Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

Herkese Merhaba,
Yavaş çiğneyerek zayıflama ile ilgili internette araştırma yapınca mlsf çok fazla denemiş, tecrübelerini paylaşan kimse göremedim.. Forumlarda zayıflama üzerine konular açılmış ama sayfalar dolusu konu dışı sohbet muhabbet olmuş.. oku oku bitmiyor.. Neyse çok çiğneyerek yemek tecrübemi yazıyım belki benim gibi araştırma yapan birileri vardır diye paylaşıyorum.. Site bu konu başlığına yönlendirdi, umarım doğru yere yazıyorumdur ve birilerinin ilgisini çeker :)

Yaklaşık 1 ay önce 25 kilo zayıflamış birisi ile tanıştım.. Tanıştığımızda 61 kiloydu ve öncesinde 86 kiloymuş.. Çok yavaş yemek yiyerek biraz da spor yaparak 2 yılda zayıfladığını söyledi..
Yıllardır yapmadığım diyet kalmadı.. Karatay ile 3 ayda 9 kilo, Akapuntur ile 2 ayda 7 kilo, Protein ağırlık beslenerek 4 ayda 10 kilo vermişliğim var.. Ama bunların hiç biri sürdürülebilir değil mlsf.. Karatay diyeti ile bulgur yemekten bağırsak floram bozuldu, akapuntur ile yağsız yemek bulmak bir işkenceydi, Protein diyetinden sonra envayi çeşit alerjim çıktı.. Kalori saydım, eve eliptik aldım v.s. v.s. Zayıfla konusunda kitap yazabilir hale geldim.. Şimdi de oturup yazayım dedim.. Bunların hiç biri sürdürülebilir değil mlsf bıraktığınız anda size aynı hızla dönüyorlar.. Üstelik çalışıyorsanız ya da çocuk varsa kendinize zaman ayırmak çok zor..
Gelelim yavaş yemek yemeğe;
30-40 gündür yemeklerimi çok çiğniyorum yani artık çiğnenmeyecek hale gelene kadar.. Kavunun içinde bu kadar lif olduğunu bilmiyordum. çünkü yutarak tüketiyormuşuz ya da bir zeytini çok çiğneyice nasıl tadı daha da güzel oluyormuş inanamayacaksınız.. Hiç diyet yapmadım.. Makarna tenceresini yanıma aldım yavaş verim ama istediğim kadar yerim dedim.. Börek yedim pasta yedim dolma yedim.. Evde ne varsa hepsinden yedim.. Tabi diyet yapmıyorum diye hepsini aynı gün yemedim :) Diyet yok, çok çiğnemek var.. Çok su içmedim, yürüyüş yapmadım..
Kızımla iş çıkışı haftada bir iki defa gittiğimiz park etkiliği spor sayılır mı siz karar verin :) Sonuç: 3 kg verdim.. Göğüs 3 cm, basen 3 cm üst bacak 2 cm incelmiş.. Ne yaptım derseniz sadece çok çiğneyerek yemek yedim.. Yemek yeme sürem 20 dk nın altında aslında olmadı.. Kahvaltıda 2 gevrek yerken (evet İzmirliyim :)) şimdi yarım gevrekle doyuyorum.. Çok sevdiğim bir kutu ice tea bana fazla geliyor.. Bu gün öğlen yemeğimin yanındaki 1 dilim ekmeğin yarısı kaldı fark etmedim bile (beyaz ekmek yemiyorum, diyetle bir ilgisi yok sert ekmek severim, Alaşehir ekmeği gibi hani dilimlenince koca bir dilim olan ekmekten..) Kendimizi fark etmeden, doyabileceğimizden daha fazlasını yiyebileceğimize alıştırmışız ki.. Tabakları dolduruyoruz doyduğumuzu bile anlamadan yiyoruz.. Çok çiğnemek yani yiyecekleri öğütmek zayıflatmıyor esasında.. Yavaş yediğinizde daha azıyla daha çok doyuyorsunuz.. Yasak yok, kural yok yavaş yemek var.. Sadece bunu yaparak giden 3 kg. Belki daha az makarna börek yeseydim, daha fazla su içseydim, biraz spor yapsaydım belki 5-6 kilo verecektim.. Yavaşa yemeğe o kadar alıştım ki geçen gün yolda giderken bir şarküterinin tadımlık verdiği kurabiyenin çeyrek parçası bile midemi bastırdı.. Bunu size bir öğünde 1 paket makarna yiyebilen birisi yazıyor dikkatinizi çekerim.. Bu arada aslında çok fazla kilom yok.. 65 kiloydum şimdi 62 kiloyum.. Ama bu kilolara 48 den çıktım :)) Neyse.. şimdi ki planım ise, sabahları 10 dk spor yapmak plank + mekik.. Biraz daha fazla su içmek.. Bu kadar çok makarna tüketmemek.. Bir ay sonra tekrar sonuçları paylaşırım..
Etrafınızda, her şeyi yiyen ama kilo almayan insan varsa hepsi yavaş yiyordur.. Kesin..!
Daha hızlı kilo vermek için fark ettiğim detaylar, Tavsiyeler;
1- Çok şekerli içecek tüketmeyim çünkü onları çiğneyemiyorsunuz, elbette istediğinizi için ama yudum yudum..
2- Ekmeklerinizi bandıra bandıra yemeğin yumuşatmadan çiğneyin, sert ekmek yemeye çalışın..
3- Son iki gündür sabahları 5 dk mekik, 1 dk plank yapıyorum.. Keşke daha önce yapsaymışım Toplam 6 dakika ama gerçekten fark yaratacağını düşünüyorum.. Sadece Bel, göbek, kalça değil, sırt, kol bölgesi de toparlansın..
4- Yeni fark ettim ve çok sevdim.. Sütün içine yulaf koyarak kahvaltı yapın.. Ben diyet yapmadığım için içine fındık fıstık ceviz bal ne varsa koydum.. Hem çok çiğneniyor hem de tadı çok güzel.. Bu ay biraz daha dikkat edeceğim.. Balı boca etmeyeceğim, daha makul bal daha az kuruyemiş ekleyeceğim..
Bunları ilk başta yapsaydım 5-6 kilo verebilirdim..
Son olarak;
Bunları, ayyy ben ne yapsam da yavaş yiyemiyorum ben yapamam ki, diyenlere yazmadım bunu da yapamıyorsan zaten sen kilo verme :) Diyet yapmaktan yıllarca bıkmış usanmış, kilo veremeyenlere, diyet yapıyorum demeye artık utanan arkadaşlara gelsin.. Sürekli diyette olup kilo verememek çok sinir bozucu..
Sevgiyle kalın, bolca çiğneyin.. 1 ay sonra görüşmek üzere :)

