- 25 Ağustos 2018
- 6.225
- 11.723
- 178
- Konu Sahibi nikimiferihakoydum
-
Nasıl bu koku çok merak ediyorum doldurması ne kadar ?Givenchy l'inderdit - orijinalinin aynısı bunda da sise almıyorum artık
Bugün onu sıkmıştım durup durup kendimi kokluyorumNasıl bu koku çok merak ediyorum doldurması ne kadar ?
Çok güzel anlatmışsınız da şimdi ben bu kokuyu dediğiniz fiyata almak için internete ne yazacağımBugün onu sıkmıştım durup durup kendimi kokluyorumsample almıştım Bi yerden denemelik önce sevmedim. Sonra günden güne aşık oldum. Şimdi baktım fiyatlara niche kategorisinde olanlar 55 ml 79, normal olanlar 59 tl. 15 ml niche kokular 25 lira normal olanlar 20. Bu koku niche kategoride değil büyük boyu 59 tl 15 ml 20 tl. Daha küçük boylari da var galiba 3 ml deneme boylari onun fiyatı da 8 Lira falandır herhalde bakmadım ama
Özelden yazayım ben sizeÇok güzel anlatmışsınız da şimdi ben bu kokuyu dediğiniz fiyata almak için internete ne yazacağım
Eşim çalışmıyorsa,benim.paramla haber etmeden gereksiz harcama yapar birde üstüne ben gidip.kargoyu alırsam bende kızarım.
Maaşın 10 bin oldugunu okumadımHerkesin düzeni ve dengesi farklı oluyor ama böyle olursa ev arkadaşı gibi olunmaz mı? Biz karı-koca çalışıyoruz ama ben kazandığımı kreş masrafı hariç biriktiririm. Eşimin kredi kartı bendedir ve herşeyi onunla alırım. Eşim de kartı öder. Sadece tek seferde çok ciddi rakamlar harcayacaksam limit olup olmadığını anlamak için ve görüp şok geçirmesin diye haber veririm.
Yani şu hayatta 10 bin geliri olan bir evde 150 TL bir parfüme verebilmeli insan hesap vermeden.
Aynen bizde öyle yaparız..çarşıda pazarda beğendiğim bşyi almak için arayıp sormam tabi ki beğendiysem alır geçerim ama internetten bi siparişim olacaksa gösteririm nasıl diye sorarım muhakkak fikrini alırım ..Gelir iyi yada kötü genel itibariyle eşimle bir alışveriş yapacağımız zaman birbirimize sorarız. Mutfak alışverişi hariç.
Bence orada başka bir sorun olabilir. Birbirinize iletişim kopukluğunız yada başka bir sorunun acısı.
Ben öğrenebilir miyimBugüne kadar bahsettiğim yerden aldigim parfümler ve fikirlerim şöyle kızlar
Shiseido zen- birebir aynı koku ve inanılmaz kalıcı alalı 9 Ay olacak belki şişe hala yarıdan fazla duruyor
Thierry Mugler aura - birebir aynı koku orijinal şişe alıyordum bir daha asla almam
İnitio absolute aphrodisiac - orijinal şişesini kullanmadım ama bu kokuya hasta oldum afrodizyak etkili bir koku zaten adı da öyle. 2.sisemi aldim
Versace eros man - bunu abim icin sipariş ettim aynısı dedi bu da çok kalıcı
Maison Francis kurkdjian Grand soir - başlangıç notası orijinalinde çok keskin hayta rahatsız edici bunda daha yumuşak geçişi var üstte kalan koku orijinal ile aynı
Maison Francis kurkdjian aqua universals forte- bunu hediye yollamışlar orijinalini bilmiyorum aşırı fresh narenciye ağırlıklı bir koku, kalıcılığı harika
Maison frencis kurkdjian baccarat - orijinalindeki gibi sert başlangıclı değil ama üstte kalan koku aynı kalıcılık çok başarılı
Lancome la nuit tresor - orijinalini kullanıyordum birebir aynısı, orijinal şişe almayı bıraktıgim korkulardan
Givenchy l'inderdit - orijinalinin aynısı bunda da sise almıyorum artık
İnitio psychedelic love- bunu kör alım yaptım diğer kokusuna güvenerek, koku güzel ama hiç kalıcı olmadı bende
Hermes elixir des merveilles - bu da orijinaline %90 benzerlikte sadece orijinali çok sert başlıyor. Ben bu halini daha çok seviyorum bu da orijinal şişe almayı bıraktığım bir diğer koku
Agent provocateur- kör alım yaptım bana ağır geldi ama sevenleri var kalıcılığı çok iyi
Tom Ford Black orchid - en başarılı açık versiyon bu olabilir. Abim için aldım düzenli sipariş veriyor bu kokuyu
Tom ford noir
Tom ford velvet orchid
Tom ford tobacco vanillie
Bu ucunu abim istemişti, noir'i sevdim ama diğer ikisi bana çok ağır geldi. Özellikle tobacco vanillie orijinallerini bilmjyorum ama genel olarak bu marka zaten ağır kokular yapıyor. Velvet orchid uniseks bir koku ama bana hitap etmedi tobacco vanillie de sanki tütün kokuyor
Killlian back to black kör alım yapmıştım abim bile kullanmadı o kadar ağır
Juicy couture viva la juicy - tatlı bir koku ve çok kalıcı orijinalini bilmiyorum ama gayet orijinal kokuyor
Chanel coromandel - bunu da bir yerde görüp denemek için almıştım buradan leş gibi kokuyor. Hala burnuma geliyor şu an yazarken bile öyle kötü. Orijinali nasıl bilmiyorum ama sanki bütün hacı yağlarını bir araya getirip karistirmislar. Kalıcılığı da çok yoğun bir fis deneyeyim dedim çıksın diye dus aldım anca kurtuldum.
