• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

Aslıcım ben çıkıp biraz evi toparlayım,bizim bakıcı eve geliyorya yarın ev dağınık olmasın sabahtan da yetiştiremiyorum toparlama işlerini,yatakları anca toparlıyom,kahvaltı falan derken okul vakti geliyo zaten,hadi iyi geceler canım.:16:.

tamam cnaım iyi geceler

Evet Aslı ama dediğim gibi o bizim yeni diyetin listesi,gündüz tamamen listeye sadık kaldım.:26:

hımm değişik bir diyet

ayy bu arada biz bugun kahvaltıya başlıyoruzzzz=))))))))))) şimdi kızmın peynirini suya koydum tuzu çıksın diyeee =))

BUGÜNKÜ MENÜM
SABAH
-3 zeytin
-1 kk peynir
-domates
-1 kupa yeşilçay
-1 dilim ekmek

ARA
-4,5 tane çubuk kraker
-sıcak su

ÖĞLEN
-1 lahmacun
-1 ayran
-salata

ARA
-1 portakal
-1 dilim ekmek
-1 kk peynir

AKŞAM
-1 kaşık semizotu
-1 baş brokoli(yani 1 demetin içinden 1 parça)
-4 kaşık makarna
-yoğurt
-2 dilim kıymalı pide(5 cm boyundaydı pideler)

ARA
-2 kaşık kısır(misafirlikte)
-1 elma birkaç iğde

Arkadaşlar bu menü Ayşenin verdiği diyet listesine göre uygulanmıştır,biraz kalabalık geldi gözüme de açıklama yapma gereği duydum ama akşamki kısır hatası tamamen bana aittir:18:

canım oncelikle sunu soleyim sana..ben diyetisyene gittigimde bu diyetten 1-2 farklı şey vererek 1500 kalorilik diyet vermişti bana..ama ozaman 70 kiloydum..senin kilon daha fazla oldugu için ufak ayarlamalar yapabilirsin..diyet listesi kesinlikle kalabalık değil normali bu..çok az yiyip kan şekerini düşürüp 1 ay sonra tekrar kilo alıyoruz..tabiki hiç spor yapılmıyorsa ya da hareket cok azsa bu durumu değiştirir..bu diyetle haftada 3 gun 45 dak.yuruyuş yapmıştım..birde 2 hafta bu diyet yapıldıktan sonra kaçamaga izin var..haftada 1 gun 1 ogun istediğiniz şeyi yiyebiliyorsunuz..bugunden itibaren kacamaklarını 2 hafta sonraya sakla.

bu diyetle cok guzel kilo veriliyor..bende dahil 3 kişi tecrubeyle sabittir.haftada 3 gun yuruyuş yapmıştım.

şimdi yediklerine gelelim sırayla degerlendirelim.genel olarak cok guzel uymuşsun..
kahvaltı:3 zeytin yemişsin zeytinin buyukluklerine gore değişir ama 5 yemelisin.daha az yemek uzun vadede fayda saglamıyor.

ara: meyve yok..gunde 3 porsiyon meyve yenecek..meyveni ihmal etme bu gun içindeki tatlı ihtiyacını karşılayacak.dyt ole demişti..hiç krizin olmayacak ben hayret ediyordum canım hiç tatlı istemiyordu.birde cubuk kraker tuzlu vucutta su tutar yanlış.

öğle:süper..ama en altta verdiğim "dışardaysanız yiyin kısmı" haftada 2 kez falan olacak onu bil.

ikindi:süperrrr

akşam:oda super ama kıymalı pidenin miktarı buyuk değildir umarım 1 dilim ekmek yerine geçmiştir inşallah..ekmek değişim listesinde neye karşılık geliyor acaba?

ara:misafirlikteyim dedin birde diyete daha başlamadık sorun diil bence fazla bir şeyde yok kaçmagında.

DİPNOT:ARKADAŞLAR BEN BU DİYETİN 100 KALORİ FAZLASINI AYNI DİYETİSYENE GİDEREK ALDIM..NESLİHAN VE DİĞER ARKADAŞLAR YORUMLARI UKALALIK OLARAK ALGILAMASIN..DİYETİSYENİN SOLEDİĞİ ŞEYLERİ SOLEDİM..BİRDE İLK AMACIMIZ SAGLIK..BİRBİRİMİZİ SIKI TAKİP EDİP YANLIŞLARI SOLEYELİM KİMSE ALINMASIN DARILMASIN..BENDE ÇANTALANMAYA HAZIRIM..ARTIK İŞİ SIKI TUTUP BİR ŞEYLER YAPMAK LAZIM:54::54::54::54::54::54::54::54:

