- 23 Ocak 2015
- 4.671
- 23.374
- 308
- Konu Sahibi Pinarbartu
- #115.661
Gunaydin herkese
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ay canim ya kiyamam ben onlara cocuklar soz olunca hic dayanamiyorum insallah bisey olmamistir senden de Allah razi olsun canim Allah yaninda sana hep yardim edecek insanlar bulundursun insallahSelamün Aleyküm kızlarrrr
Hele şükür gelebildim
Hesapta eşimin amcası maç izlemeye gelecektitabiki gelmedi
Öğlendede eşimin yeğeni ( kıl olduğum ) mesaj attı yenge akşam sizdeyiz diyeuyuz oldum tabi çünkü emrivaki yapılmasına sinir oluyorum üstelik paşa hep kendi dediği olsun istiyor
Tabi Amcasınında geleceğini düşündüğümden hadi bari onlarda gelsin dedim ve kendi kaleme gol atmış oldum amcası gelmeyince
Neyse akşam fena geçmedi ama ben pattes gününün akşamında çayın yanına bir iki birşey yedim
Olmuşla ölmüşe çare yok diyip yarın sebze günümü hasarsız tamamlarım
Rabbim acil şifalar versin bir dahada göstermesin canım ...Aminnnn
Gerçekten Anne olmak çok zor yaaaonun yaşadığı acının fazlasını yaşıyoruz aslında çaresiz kalınca
Ben Akçaydayken bir gece kızı parka götürdüğümüzde bir baktık oyun parkının hemen yanındaki spor aletlerinde bir kalabalık toplanmışufak bir çocuk ( en fazla 6 yaşında ) şu beli inceltek dönen alete binmiş ve nasıl olduysa düşüp burnunu çarpmış
Nasıl oluk oluk kan akıyor ve Anne titremekten ağlamaktan birşey yapamıyor
Yanında bir kadın daha put gibi duruyor umursamaz ( meğer teyzesiymiş çocuğun)
Kadının biri tutturmuş ay biri burnunu sıksın kan kesilsin diye üstelik çocuğun Thirtü bile kan revan iiçinde kalmış
Tabi görür görmez hemen müdahale ettim ( eşimin halasıda yanımdaydı oda benim kızı tuttu kargaşada kaybolmasın diye ) Burnunu sıkmadan peçete tuttum ( çocuk nasıl titreyerek ağlıyor çok acıyor diye ) tabi benimde kollar hatta çantam bile kan içinde kaldı
Baktım çocuk kendini kastıkça kan daha beter akıyor hemen başladım oğlanı sakinleştirmeye ; bak geçiyor aaa sen ne kadar cesur bir çocuksun, helal sana valla ne kadar güçlüsün, bak geçicek hem Annende üzülüyor şimdi hemen doktora gidersiniz orada sadece 2 tane ufak pamuk koyarlar burnuna geçer falan diye verdim çoşkuyu
Büyük ihtimal burnu kırılmıştı çünkü baya bir şişti
Bir yandanda Annesini sakinleştirdim ( kadın ne yapacağını bilmiyordu hatta oraya daha o sabah gelmişler tatil için ve tabiki nerede ne var bilmiyor ) hemen git Zabıtaya sor onlar gerekirse taksi yönlendirir sana dedim
Ufaklık o arada sustu abla acımıyacak dimi birşey yapmayacaklar dimi dedi
Tam onlar taksiyle hastaneye gittiler baktım 8 - 9 yaşında tombiş bir erkekde oturmuş banklarda ağlıyor ( abisiymiş ve kardeşime birşey olmayacak dimi daha Belçikadan yeni sabah geldik diye ağlıyorhaddiiiii onuda bir güzel sakinleştirdim hatta o arada yanlarında put gibi duran kadına sen nesi oluyorsun dediğimde gayet sakin Teyzesiiiiii demezmi
eee iyi de abla şu çocukları bari sen sakinleştirseydin ya madem Ablan o an panik yapıyor sen müdahale etseydin ya diye
