15 yaş büyük biriyle evlilik mümkün olabilir mi

bahar konuyu saptirmamis. olaya tersten bakmis ve evet sonuna kadar hakli. o yasta adam kendi yasitinda biriyle gorusebilecekken kendinden 15 yas kucuk birini gozune kestiriyorsa art niyet ararim. ayni seyi kadin yaptiginda toplumda bir suru sacma sapan muhabbeti donmedigine kimse inanmiyordur heralde. kadin yapsa "coxugu yasinda adamla evlenmis" demeyecek kimse yok. ama adam yapinca normal karsilaniyor. isin kotu yani bu zaten. normallestiriliyor. hic de normal degil. cunku toplum kendine bakmaz, baskalarini hedef alir.

Vallahi ex aşkitomla yaklaşık 15 yaş vardı aramızda. Çokta iyiydik.İlişkide bi sıkıntı yoktu karakteri oturmamışta yapamadık yapamadım.
İlla ki yaşı büyük erkeklerde bi sıkıntı oluyor ya. Kendimden örnek verirsem sizinki de öyledir demiyorum.Hayatlarını oturtamayıp belli bir düzenleri yoksa hemen pes ettim of kötüyüm bunalımdayım triplerine giriyolar.
Mesela 31 yaşında bi erkek arkadaşım var sevgiliside 18 yaşındaydı ayrıldılar. Adam 7 /24 bana geberiyorum ölüyorum ben bir b*ka yaramam hayatım b*k gibi BEN ÜZÜLÜRKEN O NASIL GEZER TOZAR İNSTAGRAMA FOTOĞRAF ATAR gibi mesajlar atıyor. Umarım anlatabilmişimdir

Son düzenleme:
Daha yasin Cok genç eminim daha iyi alternatif ckcaktir bence çok çok çok fazla

Geçen yabancı ünlü bir çiftin fotosu vardı. Kadın yaşlıydı. Hemen hemen tüm yorumlar , " gerçekten anası yaşında duruyor" du.

Bahar a kısmen katılıyorum.

Eğer eşitlik olsaydı kadın/ erkek evliliginde bunu hoş karşılardim ama maalesef yok.

Mesela adam evleniyor. Karısı yaşlanıyor. O da yaşlanıyor ama kendinden onlarca yaş küçük biriyle aldatabiliyor, evlenebiliyor.

Bu rahatlığı verenler kadınlar işte.

Şu yaş farkı olayında en çok buna şaşırmışımdır heralde. 20. yıl dönümlerini kutluyorlamış eşiyle. Hugh Jackman a sevinsem mi üzülsem bilemedim

Eklentiler

• 570df67118c77414f40f30e4.webp
    37,3 KB · Görüntüleme: 100
Yaş farkı epey çok fakat karar sizin. Yani sizi gerçekten mutlu edecek kişi olduğuna emin olursanız yaşın çok da önemi kalmayabilir. Sonradan pişman olmamak için iyice düşünün ileride yaş farkından kaynaklı karşılaşabileceğiniz sorunları, zorlukların üstesinden gelebilirim önemi olmaz der misiniz? Önce iyice tanıyın mantığınıza ve kalbinize uyup uymadığından emin olun. Yaşınız daha çok küçük acele etmeden karar verin. Bir de kaderinizdeki kişi oysa bizim yazdıklarımızın da bir önemi olmaz ya neyse :) hakkınızda hayırlısı olsun.

kimisi çok güzel anlaşıyor
kimisi asla
bu biraz, hayatı görmüş geçirmiş olmakla alakalı
evlenmiş boşanmış, belli şeyleri yaşamışsınız
olgun olduğunuzu da söylüyorsunuz
bi görüşün, olursa olur. Olmazsa hayırlısı olsun

ben 40 yasındakı bı adamın 25 yasındakı kızla olmak ıstemesınden art nıyet arardım
ne bılım yakısı kalmıyor sankı...
hanı sen 40 olsan adam 55 olsa bıle fazla bence bı farkı yok

ben 40 yasındakı bı adamın 25 yasındakı kızla olmak ıstemesınden art nıyet arardım
ne bılım yakısı kalmıyor sankı...
hanı sen 40 olsan adam 55 olsa bıle fazla bence bı farkı yok

Peki 25 yaşındaki kadının 40 yaşındaki adamla olmak istemesinde art niyet arar mısınız? Ya da 25 yaşında bir adamın 40 yaşında bir kadınla olmak istemesinde art niyet var mıdır? Bir de nasıl bir art niyettir bu, niyeti ne olabilir?

Tanıdığım böyle bir çift var arkadaşım 23 eşi 37 yaşında gayet mutlular
Bu biraz nasip kısmet biraz karakter meselesi
İçine sindiyse yüzyüze görüşüp zamanla karar vermekte fayda var bence L Leylleyl06

Yaş hiç önemli değil. Bizimde aramızda 9 yaş vardı. Kafa yapısının uyması daha önemli. Sen öncelikle onunla yapabilir misin bunu değerlendir. Sonuçta hayatının geri kalanını geçireceksin, belkide ilerde çocuğunun babası olacak biriyle ilgili konuşuyoruz. Sanırım ikinci evliliğin bence yaşı hiç düşünme. Önceki hatalarını göz önünde bulundur..

Toplum kadının kendinden yaşça küçük bir erkekle evlenmesini ayıp karşılıyorken tam tersi erkeğin kendinden yaşça küçük bir kadınla evlenmesini normalleştiriyorsa kadın ve erkek açısından mevcut olan bu eşitsizliği giderme yöntemi olarak erkeklerin de SINIRLANDIRILMASI fikrini öne sürmek bir tarafı özgürleştirmek yerine diğer tarafa da zincir vurmaktır. Burada erkeği baskı altına almak yerine kadının kendinden yaşça küçük erkekle evlenme adına seçimini normalleştirme yoluna gidilse eşitsizliğin giderilmesine olumlu yönde katkıda bulunulur.

