• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

155 sorunu ...

Mavi_Eftelya

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2015
1.036
3.164
333
İyi günler hanımlar ...
Direk konuya giriyorum . Malum yaz mevsimi düğün sezonu. Sokakta düğün yapılan bi mahallede yaşıyoruz. Dün yine sokakta düğün var . Saz davul zurna ne ararsanı mevcut.
Bu arada 5 aylık bebeğim var ve uyku sorunu yaşıyoruz zaten .
Neyse insanlar eğlensinler özel günleri sonuçta ama saat 10 oldu 10.30 oldu 11 oldu hala devam ediyorlar. Eşim de kızımla ilgileniyor . Ama yavrum her davul a vurduklarında titriyor sıçrıyor. Uyku ya dalmak filan imkansız zaten .
Saat 12 oldu durmadım aradım 155 i . Operatör bayan çıktı durumu izah ettim . Sizi sorumlu birime bağlıyorum dedi iyi güzel ama açan yok dakikalarca bekledim açmadılar..
2. Kez aradım bu sefer bi bey açtı . Yine aynı şeyden mi aradın ız dedi . Numaram çıkıyor ya . Evet demeye kalmadan yine bağladı ama tabi yine açan yok ...
3. Kez aradım bi bayan çıktı . Bakın beni bağlıyor sunuz ama ben karşım da muhatap bulamıyorum . Kime nasıl anlatıcam derdimi böyle şey olur mu , ya benim başıma şu an daha kötü bişey gelse dedim . Bana dediği : hanımefendi ben polis filan değilim . Şu an da 25. Sıradasınız...!! Dedi ve kapattı ...

Şimdi soruyorum size benim başıma daha kötü bişey gelmiş olsa da mı böyle beklicez biz ... ilk kez aradım 155 i.. 25. Sırada beklemek ne demek .eve hırsız girse ben polise ulaşıncaya kadar beni öldürür adam..
2. Side operatör lerin tavrı hiç hoş değil ki inanın konusmalarım da sesimi bile yükseltmedim ama beni dinlemedilwr bile ... Gürültü şikayeti diye mi önemsemediler anlamadım ...

Evinin oradaki karakolun telefon numarasını netten alıp arayabilirsin. Evet bekletiyorlar bir gün arkadaşıma eşi şiddet uygularken ihbar için aradım. Adamlar bana belki yalan söylüyon ne bilelim dedi. Kendi arasin dedi. Bende ağzıma geleni sayıp sen ne biçim polissin git bak yalansa beni mahkemeye ver dedim. Daha sonra ailesini aradım onlarda arayınca polis gitmiş. Bu kadar rahatlar yani.

Direkt karakolu ararsan böyle bir sıkıntı çekmezsin

155 genel hat çünkü

İnternette var her karakolun numarası

Gurultu sikayeti diye olabilir cok arayan varsa. Ben yasamadim cok sukur kimse de yasamasin arayinca geliyorlar polisler ama 112 cagirdim bir defa ve hem gorustugum kisiyle iletisim kurmakta sorun yasadim hem de ambulans gelmedi uzun sure sonra geldiyse de bilmiyorum... Annem de 112 aramis daha once o da ayni sekil. Zor gercekten...

bağlı olduğunuz semtin ya da ilçenin her neyse onun karakolunu arayın, ben gerektiğinde öyle yapıyorum. ama online ihbar var artık onu kullanıyorum, hiç insanla muhatap olmuyorum. egm online ihbar...ve geliyorlar da kaç kere şikayet ettim, geldiler. ama bu aralar pek gelmiyorlar herhalde artık bizim mahallede bi halt işe yaramadığı için saldılar işi.

Evinin oradaki karakolun telefon numarasını netten alıp arayabilirsin. Evet bekletiyorlar bir gün arkadaşıma eşi şiddet uygularken ihbar için aradım. Adamlar bana belki yalan söylüyon ne bilelim dedi. Kendi arasin dedi. Bende ağzıma geleni sayıp sen ne biçim polissin git bak yalansa beni mahkemeye ver dedim. Daha sonra ailesini aradım onlarda arayınca polis gitmiş. Bu kadar rahatlar yani.
Bende öle yapayım bundan sonra . Hiç aklıma gelmedi direk açarlar sandım

Gurultu sikayeti diye olabilir cok arayan varsa. Ben yasamadim cok sukur kimse de yasamasin arayinca geliyorlar polisler ama 112 cagirdim bir defa ve hem gorustugum kisiyle iletisim kurmakta sorun yasadim hem de ambulans gelmedi uzun sure sonra geldiyse de bilmiyorum... Annem de 112 aramis daha once o da ayni sekil. Zor gercekten...
ya biz 112'yi aramıştık, gerçekten çok acildi, altımızda araba falan da yok, ana caddeye yakın değiliz gecenin körü. ambulans bize taksi çağırıp öyle götüremez misiniz falan dedi ya. şaka gibi. Allah düşürmesin tabi ama nedir yani.

Neyse ki artık oradan taşındık, başka bir semtteyiz ve buranın ambulansı, polisi falan sıkıntılı değil. itfaiye özellikle, geçen gece bişey oldu, trafo patladı koca mahallede elektrik falan gitti, 10 dk içinde gelip müdahale etti itfaiye.

