15 yaş büyük biriyle evlilik mümkün olabilir mi

Tabi ki 40 yaş yaşlı değil .
40 yaşında insanlar kendilerini salmadıkları sürece gayet güzel/yakışıklı olabiliyorlar.
Ama 40 yaşında biri ile 25 yaşında birini bir tutabilir miyiz?
Hiç 40 yaşında bir kadın ile 25 yaşında bir erkeğin evlendigi görülüyor mü?
Eee ama erkekler kaç yaşına gelirse gelsin kendilerine hep bi çıtır kız bakmalar 30 yaş üstüne büyük demeler falan .

Bence senin yasin biraz daha büyük olsaydi 15 Yas fark cok büyük bir ucurum olmazdi. Ama disaridan bakinca 25 yasindaki bir kadin ile 40 yasindaki bir erkegin hayattan istekleri ve düsünceleri farkli olur gibi geliyor. Ne de olsa senin önünde onunkinden cooook daha uzun bir yol var. Belki o simdiye Kadar bir cok seyi gördü gecirdi yasadi ama sen daha yapamadin ve yapmak istiyorsun. Bu sefer aranizdaki ucurum cidden büyük olur. Ama tabi ki disaridan göründügü gibi olmuyor her sey. Eger anlasabildiginize ve sevdigine eminsen karar senin. Ama sadece durumu iyi ve iyi görünüyor diye böyle bir insana sempati duymak Dogru degildir. Lütfen bunu göz ardi etme ve gercekten bir seyler hissedecek olursan bu yolda ilerle. Hayirlisi olsun iyi sanslar :)

Sadece sorduğu soruya kendi düşüncemle cevap verdim. Benim düşüncem bu. Bu cevapların hepsi evlenme ihtimalleri yönünde. Kararını etkiler veya etkilemez kendi bileceği iş. Konu sahibinin takdiri. Bence arada ki "15" yaş çok fazla. Çevremde de aralarında 10 yaş olanlar var ve bu konuda sıkıntı yaşayanlar , sıkıntı yaşamayanlardan bir tık daha fazla. Zaten konu sahibi bir evlilik yaşamış ve olmamış, 2. evliliği riske atmak niye?? Ne gerek var. Az daha zorlasa babası olacak yaş aralığı var. Hadi kızımız olsun olsun da 32 yaşında falan olsun en fazla. Adamın yaşı 35 lik bir hatuna veya 30 luk hatuna göre gayet ideal. Ama 25 olmadı yahu. Ha 40 yaş gayet iyi bir yaş. Ondanda sıkıntı yok. Sorun arada ki 15 yaş...

Son düzenleme:
Yolda giderken iki gencin konuşmalarına şahit oldum. Benim önümden yürüyorlardı. Genç nişanlandı ve nişanlandığı kızcağızımız 28 yaşında, yanında ki diğer akıllı arkadaşı diyor ki olum durdun durdun da 28 yaş mı aldın. Ben şok ben iptal. Ama kendilerine sıra geldi mi 22-23-24-25-(26-27-28-29-30 sakıncalı)!!!

bazıları ile iletişimi tamamen kesmediğini de bil.
%100 katılıyorum!

15 yaş çok fazla.aramızda kuşak farkı var bu bir gerçek.25 daha yolun başı sayılır ama 40 yaş kesin likle yaşlı falan değil.önceden banada yaşlı gözüküyordu ama şimdi 36 yaşındayım tam hayatın ortası diyim. Olgun aklı başında lik yaşı bu yaşlar.beyefendi abiniz gibi durmuyomu yaninizda onu merak ettim ben karşıyım yaş farkına en fazla 3 yaş olsun zaten esin lr de 1 yaş var aramızda.
Siz eğer 30 32 falan olaydinuz olurdu gerçekten ama 35 50 olduğunuzda hiç memnun olmayacaksınız onu soyliyim.sizin karariniz tabi sirf bosandim diyede yaş farkini gözardı etmeyin.daha çok gencsiniz biraz zaman verin kendinize kendi 25 yasimi düşününce evlilik fikri bile yoktu bende zaten 28 de evlendim.bir sans verin gerisi size kalmış hakkınızda hayırlısı...-

Toplumda böyle düşünen o kadar insan var ki.
Adam geliyor 30una işini gücünü hayatını kuruyor .30 yaşında kadını kendine yakıştırmıyor.
Evlenmek için aradığı 22 23 yaş.İşi gücü oturmadı mi? Nasıl olsa hayatını da erkeğe göre sekillendirir kadınlar!

Ben toplumun bu durumunu biz kadınların suçu olarak görüyorum.
Erkeklere bu toleransı veren biz kadınların zihniyeti.

40 yaşı gömenlerin çoğu da 30 yaş üstü kadınlar. 3-5 sene sonra kırkı göreceklerinden haberleri yok heralde.

Sanırım problemimiz herkesi çevremizdeki insanlarla kıyaslamamız. Benim yakın çevremde hiç kendinden geçmiş kırk yaş üstü insan yok. Sanırım ona dayanarak bir görüşmekten zarar gelmez diyorum. Çevresinde içi geçmiş insanlar olanlar hoş bakmıyor.

Abim 51 yaşında, şurdaki hatunların gördüğünde dibi düşecek kadar yakışıklı bir adam. Giyim tarzı, davranışları, düşünceleri, enerjisi 35'lik adamlara taş çıkartır. 21 yaşında kızı var, inanmazlar baba kız olduklarına. Eşi 43 yaşında 7-8 yaş var aralarında. Bayramda hep birlikte tatildeydik biz eşimle hızlarına yetişmekte zorlandık. 21 yaşında bir genç kız ailesiyle tatil yapmaktan nefret etmeliyken bayılıyor. Ben 19 yaşımda bırakmıştım aileyle tatil olayını. Ancak abimler gelirse gidiyordum. Belki kendimden yaşça büyük bir eş seçmemin altında yatan sebep abimdir. Hayrandım çünkü ona, ilk aşkımdı. Eşim de abime kardeşi kadar benzeyen bir adam.

