Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

İyiyim canım benim,sen nasılsın?

iyiyim işten geldim yorgun argın yemek yaptım eşimle kızıma internetten elbiselere falan bakıyodum insan zayıfladıkça azmi artıyo sürekli alışveriş yapmak istiyorum...tabi ki eşim bu durumdan hiç memnun değil ne güsel bekarken kafama göre istediğim gibi saçıyodum :1:şimdi ister istememez düşünerek alış veriş yapıyoruz...:84:

iyiyim işten geldim yorgun argın yemek yaptım eşimle kızıma internetten elbiselere falan bakıyodum insan zayıfladıkça azmi artıyo sürekli alışveriş yapmak istiyorum...tabi ki eşim bu durumdan hiç memnun değil ne güsel bekarken kafama göre istediğim gibi saçıyodum :1:şimdi ister istememez düşünerek alış veriş yapıyoruz...:84:
Canım benim geçim dünyası,hayat zor :71:

Son düzenleme:
Canım o bende de oluyor biliyor musun.Tuzu nasıl kullanıyorsun?Mesela ben tuzu fazlaca alan biriyimdir.Ama bu diyette bana oldukça zarar verdi.Vücudum çok sık su topluyor.Bir de tabi afedersiniz regl düzensizliği derken balon gibi oluyorum.Ben şöyle yapıyorum Gülçin'cim,cuma kilo bildirimi yaptıktan sonra hele ki bir de 1 kg civarında verdiysem,o günü ödül günüm yapıyorum.Cumartesi pazar da ne de olsa hareketsizlik var,uyku fazlalaşıyor.Pazartesi bir çıkyorum ki tartıya neredeyse 2 kilo fazla.Benim tartı gösteriyor ayrı ayrı.Bakıyorum yağda artma yok,neredeyse 2 kg su tutmuş vücut.Ben de hemen bir ödem atma çayı yapıyorum.Yeşil elmalı,kiraz saplı yahut maydonozlu.
Bir de haftanın en az 3 günü,su içeriği fazla kalorisi az olan ve antioksiden deposu olan beyaz lahana,kabak ya da ıspanak tüketmemiz gerek.Ben her hafta en az toplamda 1000-1500 kalorilik kaçamaklarımı,bu yolla dengeliyorum.Aslında kaçamaktan öte,karbonhidratın da belli ölçüde vücuduma girmesi ve aklımda kalıp diyetimi bıraktırıcı ya da bezdirici etkisi olmasın diye kasıtlı yapıyorum.Zaten haftada 3 akşam yenen haşlanmış antioksidan içerikli sebze,direkt vücuda etki ediyor ve vücut attığı kilo ile illa ki teşekkür ediyor.Mesela ben vücudumdaki toksinleri atsın diye,perşembe günü 3 öğün beyaz lahana ile yapılmış yağsız kabuska yiycem.Bunu yalnızca 1 gün yapsak daki vücut temizleniyor.Hadi bi beyaz lahana al,perşembe 3 öğün kabuska yiyelim.Tabi bunu haftada yalnızca 1 gün yapmak gerekiyor sağlıklı ve kalıcı olması için.

esencim derin bilgilerine hayranım gittiğim diyetisyen bu kadar fikir vermiyordu bana ben seni bu forumun diyetisyeni gibi görüyorum verdiğin bilgiler gerçekten çok güzel teşekkür ederim kendi adıma :38:
sen ne yapacaksın diyetisyeni değiştirecek misin? çocuğuna kızmıştı sanırsam. ya biz 30 çocukla uğraşıyoruz sesimiz çıkmyo onlara ne oluyorsa.ama sen ondan öncede pek memnun değildin sanırsam.

kızlar ameliyat olduğumudan beri ilk bugün saat 15 te uyudum dinlenmişim sanki uynınca maalesef 1 bardak süt yanında 1 dilim kek yeDim pişmanım ama çok özlemişim bea öğlen 3 yemek kaşığı bulgur yanına 2 yemek kaşığı yoğurt 2 parça haşlama tavuk kemikli .....

akşam kabuska var çok severim çorba var bulgur var ama süt ve kek baya tok tuttu şimdi hiç aç değilim saat 8 gibi yerim.....

