16 YAŞINDA ÇALIŞMAK ?

nidapln

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2015
49
15
Merhabalar bu konuyu burada da açmak istedim.

Lisede okuyorum ve oldugumdan da büyük gösterdigimi söylerler. Ve malum yaz tatili sebebiyle kendi istegimle calısmak istiyorum. Annemlerde zaten hani gir diyor ise giyim magazasına. Ben zaten bugün pastaneye gittim adam güleryüzlü bir adamdı. Konustuk bayagı ögrenci oldugumu 2-3 ay sadece calısacagımı, yasımı söyledim.

Zaten yas sorun olmaz ama sen garsonluk yapabilecek misin ? , dedi. Bende tabi yaparım dedim. Güldü adam. Sonra kendisi ; okulların kapanmasına kadar iş alımı olmaz diye düşünüyorum gelirsin çalışırsın , dedi bende tamam dedim.

Fakat maaşı sormadım. Sizce ne kadar verir? bazıları ayda 500verir diyor. Asgari maaş verirler mi bilemem. Ama hani burger da mc de calısmak zor olur mu ? yada bim gibi marketler alır mı beni? ne kdar maaş verirler bir bilginiz var mı ?

nereye gitsen sigorta yapmayacagina gore yasa bakmazlar bence
kim ali ne verir onu bilemiycem
ama mc gibi yerler daha yorucudur

burger da çalıştım ben yaş olarak 18den küçükleri tercih etmiyorlar genelde ama aile rızasıyla kabul ediyorlar. Tabii 2 ay çalışıcam dersen almazlar. ama işleri ağır bunu da belirteyim. üniversiteye başlamadan önce çalışmştım ben ama çok yoğun bi mağazası olmamasına rağmen ağırdı

yorucu olup olmadıgını yasayarak ögrenmek istiyorum. Alırlarsa maaş ne kadardır acaba

Diğerlerini bilmiyorum ama cafe, patisserie gibi yerlerde garsonluk yapmak iyi bir fikir.
Benim çocuğum olsa böyle işlerde bir süre calistiririm.
Kazanacağı paradan başka şeyler de olurdu.
Dünyanın kaç bucak olduğunu, bir is yerinde çalışan insanların en az yarısının ırıspı çıcığı olduğunu, iki kuruş para kazanmak için ne kadar sabırlı olmak gerektiğini, bu helal paranın ne kadar değerli olduğunu bilmesini isterdim.

Bol şans canım.
Başarılı bir insan olacaksın belli.
Aslan yattığı yerden belli olur. Illa dibine girmeye veya ayağa kalkmasını görmeye gerek yok.
Aslan uzaktan da belli olur,

yaşın küçük o yüzden üç beş kuruş fazla diye seçim yapma. çalıştığın yer güvenilir olsun. sonra seni deli gibi çalıştırırlar, ezerler belki. çalışma azmine hayran kaldım. süpersin. mutlaka çalış.. hep böyle ol...

Kattiyen bos durma Calis derim bende. Sana o kadar cok getirisi olacakki anlatmakla bitmez. Binbir türlü insanlari tanima , calismanin ne kadar zevkli oldugunu ama okulun daha bir degerini anlama , yeri geldiginde zor insanlarla bas edebilme yetenegi, eee birde para kazanmanin ne Kadar zor ama bir o kadarda insani mutlu eden bir unsur oldugunu, ayaklari üzerinde durabilmeyi, kendine daha cok güvenmeyi, cünkü zorlugu asmak hep arkasindan insani mutlu eder.
Bende 16 yasimda basladim calismaya ve iyikide öyle olmus. Cocugum olsa, aynisini yaptirirdim, illaki calisirdi.
Bence asgari ücret altinda calismaya bak birde sigortali olursa süper olur.
Kim ne derse desin, ne Kadar cok agir olursa olsun, yrulsanda yinede cok zevkli yasitlarinla olmak.
Evde bos bos oturacagina, degilmi ?
Sana bol basarilar canim. Belli sen basaran tiplerdensin, senin yolun acik, hic bir zorlukdan korkma, üstüne üstüne git....göreceksin hicde zor degilmis.

yaşın küçük o yüzden üç beş kuruş fazla diye seçim yapma. çalıştığın yer güvenilir olsun. sonra seni deli gibi çalıştırırlar, ezerler belki. çalışma azmine hayran kaldım. süpersin. mutlaka çalış.. hep böyle ol...

Tesekkür ederim sizede :) Ama hani hayatı ögrenmek istiyorum, calısanların duygularını bilmek istiyorum. Ve tabi aileme de yük olmam dogru olmaz.

Kattiyen bos durma Calis derim bende. Sana o kadar cok getirisi olacakki anlatmakla bitmez. Binbir türlü insanlari tanima , calismanin ne kadar zevkli oldugunu ama okulun daha bir degerini anlama , yeri geldiginde zor insanlarla bas edebilme yetenegi, eee birde para kazanmanin ne Kadar zor ama bir o kadarda insani mutlu eden bir unsur oldugunu, ayaklari üzerinde durabilmeyi, kendine daha cok güvenmeyi, cünkü zorlugu asmak hep arkasindan insani mutlu eder.
Bende 16 yasimda basladim calismaya ve iyikide öyle olmus. Cocugum olsa, aynisini yaptirirdim, illaki calisirdi.
Bence asgari ücret altinda calismaya bak birde sigortali olursa süper olur.
Kim ne derse desin, ne Kadar cok agir olursa olsun, yrulsanda yinede cok zevkli yasitlarinla olmak.
Evde bos bos oturacagina, degilmi ?
Sana bol basarilar canim. Belli sen basaran tiplerdensin, senin yolun acik, hic bir zorlukdan korkma, üstüne üstüne git....göreceksin hicde zor degilmis.

Öyle yapacagım yasayarak ögrenmek istiyorum bende zorlukları her ne kadar zorlansamda pes etmek istemem :)

Inan zor degil, tam aksine.
korkak ve tembel olanlar sana korkunc hikayeler anlatacaklar ama öyle degil.
Tecrübemle diyebilirimki, insani cok mutlu eden bir unsurdur calismak, hele hele Kücük yasta Hayati ögrenmek, insana cok büyük avantajlar saglar, arka arkaya kapilar acilir. Her yerde birsey ögrenmek, uygulamak, Bilgi sahibi olmak insani müthis özgüveni yüksek yapiyor.
Basaracagindan eminim, keske her genc senin gibi azimli ve zeki olsa.

X