Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

Menü
2 yumurtalı peynirli omlet
Çay
Öğle
Bulgur pilavı
Kabak yemeği
Yoğurt
1 tane ekler

Arada kahve
1 tane çikolatalı gofret

Akşamı daha yemedim

kızlar merhaba
bugün günüm vardı. beş dakka namaza gideyim dedim. yemekler dağıtılmıştı. bi geldim ki bana tabak yok
yemek kalmamış ay nasıl sinir oldum. ev sahibi namaza gittiğimi de gördü yani. bir tabağa pilavla et yaymış. insan bi kaseye koyar da şekil verir. ne yaprak sarma ne tatlı hiçbişey yok. çok sinir oldum çıktım işim var dedim bahanem de vardı. yok çaya kal falan dedi yok bişey yemedin falan filan. neyse sıkıntı yok dedim zaten rejimdeyim. ne bilim çok sinir oldum yemek için değil tabi herkesin evinde yemek vardır ama ayıp yani misafire böyle mi kıymet verilir. benim misafirim ne kadar kalabalık olsa da tek tek herkesi kontrol ederim ne eksik ne lazım.
olsun iyi tarafı yarın cuma eksiler birikir

bende bugün korkudan pek birsey yiyemedim.gerçi abartılarım akşamları oluyor geneldede..bu akşam mutlaka hafif bişeyler hazırlamalıyım kendime yoksa yarın sabahhhh ağlarım artık ama hakettim :)
bakın söz veriyorum akşama gidip çorba yapacağım...en az 1 saat harekette yapacağım...:)

Canım kesinlikle sinirlenmekte haklısın sonuçta ne olursa olsun insan güne misafir ağırlıyorsa hazırlığıda ona göre olur sonuçta atıyorum yetmemezliği boşver misafirlerden biri ay şu börek çok güzel olmuş kız bir parça daha alabilirmiyim dediğinde de utanmadan herkesin içinde ay yok yetmedimi diyecekti
Valla samimiyet dereceniz ne bilmiyorum ama ben şahsen bir daha öyle birinin evine asla adımımı atmazdım mesele dediğin gibi yemek değil o gelen misafire saygıdır bana göre

Bak bizim amcagelini ( çakma eltim ) yeni evliken akraba gününü almıştı ve yardım etmek için erken gittiğimde ne evi hazırdı nede ikramlıkları neyse el attım ama baktım hazırlıklar az gibi kız dedim okadar insan gelecek yetmez bunlar ama yok ille ben kişi sayısına göre yaptım dedi Aksilik olacak ya KVsi gelirken iki komşuyu yolda görmüş nasılsa kuranda okunacak diye onlarıda davet etmiş eşimin halasıda onlarında tanıdığı bir komşuyu getirince 3 kişi fazla çıktımı onun hesabına göre dedim seni Allah davul etmesin ben sana demedim mi
Neyse herkese tabakları hazırladık ( tabi çakma eltim, ben ve eşine ayırdı kısımda misafirlere gitti )
Sonradan birileride ay börek güzel olmuş bir parça daha alabilirmiyim demezmi kız rengten renge girdi ve ben hemen mutfakta benim büyük kızın daha ellemediği böreği tabağından kaptığım gibi diğer tabağa aktardım ama tabi misafir farkında olmasada benim çakma etli bana karşı yerin dibine girdi

15 gün sonra bana geldiklerinde desen tam tersi olunca valla haklıymışsın Eltim kız dünya kadar hazırlık yapmışsın ve fazla fazla yetti dedi ( hatta bazı akrabaların eşlerine yani eniştelerede göndermiştim )

Eğer bu konuda o kişi sana telefon açıpta birşey dersede kesinlikle kırmadan ona fikrini ilet canım sonuçta ne olursa olsun insan misafirine bu şekilde davranmaz hee bizim çakma elti gibi ilk kez misafir ağırlasa hadi daha elinin ayarı yok diyeceğim ama ne olursa olsun 1er kaşık eksik koyar insan yine yettirir onları