Hanımlar özellikle bu hafta takımımız çok sessiz ve paylaşımımız çok azdı ya;birçok takımdaşımız da bundan yakındı zaten,ee tabi ben de.Genelde denk gelme imkanımız olmuyor.Sizlere de uyarsa cuma akşamı ortak bir saat belirleyip 14. takım olarak toplansak;hem haftayı,hem takımı,topiğimizi değerlendirsek;ne dersiniz?
Bugünkü menüm:
2011-04-13 tarihli kaloricetveliniz Miktar Kalori
SABAH:
[1] Uno Denge Light Ekmek (22 gr) 2 dilim 78
[2] Sütaş Light Beyaz Peynir 30 GRAM 55.5
[3] Ton balığı (konserve) 40 GRAM 106.4
[4] Domates 1 ADET 14
[5] Salatalık (hıyar) 1 ADET 11
ARA ÖĞÜN-1:
[6] Elma 1 ADET 60
[7] Form Kepekli Bisküvi 15 GRAM 56.25
[8] Nescafe 3 ü Birarada 1 PAKET 78
ÖĞLE YEMEĞİ:
[9] zeytinyağlı taze fasulye 1 porsiyon 177
[10] Uno Denge Light Ekmek (22 gr) 2 dilim 78
ARA ÖĞÜN-2:
[11] Domates 1 ADET 14
[12] Salatalık (hıyar) 1 ADET 11
[13] Galeta (kepekli) 2 adet 40
[14] 2 fincan çay ile Şeker (küp) 4 ADET 78
AKŞAM YEMEĞİ:
[15] Börülce (kuru) 25 gr 90
[16] Kısır 4 YEMEK KAŞIĞI 250
[17] pazı 1 100 gr 33
TOPLAM:1250 kal

benim tartıda güsel görüntüler var kızlarrr ayaklarım yere basmıyo çoookk mutluyumm....bu gediklerimi yazıyım hemen
sabah:şekersiz kahve 1 dilim cavdar ekmeği 3 zeytin
öğle:ıspanak yemeği 1 domates 1 greyfurt 1 elma
akşam:kooccaman bir tabak 2 yumurta ile yapılmış yumrta salatası içinde 1 dilimde salam vardı
az sonra biberiye çayımı içicemmm...bu arada biberiye yağı ile çayını şiddetle tavsiye ediyorummm...:62:

biberiye yağı yokru evde yakınlarda da aktar yok. bende evde çatlaklarım için almıştım masaj yağını sürdüm streçe kapladım basenlerimi. öle yürüdüm dün. bugünde yapacam. olur ya belki faydası olur umut dünyası ne yaparsın.cuma doktor ölçer basenimi bakalım 1 ayda kaç cm inceldim.gerçi 3 haftada sadece 1100 gr verdim. Esenin 1 haftada verdiğini ben 1 ayda veriyorum. çok çabuk pes ediyorum galiba.motivasyonum düşük. ama adet olmayı 4 gözle bekliyorum . o dönemden önce su alıyorum ama hastayken dikkat edersem adetten sonraki günler gözle görülür düşüş oluyor. ben geçen ay farkettim bu durumu. bunu da rakadaşlar adet döneminde vücudun daha fazla çalıştığı şeklinde açıkladı. bakalım cuma günü ne durumda olacam. İnşallah bir sürpriz olurda 900 gram vermiş olurum. yonsa doktor beni fena azarlaycak..çok sert bi adam.ama ben severim disiplini hakarete varmazsa.