bankta oturan çocuğa bile yakınlık göstermedi uyuz ki ben tanımadığım halde çocuğa sarılıp teselli ettim
)
Hİç tanımadığımiz halde bütün gece o çocukta kaldı halamla aklımız hatta eşimin halası keşke bizde kadına yardımcı olmak için hastaneye gitseydik dedi ( gerçi erkek kardeşide o an geldi yanına )
İnanın o an elimde olsaydı o cocuğun bile ağrılarını dindirmek isterdim
Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın ....Aminnnnnnnnnnn
Sonraki günler dolaştığımızda hep bakındık ama tabiki deng gelemedik çocuğainşallah ben yanılmışımdırda burnu kırılmamıştır
![]()
Canim gecmis olsun iyi tatillerKaptanım gecmıs olsun, ben dun yazamadım affedın, saglık sorunlarından dolayı hemde ustelık yarın tatıle gıdıcez napıcam hıc bılmıyorum. Sonuclaeımı aldım demır b12 hepsı düşük, ıdrarda erıtrosit lokosıtlerde normal degerlerınde deıl, dolayısıyla enfeksıyonumda yaparmış mıde bulantısınu, ılaclarımı aldım bakalımm
bulgurun yanına salata yoğurt bişi ekleseydin daha guzeldiSabah
3ceviz
3 badem
Kk süzme peynir
Söğüş
Yarım dilim ekmek
Ara
Yarım muz 1 kayısı bir avuç üzüm
Öğlen
2 kaşık tavuk sote
2 kaşık pilav
1dilim muhallebi
Akşam
4 kaşık bulgur pilavı(dedem yapmıştı :))
Yeşil. Çay içcem akşamda
ben işlenmiş gıdaların tuketilmesine biraz karşıyım o yuzden sabahki salama eleştirmeden geçemeyeceğim, bir düşün meleğim sende bu konuyu, balık kızartma değilde fırında olsa vitaminleri ölmeden daha faydalı olurdu. alman pastasına da ilk cezan gelsin bakalım :) 100 mekik pasta için yarınki menunde spor cezası diye eklersin anlaştıkmıherkese merhabalar kızlarrsabah 07.00 bir bardak su
09.00 de kahvaltı yaptım 1 yumurta rafadan hindi salam 1 domates salatalık peynir çay içtim bugun 1.5 saat öğlen yürüyüş yaptım ve çok yorgun düştüm kızlar öldüm resmen gelince 2 elmedan elma suyu içtim.
akşamda balık ve salata yedim balık kızartma yedim malesef yağlıydı biraz.
şimdide ince dilim alman pastası yedim küçük bi kaçamak oldu böylee![]()
amin banum işallah. ne cahil insanlar var hakkaten. zaten tum iyi kalpliler bir aradayız ne güzel. bende çevreme duyarsız olamıyorumSelamün Aleyküm kızlarrrr
Hele şükür gelebildim
Hesapta eşimin amcası maç izlemeye gelecektitabiki gelmedi
Öğlendede eşimin yeğeni ( kıl olduğum ) mesaj attı yenge akşam sizdeyiz diyeuyuz oldum tabi çünkü emrivaki yapılmasına sinir oluyorum üstelik paşa hep kendi dediği olsun istiyor
Tabi Amcasınında geleceğini düşündüğümden hadi bari onlarda gelsin dedim ve kendi kaleme gol atmış oldum amcası gelmeyince
Neyse akşam fena geçmedi ama ben pattes gününün akşamında çayın yanına bir iki birşey yedim
Olmuşla ölmüşe çare yok diyip yarın sebze günümü hasarsız tamamlarım
Rabbim acil şifalar versin bir dahada göstermesin canım ...Aminnnn
Gerçekten Anne olmak çok zor yaaaonun yaşadığı acının fazlasını yaşıyoruz aslında çaresiz kalınca
Ben Akçaydayken bir gece kızı parka götürdüğümüzde bir baktık oyun parkının hemen yanındaki spor aletlerinde bir kalabalık toplanmışufak bir çocuk ( en fazla 6 yaşında ) şu beli inceltek dönen alete binmiş ve nasıl olduysa düşüp burnunu çarpmış
