16 aylık bebeğime kendim yemek yediriyorum yanlış mı yapıyorum?

kızım 4,5 yaşına yaklaştı, hep kendi yesin istedik destekledik ama kah kendi yedi kah biz yedirdik, kreşte hep kendisi yedi mecburen.
ama evde benim yedirmemi istiyordu, bunu farklı psikologlarla görüştük, sizden istediği ilgiyi bu şekilde alıyor dediler.. okey
kısa bi süre önce bana illallah geldi, utanıyordum artık dışarıda falan yedirmekten, evde bi cinnet geçirdim, inat ettim bir daha kaşığı çatalı elime almadım, 3-4 haftadır hep kendisi yiyor.

sorunuza gelecek olursak, bence yanlış yapıyorsunuz, bırakın kendisi yesin..

Bende kendim yedirdim ta ki akılları iyice başına gelene kadar.
Hatta anne koy biz yiyelim diyene kadar vermedim.
Hiç bir sorun yaşamadım.

Şimdi kendileri gayet güzel yiyor.

Bence şuan bunu kafaya takmak için erken. Eline hiç kaşık vermeseniz ve yemesine izin vermeseniz bu sorun olurdu. İlla ki onun kendi yemesine de izin verin. Ama ben endişenizi anlıyorum. Zaten tabağına az yemek koyuyoruz onun da yarısı yere. Dengeli şekilde gittiğiniz sürece içinize sinecek şekilde yedirmenizde problem yok. Kimse 16 aylık bebekten düzgünce çatal, kaşık kullanmasını beklemez.

6 aydan itibaren önüne koydum kendisi yedi. Blw deniyor bu beslenme şekline. Aman döker aman saçar derseniz olmaz tabi. Yere serilen tek kullanımlık örtülerden almıştım mama sandalyesinin altına onlardan serip koyuyordum önüne. Saçına mı sürmedi, duvara mı fırlatmadı ama noldu sonrasında rahat ettim. 2,5 yaşında kreşe başladı hep kendisi yedi. Elbette eninde sonunda öğrenir ama özgüven gelişimi için kendisinin başarması daha anlamlı geliyor bana. Geç kalmadınız, kötü hissetmeyin. Varsa niyetiniz ufak ufak başlayın.

Aslında benim temizlikle ilgili takıntım yok sadece yemegin yarısını yere döküyor diye kendim yediriyorum,gelisim çağında aman beslenmesi düzgün olsun diye pinpirikleniyorum
koyun önüne elleriyle yesin. ben şimdi ikinci çocuğuma öyle yapmayı planlıyorum ilkinde çok hata yaptım

6 aylıktan itibaren blw tarzında besledim. Şimdi 26 aylık olacak. Bugün tencereden çorbasını dökmeden kaseye doldurdu. İçerken bazen döküyor, çok aç olup acele ederse ama genelde dökmüyor.
Bıçak kullanmasına hiç izin vermemiştim. Dün çatalın kenarıyla köfte kesmeye çalışınca yavaştan bıçağa da alıştıracağım.
Çok üzerine döktü,çok kıyafeti lekelerden kullanılamaz hale geldi.günde 2 kez mutfak halısı yıkadım. Beni biraz yordu ama artık rahata ermeme çok az kaldı. ☺

Ben başta önüne koyuyordum, kendi yiyordu. Her yerin kirlenmesinden başka bir faydası olmadı bize. Belki de biz uyum sağlamamışızdır.
Sonra kendim yedirdim. Dediğim gibi zaten 2 yaşında, hadi diyelim en geç kreş yaşında öğrenmiş oluyorlar.

Kendi yedigi şeyler var kaşık tutmayı falanda biliyor sadece gelişimin önemli bir döneminde oldugu icin beslenmesini kendim yaptırmak istiyorum yoksa ona kalsa yarısından fazlasini yere döküyor oyuna çeviriyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…