135 kiloyum

ne zaman kendi kiymetini bilirsen o zaman sana bir seyler yazarim demek istedim sana kizdim
aslinda bana 6 yil önceki halime kizdim spor salaonuna yazildin üstelik parasina ödemisin gitmiyorsunnn
simarikligin lüzümü yokkkkkk zayiflamak istiyorsan gidecesinnnn eger gercekten istiyorsan spor yürüme sartttt bunu bileceksinnnn
belki böyle yazmama kizacaksinnnn diyet spor su bunlari yapmadigin mütdetce kilolu kalacaksin bunu billl
yasinda genc sen benim evladim yasindasinnnn ne bu umutsuzluk kendine gel isallah burda senin citi biti halinide görürüzzzz
kadinlar kulubunde binlerce diyet spor var bak ögren bilmemek deyil ögrenmemek ayippppp
gelelim bana bundan 6 yil önce 130 kiloluk bir kadindim bunu burda ilk defa senin icin diyorum kiymetini bil yoksa ölsem söylemezdim
artik dünyadan ümüdümü kesmi corabimi bile yiyemiyorum esimle gezmiye gitmek istemiyorummm daha neler neler söylesem kitap olur derlerya iste
öyle birde yazi yazmayi sevsem daha neler anlatirdimm kadinlar kulubunun diyet bölümüne ugradim senelerce hemde sesiz sedasizz
diyetleri yaptim
6 ögün besledim 3 litre su 3 bardak yesil cay 30 dakika yürümeyle basladim spora giderek 1 saati buldu sonra power plateye yazildim
simdimi 85 kiloyum diyete devammmmm ediyorum artik benimki diyet deyil saglikli beslenmeye döndü bak ben basardim isallah sende basarirsin
eger öylede zayiflayamiyorum dersen seker varmi yoksa baska hastalikmi baktir güzelim
isallah senin basari hikayenide okurum sevgiyle kallll
umut sabir diyet spor su en basta sabirrrrrr
ben senin basaracana inaniyorumki buraya yazmisinnnnn

bende de kilo sorunu var kilo cetvelimi değiştirmedim gerçi ama baya verdim ve övgüler almaya başladım :)))
insan kendine hakim olamayacağını sanıyo.eğer bi işe girip çalışmazsan hayatta zayıflayamazsın. nedenini söyleyeyim. o kadar diyetisyene gittim ve verilen öğünlerde ki ızgara yoğurt falan çoğu zaman olmazdı evimizde :) bizimde durumumuz sıkıntılıydı o zamanlar ve ben diyemiyodum bunlarla beslenmem gerek diye.

o yüzden en kısa sürede çok aktif olacağın b işe gir. hatta en güzeli reyon elemanı ol :) ben ilk başlarda reyon elemanıydım şuan değilim gerçi ama. oturcak fırsatın olmuyo çok hareketli oluyosun böyle olunca kilo vermeye başlıyosun zaten. iş yerininde verdiği bi yemek var nasıl olsa. göz kararı şunu yemeliyim bunu yemeliyim de. ben diyete başladığımda ölçü hiç kullanmadım hep standarttır bnm kahvaltım. 3 tuzsuz etimek üzerine sürülmüş beyaz peynir şekersiz çay :)

en sevdiğin şeyleri gözünün önündeyken karşı koymaya çalış. çevrende olan birine onu hemen yemesini söyle. valla ben böle yaptım baya gitti.gitmesi gerekende çoook var. sakın kiloluyum çalışamam utanırım deme kafa atarım sana :) çalıştığım yerde aşırı kilolu arkadaşlarım var. ve sen muhattap olacağın kişileri doğru düzgün seçersen dalga geçerler moralim bozulur gibi bi düşüncende olmaz.