BUGÜNKÜ MENÜM
SABAH
-3 zeytin
-1 kk peynir
-domates
-1 kupa yeşilçay
-1 dilim ekmek

ARA
-4,5 tane çubuk kraker
-sıcak su

ÖĞLEN
-1 lahmacun
-1 ayran
-salata

ARA
-1 portakal
-1 dilim ekmek
-1 kk peynir

AKŞAM
-1 kaşık semizotu
-1 baş brokoli(yani 1 demetin içinden 1 parça)
-4 kaşık makarna
-yoğurt
-2 dilim kıymalı pide(5 cm boyundaydı pideler)

ARA
-2 kaşık kısır(misafirlikte)
-1 elma birkaç iğde

Arkadaşlar bu menü Ayşenin verdiği diyet listesine göre uygulanmıştır,biraz kalabalık geldi gözüme de açıklama yapma gereği duydum ama akşamki kısır hatası tamamen bana aittir:18:

yooo bence gayet iyi miktarlar azzz

canım oncelikle sunu soleyim sana..ben diyetisyene gittigimde bu diyetten 1-2 farklı şey vererek 1500 kalorilik diyet vermişti bana..ama ozaman 70 kiloydum..senin kilon daha fazla oldugu için ufak ayarlamalar yapabilirsin..diyet listesi kesinlikle kalabalık değil normali bu..çok az yiyip kan şekerini düşürüp 1 ay sonra tekrar kilo alıyoruz..tabiki hiç spor yapılmıyorsa ya da hareket cok azsa bu durumu değiştirir..bu diyetle haftada 3 gun 45 dak.yuruyuş yapmıştım..birde 2 hafta bu diyet yapıldıktan sonra kaçamaga izin var..haftada 1 gun 1 ogun istediğiniz şeyi yiyebiliyorsunuz..bugunden itibaren kacamaklarını 2 hafta sonraya sakla.

bu diyetle cok guzel kilo veriliyor..bende dahil 3 kişi tecrubeyle sabittir.haftada 3 gun yuruyuş yapmıştım.

şimdi yediklerine gelelim sırayla degerlendirelim.genel olarak cok guzel uymuşsun..
kahvaltı:3 zeytin yemişsin zeytinin buyukluklerine gore değişir ama 5 yemelisin.daha az yemek uzun vadede fayda saglamıyor.

ara: meyve yok..gunde 3 porsiyon meyve yenecek..meyveni ihmal etme bu gun içindeki tatlı ihtiyacını karşılayacak.dyt ole demişti..hiç krizin olmayacak ben hayret ediyordum canım hiç tatlı istemiyordu.birde cubuk kraker tuzlu vucutta su tutar yanlış.

öğle:süper..ama en altta verdiğim "dışardaysanız yiyin kısmı" haftada 2 kez falan olacak onu bil.

akşam:oda super ama kıymalı pidenin miktarı buyuk değildir umarım 1 dilim ekmek yerine geçmiştir inşallah..ekmek değişim listesinde neye karşılık geliyor acaba?

ara:misafirlikteyim dedin birde diyete daha başlamadık sorun diil bence fazla bir şeyde yok kaçmagında.

DİPNOT:ARKADAŞLAR BEN BU DİYETİN 100 KALORİ FAZLASINI AYNI DİYETİSYENE GİDEREK ALDIM..NESLİHAN VE DİĞER ARKADAŞLAR YORUMLARI UKALALIK OLARAK ALGILAMASIN..DİYETİSYENİN SOLEDİĞİ ŞEYLERİ SOLEDİM..BİRDE İLK AMACIMIZ SAGLIK..BİRBİRİMİZİ SIKI TAKİP EDİP YANLIŞLARI SOLEYELİM KİMSE ALINMASIN DARILMASIN..BENDE ÇANTALANMAYA HAZIRIM..ARTIK İŞİ SIKI TUTUP BİR ŞEYLER YAPMAK LAZIM:54::54::54::54::54::54::54::54:
aslında bu ayçanın diyetine göre daha doyurucu daha yavaş ama kalıcı verilir kilolar..evet ya çantalayalımm=)
günaydın güzellerrr...............................

