Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

cumayı iple çekiyorum edacım...:16:

Bende iple çekiyorum :9: Bu hafta fazla kilo vermiş görüneceğime eminim. Çünkü geçen cuma 300 gr vermiş görünürken c.tesi 1,5 kg görünüyordu. Yani cuma-cumartesi arası 1200 gr fark etti. Sanırım regl dönemi nedeniyle ödemden:) Ee bu haftada 1- 1,5 kilo verdiysem huhu süper olacak.:21:

Bu arada bugün endokrine gittim tekrar. Hormon sonuçlarımın tamamı çıkmamıştı yarın çıkacak. Bugün gittiğimde polikistik over olabilirsin dedi. Adetlerim şuan düzenli olduğundan tedaviye gerek yok. Kilo vermen lazım dedi.( ee ben zaten bunu biliyorum başka bir şey söyle dedim içimden :9: ) İlerde şeker hastası olabilirmişim. gebe kalmakta zorlanabilirmişim. Aynen böyle dedi. (İçimden"Aha yine ölmeden mezarar sokuyorlar beni " dedim.Bana bir tahlil daha verdi. Kortizol böbrek üstü beziyle ilgili bir test sanırım. Akşam 11 de yemek yiyip 4 tane dekort içeceğim sabah aç karnına kan vereceğim... Biraz araştırdım. Kandaki kortizol artışı vs kilo aldırıyormuş. Sanırım bunu teşhis edecekler. Ee bununda sebebi aşırı stresmiş. Yani benim göbek adım. Benim işimi değiştirmem şart oldu. Yada evlenip evimin kadını çocuklarımın anası olacağım :9: Şaka bir yana hiç benlik değil... Yani elbet evim olsun kocam olsun çocuklarım olsun bir ailem olsun ama çalışmayı seviyorum. Kendi paramı kazanmak çok güzel bir duygu. Ben babamdan bile para istemezken elin adamından nasıl isteyeceğim diye kara kara düşünüyorum. Ay ben bu konuya nerden geldim. Neyse toparlayayım. Kısaca yeni tahliller yolda. Eee eğer kilo almam strese bağlı olduysa (ki ben öyle olduğunu düşünüyorum yıllardır çünkü böyle devam ettim kendimi tanıyorum) cidden bu sefer bırakmam gerekiyor. Eee önümde bir kaç ay kaldı kızlar. Kurs paramı denkleştirdim normalde bu ay sonu çıkacaktım ama diyetisyen paramı ve zayıflayınca alacağım kıyafetlerim ekstra hastane masraflarımıda düşünüp kenarada koymam gerektiğini düşündüm. Malum benim babamdan hayır yok...Yine konuyu dağıttım. Kusuruma bakmayın :)

Stresin kilo aldırmasına kortizol hormonu sebep oluyor.

Aşağıda anlatılanların tümü bu olay hakkındadır.

Stresli olduğumuz zaman bünyemiz kortizol maddesi salgılıyor. Bu da bünyenin besin üretmesini gerektiriyor. İnsan bünyesi bu durumda enerji yakmaktan daha çok enerji üretme halindedir. Haftalarca, aylarca devamlı stres altında olan insan doğal olarak devamlı yağ depoluyor. Bünye yağ rezervlerini arttırıyor.

Kortizol nedir?

Böbreküstü bezlerinin salgıladığı bir hormondur. Sinirlilik ve stres hallerinde bedenin göstereceği tepkileri frenleyici etkisi vardır. Stres ve sinirlilik hallerinde bütün vücudumuz bir alarm verilmiş gibi tepkiye hazırdır. Adrenalin vb. gibi hormonlar salgılanmaktadır. Bu sırada kortizol salgılanmasında ince bir hikmet var..

O alarmda mikroplarla savaşacak olan savunma hücreleri (antikorlar ve lenfositler) de harekete hazırdır. İşte o an bazı insanlarda bünye pek alışık olmadığı bir etki (mesela bir kolonya olabilir, bir krem olabilir, veya yediğimiz değişik bir şey olabilir) ile karşılaştığında antikorlar ve lenfositler bu alışık olmadıkları maddeleri hastalık mikrobu sanarak savaş ilan ederler. Ani alerjiler bu ve benzeri şekilde ortaya çıkıyor. Tabi kortizol hormonunun yeterince salgılanamadığı kişilerde. Mesela aynı madde bana faydalı olurken bir başkasında çok kötü rahatsızlıklara sebep olabiliyor. Savunma hücreleri insanın kendi öz dokularını bile yabancı madde sanarak savaşıma girişiyor. Bir anda insanın her yerinde kabartılar, iltihaplanmalar oluyor.