İlk önce yemeğe zaafım var lafını at hayatından ....
Yemek için yaşayanlardan değil yaşamak için yiyenlerden ol...
En güzel yaşındasın...Yazık değil mi?
Bak bazı şeylerin farkındasın ama sadece tembelsin...
Bu tembelliği üstünden atmalısın.Hırs yap ben zayıflayacağım de..
Hiçbir şey yapmadan kilo veremezsin canım zaten...
Spora gitmeden diyet yapmadan nasıl kilo verebilirsin.. Bu zaten imkansız...
Sen ilk önce kendine inanıcaksın..Ben kilo vericem ben sporu yapacağım ben zayıflayacağım diyerek kendini motive et...
Ve senle dalga geçen seninle her an kilo muhabbeti yapan insanlardan kendini uzak tut. Ne kadar terbiyesiz ve edepsiz insanlar bunlar ki böyle bi konuda dalga geçebiliyorlar..Belki bi rahatsızlıktan dolayı böyle oldun belki ilaç kullanımından bu şekilde oldu ama sonuç ne olursa olsun bu tavırları hoş değil...Sen onları kafana takma... sadece kendini düşün hırs yap. Tembellik yapma...
Bi diyetisyene görün öncelikle...
Sonrada yazıldığın spor salonunda bir hocayla konuşup sana uygun bi program iste ve onu uygula ...Seneye fıstık gibi bi kız olucaksın buna eminim... Çirkin olduğunu sanmıyorum sadece kendine bakmıyorsun...Biraz çabala ve güzelliğini ortaya çıkar... Burda bi çok arkadaş birlik olup kilo verdi birbirine destek oldu yardımcı olucak çok kişi var burda...

vucut kitle endeksim 42 morbit obezim yani

bu seni düşündürmeli...
çok ciddi bir şekilde hemde

yoksa sonunu iyi görmüyorum.. maalesef..

bu arada yaşın küçük olduğu için bence çok kolay kilo veririsn biraz azim göstersen

bu kiloları şimdi vermeye bak, yoksa yaş ilerledikçe çok zorlaşır kilo vermen

Son düzenleme:
Ne yaparsan yap, diyetisyen olsun, ameliyat olsun...
İlk yapman gereken, kendinden nefret ettiğini asla bir daha söyleme,düşünme.
Çünkü sen kendinden nefret ettikçe,kendine değer vermeyi de bırakırsın. Kendine herşeyden başka daha fazla değer ver ki, daha hırslı, daha başarılı olasın.
Bu dünyada senden değerli bişey yok.Bunu unutma :))

istanbuldaysan devlet ve üniversite hastanelerinin Obezite ve Şişmanlık diye bir klinikleri var.

mesela Göztepe SSK nın bu sitesinden internetten girip randevu alabilirsin.

bu kadar kiloyu profesyonel yardım almadan, ayrıca spor yapmadan vermen zor.

öncelikle sadece yiyerek mi kilo aldın? yoksa metebolizmada bir problem mi var?

bunu tespit ettirmelisin. ENDOKRİN buna bakar. ama bahsettiğim yerden randevu alıp gidersen seni yönlendirirler...

canım allah yardımcın olsun
bnde geçen sene bu zmnlar 130 kiloydum şuan 75 kiloyum
kilo vermek kadar mutluluk veren birşey yok sanırım

şuan ki bulunduğun çıkmazdaydım seni çokiyi anlıyorum

dilerim sende kurtulursun

hep demişimdir yöntemi ne olursa olsun insanlar bu kilo illetijnden kurtulsun

bu arada bn tüp mide ameliyatı olarak kurtuldum

şuan ALLAHıma bin şükür hiç bir sıkıntım yok

55 kilo (dile kolay bir insan çıktı vucudumdan) verdim

sağlıma kavuştum insan olduğumu kadın olduğumu hissettim.

stres kortizol hotmonunu tetikliyor ve kilo alımına sebep oluyor..bende birilerinin kilodan şundan bahsetmesine sinir oluyorum hatta kasti yaptıklarını düşünüyorum kimi zaman..
ben de en kısa zamanda bir endorkonoloji uzmanına görüneceğim..gerekli değerlerini ölçtürüp sonra bir uzmanla bunu başarabilirsin ki dr. gökhan kubilay bu işte çoook uzman bir adam..

Bence sen de ne yapman gerektigini biliyorsun ama kendine dinletemiyorsun.

Bir an önce kendini toparlamalisin ve bunu basaracagim demelisin!

Sen istemedikten sonra da zaten kimse yardim edemez ki?

Sen istedikten sonra da kimse yoluna tas koyamaz...

Dilerim üzülmek yerine birseyler yapmak icin harekete gecersin...

Ben üniversite sinavindan sonra 66 kilo olmustum, düsün bu bile benim icin coktu. Sonra elimden geleni yaptim, simdi 54 kiloyum ama kendimle savastim yaz tatilim her gün sabah 6 da kosmaya gitmekle gecmisti, yediklerimi kistim vs...

