• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

15 ve 10 yıllık arkadaşlıklarım aynı günlerde bitti..

Valla buna takılamayacağım şimdi, daha geçen gün evlenip yemek yapamayan kız gördüm hala da yemek yapma derdinde değil, ben biraz mutfak konusunun kadınlarda kalması gerektiğine inanıyorum
Sen bekle bekle oğlun evlenince kıza prenses gibi davranacak. Başını taşlara vuracaksin

Sabah sabah sinirlerim zıpladı konu sahibinin Ortadoğu kafası yüzünden. Oğlumun böyle davrandığını görsem demediğimi bırakmam,utanç duyarım yahu elin kızı bana ne der,ne biçim çocuk yetiştirmiş der yani. Der de der.
Elin kızına gerek yok ki en çok kendisi çekecek. Sorumluluk almayan çocuk ilerde anne babaya bela olacak en çok .

Kız çocukları daha becerikli ve kendi işlerini yapmaya daha yatkın olduğu için diyorum ve evet ben biraz çocuğuma düşkünüm istediği yaşta eğer sağlığım el verirse hazırlarım el vermezse zaten o yaptırmaz.. Evet gidecektim şehir dışına fakat ben olsam onu yalnız göndermezdim
Tabi canım tabi kız cocuklari becerikli erkeklerin fazlalığı varya ondan yapamazlar hiçbir şey. Siz yaşlanınca çok çekeceksiniz

Kız çocukları daha becerikli ve kendi işlerini yapmaya daha yatkın olduğu için diyorum ve evet ben biraz çocuğuma düşkünüm istediği yaşta eğer sağlığım el verirse hazırlarım el vermezse zaten o yaptırmaz.. Evet gidecektim şehir dışına fakat ben olsam onu yalnız göndermezdim
İzin vermiyorsunuz ki erkeklerde de o el becerisi gelişsin. Sizin gibi annelerin yetiştirdiği çocuklar yüzünden yumurta bile kıramayan erkeklerin kahrını başka bir annenin evladı çekiyor.

Son düzenleme:
Sen bekle bekle oğlun evlenince kıza prenses gibi davranacak. Başını taşlara vuracaksin
valla benim bi akrabam var erkek , kuzenimdir kendisi
anası 30 küsür yaşına kadar çocuk gibi herşeyiyle ilgilendi
her öğününü hazırlardı ayağına götürürdü adam yemek yedikten sonra tabağını kaldırmazdı
yumurta kıramazdı kendisine dometes salatalıktan oluşan basic bi sandviç bile yapamazdı :D
sonra bu kuzenim evlendi 2 sene önce
hayatta gördüğüm en hanımcı erkek olabilir , ev işi de yapıyor yemeğe de yardım ediyor
sofrayı da kurup kaldırıyor
eşinin sözündende asla çıkmıyor eşiyle sorun yaşayacağına ölmeyi tercih eder o kadar söyleyeyim
yani bu erkek çocuğu beceremez şöyle böyle saçmalıkları bi kenara atılsın
istedikleri zaman gayet güzel beceriyorlar
1-2 yanlış yapar 3.de öğrenir geri zekalı değilse zaten
bu kuzenim hele bi yapmasın hele bi eşi yemek hazırlarken salonda geçip otursun bak nolur
dünyası başına yıkılır :)

valla benim bi akrabam var erkek , kuzenimdir kendisi
anası 30 küsür yaşına kadar çocuk gibi herşeyiyle ilgilendi
her öğününü hazırlardı ayağına götürürdü adam yemek yedikten sonra tabağını kaldırmazdı
yumurta kıramazdı kendisine dometes salatalıktan oluşan basic bi sandviç bile yapamazdı :D
sonra bu kuzenim evlendi 2 sene önce
hayatta gördüğüm en hanımcı erkek olabilir , ev işi de yapıyor yemeğe de yardım ediyor
sofrayı da kurup kaldırıyor
eşinin sözündende asla çıkmıyor eşiyle sorun yaşayacağına ölmeyi tercih eder o kadar söyleyeyim
yani bu erkek çocuğu beceremez şöyle böyle saçmalıkları bi kenara atılsın
istedikleri zaman gayet güzel beceriyorlar
1-2 yanlış yapar 3.de öğrenir geri zekalı değilse zaten
bu kuzenim hele bi yapmasın hele bi eşi yemek hazırlarken salonda geçip otursun bak nolur
dünyası başına yıkılır :)
Benim kayınvalidem de aynı kafada bir kadın
Esim evlendigimizde altı yıldır ayrı yaşıyordu her işe yapar. İlk basta şaşırdı sen otur ben yaparım diyordu oğluna şimdi bez uzatıyor.
Insanlar kızını erkeklere hizmet etmek için buyutmuyor

Benim anam konu sahibi ile aynı kafadaydı kardeşim okula giderken kahvaltı hazırlar, ben okula giderken kendim hazırlardım annem kalkmazdı bile. Şimdi asalak gibi yetiştirdiği erkek kardeşim en çok kendi başına bela 30 küsür yaşında adam anam yokken evi çöp eve çeviriyor gelince 2 hafta onun pisliğini temizliyor. Gram üzülmüyorum kendi etti kendi buldu