Şimdi bu noktada kortizolun önemi: Stres zamanlarında salgılanır ve savaşçı antikor ve lenfositleri azaltır. Hem de önemli ölçüde azaltır. Böyle olunca da her şey dengelenmiş olur. Ayrıca bünyeyi yapılandırmak için besin üretimine sevk eder.

Alerji Nasıl Meydana Gelir

Otoimmun hastalıklarda savunma hücreleri kendi dokularını bile düşman sanabiliyor. Yok etmeye çalışıyor. Gerekmediği halde ağır iltihaplanmalar ortaya çıkabiliyor. Bu tip olgular halk arasında alerji olarak biliniyor.

Alerji tedavisinde hastaya kortizol hormonu verilir ve yanlış alarmın etkilerinin önüne geçilir. Tedavi uzun zaman devam edildiği ve kortizol hormonunun fazla kullanılması sonucu hastada obezite baş gösterebilir.

Stres Nasıl Şişmanlatıyor

Devam eden stres sonucu kortizolun etkisi de devam eder. Her geçen gün insan aynı etkilere daha duyarsız gibi olabiliyorsa buradan kortizolun devrede olduğu anlaşılır. Çok “farklı farklı” stres ve sinir etkileri ile karşılanmadığı sürece insan önceki ve halen devam eden stres etkilerinde daha sakince olabiliyor. Ama alışmak söz konusu olamaz. Sadece alıştığımızı sanırız. Değişimin farkında değilizdir: Artık daha çok yiyoruz ve kilo alıyoruzdur.

Bu bilgiler sayesinde iştahlı kişileri daha iyi anlayabiliriz. Demek ki rahatsız oldukları bir şeyler var. Onlara sakinleşebilecekleri ve mutlu olabilecekleri aktiviteler kazandırmaya çalışmalıyız.

Bütün gençliği ve evliliğinin ilk yıllarında ince ve zarif olan, ayrıca formunu korumaya çok özen gösteren bir akrabam (kadın) son iki yılda aşırı kilo aldı. Gerçek sebebi şu: Eşi kendisinden yaşça çok genç ve bu kadın özellikle son yıllarda eşinin gözünün dışarıda olduğunu çok iyi biliyor. Her zaman endişeli. Bu durumda normal olarak aynı etkiden kaynaklanan stres kadının yakasını asla bırakmıyor.

Ve sözü uzatmaya gerek yok işte sonuç: Eşini kaybetme ve/veya aldatılma endişelerinden kaynaklanan yoğun stresin devamı, beraberinde şişmanlığı getiriyor.

Sigara içen kadınlar ise genelde aynı durumda kilo alamıyorlar. Çünkü sigaranın etkisi iştahı kesiyor. Bir de, sigara tiryakisi bir insan yemek yerken bir an önce bitirip sigaraya sarılmak ister. Sigara bağımlılığı çok kötü bir şey. Birkaç lokma yer ve peşinden sigara yakar. Kederleriyle baş başadır artık. Aptallaşmış bir durumdadır.

Kısacası bünyemiz hiç anlayamayacağımız derecede hassastır. Her bir madde beyini etkiler, bütün bedene etkisi olur. Bünye her zaman bir şeyleri dengeleme peşindedir. Nikotin belki kortizonun besin üretme emrinin uygulanmasını bir ölçüde kesiyor ama sigaranın zararı şişmanlıktan çok daha fazla.

alıntıdır. Kortizol etkisi ile Stresin Şişmanlatması | Devletli

Son düzenleyen: Moderatör:
Kızlar selam.. Bugünkü menumu paylaşıyorum..
Sabah: 1 adet etimek ( 35 kcal)
1 kibrit kutusu peynir(75 kcal)
4 zeytin (20 kcal)
domates salatalık(25 kcal)
öğlen:1 tabak taze fasulye (100 kcal)
1/2 kase yogurt(50 kcal)
tursu(30 kcal)
ara :) milka beyaz çıkolata 13 gr ( 70 kcal)
milka antep fıstıklı 40 gr ( 270 kcal)
spor: 2 saat aralıksız ev temizliği yaptım arkadasım gelecek yatıya :)
su: şimdilik 1 litre
bitki çayı: Bi kupa 9 lu form
toplam kalori: 675 kcal

aksam belki menu paylasımı yapmaya vaktm olmaz die şimdiden yaptım. Bugunu böyle bitirmeyi planlıorum .. Gece mesaj atarım ekleyecegim bişi olursa .. En fazla turk kahvesi olmazsa olmazımız bir araya gelince bir fincan o olur... Deniz abla lütfen kusura bakma adet olucam ve acayip canım istedi pişman da degilim telafi edicem.. Ceza ver bana :)

