Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

Hayroi aksamlar kizlar esim 2 de hadi adaoazarina gifrkm dedi dustuk yollara olansiz orogramsiz 4.5 saaylik yol geldik yolda cok aciktim yarim simit yedim
Sabah
2 yumurtadan omlet peynir
Oglen yarm simit
Aksam 4 kasik kurufasulye 5 catal patatesli tavuklu karisikti patates 3 kup falan yemisimdir pilav borek borek vr tatli yenedim hayretim sasti kendimeaa 1 kasede corba ictim unutyrdum
Yokda cok sksmaym dye cok su icmedm 2 litre oldu
Spor yok malesef

Bende biraz ekmek türevleri yemeliyim hafta da bir de olsa birde şekerli şeyler ev yapımı reçel ya da pekmez bağırsak sistemimi çalıştırıyor.
Sende güzel vermişsin ne yaptın vermek için
Her bünye birbirinden farklı. İnsan zaman içerisinde neyin faydalı neyin zararlı olduğunu belirliyor. Diyetler kişiye özel olmalı mutlaka. Ben daha çok Karatay diyeti yapıyorum arada ketojenik besleniyorum. Karatay diyeti de ketojenik beslenmenin light hali. Daha çok bizim toplumumuza uyarlanmış hali diyeyim. Spora da yeni başladım inşallah bundan sonra daha hızlı ilerlerim

İşte gözümüzün doyması için biraz fazla yiyoruz ben diyetteysen hep porsiyonların 1 tabakta ayarlıyorum herşeyi öyle yiyorum yoksa dazla yemiş oluyorum

Yaaa n e güzel 3 gündür spor yapıyordum... bu 2 gündür kızım hiç durmuyor ya sürekli ayağımda sallıyorum bırakınca hemen uyanıyor... biraz önce banyo yaptırdım biraz da burnu akıyor calpol verdim... uyumuyor hala... ayaklarım ağrıdı artık .... ben kim spor yapmak kim..... kız uyusun bende hemen uyuyacağım.. inşallah yarın iyi olur da bende sporumu yaparım

Canm ayağında sallıyorsan en bűyűk spor zaten ağırlık çalışması resmen o çabayla ve emzirmeyle zaten 2 saat spor yapmis kadar kalori yakarsın ama keşke sallamaya alıştırmasaydın hem yorucu hemde bebeğe çok zararlı koynunu koyup sırtını ova ova yűrűyerek gezinsen ve bir yandanda ninni sőylesen rahatlıyp uyumaz mı ben hep őyle yapardm

Yok camım ya. Ben de İnan ki sallamayı hiç istemezdim ama kucağımda saatlerce uyumuyor ona da kolum belim dayanmıyor ... alıştırmayla alakası YÖK ki büyük kızım bıraktığım yerde uyurdu ama ama küçük cadı çok farklı ya beni mahvediyor ama canları sağ olsun yapıcak biley yok bi gülüşleri yetiyor

Kesinlikle kişiye özel olmalı...
Hedef kilon neydi.
Bu arada kova hatunu ile tibete tekrar başladık sende başlasana 5 tekrar ile başladım bu sefer
İşte gözümüzün doyması için biraz fazla yiyoruz ben diyetteysen hep porsiyonların 1 tabakta ayarlıyorum herşeyi öyle yiyorum yoksa dazla yemiş oluyorum
Yok ben yemiyorum işte mesela salatayı güzelce süslerim sofrayı gelişi güzel dizmem servis tabaklarına alırım yemekleri gibi gibi ölçüm sabittir benim sadece gözüm sofranın güzelliği ile doymalı.
Ayakta sallamakta kalori yaktırır merak etme kolay bir şey değil

Onu demek istemedim canm kendi yatnca uyuyan ve uyumiyanin alistirmayla asla alakası yok evet benim ki de direk oyle doğdu cunki asla yatıramazdm ne besık nede bebek arabasında yatmayı kabul etmiyordu direk kucak istiyordu birakinca agliyordu onun alistirmayla alaksi yok gercekten ama ben oyle bir bebek olsada hic sallamadm evet kol ve bel dayanmiyor insan mafoluyor haklisin ama ben genede uyuyana hatta iyice derin uykuya dalana kadar osekil kucagimda koynumda ya ovar ya gezinirdim baya zor oldu tabi ama genede yaptm sallamak beyne çok zararlı çűnki onadan canm

Kmsl Hnd canm belki yararı olur hem baska okuyan arkadaslarda bilgilenir canm bak proflarn yazılarndan sana kopyalylm
Bebekleri sallayarak uyutmak doğru mu? Bu uyutma şeklinin zararı var mı? İşte, uzmanından konuyla ilgili uyarılar…
Bebekleri sallayarak uyutmak Türk kültüründe her dönemde var olan ve hala devam eden bir olgudur. Bebeği uyutmak için ayakta sallama başta olmak üzere battaniyeyle veya beşikle sallama yöntemleri kullanılır. Özellikle ilk üç ayda bebeğin gaz sancıları nedeniyle çaresiz kalan ebeveyn, etrafındaki büyüklerin de yönlendirmesiyle bebeği ayakta sallamaya başlar. Çoğu zaman bebek yıllar boyu bu yöntemle uyumaya devam eder, hatta bu durum bütün gece annenin ayağından ayrılmama alışkanlığına çevrilebilir.

