canım kesinlikle çok güzel ifade etmişsin sana katılıyorum,sıkı bir diyetle kilon fazlaysa 100 kilo civarı 2-3 kilo haftalık rahat gider, 70 kiloysan 1 kilo ancak gider, kimse sağlıksız demesin ben teyit ettim, eğer bu kilolar gitmiyosa ya diyette sorun vardır ya da yediklerimizde..Ben mesela cumartesi kontrole gittim tiroidim olmadığı için sık sık doktora gidiyorum, ilaç ayarlaması yapıolar , artı birde bende insülin direnci var metabolizmam çok çok yavaş, doktor beni 1,5 aydır görmüyodu herhalde o kadar olmuştur, inanın tanıyamadı, dedi ki bu kadar kurala uyan , birini görmedim dedi, oysa bir önceki kontrolümde hocam ben yemiyorum ama kilo veremiyorum demiştim, insan yemezse nası kilo veremez bence yiyosun demişti ve yediklerini yaz demişti bende yaptığım kaçamakları toplamıştım ve 500 kalorilik kaçamak yapıp birde ben az yiyorum demiştim, gerçekten diyette listende ne varsa onu yicen , mesela çikolata dağıtılıyor ağzıma bi tane atıyım demiceksin veya bi iki dilim portakaldan bişi olmaz demiceksin, yoksa insan veremiyor, eğer metabolizman yavaşsa benim gibi ise 5 köfte yemicen 3 köfte yicen aman bu çok azmış demiceksin, porsiyon kontrolü çok önemli.canım hatırlarsan ben yılbaşında bayağı yemiştim, içli pilav hindi tatlı falan hemen ertesi gün 1,5 kilo mu ne fazla çıkmıştım çok moralim bozulmuştu..Benim şuan kilo vermem bayağı yavaşladı zorlanıyorum hakikaten ,canım da zaman zaman yemek yemek istiyor , bir sürü nefis şey var ama sabrediyorum..bence kilo vermek isteyen dişini sıkacak, yoksa ondan tırtık bundan tırtık kilo alıo insan, benim eşim şuan kabak detoksu yapıo , 4 günlük yapıyor o ne diyo biliomusun yellowuuum , kabağı yemesem daha iyi ne kötü dedi yoğurdu da tatlı niyetine yiyorum dedi güldüm hakikaten bir erkek için zor bence bunları yemek ama yaz geliyor neden şişkin gezelim ki , yazın çok güzel meyveler ızgaralar var onlardan sebeplenmeyi tercih ediyoruz:) Mesela benim iş yerimde 3 yıldır diyet yapan bi abla var yıllardır diyette ne gerek var ki bi kere verse kurtulacak , bi gayret etse 6 ayda bitirecek ama 100 er gramla olmuyo