16 aylık bebeğime kendim yemek yediriyorum yanlış mı yapıyorum?

Royem1258

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2025
14
0
1
31
Kızlar merhaba;
Kızım 16 aylık oldu ama hala ben yediriyorum meyve kek falan eline veriyorum kendi yiyor ama ana yemeklerini ben veriyorum(kahvaltı,öğlen yemeği,aksam yemegi vs ) İnternette falan şey görüyorum bebekler kendileri yiyor hepsini ama benim kızım tabakta dahil her şeyi yere atıyor o yüzden ben yedirmesem oyuna çeviriyor..yani bebek sonuçta diyorum tabiki anne besleyecek ama o videolar bana kendimi kötü hissettiriyor..sizce yanlış mi yapıyorum tecrübeli anneler nolur bise diyin,kendi kendine mi yemesi gerekiyor yoksa

bu konu bebişten bebişe değişir ama ben kendim yedirmemeyi tercih ediyorum

Kızlar merhaba;
Kızım 16 aylık oldu ama hala ben yediriyorum meyve kek falan eline veriyorum kendi yiyor ama ana yemeklerini ben veriyorum(kahvaltı,öğlen yemeği,aksam yemegi vs ) İnternette falan şey görüyorum bebekler kendileri yiyor hepsini ama benim kızım tabakta dahil her şeyi yere atıyor o yüzden ben yedirmesem oyuna çeviriyor..yani bebek sonuçta diyorum tabiki anne besleyecek ama o videolar bana kendimi kötü hissettiriyor..sizce yanlış mi yapıyorum tecrübeli anneler nolur bise diyin,kendi kendine mi yemesi gerekiyor yoksa
oda bir şey mi ben 8 yaşındaki çocuğa kendim yediriyorum. ben biraz titizlik hastasıydım aman dökmesin aman kirletmesin derken çocuk çatal kaşık tutmayı bilmiyordu kreşe giderken. Siz o bebekler gibi kendinin yemesini sağlayın sonra pişman olmayın ben gibi. ben şimdi ikinci bebeğime öyle yapacağım çünkü nasip olursa

Ben daha uzun süre kendim yedirdim. Eninde sonunda öğreniyorlar zaten. En geç kreşe başlayınca öğrenmiş olur.

Kızlar merhaba;
Ben hiç yedirmedim. 1 yaşından sonra zaten bana ihtiyacı kalmadı. Bazen ağzı kafası salca oldu bazen yerler kendinden çok yedi ama 1.5 yasında çok güzel kaşık çatal tutabildi. Sal gitsin. Çok uzun sürmüyor dokmeleri merak etme 2 yaşından sonra çorbayı bile dökmeden yiyorlar. Aç kalacak değil ya bı döker bı atar bakar gelen giden yok yıyım bari der. Bı de ailecek topluca yiyin herkes ayrı yemesin. Herkes tabagindan yerken gozlemliyorlar.:) sadece o yerken de otur sen de bı kaç kaşık çorba ye misal.

Hiç yedirmedim, önce yerlere atmasına minciklamasina yanii kesfetmesine izin vermeniz lazım, oturup karşısında kaşık çatal kullanıp kendi yemeginizi yemeniz lazım kii kaşık çatal kullanımını görüp taklit etsin, bazı şeylere keşfetmesi için alan açın.

benimki de 16 aylık,sıvılar hariç kendi haline bırakıyorum,kaşık çatal sevmiyor,eliyle yiyor,kahvaltısını onun yiyebileceği şekillere getiriyorum kendisi yiyor,aşağıya döktükleri ile 10 tavuk doyar,ama salıyorum,yiyebileceği şeyleri hep kendisine bırakın

Kızlar merhaba;
16 aylık çok küçük değil artık atmaması gerektiğini bilmeli. Kaşığı ağzına götürürken illaki dökecek ama sizinki onu bile yapmıyor atıyor demişsiniz yemeği yemesi gerektiğini öğrenmesi lazım. Önüne örtü serin yerde yiyin ben şu an kahvaltı öğle yemeğini öyle yapıyorum. Kendi alıp yiyor 20 aylık.

Kızlar merhaba;
Gunaydın,bir kere her çocuk farklı hiç bir konuda çocuğunuzu başka çocuk veya internet videoları ile kıyaslamak kendinizi sadece kötü hissettirir.Ben küçük kavrama kaşık çatalı ile başlamıştım,sıvılar hariç veriyordum eline döke saça deniyordu zaten baktı tam yiyemiyor benim müdahale etmeme yedirmeme izin veriyordu,sonra kaşığı onun eline verip,kendi elimlede destek olarak örneğin çorbayı tabaktan kaşıkla almasını ve ağzına götürmesini sağlıyordum bu hızlı bir süreç değil yavaş yavaş sabırla şimdi 21 aylık çorba dahil içebiliyor ama döküyor tabi normal olarak ama koordinasyonu daha iyi ,böyle böyle deneyin ama yavaş yavaş ona zaman verin ,yemek yere atılmaz mamalarımızı ham ham yapıyoruz filan gibi tiyatral tonlamalarla söylerdim bende şunu unutmayın her çocuğun normali kendine göre,kullan at rulo kağıtlar var mama sandalyesinin altına onlardan koyun,mesela otutma odasında da halıya sererim plastik veya silikon tabağına kavun ne bileyim sevdiği meyvelerden koyarım oturtrum akıta akıta yer yanında dururum müdahale gerekmedikçe etmem böyle şeyler yapıyorum ben ,moral bozacak bir durumunuz yok zamanla ❤️❤️

Kızlar merhaba;
Tabik yanlış siz aman etraf pislenmesin yok o yiyemez ben yedireyim diye giderseniz kendi yemek yesin diye beklersiniz

Back
X