• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

16 yasindayim ve iliskiye girdim

3 yildir büyümek icin mi bekliyordunuz evlenmeyi anlamadim madem durum bu.. evlenseydiniz madem bu zamana kadar. Ah ah yanlis toplumun yanlis bireyleriz diyorum hepte kimse inanmiyor. Egitim, yetistirilme tarzi, düsünceler, duygular... her sey.
Yapacak bir sey yok artik sevgilinin durumuna bak ona göre bir yol izle gercekten seviyorsa birakmaz eger gercekten seviyorsaniz anlasiyorsaniz evlilik isini fazla uzatmayin derim.
Annenin kizmasi cok normal.. nasil anladi ki

konuyla ilgili fikirlerimi önceki yorumlarımda yazdım
Destekliyorsunuz yani,peki. Kendi cocuklarinizi o yasta evlendirin demek icimden gelmiyor acikcasi cunku sizin cocuklariniz aslinda toplumun cocuklari,hepimizin cocuklari. Acirim o yuzden. Neyse,saygilar bizden

zaman mı? insan biyolojisi zamanla mı değişiyor? yani bi yirmi yıl sonra 30 yaş altına mı çocuk diyeceğiz.
ananem de babannem de harika insanlar yetiştirmişler Allah razı olsun.. özellikle ananem çok çok sevilmiş ve mutlu edilmiş bir kadın..
çocukluk sınırının yeniden düzenlenmesi gerekiyor. çünkü zaman dediğin şey hiç değişmemiş, yine aynı hormonlar, yine aynı libido, yine aynı erken ilişki durumları...
değişen bişi yok ve ben ileride bunun doğaya uygun olarak yeniden düzenleneceği kanaatindeyim.
Çok şaşkın bir biçimde sormuşsunuz, fakat evet değişiyor. Ayrıca o yaşlarda çocuk değil, çocuk olan kendilerini geliştirmeleri gerekiyor. Libido vs var diye hepimiz çocuk doğuralım hadi?
Biraz da olsa okumak şart gördüğüm kadarıyla.

ülkeni kötülüyorsun da 18 yaş altı ilişki yasalara göre suç. yurt dışında suç bile değil.
Ben yurtdışında yaşıyorum ve Türk kanunlarıyla buradaki kanunlar birbirine çok yakın, yani şikayet durumunda burada da suç.
Bu arada şu an Türkiye’de de 18yaş altında kendi isteğiyle ilişkiye giren çok çocuk var. Avrupa’da çocukları her türlü istismardan ve istenmeyen durumdan korumak için bilinçlendiriciçalışmalar yapıyorlar. Keşke Türkiye’de de hem anne babaları hem de çocukları bilinçlendirseler. Yasaklarla korumacılıkla bir yere varılmaz. Üzerinde konuşulup bilinçlendirmek lazım ki çocuk böyle bir durumla karşılaştığında ne yapacağını bilsin.

Çok şaşkın bir biçimde sormuşsunuz, fakat evet değişiyor. Ayrıca o yaşlarda çocuk değil, çocuk olan kendilerini geliştirmeleri gerekiyor. Libido vs var diye hepimiz çocuk doğuralım hadi?
Biraz da olsa okumak şart gördüğüm kadarıyla.
Ben yurtdışında yaşıyorum ve Türk kanunlarıyla buradaki kanunlar birbirine çok yakın, yani şikayet durumunda burada da suç.
Bu arada şu an Türkiye’de de 18yaş altında kendi isteğiyle ilişkiye giren çok çocuk var. Avrupa’da çocukları her türlü istismardan ve istenmeyen durumdan korumak için bilinçlendiriciçalışmalar yapıyorlar. Keşke Türkiye’de de hem anne babaları hem de çocukları bilinçlendirseler. Yasaklarla korumacılıkla bir yere varılmaz. Üzerinde konuşulup bilinçlendirmek lazım ki çocuk böyle bir durumla karşılaştığında ne yapacağını bilsin.
yurtdışında şikayet üzerine suç olurken türkiyede yıllar önce 18 yaş altı evlenip çoluğa çocuğa karışmış aileleri babayı hapse atmak suretiyle mahvetme çalışmaları yapıldı. neyse ki vazgeçildi.
türkiyede cinsel suçlara verilen ceza tüm avrupa ülkelerinden daha fazla.
ingilterede geçen bir kıza 5 gün boyunca tecavüz edip hapseden adama 7 buçuk yıl verildi. çok şaşırdım.

zaman mı? insan biyolojisi zamanla mı değişiyor? yani bi yirmi yıl sonra 30 yaş altına mı çocuk diyeceğiz.
ananem de babannem de harika insanlar yetiştirmişler Allah razı olsun.. özellikle ananem çok çok sevilmiş ve mutlu edilmiş bir kadın..
çocukluk sınırının yeniden düzenlenmesi gerekiyor. çünkü zaman dediğin şey hiç değişmemiş, yine aynı hormonlar, yine aynı libido, yine aynı erken ilişki durumları...
değişen bişi yok ve ben ileride bunun doğaya uygun olarak yeniden düzenleneceği kanaatindeyim.
Eskiyle şimdiyi kıyaslamak çok yanlış . Dedelerimiz nenelerimiz okumadıkları için veya o dönem öyle olduğu için erken yaşta evlenmişler. Kimsenin onları şimdiki şartlara göre yargılamaya hakkı yok. Ama zaman değişti ve artık yeni şartlara göre hareket lazım. Sırf libidolar hareketlendi diye okulu bırakıp evlendirmek çok saçma, zaten şartlar da hiç uygun değil. Eskisi gibi kalabalık yaşanmıyor, apartman dairesinde kaç kişi yaşayacaksınız?

