15 yaş büyük biriyle evlilik mümkün olabilir mi

Ben bu yas farki meselesinden cok neden bosanmis onu ogrenirdim. Benim icin en onemli konu bu olurdu sanirim. Sonra da yas farkini dusunurdum.
Neden bosanmislar biliyor musunuz?
Yas farkina gelince siz 20 li yaslarda olunca olur ya da olmaz diyemeyecegim. Karakter meselesi biraz da. 40 li yaslarda olup da hala ergen takilanlar da var, biliyorum. Sadece sunu soyleyim bosandiniz diye kendinize de haksizlik etmeyin. Bosanmak dunyanin sonu degil.

Adam boşanmamış ki, hiç evlenmemiş.

Hayat senin secim senin insanlarin ne dediginin neyi yakistirdiginin yada kaliplastirmaya calismalarinin hic bir anlami,önemi yok.
Biz 5. Yilimizi dolduracagiz neredeyse ve 30 yas var aramizda

Şu yanlış gidişat, bakış açısı bir değişse.
Hayatım da hiç kendinden 15 yaş küçük, 20'lerinde ki bir oğlana eş gözüyle bakan bir kadın göremezken, hep tam tersi olayla karşılaştım.
Normalleştirdikçe, sayılar ve kendinde hak bulma, utanmama durumu artıyor.

Kadınlar sınırını, mümkün olanı bilip sessiz kalmayı, fazlasına asla göz atmamayı seçerken, oğlanlar utanmazca yaş vb dikkate almadan, kendine kriter koyma gereği bile duymadan istediğini seçebiliyor.
Bu yüzü onlara vermemek gerek.

Bunun kadınla erkekle alakası yok. İnsanlar istedikleri yaş kriterini belirler, istedikleri yaşta (reşit olmak ve karşı tarafın rızasının olması şatıyla) ilişki yaşayabilir ya da evlenebilir. Bunun kuralı, kaidesi, kanunu yok. İki insanın verdiği karara bağlı sadece.

Bn 24 yaşındayım babam 45 bnce yaşıtlarıniza bakın daha niceleri çıkar önünüze

Elbette yasalarca sınırlama getirilmiş, şartlar koşulmuş bir durum değil.
Fakat toplumun belirleyici bir hafızası vardır.
İşe avukatı dahil etmeden de, pekala gidişatı hatta nesli ve eğitimine kadar bir çok durumunu kontrol altında tutar.

Ve bu oğlanın hak görme, kadının ise uzak durma durumu tamamen toplumsal ve kişisel seçim olarak yorumlanamayacak kadar çok klişe örneklere sahip bir durum.
Ben seçimlerin genel yanlış algıdan bağımsız yapılmaması, zaten daima sırtı sıvazlanan tarafa bir normalleştirme örneği daha verilmemesi taraftarıyım.
En azından bu sayfalarda, çoğunluğun yuhalama içerikli yorum yapmasını isterdim.

Yani kadın ve erkekle ilgisinin olmadığını söyleyebilmek için, yaşlar arası uçurumda eşit bir cinsiyet dağılımı olması gerekirdi.
Oysa tam tersinin hakim olduğunu, herkes biliyor.

Ki bana, iğrenç geliyor.
Yüzleri kızarması gerek.
Bir kadın 3 yaş altına bile çekinerek yaklaşırken, 25'nde artık evlenemem diye yakınırken, bunlar 40'larına kadar 20'likleri kendilerine hak ve layık görmelerinden dolayı eğleniyor, geziyor hayatı yaşıyorlar.
Berbat.

Tüm ön yargılarınızı bir kenara bırakıp görüşün bence...
Belki bir daha görmek istemeyecek, belki de sonsuza kadar beraber olmak isteyecek yaş farkını hiç önemsemeyeceksiniz.

25 yaşa 40 yaş, karşınızdaki insana bağlı, benim çevremde aralarında 15-20 yaş fark olan çiftlerin evlilikleri iyi gitmedi, bir tanıdığım 20 yaşındayken kendinden 18 yaş büyük bir erkekle evlendi şu an çok mutsuz, adam ilk evlendiği günden beri kıskançlıktan nefes aldırmadığı gibi seneler geçip adamın yaşı ilerledikçe daha da başka sorunlar eklendi evliliklerine.
Çocuğunun dedesi, kadının babası zannedip pot kıranlar bile oluyor.
Bir başka tanıdığımda 43 yaşındayken 28 yaşında bir erkekle evlendi, onlar boşandılar maalesef.
Tabii yaş farkı olan her evlilik böyle olumsuzluklar yaşamıyor, aynı şeylerden mi hoşlanıyorsunuz, hayata bakış açılarınız benzer mi? Uyumlu bir çift olabilir misiniz? Kafanızdaki her soruya evet biz birlikte yapabiliriz cevabı verebiliyorsanız neden olmasın.

Çoğu konuda sizin bakış açınızı anlamakta zorlanıyorum o yüzden fazla derine inmeyeceğim.

Toplumsal roller, kurallar çok umurumda değil. Bir kadın da bir erkek de istediği insanla evlenebilir, istediği yaş aralığından kişilere ilgi duyabilir. Nasıl ki kendinden küçük bir kadınla evlenen bir adamı kınamazsam kendinden küçük bir adamla evlenen kadını da kınamam. Bana ne, kendi bilecekleri şey. Sadece buna kimsenin berbat, iğrenç, babası yaşında, anası yaşında deme hakkı yok diye düşünüyorum. Her şartta da bunu savunurum.