Valla buna takılamayacağım şimdi, daha geçen gün evlenip yemek yapamayan kız gördüm hala da yemek yapma derdinde değil, ben biraz mutfak konusunun kadınlarda kalması gerektiğine inanıyorum
hiçbir kadın evlendiği için yemek yapmak zorunda değil bu onun görevi değil bu nasıl geri kalmış sığ bir düşünce ? ben çalışan bir kadınsam kocam da haliyle çalışıyorsa gayette işler bölüşülerek yapılır yemek olur temizlik olur.Çalışmasam da evlenince tüm ev işinin bana yıkılmasını istemem errrrkekkler birkaç işin ucundan tutuyor diye ölmezler ne bu erkek sevdanız be yettiniz hepiniz.Siz o çocuğu yetiştiriyorsunuz ve eli ayağı tutuyorsa öğrenerek her işi yapar, yapmalı.İlla isteği ilgisi olmasına gerek yok hayatta kalmak için temel şeyler bunlar yemek yapmayı bilmek,temizlik yapabilmek...
inşallah Dişli bir gelininiz olur da totosunu seve seve büyüttüğünüz o kıymetli oğlunuza her işi yaptırır sizde anana yapmıyordun elin kızına yapıyorsun diye kendinizi yersiniz.

Benim annem de bazen yaptığım halde ev işi yapmıyorsun diye bana haddinden fazla söylenince ona senin oğlun olsaydı bu kadar ısrar eder miydin başının etini yer miydin ev işi için diye kızıyorum bana erkeğin görevi dışarıda çalışmak kadın ev işi yapmalı diyor ve deliriyorum.Öyle bir zorunluluk yok kadın da çalışır erkekte ev işi yapar.Topluma faydasız erkek büyütmenin kahrını sonra masum kadınlar çekiyor.Allahtan erkek kardeşim yokta ailem onu bu şekilde yetiştiremiyor yoksa her gün rezillik çıkartırdım vallahi ne demek iş yapmayacak paşa gibi yatacak o yapmazsa bende yapmam.

Ona bende karşıyım hem çalışıp hem ev işi ama erkekler zaten emin olun mutfak işini beceremiyor yapayım derken daha beter ediyorlar bi de onu toplaması kalıyor çok nadir öyle becerikli erkek
Hayır arkasından sizin gibi dolanan anneleri olduğu için bilerek kötü yapıyolar ya da önemsemiyorlar o yüzden de denk gelmiyor.

Bi git ya burda kaynana düşmanlığına soyunma, en kral kaynana eziyeti gören biriyim, kadın düşmanı falan değilim sizin takıldığınız noktaya bak evet erkek çocukları mutfakta kadınlar kadar becerikli o la maz, yaw size ne daha şimdiden hemen müstakbel belkü de olmayacak gelinin derdine düştünüz yaw bi gidin ya
Eşim ilkokul 5te çıkmış evden devlet parasz yatılıda okumuş. Arkasını toplayan olmayınca her işini kendi halletmiş mutfağı bi temizler hayran kalırsınız... ilk evlendğmzde ben bilmezdim eşim bilirdi yemek yapmayı ve yapardı. Şimdi yemek bende ama bulaşık onda ... nefret ederim bulaşktan sağolsun eşim halleder bende diğer işleri hallederm. Kız erkek diye iş ayrımı olmaz, olamaz. Böyle bahsettiğiniz gibi "paşa" gibi büyütülen erkek çocukları dilerim kızlarıma denk gelmez... konuya gelince yorumlarınızdan sonra sizinde arkadaşınızı çok bunalttığınızı düşünüyorum.

Korkunç bir çocuk yetiştiriyorsun. Oğlun evlenip hiçbir kızın başını yakmaz umarım. Kadın senden kurtulmuş arkadaşlığı bitirerek

Misafir dediğiniz kaç günden sonra misafir oluyır hanfendi ya, bir hafta sizde kalsın biri önüne bitki çayına, sahlepine kadar hazırlayıp götürün, o size cadılık yapsın kusura bakmayın da bu misafirlik değil iyi niyet suistimali
Silah zoruyla mı hizmet ettiriyorlar?

Ona bende karşıyım hem çalışıp hem ev işi ama erkekler zaten emin olun mutfak işini beceremiyor yapayım derken daha beter ediyorlar bi de onu toplaması kalıyor çok nadir öyle becerikli erkek
Doğdukları gibi kız-erkek diye ayırıp pipisi olana kölelik edip pipisi olmayana onun kölesi gibi davranırsanız, engelli muamelesi kral muamelesi yapıp hiçbir şey öğretmez sorumluluk vermezseniz beceriksiz de olurlar bencil de olurlar küstah da olurlar
Sen insan gibi yetiştir bakayım beceriksiz oluyor mu

Back
X