- 29 Nisan 2013
- 16.167
- 31.001
- 798
- Konu Sahibi Leylleyl06
-
Ben bu yas farki meselesinden cok neden bosanmis onu ogrenirdim. Benim icin en onemli konu bu olurdu sanirim. Sonra da yas farkini dusunurdum.
Neden bosanmislar biliyor musunuz?
Yas farkina gelince siz 20 li yaslarda olunca olur ya da olmaz diyemeyecegim. Karakter meselesi biraz da. 40 li yaslarda olup da hala ergen takilanlar da var, biliyorum. Sadece sunu soyleyim bosandiniz diye kendinize de haksizlik etmeyin. Bosanmak dunyanin sonu degil.
AminAllah mutlulugunu daim etsin
Şu yanlış gidişat, bakış açısı bir değişse.
Hayatım da hiç kendinden 15 yaş küçük, 20'lerinde ki bir oğlana eş gözüyle bakan bir kadın göremezken, hep tam tersi olayla karşılaştım.
Normalleştirdikçe, sayılar ve kendinde hak bulma, utanmama durumu artıyor.
Kadınlar sınırını, mümkün olanı bilip sessiz kalmayı, fazlasına asla göz atmamayı seçerken, oğlanlar utanmazca yaş vb dikkate almadan, kendine kriter koyma gereği bile duymadan istediğini seçebiliyor.
Bu yüzü onlara vermemek gerek.
Bunun kadınla erkekle alakası yok. İnsanlar istedikleri yaş kriterini belirler, istedikleri yaşta (reşit olmak ve karşı tarafın rızasının olması şatıyla) ilişki yaşayabilir ya da evlenebilir. Bunun kuralı, kaidesi, kanunu yok. İki insanın verdiği karara bağlı sadece.
Elbette yasalarca sınırlama getirilmiş, şartlar koşulmuş bir durum değil.
Fakat toplumun belirleyici bir hafızası vardır.
İşe avukatı dahil etmeden de, pekala gidişatı hatta nesli ve eğitimine kadar bir çok durumunu kontrol altında tutar.
Ve bu oğlanın hak görme, kadının ise uzak durma durumu tamamen toplumsal ve kişisel seçim olarak yorumlanamayacak kadar çok klişe örneklere sahip bir durum.
Ben seçimlerin genel yanlış algıdan bağımsız yapılmaması, zaten daima sırtı sıvazlanan tarafa bir normalleştirme örneği daha verilmemesi taraftarıyım.
En azından bu sayfalarda, çoğunluğun yuhalama içerikli yorum yapmasını isterdim.
Yani kadın ve erkekle ilgisinin olmadığını söyleyebilmek için, yaşlar arası uçurumda eşit bir cinsiyet dağılımı olması gerekirdi.
Oysa tam tersinin hakim olduğunu, herkes biliyor.
Ki bana, iğrenç geliyor.
Yüzleri kızarması gerek.
Bir kadın 3 yaş altına bile çekinerek yaklaşırken, 25'nde artık evlenemem diye yakınırken, bunlar 40'larına kadar 20'likleri kendilerine hak ve layık görmelerinden dolayı eğleniyor, geziyor hayatı yaşıyorlar.
Berbat.
Şu yanlış gidişat, bakış açısı bir değişse.
Hayatım da hiç kendinden 15 yaş küçük, 20'lerinde ki bir oğlana eş gözüyle bakan bir kadın göremezken, hep tam tersi olayla karşılaştım.
Normalleştirdikçe, sayılar ve kendinde hak bulma, utanmama durumu artıyor.
Kadınlar sınırını, mümkün olanı bilip sessiz kalmayı, fazlasına asla göz atmamayı seçerken, oğlanlar utanmazca yaş vb dikkate almadan, kendine kriter koyma gereği bile duymadan istediğini seçebiliyor.
Bu yüzü onlara vermemek gerek.
Ben buna çok katılıyorum
15-20 yaş büyük erkeğe yaklaşma cesareti vermek, bu ülkedeki bütün kadınlara kötülük yapmak demek. Adam gezsin tozsun sonra yarınyaşında birine niyet bozsun var mı böyle bir saçmalık? Aynı şeyi bir kadın bu toplumda hayatta yapamaz. Erkeklerin bu toplumda her b.ku rahatça yemesine kadınlar çanak tutuyor zaten.
2 -3 sene önce mi ne ben 26 mı neydim, 35+ bir adam bana kahve içmek teklif etmişti ben de ağzına s..mı.ştım. Kardeşin yaşındayım senin neyine güvenip bana yaklaştın gerizekalı dedim, adam nasıl topukladı anlatamam.
Ben buna çok katılıyorum
15-20 yaş büyük erkeğe yaklaşma cesareti vermek, bu ülkedeki bütün kadınlara kötülük yapmak demek. Adam gezsin tozsun sonra yarınyaşında birine niyet bozsun var mı böyle bir saçmalık? Aynı şeyi bir kadın bu toplumda hayatta yapamaz. Erkeklerin bu toplumda her b.ku rahatça yemesine kadınlar çanak tutuyor zaten.
2 -3 sene önce mi ne ben 26 mı neydim, 35+ bir adam bana kahve içmek teklif etmişti ben de ağzına s..mı.ştım. Kardeşin yaşındayım senin neyine güvenip bana yaklaştın gerizekalı dedim, adam nasıl topukladı anlatamam.
Çoğu konuda sizin bakış açınızı anlamakta zorlanıyorum o yüzden fazla derine inmeyeceğim.
Toplumsal roller, kurallar çok umurumda değil. Bir kadın da bir erkek de istediği insanla evlenebilir, istediği yaş aralığından kişilere ilgi duyabilir. Nasıl ki kendinden küçük bir kadınla evlenen bir adamı kınamazsam kendinden küçük bir adamla evlenen kadını da kınamam. Bana ne, kendi bilecekleri şey. Sadece buna kimsenin berbat, iğrenç, babası yaşında, anası yaşında deme hakkı yok diye düşünüyorum. Her şartta da bunu savunurum.
Konuyu çok saptırmışsınız bence .. Elbette ki sapkınlığa kaçarsa durum, bunca eleştiri yerinde olabilir ama eğer kadın da erkek de eşit görülebilirse bir sıkıntı olmaz bence.. Yani bir erkek 15 yaş küçük bir kadınla, bir kadın 15 yaş küçükbir erkekle evlenebilir. Bu neden utanılacak bir şey olsun ki? Toplumu değil o iki kişiyi bağlar bu birliktelik, şahsen toplumun bi parçası olarak; bana göre yanlış olan her hareket benim algımı kirletemez... Bana göre değil der geçerim...Kendilerinde bu hakkı bulamamaları, arada birkaç uç örnek çıksa bile utanmaları, saklanma gereği duymaları gerekirdi.
Oysa kadının 25'nde "evlenemem, kimse benimle ilgilenmez" demesine karşın erkeğin 40'nda "yavaş yavaş birini bulayım" kafasını yaşaması, sadece o ikiliyi igilendiren, onları etkileyen bir durum değil.
Toplumsal algıyı kirletiyorlar.
Aynen öyle, aynı şeyi bir kadın asla yapamaz ve kesinlikle bu bir cinsiyete sınırlayıcı etki yaparken ötekini rahatlığa kavuşturuyor.
Herkesin seninle aynı tepkiyi vermesini çok isterdim.
O zaman erkeklerin de eteklerinin nasıl tutuştuğuna şahit olurduk.
Ben buna çok katılıyorum
Ben buna çok katılıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?