- 25 Şubat 2018
- 13.063
- 75.479
- 548
- Konu Sahibi nikimiferihakoydum
-
Neresi ilginç geldi?yanlış olan ne var ki?çalışan kadınlar hem işe gidiyor,hem de ev hanımının yaptığı işleri yapıyor.Hem calısan hem ev hanımıyım. Sadece ev hanımıda oldum sadece calısanda. İlginç yorumunuz
Ben aynısını yazacaktım ki gerek kalmamış. Mavideki parfüm hangisi? Bir de kokusu nasıl?
Bende evidence var gayet memnunum kalıcı olmasa bile çakma parfümden bin kat iyidir. Onların garip bir kokusu oluyor.Yves rocher da hiç kalıcı degil ama.
Bana da yazar mısınız merak ettimÖzelden yazayım. :) Konu sahibinin konusunu işgal etmeyeyim.
Kkocanın karakterine de bağlı mesela ben çalışmıyorum ama Allah Razı Olsun eşcazımdan her aaa güzelmiş bu deyip gösterdiğim şeyi al der parası varsa (benimde gösterdiğim şey bütçemize göre uçuk bşy olmaz tabi.. ayağımı yorganıma göre uzatmayı bilirim) o ay paramız sadece ayın başını getirmeye yetecekse diğer ay hatırlatır hani bi X alacaktın ya al hadi tükenmediyse diye hatırlatır.. ürün gelince sen daha iyi daha güzellerine layıksın demeyi de es geçmez..Şunu da belirteyim,genel olarak çalışmayan kadınlar bu baskıyı hissediyor.Hatta bazı adamlar çalışan kadının maaş kartına bile el koyuyor...keşke kendi kazandığı olsa da böyle tepki veren eşine minnet etmek zorunda kalmasın.Yoksa erkek ,eşinin istediği şeyleri bütçesine göre almalı.Ele almıyor sonuçta.
Olay sahte olup olmaması değilmiş ne yazık ki150 lira sahte parfume verse benim de hosuma gitmez.
400 500 versin hatta 1000 tl versin orijinale sıkıntı yok. Ama sahte parfume 30 liradan fazlasi fazla...
Tabii uslubu kirici olmadan soylemeli
Bugüne kadar bahsettiğim yerden aldigim parfümler ve fikirlerim şöyle kızlar
Shiseido zen- birebir aynı koku ve inanılmaz kalıcı alalı 9 Ay olacak belki şişe hala yarıdan fazla duruyor
Thierry Mugler aura - birebir aynı koku orijinal şişe alıyordum bir daha asla almam
İnitio absolute aphrodisiac - orijinal şişesini kullanmadım ama bu kokuya hasta oldum afrodizyak etkili bir koku zaten adı da öyle. 2.sisemi aldim
Versace eros man - bunu abim icin sipariş ettim aynısı dedi bu da çok kalıcı
Maison Francis kurkdjian Grand soir - başlangıç notası orijinalinde çok keskin hayta rahatsız edici bunda daha yumuşak geçişi var üstte kalan koku orijinal ile aynı
Maison Francis kurkdjian aqua universals forte- bunu hediye yollamışlar orijinalini bilmiyorum aşırı fresh narenciye ağırlıklı bir koku, kalıcılığı harika
Maison frencis kurkdjian baccarat - orijinalindeki gibi sert başlangıclı değil ama üstte kalan koku aynı kalıcılık çok başarılı
Lancome la nuit tresor - orijinalini kullanıyordum birebir aynısı, orijinal şişe almayı bıraktıgim korkulardan
Givenchy l'inderdit - orijinalinin aynısı bunda da sise almıyorum artık
İnitio psychedelic love- bunu kör alım yaptım diğer kokusuna güvenerek, koku güzel ama hiç kalıcı olmadı bende
Hermes elixir des merveilles - bu da orijinaline %90 benzerlikte sadece orijinali çok sert başlıyor. Ben bu halini daha çok seviyorum bu da orijinal şişe almayı bıraktığım bir diğer koku
Agent provocateur- kör alım yaptım bana ağır geldi ama sevenleri var kalıcılığı çok iyi
Tom Ford Black orchid - en başarılı açık versiyon bu olabilir. Abim için aldım düzenli sipariş veriyor bu kokuyu
Tom ford noir
Tom ford velvet orchid
Tom ford tobacco vanillie
Bu ucunu abim istemişti, noir'i sevdim ama diğer ikisi bana çok ağır geldi. Özellikle tobacco vanillie orijinallerini bilmjyorum ama genel olarak bu marka zaten ağır kokular yapıyor. Velvet orchid uniseks bir koku ama bana hitap etmedi tobacco vanillie de sanki tütün kokuyor
Killlian back to black kör alım yapmıştım abim bile kullanmadı o kadar ağır
Juicy couture viva la juicy - tatlı bir koku ve çok kalıcı orijinalini bilmiyorum ama gayet orijinal kokuyor
Chanel coromandel - bunu da bir yerde görüp denemek için almıştım buradan leş gibi kokuyor. Hala burnuma geliyor şu an yazarken bile öyle kötü. Orijinali nasıl bilmiyorum ama sanki bütün hacı yağlarını bir araya getirip karistirmislar. Kalıcılığı da çok yoğun bir fis deneyeyim dedim çıksın diye dus aldım anca kurtuldum.