Nasıl oluk oluk kan akıyor ve Anne titremekten ağlamaktan birşey yapamıyor
Yanında bir kadın daha put gibi duruyor umursamaz ( meğer teyzesiymiş çocuğun)
Kadının biri tutturmuş ay biri burnunu sıksın kan kesilsin diye üstelik çocuğun Thirtü bile kan revan iiçinde kalmış
Tabi görür görmez hemen müdahale ettim ( eşimin halasıda yanımdaydı oda benim kızı tuttu kargaşada kaybolmasın diye ) Burnunu sıkmadan peçete tuttum ( çocuk nasıl titreyerek ağlıyor çok acıyor diye ) tabi benimde kollar hatta çantam bile kan içinde kaldı
Baktım çocuk kendini kastıkça kan daha beter akıyor hemen başladım oğlanı sakinleştirmeye ; bak geçiyor aaa sen ne kadar cesur bir çocuksun, helal sana valla ne kadar güçlüsün, bak geçicek hem Annende üzülüyor şimdi hemen doktora gidersiniz orada sadece 2 tane ufak pamuk koyarlar burnuna geçer falan diye verdim çoşkuyu
Büyük ihtimal burnu kırılmıştı çünkü baya bir şişti
Bir yandanda Annesini sakinleştirdim ( kadın ne yapacağını bilmiyordu hatta oraya daha o sabah gelmişler tatil için ve tabiki nerede ne var bilmiyor ) hemen git Zabıtaya sor onlar gerekirse taksi yönlendirir sana dedim
Ufaklık o arada sustu abla acımıyacak dimi birşey yapmayacaklar dimi dedi
Tam onlar taksiyle hastaneye gittiler baktım 8 - 9 yaşında tombiş bir erkekde oturmuş banklarda ağlıyor ( abisiymiş ve kardeşime birşey olmayacak dimi daha Belçikadan yeni sabah geldik diye ağlıyorhaddiiiii onuda bir güzel sakinleştirdim hatta o arada yanlarında put gibi duran kadına sen nesi oluyorsun dediğimde gayet sakin Teyzesiiiiii demezmi
eee iyi de abla şu çocukları bari sen sakinleştirseydin ya madem Ablan o an panik yapıyor sen müdahale etseydin ya diye
bankta oturan çocuğa bile yakınlık göstermedi uyuz ki ben tanımadığım halde çocuğa sarılıp teselli ettim
)
Hİç tanımadığımiz halde bütün gece o çocukta kaldı halamla aklımız hatta eşimin halası keşke bizde kadına yardımcı olmak için hastaneye gitseydik dedi ( gerçi erkek kardeşide o an geldi yanına )
İnanın o an elimde olsaydı o cocuğun bile ağrılarını dindirmek isterdim
Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın ....Aminnnnnnnnnnn
Sonraki günler dolaştığımızda hep bakındık ama tabiki deng gelemedik çocuğainşallah ben yanılmışımdırda burnu kırılmamıştır
![]()
serencim geçmiş olsun ilaçlarını düzenli kullan aksatma. birde b12 seviyen 400 un altındaysa keşke iğnesini olup depolasaydın doktorunla bir konuş kuzum ilaçla çıkartamazsın uygun olan 500 seviyelerineKaptanım gecmıs olsun, ben dun yazamadım affedın, saglık sorunlarından dolayı hemde ustelık yarın tatıle gıdıcez napıcam hıc bılmıyorum. Sonuclaeımı aldım demır b12 hepsı düşük, ıdrarda erıtrosit lokosıtlerde normal degerlerınde deıl, dolayısıyla enfeksıyonumda yaparmış mıde bulantısınu, ılaclarımı aldım bakalımm
menun guzel ve dengeli şifa olsun canım.Dün oglen corba akşam corba ıctım, bırde bı bardak ayran ve bol su. Bugun sabah kahvaltıda süt ıctım oglen ıkı tane ıclı kofte ama yağ fılan dokmedım zaten kuccuklerdı, akşam şeftali rendesı yedım, yine cok cok su içtim ınsallah duzelıcem de şu tatllden bı şey anlarım. Yeşılçay bıle goresım yok
