15 aylik kizim bana hic duskun degil

Rica ederim,ne demek. Birde çocuğun ilgi alanlarını keşfedin. Kızım kitap okumayıda çok sever, gıdıklanmayı öpülmeyi de çok sever mesela. Bilhassa kucağıma gelip sarılma ve öpme saatleri var. O saatleri kaçırıyor olsam bu davranışı zamanla sönüp kaybolacak. Sizde iş yapıyorum diye o anları kaçırmayın. Olabildiğince çok dokunun, sarılın. Emerken konuşun. Yüzü size dönük kucağınıza oturtup şatkı söyleyin, gıdıklama ve öpmenin olduğu bir oyun geliştirin. Yakın olun.

Küçükken oluyor öyle. Siz ceptesiniz onun için. Biraz büyüyünce anneci olur. Benimki de baba çok düşkün değildi. Bir de şimdi görün, 4 yaşında.

Sizin de eşinizin de bebeğiniz ile başbaşa geçirdiğiniz zamanlar olsun.Baba kız günü/saati, anne kız gunu/saati. Bunu cazip hale getirmek için bu paylaşım zamanını dışarda gecirin,yapmaktan hoslandigi seyleri farkedersiniz hem.Siz sadece sorumlulukların,kuralların,duzenin kişisi olmayın.Anne birseye hayır olmaz,tehlikeli derken farklı kişi yok canım hadi yapalım dediğinde o kişi çok cazip gelir çocuğa.

3 yaş altı çocuklar dürtüseldir, işlerini göreceği kişilerin etrafında olması onlar için yeterlidir.İlle anneyi aramaz yani.Biraz zamana bırakın.

Bu işler hiç belli olmaz...
Ben bebekken annemin eteğinden bir saniye ayrilmazmişim, beni bırakıp hastaneye bile gidemezmiş hemen yaygarayi basarmişim.
Ama çocukluk döneminde, artık ne olduysa, bu düşkünlük yerini başka şeylere bırakmış. Kendimi bildim bileli anneme karşı mesafeliyim. Başka şehre gidince aylarca donesim gelmez, Allah bilir ya özlemiyorum da ... Aramızda bir anne kız ilişkisi de yok gibi birşey : (
Yani demek istediğim çocukluk dönemiyle ilerleyen yillar çok farklı olabiliyor. Siz aşırı korumacı , pimpirikli, sinirli bir anne olmayın , o birşey anlattığında işinizi bırakıp dinleyin yeter

guvenli baglanma yok ...guvenli baglanma bebeginiz icerdedir siz bir yere giderken oyununa devam eder cunku geleceginizi biliyordur ... guvensiz kacinan baglanmayi arastirirsaniz anlarsiniz neden oyle yaptigini
guvensiz kacinan baglanmayi hic duymamistim , sizin yazdiginizi okuyunca arastirdim , tesekkurler sayenizde yeni bir bilgi edinndim :)

Anneniz ile bir süre görüşmeyi kısıtlayın derim, siz işleri yetiştirirken annemi çocukla oynadığı için ona bağlanma olmuş sanki. Ama üzülmeyin bir hafta içinde döner bu durum. Bir hafta boyunca tam anlamı ile siz ilgilenin. Değişimi göreceksiniz.
Bende çalışan anneyim. Çocuğumun uzaklaştığımı hissettiğim an izin alıyorum full ona odaklanıyorum. Birde bunu deneyin bakalım

Cocuk gelisimci olarak sunu soylicem. Daha yasi ufak. Ve karsi cinse ilgili. Bu sorunla cok karsilasiyoruz. Erkek cocuklarda bazen anneye yoneliyor. Hatta cocuk anne babasiyla evlendigini hayal ediyor. Cocuk oldugu icin oyle. Ilerde tabikide annesini daha cok sevicektir

cocugu 3-6 yaş arasinda fallik dönemde olsaydi bunlari derdiniz ... ama annenin derdi baglanma problemi ...

Ben de dertliyim. Kızım babasını görünce dünyayı unutuyor. Kreşe almaya babası gider normalde. Geçen gün beraber gittik sürpriz hoşuna gider belki dedim ama babasının kucağına atladı yine. İşyerinden beni almaya gelirler hep. Benim kucağıma anne diye atlar, 10 saniye sonra yine babasının kucağına.

Şimdi bile ben bir koltuktayım. O babasına yapışık öbür koltuktalar

cocugunuz kac yasinda

Oğlum babasını görünce beni tanımaz,bir kalemde siler tüm günü:)Acıksa baba,altını değiştir baba,su baba,banyo duş baba:) akşam roller değişir bizde:)

Konuyu okuyunca 15 aylık bebeğe bile ilgilenmiyor diye trip atıyor bu kadın milleti diye düşündüm :))

Merak etmeyin. Annesi sizsiniz. Hayatı sizsiniz. Nasıl olsa bir şeylere ihtiyaç duyacağım ve annem gelecek rahatlığı var.

Güvenli bağlanma falan anlamıyorum o işlerden ben.
1.5 yaşındayken yastığımı alıp başka odada uyumaya başlamışım.
Ve hayatım boyunca birine çok bağlı yada birine düşkün biri olmadım.
Karakteri bile olabilir.

Öncelikle üzülmeyin kızınızın sizi sevmemesi gibi bir durum asla olamaz içiniz rahat olsun sonuçta siz kızınıza kötü davranmıyorsunuz şiddet vs.de yoktur o yüzden bırakın bağımlı olmasin bağlılık derecesi de çocuğun karakterine bağlı kızınız sizi çok seviyor eminim e tabi kız çocuklar babaya daha düşkün olur derler sonuçta evde de yapılması gereken işler var madem anneniz çocukla ilgileniyor siz de iş yapacaksınız el mecbur bence hiç üzülmeyin

Ayrıca benim 21 aylık oğlum var ve babaya da anneanneye de dedelere de babaanneye de çok düşkündür evde benim arkamdan gezer sürekli ama onlardayken onların peşinden.yani demem o ki çocuk zaten sadece size düşkün olmasin ben bu durumdan rahatsız değilim açıkçası benim ve eşimin ailesi bizim isteğimiz dışında asla bisey yedirip içilemez vs.ama çok da keyifli vakit geçirirler bırakın çocuk kalabalıkta sevgiyle büyüsün

cocugunuz fallik donemde mi diye dusunuyordum dogruymus...genelde bu yasta erkek cocuk annesine duskun olur ,kizda babasina
Zaten babası ile birlikteyken beni başka odaya falan göndermeye çalışıyor, çok aşıklar birbirlerine. Ben de karışmıyorum ne de olsa beni de çok sevdiğini biliyorum ❤

Büyük oğlum baba düşkün, küçük babaya. Ben babamın karnından çıktım diyor düşünün o derece düşkün. Ama anne sevilmezmi bizi de seviyor tabiki. Daha çok vakit geçirin birlikte uyuyun oyun oynayın vs . Bu tarz etkinliklerden sonra beni daha fazla sevdiğini hissediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…