Böyle durumlarda izin alıyorlar. Eğer izinleri varsa 00:00'a kadar bişey demezler. Bende anlamıyorum bu gibi durumları... Benimde her yaz haftada bir kere maruz kaldığım durum bu... Ne konvoyları bitiyor ne düğünleri. Ha bir de megafonla satıcı geçiyor olmadı kapıya gelip Zile basıyorlar " bebek var " yazısını gözüne sokasim geliyor ! Zili yerinden kopardm sinirden! Köy yerinde olduğum için bu gibi durumlarla çok karşı karşıya kalıyorum. Tamam ekmeğini kazan tabiki fakat ne diye kapımın önünde kırk defa pattiiiis sovaaan diye bağırırsn ? Üzerine bir de buraya seyyar satıcı girmesi yasak megafon hele tümden yasak... Ne dertliymisim !

Ben böyle birşey de direk belediyeyi arıyorum
Sokakta düğün yapmak yasak
Cenazesi olan hastası olan bebekli olan var
Bikere ihbarim üzerine düğün durduruldu
Polislerde hemen 10 dk içinde düğün yerine gelmişti

Bende öle yapayım bundan sonra . Hiç aklıma gelmedi direk açarlar sandım
Gelmezlerse de kendini germe rahat olmaya calis civarda her haftasonu kim bilir kac dugun oluyordur polisin de yapabilecegi kisitli. Ben alistirdim kendimi bir kulagimdan giriyor oburunden cikiyor ses. Bebek de alisir zamanla. Caldiklari muzik de muzik olsa gam yemem.

Semt karakolun un numarasını bulup kaydededeyim o zaman ... teşekkürler ..

Toptan yasaklasalar aslında sokak düğününü
Sokak düğünü, kınası, nişanı nedir yani
Para ver salonda yap
Paran yoksa evinde cebine göre yap
Biz dinlemek zorunda mıyız ki senin düğününü
Bize ne yani
Sen mutlusun göbek atıyorsun bizim kafamız şişiyor :KK12:

ya biz 112'yi aramıştık, gerçekten çok acildi, altımızda araba falan da yok, ana caddeye yakın değiliz gecenin körü. ambulans bize taksi çağırıp öyle götüremez misiniz falan dedi ya. şaka gibi. Allah düşürmesin tabi ama nedir yani.

Neyse ki artık oradan taşındık, başka bir semtteyiz ve buranın ambulansı, polisi falan sıkıntılı değil. itfaiye özellikle, geçen gece bişey oldu, trafo patladı koca mahallede elektrik falan gitti, 10 dk içinde gelip müdahale etti itfaiye.
Ya gercekten kimse muhtac olmasa keske. Zor durumdaki kisi icin felaket. 112 biraz ayar istiyor bence. Bazi durumlarda degil dakika saniye bile onemli.

Böyle durumlarda izin alıyorlar. Eğer izinleri varsa 00:00'a kadar bişey demezler. Bende anlamıyorum bu gibi durumları... Benimde her yaz haftada bir kere maruz kaldığım durum bu... Ne konvoyları bitiyor ne düğünleri. Ha bir de megafonla satıcı geçiyor olmadı kapıya gelip Zile basıyorlar " bebek var " yazısını gözüne sokasim geliyor ! Zili yerinden kopardm sinirden! Köy yerinde olduğum için bu gibi durumlarla çok karşı karşıya kalıyorum. Tamam ekmeğini kazan tabiki fakat ne diye kapımın önünde kırk defa pattiiiis sovaaan diye bağırırsn ? Üzerine bir de buraya seyyar satıcı girmesi yasak megafon hele tümden yasak... Ne dertliymisim !
Yok canım artık izin bile alınmıyor tamamen yasakmış yeni öğrendim

1 ay oldu olacak bizim sitenin ! Bahçesinde düğün öğlen 12 de

Apt de hasta yalnız yaşlı kadın var benim kız uykuda çekilir dert değil

Belediyeyi aradım adresi verdim düğün için sizden izin alındı mı öğrenmek istiyorum dedim
Öyle bir izin yok artık direk yasak ekibi yönlendiriyoruz dedi

Polisler geldi düğün durduruldu

Sokak düğünlerinden şikayetçi olan birisi olarak mütemadiyen arıyorum 155 i direk çıkıyor öyle hat bağlama falan olmadı hiç. 15 dk içinde de polis arabası geliyor ve düğün bitiyor:KK53:

Sadece müzik sesi olsa yine iyi. Havai fişekler silahlar patlıyor sürekli.

Hatta geçen hafta eşim aradı adamlar pompalı tüfekle abartısız söylüyorum 30 el falan silah sesi duyduk neden ilgilenmiyorsunuz silah seslerini duymuyor musunuz her zaman aramamiz mi lazım dedi karşıdaki polis trip atmış niye böyle ağır konuşuyorsunuz diye:KK70:

Allah düşürmesin valla kimseyi hastaneye polise oraya buraya.....
Ben kaza yaptım 1 saat ambulans bekledik ic kanamam olsa ölmüştüm çoktan. 1.5 saat trafik polisi bekledim :( o gun anladım hayatımız cok ucuz.
Gürültü konusunda cok haklısınız 10.30 da dağıtılmasi gerek hastası yaşlısı cenazesi bebegi vs.. olan var bu kültür benide cok rahatsiz ediyor

Toptan yasaklasalar aslında sokak düğününü
Sokak düğünü, kınası, nişanı nedir yani
Para ver salonda yap
Paran yoksa evinde cebine göre yap
Biz dinlemek zorunda mıyız ki senin düğününü
Bize ne yani
Sen mutlusun göbek atıyorsun bizim kafamız şişiyor :KK12:
Yasak aslında
Kimse bilmiyor şikayet eden yok
Sokakta düğün yapılıyor dedin mi ekip geliyor üstelik para cezası bile var

Back
X