14 saat derse görevlendirme çıkar mı

Aylin3333

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2017
1.299
1.263
133
Öğretmenim. Çalıştığım okulda ders saatim 14 e düştü. Küçük bebeğim var, ve bu yüzden beni korku sardı. Başka okula görevlendirme kesin çıkar mı, yoksa 14 saat kendi okulumda yeterli olur mu? idarenin bir rolü var mı? Bu güne kadar hep 30 saate yakın oldu ders saatlerim, hiç fikrim yok bu konuda, bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.

Öğretmenim. Çalıştığım okulda ders saatim 14 e düştü. Küçük bebeğim var, ve bu yüzden beni korku sardı. Başka okula görevlendirme kesin çıkar mı, yoksa 14 saat kendi okulumda yeterli olur mu? idarenin bir rolü var mı? Bu güne kadar hep 30 saate yakın oldu ders saatlerim, hiç fikrim yok bu konuda, bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.
kendiniz talep etmezseniz çıkmaz diye biliyorum. öğretmen olduğum zamanlarda 12 saatim vardı ben talep ettiğim için dahi başka okul bulunmuyordu. Tabi ben 2011de ayrıldım mebden.İşler değişti mi bilmiyorum

Okul idarecinizin yanina uğrayıp bir bardak çayını icseniz...bu konuyu da gündeme getirip neler yapabileceğiniz konusunda bir görüşünü alsanız.Normlar sadece okulun ihtiyacına göre değil eğitim bolgelerine göre belirleniyor diye biliyorum.

Çıkabilir malesef . Hatta başka okulda başkasına az ders verip sizinkini tamamlatabilirler.

Okul basinda mudurler toplaniyor. Okulunuzun bulundugu bolgede ders acigi varsa gorevlendirmeniz cikiyor. Bana sormadan gorevlendirmislerdi dersim 20 saatti. Okul baslamadan mudurunuze soyleyin cocugunuz oldugu icin fazla ders alamayacaginizi.

21 saate kadar ders verebilirler size. Yalnız branşınıza bağlı. Ben kimya öğretmeniyim mesela, branşımda açık yoksa ve ben istemiyorsam ders vermiyorlar. Zaten ders saati az olduğu için diğer öğretmenler daha hevesli oluyorlar. Ama branşınız ihtiyaç duyulan bir branşsa 7 saat mecbur alacaksınız.

Tamamen idareye bağlı bir şey. Görevlendirme istemiyorsaniz. Secmeli ders talep edin. İdare anlayışlıysa bir şekilde halleder. Değilse görevlendirme çıkabilir.

Şimdi şöyle oluyor
İdareniz ders saatini tamamlayamayan öğretmenleri ilçeye bildirmekle yükümlü
İlçede herhangi bir okulda sizin branşınıza ihtiyaç varsa sizi ilçe görevlendirir ve maalesef resen olacağı için itiraz edemezsiniz

Bildiğinizi düşünerek yazıyorum
15 saat maaş karşılığıdır
Onun üstüne 6 saat daha size ders verebilirler zorunlu buna da itiraz edemiyoruz
Toplamda 21 saatin üstüne başka ders veremezler.
İstemiyorum deme dilekçe verme hakkınız var
İhtiyaç olursa başka okula gidebilirsiniz kısacası
Ulaşım sıkıntı olmuyorsa çok da dert olmuyor farklı okullar farklı öğrenci öğretmen görmek iyi geliyor insana

Tamamen idareye bağlı bir şey. Görevlendirme istemiyorsaniz. Secmeli ders talep edin. İdare anlayışlıysa bir şekilde halleder. Değilse görevlendirme çıkabilir.
İlkokulda ingilizce öğretmeniyim, dolayısıyla seçmeli ders alma şansım yok.

Back
X