Ben buna çok katılıyorum

15-20 yaş büyük erkeğe yaklaşma cesareti vermek, bu ülkedeki bütün kadınlara kötülük yapmak demek. Adam gezsin tozsun sonra yarınyaşında birine niyet bozsun var mı böyle bir saçmalık? Aynı şeyi bir kadın bu toplumda hayatta yapamaz. Erkeklerin bu toplumda her b.ku rahatça yemesine kadınlar çanak tutuyor zaten.

2 -3 sene önce mi ne ben 26 mı neydim, 35+ bir adam bana kahve içmek teklif etmişti ben de ağzına s..mı.ştım. Kardeşin yaşındayım senin neyine güvenip bana yaklaştın gerizekalı dedim, adam nasıl topukladı anlatamam.

Kendilerinde bu hakkı bulamamaları, arada birkaç uç örnek çıksa bile utanmaları, saklanma gereği duymaları gerekirdi.
Oysa kadının 25'nde "evlenemem, kimse benimle ilgilenmez" demesine karşın erkeğin 40'nda "yavaş yavaş birini bulayım" kafasını yaşaması, sadece o ikiliyi igilendiren, onları etkileyen bir durum değil.
Toplumsal algıyı kirletiyorlar.

Aynen öyle, aynı şeyi bir kadın asla yapamaz ve kesinlikle bu bir cinsiyete sınırlayıcı etki yaparken ötekini rahatlığa kavuşturuyor.

Herkesin seninle aynı tepkiyi vermesini çok isterdim.
O zaman erkeklerin de eteklerinin nasıl tutuştuğuna şahit olurduk.

Belki hayatındaki en büyük hatayı yaptın. Belki çok mutlu olabilecekken elinin tersiyle ittin mutluluğu.

Daha önce hayatına giren yaşıtın adam çok mu mutlu etti seni?

Ben olaylara altında yatan zihniyeti dahil etmeden yaklaşamam.

Çünkü bu kadınlar "yoğun bir tarafsızlık ve hassas bir denge" mantığıyla hareket ederek, anarşist bir yaklaşımla 15 yaş büyük kimselere meylediyor değiller. Sebebine büyük büyük babalarımıza bakarak ulaşabiliyoruz.
Yani toplumdan bağımsız, tamamen haz/istek odaklı hareket etme değil, sınırlandırılmış bir bilinçaltı söz konusu.
Ve hemen karşılarında da daima bana iğrenç gelen, aşırı çıkarcı bir kafa yapısı bulunmakta.

Ve kendimden saydığım, yakın hissettiğim köhne zihinlerde karartılmaya çalışılmış kadından yana olduğum için, erkeğe hizmet eden algının daima karşısında olacağım.

Dünya görüşlerimiz uyuyor diye biriyle evlenilmez. Boşanmış olabilirsin belki inanmıyorsun ama sen genç bir kadınsın daha hayatının başında. Ben bir uçurum da olduğunu düşünmüyorum aranızda ama sırf whatsapptan konuşarak evliliği düşünmen anlamsız. Görüş, adama aşık olursan içine sinerse gerisi sana kalmış.

Konuyu çok saptırmışsınız bence .. Elbette ki sapkınlığa kaçarsa durum, bunca eleştiri yerinde olabilir ama eğer kadın da erkek de eşit görülebilirse bir sıkıntı olmaz bence.. Yani bir erkek 15 yaş küçük bir kadınla, bir kadın 15 yaş küçükbir erkekle evlenebilir. Bu neden utanılacak bir şey olsun ki? Toplumu değil o iki kişiyi bağlar bu birliktelik, şahsen toplumun bi parçası olarak; bana göre yanlış olan her hareket benim algımı kirletemez... Bana göre değil der geçerim...

Bir öğretmen arkadaş vardı tanıdığım, kendisi belki toplumun evde kaldı dediği yaşlardayken kendinden epeyce küçük olan bir adam peşini bırakmadı ve şuan evli mutlu çocuklu bir hayat sürüyorlar. Hiç aklıma aa ne ayıp şey demek gelmedi şahsen, hatta çok hoşuma gitmişti hep erkek büyük olacak algısını yıkmada bir adım olarak gördüğüm için...

çok iyi yapmışsın
40 yaşında bir adamın 25lik çıtır bulayım anlayışı ben yaşlanınca arkamda dinç bir kadın bulunsun bana baksın arkamı toplasın derdi
yaş kemale erene kadar gez toz eğlen coş yaşayacak tadacak pek bir şey kalmayınca artık kadının biriyle sıkıcı evlilik hayatına girebilirim
aynı 100 sene önce 35lik adamlar 15 yaşında kız olsun her işe koştursun evin işini yapsın dedikleri mantık bu adamlarda ki
mantık
bizim ki öyle değil diyenler olacak kimsenin evlilik hayatını bilemem ama bunu bizzat 40 lı yaşlarında bir adamdan duydum

O kadar katıldım ki yorumlarına 21 yaşındayım kuzenimin 31 yaşındaki eşi arkadaşına beni uygun görüp kuzenine soruyor ki sevgilim var benim kuzenim söylüyor ona. Bunları duyunca beynime kan sıçrıyor o yaştaki adam benle ne yapacak ya az büyük olsa babam yaşında olacak. ! Bu adama bu cesareti veren ne benim ile ilgili aklında böyle bir fikir geçmesi bile beni sinir ediyor kuzenim söyledi de kızdım yani ona da bana böyle şeylerle gelmeyin diye.

Bence fazla jenerasyon farkı var nerdeyse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…