Ayrıca neden yaşça büyük olanın seçimi eleştiriliyor? 25 yaşında olup 40 yaşındaki biriyle evlenmek isteyen kadının ya da erkeğin seçimi olarak olaya yaklaşılmıyor?

İnsanlar bunun gibi bir çok saçma sapan kurala kendilerince uyarak hayatlarını devam ettiriyorlar.Çoğu zaman da mutlululuğu yakalayamıyorlar. Hayatta duygular da vardı hatırladınız mı?

Kendisinden 15 yaş büyük adamla evlenip çok mutlu olan kadın gördüğüm gibi kendisinden 10 yaş küçük adamla evlenip mutlu mesut yaşayanı da gördüm. Demek ki senin çevrende bu kadınların örneği yokken benimkinde var. Ve ben ikisini de normal karşılıyorum. Yabancı olduğunuz her duruma saldırganlaşıyorsunuz.

2 insanın birbirini sevmesi, seçmesi, hayatlarını birlikte sürdürmeye karar vermeleri güzel bir olaydır. Buna yaş farkı yüzünden iğrenç diyen zihniyet baskıcı ve iğrenç.

kadın erkek farkı yok benım dusuncem de
ıkı turlude gozumde yakısı kalmıyor
davul bıle dengı dengıne lafına ınarırım ben
3 kusak var arada... yasıtlarınla bıle zor anlasırken ınsan bukadar ucurum farkda daha zorlanır

art nıyet olarak sunu kasteddım; erkekler tabırı caızse catır hatun dıyor, 40 yasında kı hayatın tadının ne oldugunu bılen bı adam 25 yasındakı genc kızı ne ıcın ıster ...

sinir olurum oyle erkeklere, hatta bu erkeklerler ben herseyı ben yapabılırım ama kadın yapamaz mantıgına da bürünürler.
bırde yanlıs anlamadıysam konu sahıbı 2. evlılıgını yapıcak
yogurdu ufleyerek yesın bence
severek anlasarak olsa da bı nebze :) direk gorucu usulu ustelık
kadının 2. evlılıgı dıye 40 yasındakı adama mı uygun gorduler nerdeyse ıkı katı yasında

Boşandın diye 40 yaşında biriyle evlenmek zorunda değilsin . Gençsin kendin gibi genç insanlarla takılmalısın.
Adam 40ina gelmiş ,hala gözü çıtırlarda.
Tam şimdi ben yazacaktım. Boşandı diye kendini 40 yaşında ki adama adayıp, yanında her konuda sönük kalmak neden. Adam da buldu çıtır ohhh..

Ben de sadece cimsellikten bahsetmedim ki zaten. Bir sürü konudan bahsettim. Çok mu mutlu aralarında yaş farkı olmayan çiftler sizce? Mutluluğun tek şartı bu mudur? Diğer türlüsü istisna mıdır?
ben kendimde bile 2yas buyuk insanlar ile 6 7 yas buyuk kafın yada erkek ler arasında kusak farkını görüyorum evlilik hafi deneyelim görelim olayı degil bunlarıda düsünmek lazım. tabiki istisna var ama istisna var diye tamamen göz kapatmak mantıksız

40 yaşa yaşlı diyenler 39 oldum ben yaw...
aha da fotodaki gibi kadınım.şu an üstüme yırtık jean sandalet ve kolsuz zincirli bluz var.(işyerinde böyle kıyafet olur mu demeyin,bizde oluyor:)
demem o ki,yaşam tarzı hayat görüşü ile alakalı bu işler.40 yaşında ama artık evleneyim evimde oturayım mantığındaysa olmaz,gencecik yaşta emekli hayatı yaşarsın.ama hala canlı hareketli pozitif bir tipse yaşın önemi yok bence.
30 yaşına gelip nine moduna giren kadın var,40 ına gelince de bu kadar gezdiğim yeter diyip evden çıkmayan adam da..

Hayat senin secim senin insanlarin ne dediginin neyi yakistirdiginin yada kaliplastirmaya calismalarinin hic bir anlami,önemi yok.
Biz 5. Yilimizi dolduracagiz neredeyse ve 30 yas var aramizda
30 yaş mı gerçekten de ? yaşlar kaç acaba merak ettim cidden..:)

bu arada neden evlilik olsun ki hemen.siz 3 gün gördüğünüz adamla evleniyor musunuz ki bunlar evlensin? tanışır konuşurlar,flört ederler,belki sevişirler..evlilik en son aşama..belki 4x4 lük ilişki olacak belki ilk görüşte itecekler birbirlerini..25 yaşındaki bir kadının önüne yaş engeli koymak saçma bence..
bu arada eşim de 40 yaşında onu demeyi unutmuşum,gören 25 sanıyor..bizim modumuz yaşla ilgili değil çünkü

Tam şimdi ben yazacaktım. Boşandı diye kendini 40 yaşında ki adama adayıp, yanında her konuda sönük kalmak neden. Adam da buldu çıtır ohhh..
adamın konu sahibini çok beğendiği hemen evlenmek istediği fikrine nasıl kapıldınız anlamadım ki..
belki adam düzgün birisi ,40 yaşındaki her adam "çıtır avcısı sapık" değil ki.
görüştüklerinde belki adam etkilenmeyecek..
ayrıca adam 40 yaşında 65 değil yani..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…