Hanımlar özellikle bu hafta takımımız çok sessiz ve paylaşımımız çok azdı ya;birçok takımdaşımız da bundan yakındı zaten,ee tabi ben de.Genelde denk gelme imkanımız olmuyor.Sizlere de uyarsa cuma akşamı ortak bir saat belirleyip 14. takım olarak toplansak;hem haftayı,hem takımı,topiğimizi değerlendirsek;ne dersiniz?
Bugünkü menüm:
2011-04-13 tarihli kaloricetveliniz Miktar Kalori
SABAH:
[1] Uno Denge Light Ekmek (22 gr) 2 dilim 78
[2] Sütaş Light Beyaz Peynir 30 GRAM 55.5
[3] Ton balığı (konserve) 40 GRAM 106.4
[4] Domates 1 ADET 14
[5] Salatalık (hıyar) 1 ADET 11
ARA ÖĞÜN-1:
[6] Elma 1 ADET 60
[7] Form Kepekli Bisküvi 15 GRAM 56.25
[8] Nescafe 3 ü Birarada 1 PAKET 78
ÖĞLE YEMEĞİ:
[9] zeytinyağlı taze fasulye 1 porsiyon 177
[10] Uno Denge Light Ekmek (22 gr) 2 dilim 78
ARA ÖĞÜN-2:
[11] Domates 1 ADET 14
[12] Salatalık (hıyar) 1 ADET 11
[13] Galeta (kepekli) 2 adet 40
[14] 2 fincan çay ile Şeker (küp) 4 ADET 78
AKŞAM YEMEĞİ:
[15] Börülce (kuru) 25 gr 90
[16] Kısır 4 YEMEK KAŞIĞI 250
[17] pazı 1 100 gr 33
TOPLAM:1250 kal

kabul canım cuma akşamı 19 veya 20 bana uyar.takımın dezavantajı çalışan bayanlardan olması. Esra çalışmıyo sanırsam başka var mı?Esra bizi idare et ne olur. sakın sıkılıp pıkılıp takımdan soğuma oldu mu?biz gelene kadar sen başarı hikayelerini oku bize resimlerini kopyala,yada faydalı bilgiler vs. koy . gelincede biz bakalım olmaz mı?birde diyet yemek olarak neler yapıyonuz kızlar. bugün duydum brokolinin üstüne krema döküp fırına sürüyorlarmış kaşar rendesi ile. sizce nasıl bu kaşar filan var ya diyete uygunlaştırabilir miyiz?

Son düzenleme:
Esenin 1 haftada verdiğini ben 1 ayda veriyorum. çok çabuk pes ediyorum galiba.
Canım benim ama bu çok normal.Ben 105 kilo başladım.105 kilonun giden kalorisi ile,80'in giden kalorisi aynı olmazmış.Nasip olur da ben senin kilolarına düşersem,haftada 200 gramı bile kar sayar motive olurum.Mesela 57 kilo olup 50 kiloya düşmek isteyen biri ancak haftada 100 gr vererek ve hatta bazı haftalar vermeyerek giderse normal kabul ediliyor.Bu kilo veriş tamamiyle kilo fazlalığından.Zamanla bu gidişler azalacak ve duracak.Ben buna beynen hazırım,o zaman başka yöntemler deniycem.Mesela diyet yöntemi değiştirmek gibi.140 kilo bir komşum her hafta başka bir diyet yaparak 50 kilo vermişti.Bence sen de her hafta başka diyet yapmalısın.Örneğin bu hafta kalori sayımı yaptın mesela,haftaya protein diyeti,sonra haşlanmış sebze diyeti,sonra salatalık diyeti şeklinde şaşırtabilirsin.

Canım benim ama bu çok normal.Ben 105 kilo başladım.105 kilonun giden kalorisi ile,80'in giden kalorisi aynı olmazmış.Nasip olur da ben senin kilolarına düşersem,haftada 200 gramı bile kar sayar motive olurum.Mesela 57 kilo olup 50 kiloya düşmek isteyen biri ancak haftada 100 gr vererek ve hatta bazı haftalar vermeyerek giderse normal kabul ediliyor.Bu kilo veriş tamamiyle kilo fazlalığından.Zamanla bu gidişler azalacak ve duracak.Ben buna beynen hazırım,o zaman başka yöntemler deniycem.Mesela diyet yöntemi değiştirmek gibi.140 kilo bir komşum her hafta başka bir diyet yaparak 50 kilo vermişti.Bence sen de her hafta başka diyet yapmalısın.Örneğin bu hafta kalori sayımı yaptın mesela,haftaya protein diyeti,sonra haşlanmış sebze diyeti,sonra salatalık diyeti şeklinde şaşırtabilirsin.