İşin toplumsal boyutu olmasa ben de bana ne yaa der yorum yapma gereği bile duymazdım ama sorun şu ki, o yaşta bir adamın bu yaşta bir kadına yaklaşmasının gayet normal görülmesi, olağan görülmesi diğer kadınları, o kadınlara olan bakış açısını da etkiliyor. Bana benden 15 yaş büyük bir adam yaklaşmaya çalışsa çok kötü terslerim, bi daha karşıma çıkamaz. Ben kendimden 15 yaş küçük birine o gözle bakmıyorsam onun da bana farklı gözle bakması beni rahatsız eder. Biraz daha zorlasa babam yasında olacak. Adama bu cesareti veren şey de toplum ama sonuçta. Topluma göre normal. Benim kendi düşüncem bu, ben kendimden o kadar büyük biriyle yapamazdım muhtemelen, bana 10 yaş bile çok gelirken. Kendinden 15 yaş büyük adamlarla beraber olan kadınları da anlamıyorum zaten, erkekler biraz daha geç olgunlaştıkları için galiba ama 15 yaş bayağı fazla bana göre. İstisnalar vardır evet ama bunun 10 sene sonrasını da düşünmek lazım. Adam 50 yaşındayken mi çocuk yapacaksın, çocuk 10 yaşına geldiğinde babası 60 olacak bence o çocuğa da bunu yapmaya hakkımız yok. Bunlar benim düşüncelerim, genelleme yapmıyorum yapılmaz da zaten ama ben olsam pek tercih etmezdim.

Bu yaşına kadar evlenmeyen adamda kesin sorunlar vardır ,
bence sorunlarınıda evlenene kadar saklayacaktır , ve bu kadar yalnız kalan erkek modelinde paylaşım sorunu büyük oluyor , evlense bile sırf kadının hizmetini istemesinden dolayı , yemek, evi toparlama ,ütü, alışveriş ve cinsellikten dolayı , ruhuna hitap edeceğini sanmıyor zaman geçtikçe bencil oluşuna şahit olacak gibisin

Olgun erkek genc kadin iliskisinde katilmadigim tek sey; ben de olgunum agirbasliyim. Bu mümkün degil. Biri daha yazmis olgunluk fiziksel aktivite, gorunumle olmaz tecrübe, yasanmislik gerektirir. Tecrube olmadan bi olaya ayni pencereden bakmak zor. O denge de nasil ayarlanir adamin ben tecrubeliyim sen bilmezsin gibi bencil tavırları olmaz, dusuncelerinize onem verirse gayet te guzel bi iliski oluyor.

Bi kere yanında prenses gibi hissediyosunuz kendinizi. El ustunde tutuluyosunuz. Fiziksel acidan, enerji bakimindan uygunsa kesinlikle şans verilmeli.

Daha çok gençsin bence. Yaşın daha büyük olsa farkı hissetmezsin de 40 yaş 25 in ruhen daha yaşlı bence hiç girme.

evet görülüyor neden görülmesin? toplum kadın yaşlı olunca sübyancı gözüyle bakıyor,adam yaşlı olunca sorun yok diyor.sırf bu yüzden sayıları az görünüyor bence..
konu sahibi 25 yaşında ama üni.2 sene önce mezun olmuş hayata yeni atılan biri değil ki.her insan kendi yaşanmışları ile var olur.25 yaşında ve erken evlilik yapmış boşanmış bir kadın.hayatı tanıyor olması lazım.bu yüzden 40 yaş fazla gelmeyebilir.
ben 39 yaşıma geldim ama 22 yaşında olup enerjisi benden düşük ,benden yaşlı gösteren kızlar var etrafımda.
o yüzden diyorum sadece yaş farkına bakmamak lazım,yaşanmışlık ve hayat tarzına bakmak lazım.etkilenmek önemli,hayata bakış penceresi önemli.
ben kimseyi erkekler çıtır peşinde olarak genellemiyorum.

Ben eşimden 15 büyüğüm...ama o bana uymakta daha çok zorlanıyor.. ben kıpır kıpırım eşim daha ağır yaşına göre.. bazen diyorum sen 70 yaşındamısın diye:)) kısaca yaş farkı değil düşünce farkı olmasın, bakış açısı farkı olmasın yani yaş farkından çok diğer farklara bakılmalı diye düşünüyorum

Çok şükür eşinden büyük bir kadın geldi. Hiç bir kadın kendinden 15 yaş küçük biriyle evlenmez diyenleri alıntılayın da görsünler.

Mutluluğunuz daim olur umarım.

esim canimin ici kocam 48 yasinda.ben 32 yasindayim.dunyaya bidaha gelsem yine esimle ozellikle yasi buyukle evlenirim.kucugun ivir ziviriyla kiskancligiyla ugrasana kadr buyuk oturakli oluyo ve o kadr guzel anlasiyo ki paylasacak cok sey var.kiz kardesim de 27 yasinda esi 45 yasinda el ustunde tutuyo kacirma bence.helwki maddi sıkintisi yokmus yer icer gezersin.yerinde olsam kacirmam

Bence iki taraf da olgunsa yeterince 15 yaş da olur 30 yaş da. Bknz Kayahan, halit Akçatepe ...
kız onlar hep öldu eslerı genc yasta tek kaldı onları ornek vermeyeydın ıyıydı :)
allah rahmet eylesın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…