazsa ya da az olursa acısı akşama çıkıyor. Denemeyle sabit bu söylediğim. Senin aklına gelen başka çeşit var mı kahvaltı da mesela neler yapabilirsin?
yulaf ezmesi yapabilirim,yumurtayı severim de haşlamadan gına geldi farklı çeşitlerini yaparım artık bugün de kahvaltıyı geçiştirdim daha fazla dikkat edeceğim menülere :110:

birde bu yaptığımız sporların puanlarınımı yazıyoruz.. atıyorum toplam puan neyse onu mu yazıcaz.. peki yaptığımız hareket orada yoksa?
Cardio- dk- 5 puan (Eliptik, koşu, kondisyon bisikleti- en az 5. level de olmak şartıyla)
Koşu (dışarıda) - dk- 4 Puan
Yüzme- dk- 4 Puan
Jillian- dk -4 Puan
Zumba- dk -3.5 Puan
Yoga -dk- 2 puan

Leslie : dk 3 puan
Pilates: dakikası 3 puan

Tempolu Yürüyüş (dışarıda) -dk- 3 Puan
Yavaş Tempo Yürüyüş- dk -1 Puan
Keyfi Yüzme- dk- 1 Puan
Park Aletleri -dk- 1 Puan
İp atlama- 5 tane- 1 Puan
İpsiz ip atlama-zıplama -8 tane -1 puan
Plank -3 sn-1 puan
1000 adim - 15 puan
Twist - 15 tane- 1 puan
Ev isi 30 dk-10 puan
Göbek atma (oyun havasi vs:)) dk 2 puan
Merdiven çıkma - 5 tane- 1 puan

Bisiklet sürme - dk - 2 puan

hanımlar daha önce kan bağışında bulunan var mı? öğlen kan verdim bazıları kilo aldım diyor iştahı açıyormuş ben de değişen bir şey yok çok basit bir işlemdi zaten

Cardio- dk- 5 puan (Eliptik, koşu, kondisyon bisikleti- en az 5. level de olmak şartıyla)
Koşu (dışarıda) - dk- 4 Puan
Yüzme- dk- 4 Puan
Jillian- dk -4 Puan
Zumba- dk -3.5 Puan
Yoga -dk- 2 puan

Leslie : dk 3 puan
Pilates: dakikası 3 puan

Tempolu Yürüyüş (dışarıda) -dk- 3 Puan
Yavaş Tempo Yürüyüş- dk -1 Puan
Keyfi Yüzme- dk- 1 Puan
Park Aletleri -dk- 1 Puan
İp atlama- 5 tane- 1 Puan
İpsiz ip atlama-zıplama -8 tane -1 puan
Plank -3 sn-1 puan
1000 adim - 15 puan
Twist - 15 tane- 1 puan
Ev isi 30 dk-10 puan
Göbek atma (oyun havasi vs:)) dk 2 puan
Merdiven çıkma - 5 tane- 1 puan

Bisiklet sürme - dk - 2 puan
Benim yaptıklarımın hiçbiri yok burada:KK51:

hanımlar daha önce kan bağışında bulunan var mı? öğlen kan verdim bazıları kilo aldım diyor iştahı açıyormuş ben de değişen bir şey yok çok basit bir işlemdi zaten

Ben de birkaç sefer verdim ve bende de maalesef iştah açılması oldu.. keşke olmasa ama olmasi da normal sanki. Artik veremiyorum kiste bağlı olarak kan değerlerim çok yüksek çıkıyor.

Ben de birkaç sefer verdim ve bende de maalesef iştah açılması oldu.. keşke olmasa ama olmasi da normal sanki. Artik veremiyorum kiste bağlı olarak kan değerlerim çok yüksek çıkıyor.
Belki de vücudun doğal bir tepkisidir eksilen değerleri yerine getirmeye çalıştığı için iştah açılıyor olabilir ama büyük ölçüde kilo aldım diyeni duymadım. Sadece bayanlarda mı oluyor acaba? Eşim verir sürekli ama bir değişiklik farketmedim hiç

benimde yok aslında zorluğa göre hesaplıyorum daha önce leslie yaptıysan egzersizlerimi ona göre hesaplıyorum ben leslieden zorsa mesela 4-5 puan veriyorum dksına
Geçmiş olsun çikolata kistinin çabuk geçtiğini duymuştum bir yakınımızda olmuştu Allah beterinden saklasın :KK200:

