- 21 Mart 2012
- 29.919
- 51.877
- 798
- Konu Sahibi Pinarbartu
-
- #287.641
görümcene üzüldüm valla annesi öğretmemiş birşey ki yapmayan kadın nasıl öğretsin.evet cnm geçen görümcem (19 senelik evli) pilav yapmayı öğrendim diye çocuk gibi seviniyodu ne diyeceğimi bilemedim
kaynanamlar 65 yaşındalar evlerinde çikolatalar,meyveli yoğurtlar, bisküviler çeşit çeşit onarla karın doyuruyoruz sanıyolar
kabak detoksu hayat kurtarır bir yerde yanlış yapmışsın demek ki az su az hareket düzensiz beslenme vs gibiYa ben nasıl fazla çıkıyorumdışarıda olmama rağmen dikkat etmiştim halbuki vallah bıktım
yok olmuyorlar eşim yemek yok mu dediğinde bile ''yooo yapmadım tüh nohutmu ıslatsam'' falan filan böyle bitiyor cümleler, yada halan yemek yapmıştır oraya gidelim yada amca yemek yapmıştır oraya gidelim diyebiliyor şaka gibi dimiSrn yapınca mahvup olmuyorlar mı :) değişik ya. Benımkıde hergun farklı bişey yapalım diye düşünürr ama bıraz az ve öz yiyelim mantığı var sabah akşam.bizde eşimle alışmışız öğlede yemek yıyoruz garıp karşılıyordu sonra alıştı bıze ayak uydurdu
Bizler bisküvi çikolata olayına girsek neyse ama 65 yaş dolayları evini yemeksiz bırakınca garipsiyor insan.evet cnm geçen görümcem (19 senelik evli) pilav yapmayı öğrendim diye çocuk gibi seviniyodu ne diyeceğimi bilemedim
kaynanamlar 65 yaşındalar evlerinde çikolatalar,meyveli yoğurtlar, bisküviler çeşit çeşit onarla karın doyuruyoruz sanıyolar
Kızına bakarken sende de yemek yapmamıştı Ramazan’da bile oruç halinle eve gelip sen yapmıştın. Neyse giderken yanında ton balığı falan götüryok olmuyorlar eşim yemek yok mu dediğinde bile ''yooo yapmadım tüh nohutmu ıslatsam'' falan filan böyle bitiyor cümleler, yada halan yemek yapmıştır oraya gidelim yada amca yemek yapmıştır oraya gidelim diyebiliyor şaka gibi dimi
iyi bişiler yapsın 2 öğüne razıyım ben
Değişik zor bir durum.durumyap yazık doysunlar bariyok olmuyorlar eşim yemek yok mu dediğinde bile ''yooo yapmadım tüh nohutmu ıslatsam'' falan filan böyle bitiyor cümleler, yada halan yemek yapmıştır oraya gidelim yada amca yemek yapmıştır oraya gidelim diyebiliyor şaka gibi dimi
iyi bişiler yapsın 2 öğüne razıyım ben
yani benim bildiğim anneler cocukları geldiğinde ne yapacağını şaşırır bizimki tam tersi, oğlunun hangi yemeği sevdiğini yada sevmediğini bilmiyor, eşimin annesinden istediği tek yemek mercimek çorbası yapta içelimBizler bisküvi çikolata olayına girsek neyse ama 65 yaş dolayları evini yemeksiz bırakınca garipsiyor insan.
Çok bişey bilmeye gerek görmeyebilir ama çorbalar pilav 1-2 sebze yemeği bilmeli herkes.
