150 TL parfüme kızan koca

konusan bagimsiz gelen mesajlara istinaden soruyorum, gercekten kendi paranizi boyle gonlunuze gore harciyor musunuz?

yillarca calistim, esimin bir defa ne calisirken ne issizken para hesabi sordugunu hatirlamiyorum bana, ama ben yine de olaya herzaman kendi param degil "evimizin parasi" olarak baktigim icin esimin bilgisi olmadan cogunlukla harcama yapmam. izin alir gibi degil bilgi verir gibi, sunu sunu almam lazim ne duumdayiz diye....

esiniz size gore iyi kazaniyor olabilir, ancak belki de kendince bir butce planlamasi var, ben sizin yerinizde olsaydim 150 lira 250 lira fark etmez "hayatim ya bi parfum buldum alsam mi cok merak ediyorum orjinali su kadarmis" filan diye fikrini alirdim. belki de siparis vermeden once su konusmayi yapsaniz "cakma parfume o para verilir mi bari orjinalini al o kadar vereceksen" diyecekti ne biliyorsunuz?

bu evliliklerde "kocama bir parfum alirken hesap mi vericem yeah" mantiginj anlamiyorum. neden hesap vermek gibi algilaniyor ki, ortak hayatta paylasmak degil midir onemli olan?

Ay ben kendim cimriyimdir.
Insan bir de fiyatlari bilmeyince boyle yapabiliyor.
Esiniz kendine de almiyirmus.
Aslinda onunla birlikte baksaniz, hatta magazasindan gorerek normal fiyatlari gorunce buna sukreder.

Ben kendim cimri oldugum icin once fiyatlara bakiyorum. Sonra neredeyse ilk ayirdigim butcemin iki uc katina cikmis buluyorum kendimi. Ama atiyorum esim pahali bir sey alip gelse huyum kurusun bir canim sikilir yani.

Konudan bağımsız eşin kazandığı para, eşin kazandığı para denip durmuş. Kadın harcayamaza getirilmiş, gitsin kendi çalışsına kadar uçulmuş.kadınlar böyle yaparsa erkeklerin yaptığı az demek isterim. Kadının çalışması, emekleri nerde. Kendine özel hiç bir harcama yapmayacaksa o kadın o evde karın tokluğuna sadece barınma ihtiyacı karşılanan, adamın ihtiyaçlarını gideren metadan başka ne oluyor. Evet kadının çalışması güzeldir, daha fazla özgürlük getirir(her zaman değil) ama bu çalışmayan kadının da bu şekilde muamele görmesini gerektirmez. Alın günlük temizliğe bir yardımcı, alın çocuklara bakıcı ne kadar veriyorsunuz.çalışsın, çalışmasın kadının kendine ait bir bütçesi olmalı, bazen eşine sormadan da alışveriş yapıcak özgürlüğü olmalı. Bunu sağlamayan, bu görüşe katılmayan adamlarla evlenmeyin, bu görüşün destekçisi olmayın. Yazık vallahi şaşırdım

Belli bi miktar vermiyo mu sana bu adam aylik? Kisisel giderin icin.. ne bilim kiyafet kuafor makyaj parfum herneyse? Yani harcamayacaksan kazanmanin manasi nedir? Sanki 1000 lira verdinkaldiki iyi geciniyorsaniz hele.

bencede parfum onemli.. herkes butcesine gore alir, herkesin kendi bilecegi sey.

Valla kusura bakmayın çalışsam da çalışmasam da bir parfüm içim eşimi arayıp, "canım parfüm alacağım acaba çakma mıdır alabilir miyim benim aklım yetmez de sana danışmak istedim " demem. 36 yaşında kadınım istediğimi alırım, eve bulaşık mak almıyoruz neticede oturup konuşalım kendime parfüm alıyorum. İyi o zaman mutfağa granit tava alırken onun için de konuşalım adam arabaya lastik alırken de konuşalım. Bana saçma geliyor. Bütçemi bilirim, ona göre gerekeni alırım. Evlenecek kadar kafam çalışıyor da her aldığımı kocama soracak kadar çalışmıyor mu ? Bana da sorulsun istemem yani geçen akü bitmiş , gitmiş mutlu akü almış. Vay efendim niye gittin en pahalısını aldın bana sormadın diye kavga mı çıkartayım ? Onu alması gerekmiş almıştır , güvenirim.

O kadar çok doğru yazmışsınız ki sizi tebrik ediyorum bazı kişiler evliyiz ama istediğimi alırım havasında ama evlenince paralar ortak ne alıyorsan bir fikir sormak cok zor olmamalı.

Bence senin anlattığınla bahsettiğin yorumlar arasında ince bir çizgi var. Heves ettiğin bişey olur ama o ay bütçeniz uygun değildir alamazsın, bir de bu adam yine buna da mı laf edecek diye tedirgin olduğundan alamazsın, ikisi farklı şeyler. Yoksa ben de sana katılıyorum, aile bütçesini etkileyen harcamalarda eşler birbirine tabi ki danışmalı. Sen de kim oluyon yaa dememeli kadın-erkek birbirine.

Sen calissaydin buarada o lafi bogazina tikardin kocanin Allah kimseyi kimseye muhtac etmesin o ayri.. benim takildigim sey cocuk gibi seni azarlamasi..

yoksa her evliligin dinamigi baska.. kimi es sormadan alir kimisi igne almaz esinden habersiz. Sizin evliligin dinamigi onemli burda?

Aynı eşimle beni tarif etmişsiniz

Aylık geliri 10.000₺ Olan bir adama 150₺ koymaz.Bence eşiniz sizin ona yaptığınız alışverişi öncesinde söylememiş olmanıza surat yaptı . Habersiz olduğu için yani. Mesela Bende çalışmıyorum ama alacağım her şeyi eşime sorarım parasını eşim vereceği için değil sadece çalışıyor olsamda sorarım onunda fikrini alırım her şeyi sorduğum fikir aldığım için eşimde bana sorar parayı o kazandığı milletin ağız kokusunu o çektiği halde sence diye fikrimi alır yani ve bu çok güzel gerçekten..sizde öyle yapın derim o zaman her fiyatı makul olan ve beğendim dediğiniz şeyi almaya çalışır. Eğer gerçekten sorun habersiz olmasıysa tabi ki .. diğer harcamaları hakkında ayrıntı vermediğiniz için cimri ya da değil diyemeyeceğim .. çünkü dediğim gibi habersiz olmak cidden canını sıkmış olabilir.

Çakma parfüme kızmıştır diyenler olmuş keşke öyle olsaydı ama bir parfüme 150 TL vermem problem oldu. Kazancı 10 bin. Kredi ödememiz var kiradayız

Çalışan kişi eşiniz olduğu için ya ona söyleyeceksiniz ya da kendi paranızla alacaksınız. Evlilik kimseyi birbirine karşı maddi olarak sorumlu kılmaz sadece ortak bir birikim yapmanız gerekir. Eğer sadece işe gidip gelip bütün ev işlerini size kitleyip bir de sizi kısıtlıyorsa o zaman konu bir parfümü aşar.

Çakma parfüme kızmıştır diyenler olmuş keşke öyle olsaydı ama bir parfüme 150 TL vermem problem oldu. Kazancı 10 bin. Kredi ödememiz var kiradayız
Eşinle otur konuş güzelim.Sadece senin ihtiyaçlarınin karşılanmasında kullanacağın bir aylık bütçe iste.O ay kıyafete mi harciyacaksin ,parfüme mi kendin karar ver.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…