Parfums de marly- cassili- bunu da hediye göndermişler harika bir çiçek kokusu ve çok kalıcı.
Benim bahsettiğim açık markada kullandıklarım bunlar marka ismini burada verip reklam yapmak istemiyorum özelden yazarım isteyen olursa
Şuan calışmayan bir kadın olarak benim durumun da aynı.Toplu bir alışveriş yapmayacaksam, alacağım bir parça eşyanın bilgisini eşime verme gibi bir durumum yok, söylesem aynı şekilde niye bana soruyorsun, ihtiyacın varsa yada beğendiysen al der, tabi bunlar bütçemiz ölçüsünde olan şeyler.Bu minvalde bir şeyler yazacaktım ben de sizin yazdığınızı görünce alıntılamak istedim.
Ben çalışıyorum ama bu çalışıp çalışmamak ile ilgili değil, yüksek miktarlı bir şey almayacaksam eşime söylemek aklıma bile gelmez, eşimden de böyle bir beklentim hiç olmadı. Yani dışarı çıktım çanta gördüm beğendim ve almaya karar verdim, eşimi neden arayıp söyleyeyim ki? Belki bizim ilişki dinamiğimiz böyle olmadığı için bana çok garip geldi. Zaten herkes aylık evin bütçesini bilir ve ona uygun harcama yapar, bunun için onay almanın gereği olduğunu düşünmüyorum. Yani eve buzdolabı almaya karar versem eşimin fikrini alırım ortak karar veririz ama parfüm almaya karar versem eşimin fikrini almam, zaten şu an hayal ettim de eşim şok olur herhalde beğendiysen al bana neden soruyorsun diye.
G guvercin-curnatasi kız bacım her kocamın parasını yerim mesajıma beğenmedim atmışsın niye beğenmedin yemeyim mi
Ya şimdi instada yok peri yok hayal parfüm diye illa orijinal olduğunu iddia ederek satıyorlar bir çok ünlü de reklamını yapıyor millet de alıyorNormal değeriyle kıyaslayınca evet gereksiz. Adı sanı belli değil nihayetinde.
bu arada konu sahibi hangi parfüm bu? Orijinal olmayan 150₺ lik parfüm nasıl bir parfüm ki?
On bin maaş10 bin
Çalışmayan kadon parfüm alamaz demedim kendi kazanamadığı paranın değerini bilmez dedim...Çalışmayan kadın 150 liralık parfüm alamaz yani ? Şu konuda ekmekle parfümü karşılaştırmak da ne bileyim ..
Üsluplarımız pek uyuşmasa da sorunuza cevap vereyim.
Ben, sağlıklı ve yetişkin bir insana bir başkasının "parasını yeme"yi yakıştıramadığım ve bu ifadeyi tüm hemcinslerime hakaret addettiğim için beğenemedim. Buradaki konu kesinlikle kadının çalışıp çalışmamasıyla ilgili değil. Üslup ve toplumsal cinsiyet rolleriyle ilgili.
Ama bu bir duruş ve hayata bakış meselesidir. Sizin normaliniz buysa benim yapabileceğim birşey yok.
Benide yolda çevirip parfümümün markasını sorsunlar istiyorumOrijinal olmayan bir parfüme 150 tl verdiğiniz için kızmış gibi anladım ben eşinizi. Cimrilikle alakası yok, öyle olsa keşke 300 tl'ya orijinalini alsaydın demez adam. Yani havaya giden para gibi düşünüp üzülmüş -ki böyle düşündüyse bence haklı.
Doldurma parfüm kullanmıyorum, hem tenime fıslatmak istemiyorum içeriğini zararlı bulduğum için hem de kokularını hiç orijinale yakın bulmuyorum, en azından benim kullandığımı. Pahalı bir parfümüm var, onu özel zamanlarda kullanıyorum artık kıyamıyorum. Gündelik hayat için Mavi'den bir parfüm kullanıyorum, çok güzel kokuyor. 2 defa yolda çevirdiler parfümümün markasını sormak için, şaka yapmıyorum. Hem de sadece 80 tl :)
Bu ne demek ya?Eşim çalışmıyorsa,benim.paramla haber etmeden gereksiz harcama yapar birde üstüne ben gidip.kargoyu alırsam bende kızarım.
Iyi yapmışsınız.. neyi beğeniyorsanız alın. Güle güle kullanın..Aynen öyle yaptım ben.esim pinti değil ama parfüm makyaj malzemesine çok para vermek istemez.onlarin ucuzlari da malum..çalışma hayatına ara vermiştim 9 aydır çalışıyorum.ne istersem alıyorum.istersem parfumle duş alirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?