Kendimi toplayamadım daha yarın spora başlarım reglimde 4 gün içinde gelecek . sabah 69,70 falan çıktım bugün de amcam ttlı ve kısır getirdi öğlene akşam sebze yicem annemle çarşıda yürücem biraz eritirim sanırım
senin nasıl gidiyor .

Hurma diyetine mi başlıycaksın sen bakem
iveettt öyle yapiciimm 62 den 61 e geçme işi uazdı gitti bende 61 e geçmekten vazgeçtim ve 61 hiç geçmeden hurma ile direk 60a geçeyim dedim inşallah hurma ile birkaç günde 60küsürlara geçip bayrama giricem bayram sonrasıda direk gelsin 50ler

Ilk gunler biraz adapte olma sureci bozulabiluyor toparlarsın bir kaç güne
Napayim kuzum evdeyim sabah annemlere kahvaltiya gittim aksama da misafir var sımdi ona hazirlik yapiyorum

Kızlar spor salonundayim . Aralıklı koşu yaptım şuan her yerim ter içinde alev fışkırıyor heryerimden.. kalbim çok hızlı ve ağır cardio oldu ya bu sefer . Ilk ya da ıkıncı kez 15 dk koştum. 30 dk tempolu aralarda toplam 15 dk kosu yaptim 20 dk da evden buraya yürümüştüm. Bi de ip atliycam smdi .alnımın teri damladı şuan yazarken telefona . 1 dakikalık molada yazıyorum size ben kacar

Of kızlar valla çok yorgunum 20 dk normal yürüyüş 30 dk hızlı yürüyüş 15 dk kosu üstüne sadece 2 dk dinlenip 1000 tane ip atladım . Uzun zamandır bu kdr yorulmadım
Ayyy cok gelmesin bi anda ben 3 gun kendime gelemem oyle spor yapsam

Bu zamana kadar araştırdığım diyetlerden en iyisi Dr. Fevzi Özgönülün beslenme tarzıydı. Sindirim sistemini koruyan diyet.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…