Parfums de marly- cassili- bunu da hediye göndermişler harika bir çiçek kokusu ve çok kalıcı.
Benim bahsettiğim açık markada kullandıklarım bunlar marka ismini burada verip reklam yapmak istemiyorum özelden yazarım isteyen olursa
Ne kadar kisarsan o kadar alışır. al maddi imkan varmış acıma kendini mutlu hisset arada onada sipariş ver hem mutlu olur hemde malum yaz ayı temiz temiz kokarMerhaba hanımlar bir sey sormak istiyorum internetten 150 TL lik bir parfüm sipariş verdim. Kargoya almaya giden eşim bir parfüme bu kadar para verdiğimi öğrenince tüm gün surat astı birde üzerine ben tüm gün milletin agız kokusunu cekiyorum bir parfüme. Bu kadar para verilirdi diye kızdı. Önceden doldurma parfüm yada magazalardaki 30 40 lira olanlardan alırdım duruma göre hangisi denk gelirse. Birde orijinal parfüm bile değil. Dedim ki ben orijinal almak istiyordum onlar daha pahalı onlardan alsam napıcaktın acaba dedim. Keşke onlardan alsaydın ha 150 ha 300 dedi. İyi maaş alıyor ben calısmıyorum bu arada. Parfümü gereksiz bulur kendisi kullanmaz ona göre lüzumsuz bana göre kisisel bakım için olmazma olmazlardan. Sizede haksız değilmi
Kadın çalışmıyorsa eşinin maaşından keyfî harcama yapamazmıs, parfüm kişisel ihtiyaç değilmiş, sorması lazımmış, mış da mış.
Kadının çalışıp çalışmaması ortak bir karar oluyor çoğunlukla. Konu sahibinde olduğu gibi çocuklar için bir müddet ara verilebiliyor. Erkek dışarıda çalışıyor kadın ev ve çocuklarla ilgili sorumlulugun büyük kısmını alıyor.
Ne yapacak kadın kocası ne kadar uygun görürse o kadar mı harcayacak? Kadın ve erkeğin ihtiyaca gördüğü şeyler birbirinden bu kadar ayrıyken hemde. Evlilik böyle birşey değil. Bazı yorumlara çok şaşırdım her zaman ki gibi. Bütçeyi aşmadigi sürece yaptığı her harcamayı eşine kalem kalem hesap vermek zorunda değil.
Neyse ki dışarıda çalışmadığı için eşineekonomik şiddet uygulamayan, kendi bütçeleri ölçüsünde yapilan harcamaların peşine düşmeyen, eş olmayi doğru algılayan erkeklerde var.
Adam asgari ücretle geçindirmiyor ki evi kazancına göre 150₺ lüks değil Ucuz bile.bence eşin haklı 30-40 liraya da parfüm alınabiliyor,çalışmıyorum demişsiniz lüks bi alışveriş olmuş bana sorarsan.Tasarruf yapmak iyi bişeydir şimdi cimri olun ama ileride faydasını göreceksiniz
Kesinlikle. Hele su krem olanlar varen lüks parfüm bile ter ile karışınca berbat oluyor. en güzeli roll ontemizlik kokuyo resmen
Ya 150₺ lik parfümün tantanasını yapmaya eş kırmaya moral bozmaya değer mi ? Bu adam düpedüz cimri başka bi açıklaması yok . Aylık 10.000₺ Alıyor Borç ödesede 5 kişilik aile geçindirsede Büyükşehirde yaşasada az bi miktar değil yapmayın Allah aşkına asgari ücretle ev geçindiren insanlar var. Ayın başını getirmeye gücü yetmeyecek olsaydı orjinalini alsaydın bari demezdi..Kaldı ki 150₺ nerelere gitmiyor ki şimdi..kadının burnundan getirmiş..bütçesinin durumunu göz önüne aldığımda bu kadar büyütmek anca cimri bi adamın yapacağı şeydir .Bakın belki gerçekten siz haklısınızdır, eşiniz cimridir, bilmiyorum.
Ama yaşadığınız şehir, evinizin kira olup olmaması ve bir kredi borcunuzun bulunup bulunmamasıyla çok alakalı bir durum.
Eğer pahalı büyük şehirlerden birinde ve kirada yaşıyorsanız çocuklarla beraber 10 bin TL çok fazla bir para değil.
Ama ne olursa olsun eşinizin üslubu da doğru değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?