Kızlaaaar akşama çorba olarak ne yapsam uff aklıma bişey gelmiyooo :5: aah anam ah o yapardi ben yerdim o zaman diyet yapmakta kolaydi çok arıyorum annemi çok özledim :43:

Kızlaaaar akşama çorba olarak ne yapsam uff aklıma bişey gelmiyooo :5: aah anam ah o yapardi ben yerdim o zaman diyet yapmakta kolaydi çok arıyorum annemi çok özledim :43:

Walla hilalcim sen bi sene aglarsın gercı bnm 2.bucuk sene oldu bazen haşa aglıyom annmıde goruyom sureklı
Neyse cnm
Sana önerim
Yayla
Domates
Varsa tarhana
Mercimek
Sehriye
Aş corbası hamır kesilerek tapılan
Un corbası
Tavuk corbası
Sebze corbası
Mantar corbası
Cnm yanlız bunlar hazır olmıcak ewde yap mukemmwl olur

4 zeytin (20 kcal)
1/2 kase yogurt(50 kcal)
tursu(30 kcal)

aksam belki menu paylasımı yapmaya vaktm olmaz die şimdiden yaptım. Bugunu böyle bitirmeyi planlıorum .. Gece mesaj atarım ekleyecegim bişi olursa .. En fazla turk kahvesi olmazsa olmazımız bir araya gelince bir fincan o olur... Deniz abla lütfen kusura bakma adet olucam ve acayip canım istedi pişman da degilim telafi edicem.. Ceza ver bana :)

canım ben yorum yapmayacağım. Sen hatanı biliyorsun:)

Kızlar ne kadar uzun yha ayakta dururken titredi bi ara bacaklarım
Müzik olmasa cekılmezzz
Ayyyy amma terledim ama hee
Bnm simitlerde incelmeler hissediyorummm

Kızlaerr azcıkk dalmısım hmn ruyamda 2 bardak sıxak cıkolata içtimm ;))(
Uyanncs ayy dıyom. Töbe töbeeee

canım ben yorum yapmayacağım. Sen hatanı biliyorsun:)

evet maalesef :( olsun canım sagolsun :) kendimi tıka pasa dolu hissediyorum psikolojik olabilir:) neyse oğlum uyansın markete gidicem.. bugün daha bişey yemicem sağlıksız olabilir ama olsun. çikolatayı telafi etmem lazım.. evim mis gibi oldu. markete gidim geliim yemeğimi de yaparım hazır.şimdiden yoruldum :)

Walla hilalcim sen bi sene aglarsın gercı bnm 2.bucuk sene oldu bazen haşa aglıyom annmıde goruyom sureklı
Neyse cnm
Sana önerim
Yayla
Domates
Varsa tarhana
Mercimek
Sehriye
Un corbası
Tavuk corbası
Sebze corbası
Mantar corbası

yakın olsaydık tarhana yollardım hepinize 30 kilo kadar yapmısım:D bayaa vardı:))

Neyse cnm
Sana önerim
Yayla
Domates
Varsa tarhana
Mercimek
Sehriye
Un corbası
Tavuk corbası
Sebze corbası
Mantar corbası

yarama tuz bastın bacım Ben daha 28 günlük evliyim ailemden de 16 saatlik uzaktayim hergün ağlıyorum neyse yine aklıma geldi çok özledim:(

Günaydin hanimlar, keyifler sagliklar yerindedir umarim :16:

Bende okula gitmeden dünki menümü paylasayim:

Sabah: Malesef acele ile oldugundan sadece müsli yiyebildim

Ara: 1 elma

Ögle: 1 kase yogurt + 2-3 kasik pilav + birkac adet lahana dolmasi + 2 dilim diyet ekmek

