Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Ben bu uygulamayi bir ara kullandim ama
Kalori hep fazla kaliyodu nasilsa daha yiyebilirim diye yemeye baslayinca fazladan biraktim :)
Ben de ilk zamanlar diyetkolik ten hesaplamıştım, 1700 çıktı, ama benim o zamanlar günlük kalori ihtiyacım 2000 idi. 300 kalori eksik yemeyle kilo veremeyeceğimi düşündüm ve ona uymayarak 1000-1200 kalori civarında yedim, bi de ben 1700 ü bazal metabolizmam olarak düşünüp o rakamı çok önemsememiştim. Sonuçta haftada ortalama 1 kilo vererek 6,5 ayda hedefime ulaştım..

Normalde her gun salata yerdim su an yazliktayim cok useniyorum aslinda canim hicbisey yemek istemiyor sirf aksama aclik krizine girmiyim diye yiyorum. Ama evet farkindayim yerine baska bisey koymam lazim ☹
Geçiştirmelik bir şeyler arıyorsanız bence yulaf daha iyi bir seçenek içine kuruyemiş meyve de ekleyebilirsiniz gayet doyurucu oluyor. Şeker içeriğinden dolayı mısır gevreği yine acıktırıyor

Ben de ilk zamanlar diyetkolik ten hesaplamıştım, 1700 çıktı, ama benim o zamanlar günlük kalori ihtiyacım 2000 idi. 300 kalori eksik yemeyle kilo veremeyeceğimi düşündüm ve ona uymayarak 1000-1200 kalori civarında yedim, bi de ben 1700 ü bazal metabolizmam olarak düşünüp o rakamı çok önemsememiştim. Sonuçta haftada ortalama 1 kilo vererek 6,5 ayda hedefime ulaştım..
Sizin yaptiginiz gibi mantikli ya o gunde 1200 kalori düşük bir rakam buna uyabildiyseniz zaten zayiflamamak imkansiz :)

Geçiştirmelik bir şeyler arıyorsanız bence yulaf daha iyi bir seçenek içine kuruyemiş meyve de ekleyebilirsiniz gayet doyurucu oluyor. Şeker içeriğinden dolayı mısır gevreği yine acıktırıyor
Beni cok tok tutuyor oglen yedigimde aksam 6da aksam yemegine kadar bir iki cevizden olusan bir ara öğün yada hicbisey yemeden durabiliyorum bisey hzirlamak zor geliyor o pratik oldugu icin hemen koyup yiyorum acikcasi ama saglikli degil tabiki

Sizin yaptiginiz gibi mantikli ya o gunde 1200 kalori düşük bir rakam buna uyabildiyseniz zaten zayiflamamak imkansiz :)
Hatta aramızda yarışmanın kızıştığı zamanlarda bazı günler 800 kaloriye bile düştüm, bunun 400 kalorisini de yürüyüşle yakıyordum..Ama genelde 1000-1200 kalori civarında yedim. Ve günlük yürüyüşle 400 kalori yaktım..

Bi de demeden edemeyeceğim, bitki çaylarının diyetime çok faydası oldu. Hergün 1 yada 2 kupa yeşil çay, rezene, yada biberiyeli çay içtim. Bence diyetin vazgeçilmezi bitki çayları.. Hergün mutlaka menünüze eklemelisiniz. Hem tokluk hissi uyandırıyor, hem de ödem ve toksin attırıyor..Ben genelde ara öğünde saat 15.00 gibi içerdim, akşama az acıkırdım

Hatta aramızda yarışmanın kızıştığı zamanlarda bazı günler 800 kaloriye bile düştüm, bunun 400 kalorisini de yürüyüşle yakıyordum..Ama genelde 1000-1200 kalori civarında yedim. Ve günlük yürüyüşle 400 kalori yaktım..
İyi bir irade sahibisiniz demekki. Bende uygulamayi o sekilde kullanmayi deneyeyim ozaman. Bir hafta deneyim sonucu gorebilirim

Bi de demeden edemeyeceğim, bitki çaylarının diyetime çok faydası oldu. Hergün 1 yada 2 kupa yeşil çay, rezene, yada biberiyeli çay içtim. Bence diyetin vazgeçilmezi bitki çayları.. Hergün mutlaka menünüze eklemelisiniz. Hem tokluk hissi uyandırıyor, hem de ödem ve toksin attırıyor..Ben genelde ara öğünde saat 15.00 gibi içerdim, akşama az acıkırdım
Bitti caylarinin etkisinden pek emin degilim zaten hic sevmem icemem malesef :/ eve donunce yesil cay alayim biraz bile faydasi olacaksa. Teşekkürler önerin için

Bitti caylarinin etkisinden pek emin degilim zaten hic sevmem icemem malesef :/ eve donunce yesil cay alayim biraz bile faydasi olacaksa. Teşekkürler önerin için
Ben de hiç sevmezdim canım, burda arkadaşların tavsiyesiyle başladım ve alıştım. Faydasını mutlaka görürsün. Rica ederim🤗