Çoğumuz evlendiğimizde yemek bilmiyoruz ama çocuklarımıza sağlıklı sofra kurmayı öğreniyoruz. O ne biçim görümce öyle
evet canım önceden yapıyordum ama bu sefer yaptıklarından daha doğrusu yapmadıklarındanKızına bakarken sende de yemek yapmamıştı Ramazan’da bile oruç halinle eve gelip sen yapmıştın. Neyse giderken yanında ton balığı falan götür
ay hiç yazık yapayım diyemiyeceğim valla çünkü kayınvalidem beni suya götürür susuz getirir, eşimede söyledim dışarda yemeği düşünüyorum yemek olmadığındaDeğişik zor bir durum.durumyap yazık doysunlar bari
yaa benim etrafımdada hep anneler anneanneler öyle o yüzden çok tuhafıma gidiyordu ama eşime göre annesi normal yaşlı nasıl yapsınmışgörümcene üzüldüm valla annesi öğretmemiş birşey ki yapmayan kadın nasıl öğretsin.
benim babaannem ve anne annem 90 in üstünde yaşadılar anne annem gözleri görmezdi çok görürdü o halleri ile yemek yaparlardı hele babaannem dolmasıydı sarmasıydı içli köftesiydi bumbarı olsun hep yapardı.
Katılıyorum canım sana haketmediklerini düşündüğün şeylere emek harcama. Hem misafir olan sensinyani benim bildiğim anneler cocukları geldiğinde ne yapacağını şaşırır bizimki tam tersi, oğlunun hangi yemeği sevdiğini yada sevmediğini bilmiyor, eşimin annesinden istediği tek yemek mercimek çorbası yapta içelim
evet canım önceden yapıyordum ama bu sefer yaptıklarından daha doğrusu yapmadıklarındansonra yok artık yağmurlu havada su onlara
ay hiç yazık yapayım diyemiyeceğim valla çünkü kayınvalidem beni suya götürür susuz getirir, eşimede söyledim dışarda yemeği düşünüyorum yemek olmadığında
kadın hep aynıysa adam alışmıştır çocukluğundan .yaa benim etrafımdada hep anneler anneanneler öyle o yüzden çok tuhafıma gidiyordu ama eşime göre annesi normal yaşlı nasıl yapsınmış
Şişiyor dimi ayaklar parmaklar eller.
Bende kimyasaldan sonra böyle olmaya başladı sende ne zamandır var
SENİN rahatsızlığından kaynaklı ama kuzum bende 5 6 aydır oluyor böyle yumurtlama dönemini takip ettim. senin rahatsızlığın ameliyetı var diye okudum hiç düşündün müBen son iki aydir fark ettim cunku surekli tartildigimdan dolayi iki hafta once cuma gunu77,5cikmistim ve gecen hafta sali gunu 76,1 cikmistim,gecen persembe gunu yumurtlama gunumdu cuma gunu 76,5 ciktim odem ve kabizlik oldu cok sikinti cektim kasiklarim fena agridi rahmimde kasilmalar oldu o cok kotuydu vc ye cikamiyordum agridan oturup kalkamadim bicak saplanip cikiyordu sanki regl gibiydim vucudum sisti,galiba yumurtlama gunu yumoslar buyuyor haliyle vucutta degisikliler oluyor,bu agrilarda benim endometriozis hastaliktan oluyor birsey degilde bicak gibi saplanip cikmasi o agrilar beni mahvediyor resmen agliyacak duruma geliyorum ve hareket etmemi kısıtlıyor(
ne yedinkarnı hiç doymuyordu
menemen yumurtasız yedim meyve getirmedim yanımda yarın bende kabak yicem özlemişim kabağıne yedinben kabak kavurması yedim şimdi 2 meyve yiyecem
ay o difriz işinden hiç anlamam ama sulanır gibi sanki bilemedimmenemen yumurtasız yedim meyve getirmedim yanımda yarın bende kabak yicem özlemişim kabağıacana rende yapıp difrize atsam olur mu çiğden
KIŞLIK SEBZE koymuyor musun hiç difrize fasulye barbunya bamya bezelye gibiay o difriz işinden hiç anlamam ama sulanır gibi sanki bilemedim
hadi yarın harfiyen uygula sende
sebze yemiyoruz ki çok annem getiriyor genelde komposto için bişiler koyuyorum geneldeKIŞLIK SEBZE koymuyor musun hiç difrize fasulye barbunya bamya bezelye gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?