Aksam: O kadar cok yorgundum ki 1 bardak süt icip direk yattim

Kizlar ben bu aralar cok sagliksiz demeyim ama düzensiz besleniyorum. Is saatlerim malesef henüz oturmadigindan birgün 14.00de cikiyorum, birgün 17.00 de. Bu gecis döneminde ögle yemeklerime bir cözüm bulmam lazim. Isyerim ile evimin arasi yaklasik 40 dakika sürüyor. Normalde 14.00 de ciktigimi düsünürsek benim eve varip birseyler hazirlayip yemem aksam ögünüme girmis oluyor :26::50:
Artik ögle ögünlerime tasinabilir ve pratik birseyler bulmam lazim
gerçekten düzensiz olmuş saatlerini ayarlaman lazım öğretmendin demi sen
öğretmenlikmi okudun formasyon mu aldın
yoksa öğretmen olan başka bi arkadaşmıydı
Günaydın kızlar bugünkü menüm:)

Sabah
1.00 x 1 Dilim (30gr) Kepekli Ekmek (55 kcal)55 kcal Sil
0.50 x 1 Dilim (30gr) Kepekli Ekmek (55 kcal)28 kcal Sil
1.00 x 1 Adet Yumurta (Haşlanmış) (80 kcal)80 kcal Sil
0.50 x 100gr Yörsan Light Beyaz Peynir (172 kcal)86 kcal Sil
1.00 x 1 Adet Domates (14 kcal)14 kcal Sil
1.00 x 1 Adet Salatalık (11 kcal)11 kcal Sil
1.00 x 1 Tatlı Kaşığı (7gr) Reçel - Jöle - Marmelat Çeşitleri (20 kcal)20 kcal Sil
Ara
1.00 x 1 Adet Yeşil Elma (55 kcal)55 kcal Sil
Öğle
0.25 x 1 Porsiyon Sebze Çorbası (Yaz) (92 kcal) = 23 kcal
1.00 x 1 Porsiyon (200gr) Çoban Salata (Yağsız) (42 kcal)42 kcal Sil
2.00 x 100gr Danone Doğal Light Yoğurt (50 kcal)100 kcal Sil
Ara
1.00 x 1 Adet Elma (60 kcal)60 kcal Sil
Ara 2
1.00 x 1 Adet Activia (Ananaslı) (98 kcal)98 kcal Sil
5.00 x 1 Adet Fındık (9 kcal)45 kcal Sil
Akşam
2.00 x 100gr Danone Doğal Light Yoğurt (50 kcal)100 kcal Sil
1.00 x 1 Porsiyon (200gr) Çoban Salata (Yağsız) (42 kcal)42 kcal Sil
1 x 1 Porsiyon Mantar Çorbası (125 kcal) = 125 kcal
Alınan toplam kalori: 1149
Spor: Yarım saat yürüyüş
Su:2 litre + sade soda
Çay:2 bardak yeşilçay+ 1 bardak ısırgan otu çayı.
beğendim menünü
kızlar dunku menumu yazayım

sabah
*2 dılım cavdar ekmegi
*50 gr köy peynırı
*3zeytin
*domates
*salatalık
*sekersız cay
ara
*100gr kavun
oğle
*tarhana corbası
*1,5dilim ekmek
*100gr yogurt
ara
*1 havuc
*1 elma
aksam
*dardanel light ton balıgı
*salata
*2 dilim ekmek
yatmadan
*1 bardak ayran

toplam kalori:1095
su:2,5lt
spor:5mil leslie

gunaydın cümleten
güzel
menün çok güzel çağlacım:56::46:
düzenli menü paylaşımı::nazar::46:

tabiki etmezmiyiz:16:
starting weight: ????başlangıç kilo yazılacak canım:21:

mecburi mazeretine diyecek sözüm yok fatmacım.....ancak kısa zamanda çözüm bulursan çok iyi olur....şuan yorgunluk vs açlık hissetmezsin ama bir süre sonra metabolizman yavaşlayabilir kilo vermeni engeller ve açlık atakları yaşayabilirsin canım...menünün sende farkındasın bu yüzden sadece;öğlende çok fazla karbonhidrat almışsın diyorum....

cumayı iple çekiyorum edacım...:16:

anladım mervecim....:7:

hilalcim tüm gün mü yediklerin bunlar...
su:???
bitki çayı:?????
spor:????(3 mil leslie sensoi yürüyüş)
toplam kalori miktarı:?????

canım gayet güzel menü:56:cahveyi kremalı değil süt ilaveli içersen daha iyi olur...
bitki çayı:???
tama saol hallettim cnm
bitki çayını yazmayı hep unutuyorum ya
2 bardak kuşburnu
4 zeytin (20 kcal)
1/2 kase yogurt(50 kcal)
tursu(30 kcal)

kendi yorumunu yapmıssın cnm :)
Bncede domates hem metabolizmayı calıştırır

benimde canım cekti domates corbası :)

Son düzenleme:
Back
X