İnternetten günlük kalori ihtiyacını hesaplayan uygulamalar var. Boyununu kilonu yaşını girince hesaplıyo. çıkan rakam sabit kalman için alman gereken kalori. O rakamdan günlük 500 kalori az alırsan haftada yarım kilo verirsin, günlük 1000 kalori az alırsan haftada 1 kilo verirsin. Tabi yaptığın sporların kalorisini de yediklerinden düştükten sonra.
Ben böyle hesaplayarak ilerledim, çoğu zaman hesap tuttu👍

Ben de hiç sevmezdim canım, burda arkadaşların tavsiyesiyle başladım ve alıştım. Faydasını mutlaka görürsün. Rica ederim🤗

İnternetten günlük kalori ihtiyacını hesaplayan uygulamalar var. Boyununu kilonu yaşını girince hesaplıyo. çıkan rakam sabit kalman için alman gereken kalori. O rakamdan günlük 500 kalori az alırsan haftada yarım kilo verirsin, günlük 1000 kalori az alırsan haftada 1 kilo verirsin. Tabi yaptığın sporların kalorisini de yediklerinden düştükten sonra.
Ben böyle hesaplayarak ilerledim, çoğu zaman hesap tuttu👍
Tamamdir cok teşekkürler bayramdan sonra bu formulu deniycem :)

Ben bu uygulamayi bir ara kullandim ama
Kalori hep fazla kaliyodu nasilsa daha yiyebilirim diye yemeye baslayinca fazladan biraktim :)
Uygulama yaktığınız kaloriyi almanız gereken kaloriye ekliyor ondan fazla kalıyor. Ben alınan kalori miktarına bakıyorum. Zaten her gün aşağı yukarı aynı atıştırmalıkları tüketiyorum. Sporla 300 kalori yaıyorsam fazladan 300 kalorilik asla yemiyorum.

Boy ve kilona göre alman gereken kalori ihtiyacı değişiyor canım. Benimki ilk zamanlarda 2000 di, sonra 1700 e düştü, bunun 800-1000 kalori altında alıyordum.
Uygulama zaten boy kiloya göre hesaplıyor günlük kalori alım miktarını. İnternette de var böyle sayfalar. Uygulama görevlerde veriyor yapmak istersen 21gün kahve içmeme ya da çikolata yememe gibi görevleri var. Ben önce kahveyi yaptım şimdi çikolatadayım. Hoş kahveyi bırakmadan önce çikolatayı çoktan bırakmıştım zaten😅

Günaydınlar 🌞 😃
Saat 8:30
Haşlanmış yumurta
1 dilim beyaz peynir
Yarım domates ve salatalık
5 adet biber dolgulu zeytin

Gün içinde
10 adet siyah kuru üzüm
5-6 adet çiğ badem
1 adet ceviz
Yarım muz
Laktozsuz kefir 1 bardak

Akşam 18:30
Etsiz nohut yemeği
1 yk şehriyeli pirinç pilavı
Cacık

Akşam 1 saat yürüyüş. Sabah kahvaltıdan 1 saat sonra 45dk leslie. 3 litre su

Günaydınn
Dünkü menüm

Sabah 8.30: 1 yumurtalı peynirli dereotlu omlet - domates - salatalik

Ara 11.00: Bir bardak yeşil çay

Öglen 14.00: Tavuklu salata

Ara 17.00 : Grissini + bir bardak kefir

Akşam 19.00: 1 tabak semizotu + 3 yk yoğurt + 1 sade maden suyu yarım limonlu

21.00 : 1 haşlanmış süt mısır

Spor yok 3 lt su

Günaydınlar 🌞 😃
Saat 8:30
Haşlanmış yumurta
1 dilim beyaz peynir
Yarım domates ve salatalık
5 adet biber dolgulu zeytin

Gün içinde
10 adet siyah kuru üzüm
5-6 adet çiğ badem
1 adet ceviz
Yarım muz
Laktozsuz kefir 1 bardak

Akşam 18:30
Etsiz nohut yemeği
1 yk şehriyeli pirinç pilavı
Cacık

Akşam 1 saat yürüyüş. Sabah kahvaltıdan 1 saat sonra 45dk leslie. 3 litre su
Canım menü güzel.
Afiyet olsun

Günaydınn
Dünkü menüm

Sabah 8.30: 1 yumurtalı peynirli dereotlu omlet - domates - salatalik

Ara 11.00: Bir bardak yeşil çay

Öglen 14.00: Tavuklu salata

Ara 17.00 : Grissini + bir bardak kefir

Akşam 19.00: 1 tabak semizotu + 3 yk yoğurt + 1 sade maden suyu yarım limonlu

21.00 : 1 haşlanmış süt mısır

Spor yok 3 lt su
Bir de spor olaymış 10 numara olacakmış.
Ama menü çok güzel

Back
X