doktora gidiyorum ya. bırakmak istemiyorum.şok diyetler vs. nin zararlarını öyle bir anlattı ki elma diyeti çok cazip geldi ama doktorla konuşmamdan sonra vazgeçtim.vücut etkiye tepki gösterir dengen bozulur dedi. yarın buranın pazarı. ben ancak cuma günü kapuska olayına girerim. o da haftaya yatırım olur ne yapim ya. sence börek kaçamak mı esen yani ekmek hakkım yerine geçtiği için bana masum geliyor maa bu hafta aşırı kaçamağım yok sadece az nutella ve halley. yani bu halde veremezsem suçu böreğe atıcam . ama börek yediğim gün ekmek yemedim. bilemiyorum kiii.üff . tv de bozuk ben ne yapcam evde yürüyüş yapmak da istemiyo canım tv olmayınca. olmazsa radyo dinlerim bende. ayy kend kendime konuşuyorum işte böle yalnızlıktan.:50:

gülçin bu benim 2.diyetisyenim memnun olmadığım 1.siydi ama bunun yaptığıda çok ayıp, ben oğlumu saldım çayıra mevlam kayıra misali salmadım, oda da oğlum pusetindeydi pusette ki çocuk ne kadra yaramazlık yaparsa oğlumda o kadar yapabilir ayyyy sinirlendim şimdi,benim anlayamadığım neden insanlar mesleklerini sevmiyorlarda yapıyorlar benim eşim çok iyi bir doktor hastalarının yaş,cinsiyet vs.ayırt etmeden hepsine çok saygılıdır hasta içeri girince ayağa kalkar ilgilenir ne bileyim nasıl eski sağlığına kavuşabilir diye uğraşır,diyetisyenin yanında en fazla 10-15 dakika en fazla demek o kadar bile tahamülü yok......burası istanbul bedava gitmiyorum elbet bulurum bir dyt,yarında randevum vadı aman iyileşeyim durmak yok yola devam

benim tartıda güsel görüntüler var kızlarrr ayaklarım yere basmıyo çoookk mutluyumm....

:46:

Canım,çok teşekkür ederim.Aslında biliyor musun,105 kiloya çıkmama rağmen bu benim hayatımdaki ilk diyetim.Diyet de demiyorum aslında,hayatla bağlarımın çok inceldiği bir dönemde bana bahşedilen yaşama yeniden tutunuşum,dirilişim diyorum.Çünkü ben herşeyden vazgeçmiştim.Kalben.Yalnızca yiyen içen,nefes alıp veren bir anotomik canlıya dönmüştüm.1 şubat 2011 günü tesadüfen kadınlar kulübü ile tanıştım.Ve sizlerle.Aslında sizler farketmeden sizlere tutundum ben,sizlerle tutundum hedefime.Aslında diyetle ilgili ne biliyorsam da bu siteden ve vücudumun tepkilerinden öğrendim.Vücudumla barıştım,beynim de aracı oldu bu ittifaka :1: Ve şimdi deneye yanıla,ama sağlığı asla ve asla gözardı etmeden bir şekilde ilerliyoruz.İnşallah takımca,muvaffak oluruz canım :16:

inş canım gerçi şu aralar benim pek umudum yok ama kendim adıma :5:

kızlar ameliyat olduğumudan beri ilk bugün saat 15 te uyudum dinlenmişim sanki uynınca maalesef 1 bardak süt yanında 1 dilim kek yeDim pişmanım ama çok özlemişim bea öğlen 3 yemek kaşığı bulgur yanına 2 yemek kaşığı yoğurt 2 parça haşlama tavuk kemikli .....