BEBEKLERİ SALLAYARAK UYUTMAK NELERE YOL AÇIYOR?

İç kulakta dengeyi kontrol eden içi sıvı dolu yarım daire şeklindeki bölüme “vestibüler labirent” denir. Bebek sallanırken gözler sabit bir noktaya bakarken, vestibüler labirentteki hücrelerin sallantı uyarıları vermesi baş dönmesi gibi bir hisle uykuya geçişe neden olur. Bebek uyku ihtiyacından çok sersemlik hissiyle uyumaya başlar. Bebeğin ağlamalarının giderilememesi ile bebek git gide daha şiddetli olarak, çoğu zaman bir yerden bir yere savrulurcasına sallanmaya başlar. Bu aşırılıktaki sallama, sarsılmış bebek sendromu gibi çok tehlikeli bir sonuca neden olabilir. Hastalıkta çocuklarda beyin kanamaları, kalıcı beyin hasarları gelişebilir.

BEBEKLERİ NASIL UYUTMAK GEREKİR

Uykuya geçiş yöntemleri her bebekte değişkenlik gösterebilir. Özellikle bebeğin ilk 3aylık gazlı dönemi geçtikten sonra ona uyku alışkanlığı edindirmeye çalışılabilir.
bebeğin ağlaması çoğu zaman uyku ihtiyacından dolayıdır. Bebek her akşam aynı saatlerde önce kucakta sakinleştirildikten sonra loş ışıkta, kendi yatağına yatırılarak, sırtını sıvazlama, elini tutma gibi çocuğun güven duygusunu zedelemeyecek şekilde uyutulmaya çalışılabilir. Özellikle ilerleyen aylarda uyku arkadaşı gibi bir oyuncak uykuya geçişi kolaylaştırabilir. Yalnız bu oyuncak sadece yatakta verilmelidir.

Ben iki çocuğumu da sallayarak uyuttum iki yasina gelmeden kendi kendilerine uyumaya basladilar gece uyansalar geri sallamadan uykuya dalabiliyorlar ama bazi çocuklar yıllarca sallatiyor bilemedim simdi

Ben iki çocuğumu da sallayarak uyuttum iki yasina gelmeden kendi kendilerine uyumaya basladilar gece uyansalar geri sallamadan uykuya dalabiliyorlar ama bazi çocuklar yıllarca sallatiyor bilemedim simdi
Canm asıl sorun sallanmayı bırakıp birakmaması değil zaten yaptığı tahribat sorun yani beyinde yada kulak da gőzle gorűlűr bir zarar vermemis olsa bile ileriki yaşlardada dengesizlik vs. gibi Bir çok risk var yani bu riskleri gőze almak istemiyenler için paylastm detayli arastirilik daha da ciddi bir cok sorunlara yol actigina bakabilir istiyenler ben o fikleri goze almak istemdigm icin hep koynumda kokumu alip rahatlayip hem anne kokusu nun verdigi gűven hem de ninninin psikoljik rahatlatma etkisiyle rahatlamasini sagliyordum sonundada uyurdu belli zaman sonrada yazidaki gibi besige koyup ellini tutarak ninniye devam ettim yaninada uyku oyuncagi verdim sabit ayni oyuncak sadece besikte dururdu osekilde hep kendi beşiğinde uyudu ve yillarca ayni uyku oyuncagina mutlaka sarilip uyudu hala da ayni uyku oyuncaginla yatigina gider uyur

Canım zaten gece kalkmalar da yoruyor insanı uyku bölünüyor bende bugün yarım saati bile tamamlayamadim durmuyor ağlıyor şimdi babasına verdim banyo keyfi yapacağım yoksa çoğu şeye zaman bulamıyorum.

Aslında başlamak istiyorum amaönce sporu düzene sokmalıyım. Saatleri halen belli değil. Evde 3 çocuk olunca okula bırak al eve gel yemek ödevler fırsat buldukça yapayım diyorum. Tibet’le sporun arası 12 saat olmalı o yüzden saati ayarlamalıyım. Hedefim 58 ama 55 e kadar devam etmek istiyorum senin hedefin neydi?

Evet canım normal diyet değil benimkisi emzirme donemindeyim 4 aya girecek bir kızım var ondan yoksa gerçekten diyet yapmış olsam makarna yemem oda canım istedi diye yaptım anlayacağın. Porsiyonları kuculttum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…