Simdi hala hafta da 2 3 kere kosuya gidiyorum cünkü bunun SAGLIK icin gerekli oldugunun bilincindeyim. Bunun yani sira hayatimdan KIZARTMA TÜRLERINI KEK BÖREKLERI CIKARDIM...SADECE KEPEK EKMEK YIYORUM.

Ama bu demek degil ki hic beyaz ekmek ya da kizartma vs. yemiyorum, yiyorum ama ayda yilda bir kere o da ZORUNLU oldugum hallerde...

:)

Sarıpapatya, ''ne yapsam zayıflayamıyorum'' diyorsunuz ama kayıt olduğunuz spor salonuna dahi hafta da bir o da zorla gidiyorsunuz.

Bu bile çok çaba harmadığınızı söylüyor.. Önce kendinizi sevmekle yola başlayın.
Kendinizi severseniz bunun için çabalarsınız.

Amelliyat olmak çözüm değil.Önce kilo almanızın nedenini öğreneceksiniz.
Ciddi bir şekilde testler yaptırın.
Maddi imkanınız yerindeyse iyi bir diyetisyene gidin.
Bazı spor salonlarının da diyetisyenleri oluyor.Gidin ve kendinizi teslim edin.

Evde kalma korkusundan çok kaliteli zaman geçirimeme derdinde olun.
Böyle düşünürseniz kendiniz için daha çok çaba harcarsınız.

Herşey sizde bitiyor. Bir ayağa kalksanız herşey yoluna girecek inşaallah.
Buraya bile yorum yazmanız farkındalığınızın çok olduğunu ve artık köklü kararlar alacağınızın göstergesidir.

canım öncelikle umarım başarırsın yapamayacagın bır sey degıl kı zaten zayıflamayı basaranların bu sıtede bırsuru hıkayesı var onları oku ve yapamayacagını gor... durumumuz kotu dedıgın ıcın soyluyorum kanal d de doktorum programına bır maıl atsan onlar cok yardımcı oluyorlar hemde uzman bır dıyetısyen eslıgınde takıp te edıyorlar tabı senın ıstegıne kalmıs ama benımkı bır fıkır... ama emın ol basarabılırsın bence hemen basla sadece bıraz yuruyus ve yedıklerını yarıya ındırerek baslangıc yap bence moralınıde ıyı tut cunku muhtemelen sen boyle uzuldukce psıkolojık aclık yasıyorsun....

kizlar tsk ederim yorumlariniz için endokrinologa gittim hiç bir sorunum yok seker tiroid guatr hersey normal yani zayiflamamak için hiç bir sebebim yok Allaha sukur sorun zaten bende çok tembel ve üsengecim. bir arkadas dukan diyeti yap demis denedim ama dayanamadim etten tiksindim kanal d ye çikamam yurtdisinda yasiyorum hem televisyona hayatta çikip kilomu soyleyemem ben dediginiz gibi once ise kendimi sevmekle baslamam lazim kendime guvenmem lazim karatay diyetine baktim yapabilirim gibi geldi onu denicem sanirim

selam papatya sana tavsiyem diyetlerin hepsine bak hangisi senin damak tadina uyuyorsa öyle yap damak tadin uymuyorsa zor oluryor
sana tvsiyem kilon fazla 6ögün beslen 3litre su yürüyüs 3tane yesil cay basaranagina inaniyorum kiiiiiii basarmasam ben basaramazdim azim ettttt
diyeti bir gün biraktim diye tamamen birakmaaa bak ne güzel sagliginda yerindemisssss hadi kolay gelsin
basari hikayeni 1 yil icinde bekliyorummmmmm
bak bende 130 kilodan düstüm senin yasin genc daha hizli kilo verirsinnnnn:13:

canım kilo vermeene psikolojik sebeplerde engel oluyo olabilir
üzüntülü sevinçli sıkıntılı olduğunda filan yiyo olabilirsin
sadece yemek yiyerek mutlu olan insanlar var
diyetisyen artı psikologla beraber üstesinden gelirsin
bende kiloluydum önce karar verdim
sevmiyodum böyle olmayı ve böyle hiç mutlu değildim
endokrinolojiye gittim bişey çıkmadı ordan psikoloğa gittim ordanda dosdoğru diyetisyene
1 yılda 20 kilo verdim sağlığıma kavuştum
ben üniversite hastanesine gittim ücretsizdi hepsi sağlık güvencemden ötürü