akşam kabuska var çok severim çorba var bulgur var ama süt ve kek baya tok tuttu şimdi hiç aç değilim saat 8 gibi yerim.....

canım bir dilim kekten ne olacak sorun olmaz

bence çok güzel fikir tabi bu hafta benim gelip gelmeme konusu belirsiz pc nin şarj aleti bozuldu şimdi arkadaşın şarj aletini kullanıyorum o uyuyorda :52:

iyi akşamlar arkadaşlar
bugün diyete başlayalı 30. günüm ve 1 paket benimo yedim.pişman deilim.çünkü çok halsizim ve hasta olmak üzereyim biraz enerji olsun istedim.sütlü bi tatlı olsa daha iyi olurdu ama işyerinde olunca mümkün deil her zaman.
neyse yarın sabahtan itibaren aynen devam edeceğim.
yüzüm çok zayıfladı gibi geliyor ya da ben abartıyorum.ne bileyim çökmüş gibi duruyo.heralde gözüm topasrlacık yüzüme alışkındı şimdi yadırgıyorum.
sabahları bazen nestle nesfit yiyorum yarım kase.öğlene kadar idare ediyor.işyerinde de yeşil çaya devam ediyorum. 1 ayda 6 kilo gibi bir kilo vermiş durumdayım.aslında buraya 85 kilo bildirmiştim başlarken ama ertesi sabahki kilom 85.8 idi malesef.yediğim o kadar aburcuburun etkisi olarak tabii.

doktora gidiyorum ya. bırakmak istemiyorum.şok diyetler vs. nin zararlarını öyle bir anlattı ki elma diyeti çok cazip geldi ama doktorla konuşmamdan sonra vazgeçtim.vücut etkiye tepki gösterir dengen bozulur dedi. yarın buranın pazarı. ben ancak cuma günü kapuska olayına girerim. o da haftaya yatırım olur ne yapim ya. sence börek kaçamak mı esen yani ekmek hakkım yerine geçtiği için bana masum geliyor maa bu hafta aşırı kaçamağım yok sadece az nutella ve halley. yani bu halde veremezsem suçu böreğe atıcam . ama börek yediğim gün ekmek yemedim. bilemiyorum kiii.üff . tv de bozuk ben ne yapcam evde yürüyüş yapmak da istemiyo canım tv olmayınca. olmazsa radyo dinlerim bende. ayy kend kendime konuşuyorum işte böle yalnızlıktan.:50:
Canım aslında kalori sınırımızı aşmadıkça sorun olmaz gibi geliyor dışardan ama,karbonhidratın yağ olarak depolanması ve vücuttan daha zor atılması problem.Benim mesela bu haftaki tek kaçamağım 1 dilim pizzaydı ama onu yediğim gün mesela psikolojik olarak spor dakikamı arttırmaya çalışıyorum.Bir de ben spordan sonra bişeyler atıştırıyorum.Ama mesela ne ile,2 domates 2 salatalık ve galeta ile,böyle olunca sorun çıkarmıyor.Ama inan ki senin kilo gidişin çok normal.Kilo azaldıkça vücuttan atmak daha da zorlaşıyor,hele ki diyet bir süredir devam ediyorsa.Bir de canım tartılma gününe 2 gün kala ödem attırıcı kürler yap ki,aslında vermiş olduğun kilo ödem sebebi ile saklanmasın.Bana sende ödem var gibi geliyor biraz da.Ertesi gün daha zayıf çıkman da bunu doğruluyor.
Merhaba canım.