günaydın emoşş:27::27:

bu hafta 65.0
dun son kez canım sandviç istedi 23.00 de yedim :)
birde yarın regl olcam sanırım onun şişkinliği de var
hedefimi değiştirdim sporsuz o kadar veremem
hedef:63.? ne olursa :)

diyeti tekrar yayınlıyorumm

[sıze=2]kızlar diyeti yazıyorum..neler gerekiyor onları da yazacağım
- 1400 kalorilik bir diyet
-diyet saatlerine uymak çok önemli..özellikle ikindi ara öğünü.
-bol su içilecek.eğer ne kadar su içmem gerekiyor diyorsanız ölçü şudur.idrarınızın rengi şeffafa yakın bir renk olmalı sarıysa yeterince su içmiyosunuzdur.
-karnım tok diye araları asla atlamıyoruz.mide her 3-4 saatte bir sindirecek,metabolizmayı çalıştıracak bir şey arar midede eğer yoksa kalori yakmaz.yiye yiye zayıflayın mantığı..
- saatler yazılmış diyette eğer kahvaltıyı 9'da ediyorsanız kuşluk öğününü yapmayın diyor.
- porsiyon miktarlarını ayrıca yazacagım.
- öğle veya akşam yemeği yer değiştirilebilir.
-hemen her öğünde mutlaka süt ve süt ürünü alınacak

ASIL YEMEK LİSTEMİZ
-uyanır uyanmaz oda sıcaklığında su

sabah (8.00)
-yeşil,siyah çay(şekersiz),ıhlamur
-1 kibrit kutusu kadar peynir veya 1 yumurta
-5 adet zeytin
-2 ince dilim ekmek(boyut uno tost ekmeği büyüklüğünde)
-1 tatlı kaşığı pekmez veya bal
-yeşillik(özellikle maydonoz,nane,dereotu),domates,salatalık

kuşluk(10.30)
-1 porsiyon meyve

öğle(12.00-13.00)
-4 yemek kaşığı pilav veya makarna
-4 yemek kaşığı sebze yemeği
-1 su bardağı yoğurt
-1,5 dilim ekmek
-1 porsiyon meyve(isterseniz ikindide yenebilir)
-bol yeşillik

ikindi(15.00-16.00)
-1 kk beyaz peynir
-1 dilim ekmek
veya
-(haftada 1 kez)1 küçük porsiyon sütlü tatlı (sütlaç,muhallebi vs)
veya
yoğurt+kuru meyve

akşam(18.00-19.00)
-1kase çorba
-2 köfte büyüklüğü kadar et,tavuk,balık veya 2 kibrit kutusu peynir
-4 yemek kaşığı sebze yemeği(susuz)
-1 su bardağı yoğurt
-1 ince dilim ekmek
-bol yeşillik

gece(22.00)
1 porsiyon meyve

bir günde tüketmeniz gereken yiyecek-içececk miktarı
süt veya yoğurt:2 su bardağı
et,tavuk,balık:2köfte büyüklüğü
beyaz peynir:2 kk kadar
ekmek ve ekmek yerine geçen ler:5,5 dilim
pişmiş sebze:8 yemek kaşığı
çiğ sebze:istenildiği kadar
meyve:3 porsiyon
yağ:3 tatlı kaşığı
zeytin:5 tane

[/sıze]

öğle veya akşam yemeğine alternatifler ya da dışarda yemek zorunda oldugunuzda
- 5 y.k mantı+yarım kase yogurt
-4 yk makarna veya pilav+6 y.k kuru baklagil
-1 kase corba+2 kk et,tavuk,balık
-2 adet z.yaglı dolma+1 bardak yogurt+1 kk et grubu
-1 lahmacun+1 bardak ayran
- 1 sandviç+1 bardak ayran
-gün faslı varsa :) yarım dilim börek+yarım dilim kek
-6 y.k sebze yemegi+1 kase yogurt+1 dilim ekmek
SORMAK İSTEDİĞİNİZİ SORABİLİRSİNİZ?

Ayşecim benim listelerime yorum yaparken rahat olabilirsin canım,ben bunu kesinlikle yanlış algılamam,sen zaman ayırıp bana detaylı bi mesaj yazmışsın ben ancak bundan mutluluk duyarım,neticede yazdığın yorumlar kafana göre söylediklerin de değil,doktorun söyledikleri...lütfen rahat ol.
ÖĞLEN:yemeğim yoktu çok sıkıştım oyüzden lahmacunu tercih ettim,hazır olduğu için,uzun bi süre yememeye gayret edicem.
AKŞAM:pideler küçüktü, 2 ekmek 2 köfte hakkımın yerine geçtiği için yemeyi tercih ettim.
MEYVE:evet az oldu evde meyve kalmamış bugün hemen alıcam inşaallah orrtmenim.Diyetin ilk gününü değerlendirecek olursam çok rahat geçti kesinlikle yapılır, bir de insan yediği şeylerin bir listeye uygun olduğunu bilince suçluluk da duymuyor,rahat rahat yiyor:27:.

Back
X