28.02.2020 Cuma;
Sabah 5.30 kalkış
6.00 ceviz suyu
7.30 kahvaltı 2 küçük küp peynir,5 elma dilim patates,1 haşlanmış yumurta, 3 dilim salatalık, 4 küçük sosis, ekmek yok.
12.30 öğle yemeği yarım kase ezo gelin çorba, etli sebze yemeği 1 servis kaşığı, 1 servis kaşığı şehriyeli bulgur pilavı, 1 kase cacık, 2 yemek kaşığı irmik helvası
sabah kahvaltısı ve öğle yemeklerini iş yerinde yiyiyorum. Akşam evde. 2 fincan herbalife çay, 1 yeşil çay ve 1,5 lt su. (suyu çoğaltmam gerek)
akşam sebze haşlama yoğurtlu ekmeksiz.. 2 ceviz.
spor;

zıplama(40), yerinde koşu 30, squat 30, tekli squat 20 şer, 30 mekik, lastikle iç bacak 20.
hedefimiz kilo vermek belki bu şekilde de kilolar gider ama elimizden geldiğince sağlıklı beslensek çok iyi olur,sosis irmik helvası tarzı besinlerin menülerimizde olmaması gerekir bence tabiki sürdürülebilir olması en önemlisi ama kaçamaklarımızı bile sağlıklı hale getirmeliyiz
spor çok iyi :nazar:

Belki de vücudun doğal bir tepkisidir eksilen değerleri yerine getirmeye çalıştığı için iştah açılıyor olabilir ama büyük ölçüde kilo aldım diyeni duymadım. Sadece bayanlarda mı oluyor acaba? Eşim verir sürekli ama bir değişiklik farketmedim hiç
teşekkür ederim eve geldiğimde tartıda - gördüm kan vermiş gibi hissetmiyorum zaten insandan insana değişiyor sanırım sonucu göreceğiz artık cuma günü :KK48:

teşekkür ederim eve geldiğimde tartıda - gördüm kan vermiş gibi hissetmiyorum zaten insandan insana değişiyor sanırım sonucu göreceğiz artık cuma günü :KK48:
Ben de genel geçer kurallara inanmıyorum canım. Ayrıca olursa da açlık krizlerin sağlıksız şeylere başvurmak yerine elinin altında leblebi,kuru meyveler, çiğ kuru yemişler bulunabilir. Ben ayrıca yiyip yiyip doymuyorsam bazen sade türk kahvesi falan içiyorum biraz kesiyor hızımı. Sen de kendine uygun bir şeyler bulabilirsin bence. Sen 18 yaşında mıydın canım yanlış mı hatırlıyorum? Eğer öyleyse maşallah sana baya olgun şekilde yazışmaların:) ayrıca yanlış hatırladıysam yaşını kusuruma bakma bu sıra çok katılan oldu aramıza karıştırabilirim okuduklarımı:)

Ben de genel geçer kurallara inanmıyorum canım. Ayrıca olursa da açlık krizlerin sağlıksız şeylere başvurmak yerine elinin altında leblebi,kuru meyveler, çiğ kuru yemişler bulunabilir. Ben ayrıca yiyip yiyip doymuyorsam bazen sade türk kahvesi falan içiyorum biraz kesiyor hızımı. Sen de kendine uygun bir şeyler bulabilirsin bence. Sen 18 yaşında mıydın canım yanlış mı hatırlıyorum? Eğer öyleyse maşallah sana baya olgun şekilde yazışmaların:) ayrıca yanlış hatırladıysam yaşını kusuruma bakma bu sıra çok katılan oldu aramıza karıştırabilirim okuduklarımı:)
evet 18 yaşındayım en küçüğünüz olduğum için saygılı davranmaya çalışıyorum :KK48: kahve içiyorum ben de iyi geliyor haklısın ablacım leblebi de çok etkili kuruyemişi sınırlandırırken zorlanıyorum bu hafta tok tutan proteinli yiyeceklere önem vereceğim teşekkürler

evet 18 yaşındayım en küçüğünüz olduğum için saygılı davranmaya çalışıyorum :KK48: kahve içiyorum ben de iyi geliyor haklısın ablacım leblebi de çok etkili kuruyemişi sınırlandırırken zorlanıyorum bu hafta tok tutan proteinli yiyeceklere önem vereceğim teşekkürler
Ya şöyle düşünmek lazım vücudun protein,karbonhidrat,yağ her şeye ihtiyacı var ve karbonhidrat en hızlı yakılan şey vücutta onu yakıp başkasını istiyor doğal olarak. Protein bildiğim kadarıyla en son yakılan o yüzden en uzun süre tok şey olması buradan geliyor. Miktar olarak şöyle düşün senin ihtiyacın olan belli bir miktarı fazlasını yedikçe depoluyorsun. Elinin altında görünürde olacaksa az miktarlarla koy ki daha fazla yemeni engellesin.