Haklısın canım ev sahibi olarak dikkat etmesi lazımdı nasıl yüzüne söyledi daha yok diye...
Olsun her şerde bir hayır derler sana eksi olarak yansır canım...

ev sahibi görümcemdi. ay bi de hassastır. arar akşam beni. giderken de demez mi çocuklarla yemek gönderirim. kaş yapayım derken göz çıkardı. yemeğim var sakın gönderme yenmez o yemek dedim yemek kalmamış neyi gönderecek ki artıkları göndermese bari çileden çıkarım artık ve inan o hareketi ben ona yapsaydım küser daha konuşmazdı benimle.

Görümce miii askine onun daha dikkatli olması gerekirdi o konuda Ben benimkini ( ufak olanı ) Allah biilyor ya günahım kadar sevmem ama senede bir yada iki geldiğinde ( aslında uzak oturmaz ama zoraki gelir bana ) inan herkese verdiğim önemden daha fazla önem veririm hizmetine ki arkamdan gıcıklığına yaptı demesin diye
Görümce görümce görmiyeyim seni ölünce demiyorlar demekki boşa

Sarrafın dediği gibi inşallah sana eksi olarak dönerde sende en azından o konuda rahatlarsın Boşver büyüklük sende kalsın. Sıra sana geldiğinde sen nasıl olması gerektiğini gösterirsin ve emin ol o zaten anında hatırlar yaptığı hatayı
Allaha havale et boşver eşine bile deme boşuna huzurunuz kaçar ancak

Valla canım bencede ayıp etmiş görümcen ...insan nasıl bozuluyor hesaba alınmıyor gibi ... bende salı günü eşimin mudiresinde yemekteydim tatlı tabağı dağıtıldı bende mutfakta yardım ediyordum taşındı içeri girdim herkes almış bana yok ve ev sahibi oturmuş yiyor ne bakti ne gördü ben bozuldum valla orda öylece kaldım bende kontrol ederim herkesi olur gözünden kaçar verirsin oturup yiyo bakmadan kimseye sonra esime kas göz ettim kalktik zatende iyi oldu yemedigim belkide verse zaten yemeyecektim ama sorumsuz davranışı benim sinirimi bozdu sende boşver tatlım yemedin daha iyi olmuş

geçen ay sıra bendeydi. çok da güzel ağırladım herkesi. eşim aradı napıyosun diye böyle böyle sinirlerim bozuldu dedim. boşver takma kafaya dedi. o bilir huylarını onlar için beni kırmaz

Hadi bakalım canım guveniyorum sanaa

beni en iyi sen anlarsın. evet böyle bi önemsiz hissediyorsun kendini. tabağı elime verdi içeri girince herkes böyle bi baktı aaa yemek kalmamış mı dediler. kaynanm da tam karşımdaydı. bi kaşık aldım görümcem olayları çok büyütür çünkü. tabağı alıp mutfağa götürdüm hemen giyinip çıktım. sen de iyi yapmışsın canım. madem ev sahibisin herkesi bi kontrol et de sonra yemeğini ye. acelen ne

Selamun aleyküm kizlar aksam oldu ama günü mutlu huzurlu neseli kapatmaniz dilegiyle:) iyi dileklerimden sonra menumu yazayim

Sabah:erken ciktim yapamadim

Öğle :yemege cikamadim

Akşam:1 kase çorba
Tavuk (1 baget)

5-6küçük dilim peynir ve 1 mandalina

Ve gunun menusu kapanir

Aynen canim yaaa ben yemem bile hatta çoğu zaman kalabalık olduğunda ve nasıl bir mantıkla sayıya göre yapmazlar anlamadım .. inan o tabak vermedi ben utandim yerimde bi önemsiz gibi hissettim Ayy biz iyi evsahibeleriyiz canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…