iremcim menun dengeli. yanlız geçen hafta bildirim yapmamıştın, en son kilon kayıtta 77,8 görünüyor işallah bu cuma eksiye geçmiş olursun kuzum. bildirimi yapmayı unutma okişMenüm
İftar
Yarım porsiyon iskender ekmeğine çok yemegim
ayran
ezogelin çorba
az salata
Bi de tartıldım 78.6 yım düşmüşüm en azından
menu guzel sporda yapılmış. evde 100 sanal ip de atla en azından kardiyo da yapmış olursunDunku menum
Sabah
Canim bisey istemedi 11 gibi bi maden suyu ictim
Ogle
Tost
Aksam
Soguk ayran corbasi
Imam bayildi
Pilav
Ayran
Spor
50 squat
30 mekik
30 on kol
20 arka kol
Su
2.5 litre
ok ekledim ben
fulyam selam nasılsın bitanem. bilgisayarın pörtledi seni göremiyoruzGünaydııııııııııııııııııııııınnnnnnnnnnnnnnnnnnn
bulgurun yanına salata yoğurt bişi ekleseydin daha guzeldi
ben işlenmiş gıdaların tuketilmesine biraz karşıyım o yuzden sabahki salama eleştirmeden geçemeyeceğim, bir düşün meleğim sende bu konuyu, balık kızartma değilde fırında olsa vitaminleri ölmeden daha faydalı olurdu. alman pastasına da ilk cezan gelsin bakalım :) 100 mekik pasta için yarınki menunde spor cezası diye eklersin anlaştıkmı
amin banum işallah. ne cahil insanlar var hakkaten. zaten tum iyi kalpliler bir aradayız ne güzel. bende çevreme duyarsız olamıyorum
serencim geçmiş olsun ilaçlarını düzenli kullan aksatma. birde b12 seviyen 400 un altındaysa keşke iğnesini olup depolasaydın doktorunla bir konuş kuzum ilaçla çıkartamazsın uygun olan 500 seviyelerine
menun guzel ve dengeli şifa olsun canım.
bu ara salatalık ve maydanozu blendırdan geçirip içmeye çalışsan guzel bi temizlik olur hemde bedenin dinç olur dene istersen
iremcim menun dengeli. yanlız geçen hafta bildirim yapmamıştın, en son kilon kayıtta 77,8 görünüyor işallah bu cuma eksiye geçmiş olursun kuzum. bildirimi yapmayı unutma okiş
menu guzel sporda yapılmış. evde 100 sanal ip de atla en azından kardiyo da yapmış olursun
ok ekledim ben
fulyam selam nasılsın bitanem. bilgisayarın pörtledi seni göremiyoruz![]()
turşu güzel seçimAslında pilavın yanında biraz turşu yedim :)
fulyam selam nasılsın bitanem. bilgisayarın pörtledi seni göremiyoruz![]()
tamam canım ben eklerim sen at mesajını. annene geçmiş olsun burunda çok zor nekahat döneminde allah şifa versin.Sorma kaptanım ya. Çok saçma bir hafta geçiriyorum. Gece sıcaktan uyuyamadım en son saate baktığımda saat 4 tü.
Nefes alamadım yaaaaa.
Annemde burun ameliyatı olucak kadın artık hiç nefes alamıyor. Açık ameliyat olucak. Doktordan gün bekliyoruz. Muhtemelen cuma günü diye düşünüyorum. Cuma burda olamazsam mesaj atarım size kaptanım telefondan.
Annene gecmis olsun canimSorma kaptanım ya. Çok saçma bir hafta geçiriyorum. Gece sıcaktan uyuyamadım en son saate baktığımda saat 4 tü.
Nefes alamadım yaaaaa.
Annemde burun ameliyatı olucak kadın artık hiç nefes alamıyor. Açık ameliyat olucak. Doktordan gün bekliyoruz. Muhtemelen cuma günü diye düşünüyorum. Cuma burda olamazsam mesaj atarım size kaptanım telefondan.