her şey beyinde bitiyor canım. Çok yemek yeme ihtiyacı pskolojiktir zaten ( eğer fiziksel bir problemin çıkmadıysa) içindeki boşluğu yemekle doldurmaya çalışmak vs bunlar pskolojiktir. Önce kafanda çözeceksin. Sporu bırakman hata olmuş. Herkes diyetisyenle zayıflayacak diye bir şey yok. Sebze agırlıklı besleneceksin ekmeği keseceksin her gün olmasada 2 gunde bir sporunu vs yap. Zaten sen bunları bılıyorsundu. Ne yiyip ne yememen gerektiğini eminim bizden iyi biliyorsundur. Dedim ya kafada bitiyor...

Bence ağır ve tek tip beslenmeye yapılan diyetler kalıcı ve sağlıklı olmuyor. Aslında sağlıklı beslenmenin çok temel bı kaç kuralı var da uygulayamıyoruz işte. Ben sana benim diyetisyenimiz verdiği birkaç püf noktasını söyleyeyim, zaten kadının söylediklerine burada kıla vermede başarı hikayeleri yazanların söyledikleri genelde aynı.

İlk olarak bol bol su içmemiz gerekiyor mümkünse su içmelerimizi öğünlerden 20 dakika önce ve 1 saat sonra 2ser bardak şeklinde yapmamız gerekiyor ki su yediklerimizin sindirimini kolaylaştırmasın, yediklerimizi sindirimler için enerji harcayıp yağ yakalım.

İkinci olarak 3 ana 3 ara öğün şeklinde beslenmemiz gerek ki beynimiz aç kalacağımızı düşünüp yediklerimizi depolamasın.

Üçüncü olarak diyet olsalar bile asılı içeceklerden uzak duruyoruz çünkü onların vücuda giren kalorilere birleşip onları yağa çevirme özellikleri var, eğer soğuk birşeyler istiyorsak şekersiz limonata veya buzlu çay içebiliriz, ara öğün olarak dondurma yiyebiliriz 1-2 top.

Dördüncü olarak mutlaka her yediğimizi en az 20 çiğniyoruz, böylelikle hem beynimize tokluk sinyalini daha çabuk gönderip daha çabuk tokluk hissediyoruz hem de sindirimi hızlandırıyoruz.

Benim aklımda kalan en önemli bilgiler bunlar olmuş istersen her hafta yeni diyet listemi de paylaşabilirim seninle ama, benim metabolizmama ve damak tadıma göre hazırlandığı için senin işine yarar mı bilmem.

Bir de internette callanetics videoları var 80lerde çıkan bir spor sistemi, asıl amacı duruş düzeltmekmiş ama callaneticsi denemiş öncesi sonrası fotoğrafları olan insanlar var çok hızlı bir şekilde vücutlarını şekle soktuklarını söylüyorlar onu bir dene bence. Evde yapabilirsin ve herhangi bir alet kullanman gerekmiyor yaparken kaslarının yandığını hissediyorsun ve bir.saatlik egzersizin bitiminde kendimi çok rahatlamış hissediyorum ben

Son düzenleme:
Boyun kac dogrusu merak ettim fakat 30 kilo 1 yilda bana pek mumkun gelmedi saglikli bir durum degil bir insan 1 yilda kolay kolay30 kilo alamaz bunun tibbi boyutunun oldugunu dusuyorum bundan dolayi bir hekimden yardim almasin ve iradene hakim olmalisin.

Canim diyetisyene gitmende fayda var. Sana uygun ve saglikli bir diyet onerir kilo takibini yapar daha saglikli olur. Diyetisyenle daha. Disiplinli oluyor. Bu arada eve kapanma bu bile kilo alma sebebi. Sok diyetlerin faydadan cok zarar verdigini anlamissin zaten karar vermek basarmanin yarisidir canim.

öncelikle kendinle barışık olmalısın birşey yaptınmı sonuna kadar gitmeli hemen pes etmemelisin bu seni daha çok yıpratır diyetisyene mutlaka git. inşallah en kısa zaman da sağlığına kavuşursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…