Ya şöyle düşünmek lazım vücudun protein,karbonhidrat,yağ her şeye ihtiyacı var ve karbonhidrat en hızlı yakılan şey vücutta onu yakıp başkasını istiyor doğal olarak. Protein bildiğim kadarıyla en son yakılan o yüzden en uzun süre tok şey olması buradan geliyor. Miktar olarak şöyle düşün senin ihtiyacın olan belli bir miktarı fazlasını yedikçe depoluyorsun. Elinin altında görünürde olacaksa az miktarlarla koy ki daha fazla yemeni engellesin.
önceki yaptığım diyetlerde stokluyordum evde bolca bulunduğu için de çok yiyordum bazı yiyecekleri şuan ihtiyacım kadarını alıyorum karbonhidrattan korkmuyorum açıkçası İtalyanlar sürekli hamur yiyorlar ama çoğu fit miktar gerçekten çok önemli

Tamam canım o güzel menümü paylaşayım:bicak:
8.00
1 haşlanmış yumurta,1 hindi füme 10 gr kadar,2 wasa, kahvaltılık paprika sos(yani isim olarak bilmiyorum ben öyle adlandırıyorum ev yapımı kırmızı biber sosu) 1 çay kaşığı kadar fıstık ezmesi şekersiz ev yapımı
11.00
2 kandil simidi kendi yaptığım küçük
13.00
2 ince gözleme :oha: okul kantininde bayan öğle yemeğine yapmış tüm okulu kokusu almıştı:KK43:
15.30
1 bardak filtre kahve
19.00
Fırında brüksel lahanası,soğan,sarımsak ve tavukla fırın yemeği bir tabak,bir kase brokoli çorbası sütle yapılmış,yarım kase yoğurt
20.30
1 bardak yeşil çay
Yatana kadar gelip gidip mutfakta dolabı açıp baktım yeme bu saatte yersen ne zaman eriteceksin deyip birkaç yudum laktozsuz süt içtim. İyi ki de öyle yapmışım tartıda farkı gördüm şükür:KK66: işte böyle kaptan. Annemin böyle durumlar için bir sözü var ele verir öğüdü kendi keser söğüdü diye. Tavsiyelerde bulunup çoğu zaman uyamıyorum
Olsun sen tavsiye vermeye devam et lütfen, çok faydalı oluyor, farkındalık oluşturuyor bende..

Selam kızlaar :)
28.02.2020
13:25
1 kase şehriye çorbası

15:50
1 kase şehriye çorbası

19:00
Adana kebap tabakta bulgur lavaş soğan maydanoz
Ayran
Haydari çipköfte keşkek mercimek çorba bunlardan azar azar
1 çb çay

Akşam
1 dilim pasta
Yarım mayasız küçk poğaça
1 börek
5_6 yk kısır
Kola
Sen nöördün kııız.... (Kayseri tabiriyle)
Bunların hepsini bir günde mi yedin...:KK57:
Çok fazla olmuş bence... Kutlama, özel gün vs..mi vardı?

Sen nöördün kııız.... (Kayseri tabiriyle)
Bunların hepsini bir günde mi yedin...:KK57:
Çok fazla olmuş bence... Kutlama, özel gün vs..mi vardı?
Eşinin doğum günü vardı sanırım ama yine çooooook fazla bence de. Sindirim sistemin noluruyoruz demiş olabilir Efsun:)

28.02.2020 Cuma;
Sabah 5.30 kalkış
6.00 ceviz suyu
7.30 kahvaltı 2 küçük küp peynir,5 elma dilim patates,1 haşlanmış yumurta, 3 dilim salatalık, 4 küçük sosis, ekmek yok.
12.30 öğle yemeği yarım kase ezo gelin çorba, etli sebze yemeği 1 servis kaşığı, 1 servis kaşığı şehriyeli bulgur pilavı, 1 kase cacık, 2 yemek kaşığı irmik helvası
sabah kahvaltısı ve öğle yemeklerini iş yerinde yiyiyorum. Akşam evde. 2 fincan herbalife çay, 1 yeşil çay ve 1,5 lt su. (suyu çoğaltmam gerek)
akşam sebze haşlama yoğurtlu ekmeksiz.. 2 ceviz.
spor;

zıplama(40), yerinde koşu 30, squat 30, tekli squat 20 şer, 30 mekik, lastikle iç bacak 20.
Hoşgeldin canım, bende 37 yaşında, Kayseri'de yaşayan bir öğretmenim.. inşallah en yakın zamanda hedeflerimize ulaşırız..
Menünde patates, sosis ve irmik helvası olmasa süper bi menü..ceviz suyu nasıl bişey merak ettim?
Sporların çok güzel..

Back
X