Canım aslında kalori sınırımızı aşmadıkça sorun olmaz gibi geliyor dışardan ama,karbonhidratın yağ olarak depolanması ve vücuttan daha zor atılması problem.Benim mesela bu haftaki tek kaçamağım 1 dilim pizzaydı ama onu yediğim gün mesela psikolojik olarak spor dakikamı arttırmaya çalışıyorum.Bir de ben spordan sonra bişeyler atıştırıyorum.Ama mesela ne ile,2 domates 2 salatalık ve galeta ile,böyle olunca sorun çıkarmıyor.Ama inan ki senin kilo gidişin çok normal.Kilo azaldıkça vücuttan atmak daha da zorlaşıyor,hele ki diyet bir süredir devam ediyorsa.Bir de canım tartılma gününe 2 gün kala ödem attırıcı kürler yap ki,aslında vermiş olduğun kilo ödem sebebi ile saklanmasın.Bana sende ödem var gibi geliyor biraz da.Ertesi gün daha zayıf çıkman da bunu doğruluyor.
Merhaba canım.

umutlandım mutlandım. sağol canımm. şimdi maydonoz ve taze nane var. kaynatıp dolaba koyup içecem yarında okula götürecem. ödem olabilüü. tam düzenli değil ama 15 i civarında regl olmam lazım. ha bu arada kızlar ben aralıktan beri buralardayım. kilo vermeye doktora gittikten sonra başladım yani şubat sonunda.ve önceden adet düzensizliğim olmuştu evlendikten sonra. kilo almamla alaka kuramamıştım ama vermeye başladığım ay düzene girdi. kilo herşeyin sebebi ya her hastalığın canyoldaşı. bu arada konuyla alakasız ama digitürk dışında tavsiye etmediğim bişey daha bu aralar piyasada çok var canan tanın "iz "kitabını alıp okumayın. boşa zaman kaybı.bitirdim boşa geçen zamanıma ve parama üzüldüm.yeni kitap alacam . tavsiye edeceğiniz. siyasi de olabilir tarihide kitap vaamı?

merhaba kızlarrr...napıosunuz bakalımm..ben acaip yoruluorum ya bitse bir an önce ben de kurtulsam.bugün dersten 6 ya doğru cıktım:( cok yorgun oluyorum yaa h.sonu gelsin bir an önce de kurtulıım:D:27:

umutlandım mutlandım. sağol canımm. şimdi maydonoz ve taze nane var. kaynatıp dolaba koyup içecem yarında okula götürecem. ödem olabilüü. tam düzenli değil ama 15 i civarında regl olmam lazım. ha bu arada kızlar ben aralıktan beri buralardayım. kilo vermeye doktora gittikten sonra başladım yani şubat sonunda.ve önceden adet düzensizliğim olmuştu evlendikten sonra. kilo almamla alaka kuramamıştım ama vermeye başladığım ay düzene girdi. kilo herşeyin sebebi ya her hastalığın canyoldaşı. bu arada konuyla alakasız ama digitürk dışında tavsiye etmediğim bişey daha bu aralar piyasada çok var canan tanın "iz "kitabını alıp okumayın. boşa zaman kaybı.bitirdim boşa geçen zamanıma ve parama üzüldüm.yeni kitap alacam . tavsiye edeceğiniz. siyasi de olabilir tarihide kitap vaamı?
Benim de regl düzensizliği problemim var.10 kilo verdiğim halde hala ses seda yok,umarım düzene girer.Canım ''Bozkır'ın sırrı-Türk Peygamber''kitabını okudum Ahmet Turgut'un en son.Hem tarihsel,hem efsanevi.İçinde her tat var,gerçekten çok etkilendim,şiddetle tavsiye ederim.Bir de bi önce okuduğum kitap Judie Picault'un ''Kız kardeşim için''adlı kitabı,o da harikadır.Amin maalof'un semerkandla başlayan serisini de tavsiye ederim.Ama Bozkır'ın Sırrı benim için çok özeldir.

merhaba kızlarrr...napıosunuz bakalımm..ben acaip yoruluorum ya bitse bir an önce ben de kurtulsam.bugün dersten 6 ya doğru cıktım:( cok yorgun oluyorum yaa h.sonu gelsin bir an önce de kurtulıım:D:27:

yüksek tempo diye buna denir. bravo. bende haftasonu motorlu taşıtlar sınavında gözetmenlik yapacam. ve pazar pazarda okulda kurul toplantımız var.ne haftasonu ama.

Back
X