150 TL parfüme kızan koca

Kadın çalışmıyorsa eşinin maaşından keyfî harcama yapamazmıs, parfüm kişisel ihtiyaç değilmiş, sorması lazımmış, mış da mış.

Kadının çalışıp çalışmaması ortak bir karar oluyor çoğunlukla. Konu sahibinde olduğu gibi çocuklar için bir müddet ara verilebiliyor. Erkek dışarıda çalışıyor kadın ev ve çocuklarla ilgili sorumlulugun büyük kısmını alıyor.

Ne yapacak kadın kocası ne kadar uygun görürse o kadar mı harcayacak? Kadın ve erkeğin ihtiyaca gördüğü şeyler birbirinden bu kadar ayrıyken hemde. Evlilik böyle birşey değil. Bazı yorumlara çok şaşırdım her zaman ki gibi. Bütçeyi aşmadigi sürece yaptığı her harcamayı eşine kalem kalem hesap vermek zorunda değil.

Neyse ki dışarıda çalışmadığı için eşineekonomik şiddet uygulamayan, kendi bütçeleri ölçüsünde yapilan harcamaların peşine düşmeyen, eş olmayi doğru algılayan erkeklerde var.

Hem calısan hem ev hanımıyım. Sadece ev hanımıda oldum sadece calısanda. İlginç yorumunuz
Neresi ilginç geldi?yanlış olan ne var ki?çalışan kadınlar hem işe gidiyor,hem de ev hanımının yaptığı işleri yapıyor.
Madem her iki hali de yaşadınız .Çalışıp eve gelip çamaşır ,ütü,yemek,ortalık toplama,çocuğa ödevlerinde yardımcı olduğunuzda mı daha çok yoruluyordunuz,yoksa sadece ev hanımı mı olduğunuzda?
Umarım sorumu muhalefet olmak adına değil de içten cevaplarsınız.

Şunu da belirteyim,genel olarak çalışmayan kadınlar bu baskıyı hissediyor.Hatta bazı adamlar çalışan kadının maaş kartına bile el koyuyor...keşke kendi kazandığı olsa da böyle tepki veren eşine minnet etmek zorunda kalmasa.Yoksa erkek ,eşinin istediği şeyleri bütçesine göre almalı.Ele almıyor sonuçta.

Son düzenleme:
Kkocanın karakterine de bağlı mesela ben çalışmıyorum ama Allah Razı Olsun eşcazımdan her aaa güzelmiş bu deyip gösterdiğim şeyi al der parası varsa (benimde gösterdiğim şey bütçemize göre uçuk bşy olmaz tabi.. ayağımı yorganıma göre uzatmayı bilirim) o ay paramız sadece ayın başını getirmeye yetecekse diğer ay hatırlatır hani bi X alacaktın ya al hadi tükenmediyse diye hatırlatır.. ürün gelince sen daha iyi daha güzellerine layıksın demeyi de es geçmez..

150 lira sahte parfume verse benim de hosuma gitmez.
400 500 versin hatta 1000 tl versin orijinale sıkıntı yok. Ama sahte parfume 30 liradan fazlasi fazla...
Tabii uslubu kirici olmadan soylemeli

150 lira sahte parfume verse benim de hosuma gitmez.
400 500 versin hatta 1000 tl versin orijinale sıkıntı yok. Ama sahte parfume 30 liradan fazlasi fazla...
Tabii uslubu kirici olmadan soylemeli
Olay sahte olup olmaması değilmiş ne yazık ki Resmen Parfüm almasına tepki göstermiş

Orijinal 30 ml 200 küsürden başlıyor artık malesef kaldiki her orijinalin 30 ml de yok
Ama orijinal olmayana 150 ben vermem şahsen ...eşin şu yönden haklı biraz ekleyip orijinal alsaydın ama fazla da tantana etmesin keyfin istedi aldın

bence eşin haklı 30-40 liraya da parfüm alınabiliyor,çalışmıyorum demişsiniz lüks bi alışveriş olmuş bana sorarsan.Tasarruf yapmak iyi bişeydir şimdi cimri olun ama ileride faydasını göreceksiniz

Bana ismini yazabilir misiniz acaba, teşekkürler şimdiden.

Ne kadar kisarsan o kadar alışır. al maddi imkan varmış acıma kendini mutlu hisset arada onada sipariş ver hem mutlu olur hemde malum yaz ayı temiz temiz kokar

Bu minvalde bir şeyler yazacaktım ben de sizin yazdığınızı görünce alıntılamak istedim.
Ben çalışıyorum ama bu çalışıp çalışmamak ile ilgili değil, yüksek miktarlı bir şey almayacaksam eşime söylemek aklıma bile gelmez, eşimden de böyle bir beklentim hiç olmadı. Yani dışarı çıktım çanta gördüm beğendim ve almaya karar verdim, eşimi neden arayıp söyleyeyim ki? Belki bizim ilişki dinamiğimiz böyle olmadığı için bana çok garip geldi. Zaten herkes aylık evin bütçesini bilir ve ona uygun harcama yapar, bunun için onay almanın gereği olduğunu düşünmüyorum. Yani eve buzdolabı almaya karar versem eşimin fikrini alırım ortak karar veririz ama parfüm almaya karar versem eşimin fikrini almam, zaten şu an hayal ettim de eşim şok olur herhalde beğendiysen al bana neden soruyorsun diye.

Adam asgari ücretle geçindirmiyor ki evi kazancına göre 150₺ lüks değil Ucuz bile.

Çakma parfüme asla verilmiyecek bi para. Arkadaşım bu parfümlerden satıyor 50tlye filan alıyorlar öyle söyleyeyim size. Yani eşiniz muhtemelen saçma bi şeye para verdiniz diye sinirlenmiş. Benim kullandığım parfüm dünyanın parası cidden ama kesinlikle değer utanmasa 2 sene kullanılır orijinal alın verdiğiniz paraya değer emin olun.

Ya 150₺ lik parfümün tantanasını yapmaya eş kırmaya moral bozmaya değer mi ? Bu adam düpedüz cimri başka bi açıklaması yok . Aylık 10.000₺ Alıyor Borç ödesede 5 kişilik aile geçindirsede Büyükşehirde yaşasada az bi miktar değil yapmayın Allah aşkına asgari ücretle ev geçindiren insanlar var. Ayın başını getirmeye gücü yetmeyecek olsaydı orjinalini alsaydın bari demezdi..Kaldı ki 150₺ nerelere gitmiyor ki şimdi..kadının burnundan getirmiş..bütçesinin durumunu göz önüne aldığımda bu kadar büyütmek anca cimri bi adamın yapacağı şeydir .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…