Eskiyle şimdiyi kıyaslamak çok yanlış . Dedelerimiz nenelerimiz okumadıkları için veya o dönem öyle olduğu için erken yaşta evlenmişler. Kimsenin onları şimdiki şartlara göre yargılamaya hakkı yok. Ama zaman değişti ve artık yeni şartlara göre hareket lazım. Sırf libidolar hareketlendi diye okulu bırakıp evlendirmek çok saçma, zaten şartlar da hiç uygun değil. Eskisi gibi kalabalık yaşanmıyor, apartman dairesinde kaç kişi yaşayacaksınız?
libidoları sınırlandırmanın bir faydası ve imkanı var mı yok? doğaya ters davranmak yerine doğayla uyumlu yaşamalıyız.
elbette beyin yaşı kendini geliştirmek de önemli ama biyolojik yasalara ters koyulmuş beşeri yasalar elbet bir gün elimizde patlayacaktır.

libidoları sınırlandırmanın bir faydası ve imkanı var mı yok? doğaya ters davranmak yerine doğayla uyumlu yaşamalıyız.
elbette beyin yaşı kendini geliştirmek de önemli ama biyolojik yasalara ters koyulmuş beşeri yasalar elbet bir gün elimizde patlayacaktır.
Dogaya uyumlu yasayacagiz diye 8 yasindaki cocuklarimizi evlendirelim mi? Siz ogretmendiniz bir de yanilmiyorsam oyle degil mi? Size cocuk emanet ediliyor yani?

yeni nesilden korkacaksın diyoruz da bizim babannelerimiz onların anneleri filan hep bu yaşlarda evlenmedi mi? ister severek ister görücü usülü..dedelerimiz sübyancı mıydı sapık mıydı? 20 yaşına gelip de evlenmeyene evde kalmış muamelesi yapılırdı. şimdi çıkıp da biri benim babannem 30 unda evlenmiş diyebilir ama ben çoğunluktan bahsediyorum.
şimdi kanunlarımız 18 yaş altını çocuk sayıyor diye kanunlara ters konuşmamamız gerekiyor sadece o kadar.. yoksa işin biyolojik yönü bambaşka..
Evet benim rahmetli anaanneme 22 yaşında evlendiği için evde kalmış demişler
O zamanlar 14 yaşında kızın nişanlı ve yeni evli olmasını olumlu bakan dünya kadar insan varmış

Ama sirf toplum tarafından hoş görülüyor diye vicdanıda bir kenara firlatmali miyiz

Örneğin o zamanlar kan davası için adam öldürmek de normal karşılanirmis o zaman düşmanlarımızi silahla vurmaya başlayalım

Ayrıca biyolojik yönü nasıl farklı
Adet görmeye başlamış olması yeter diyeceksin hormonlu yiyecekler yüzünden ilkokul ikiye giden çocuklar adet görmeye başlamış
İlkokul iki çocuğunu biriyle evli hayal edebilecek misin

Ayrıca erken evliliğin erken yaşta bebek sahibi olmanın kadın bedenindeki yıpratıciligi tıpta her zaman bilinen gerçektir
benim farklı tanidiklarimin arasindan dünya örnek var çoğu nene 15 yaşında evlendiği bilmem kaç tane çocuğu olduğu için 45 yasina geldiği zaman cişini tutamaya başlamışlardi

Dogaya uyumlu yasayacagiz diye 8 yasindaki cocuklarimizi evlendirelim mi? Siz ogretmendiniz bir de yanilmiyorsam oyle degil mi? Size cocuk emanet ediliyor yani?
8 yaşında libido mu oluyor hanımefendi saçma saçma konuşmayın. ben 15 yaşından bahsediyorum en düşük

Evet benim rahmetli anaanneme 22 yaşında evlendiği için evde kalmış demişler
O zamanlar 14 yaşında kızın nişanlı ve yeni evli olmasını olumlu bakan dünya kadar insan varmış

Ama sirf toplum tarafından hoş görülüyor diye vicdanıda bir kenara firlatmali miyiz

Örneğin o zamanlar kan davası için adam öldürmek de normal karşılanirmis o zaman düşmanlarımızi silahla vurmaya başlayalım

Ayrıca biyolojik yönü nasıl farklı
Adet görmeye başlamış olması yeter diyeceksin hormonlu yiyecekler yüzünden ilkokul ikiye giden çocuklar adet görmeye başlamış
İlkokul iki çocuğunu biriyle evli hayal edebilecek misin

Ayrıca erken evliliğin erken yaşta bebek sahibi olmanın kadın bedenindeki yıpratıciligi tıpta her zaman bilinen gerçektir
benim farklı tanidiklarimin arasindan dünya örnek var çoğu nene 15 yaşında evlendiği bilmem kaç tane çocuğu olduğu için 45 yasina geldiği zaman cişini tutamaya başlamışlardi
ergenlik demedim cancağızım. zira ikiye giden kız adet görse bile cinsel istek filan olmaz. korkar iğrenir

8 yaşında libido mu oluyor hanımefendi saçma saçma konuşmayın. ben 15 yaşından bahsediyorum en düşük
Doganin kurallarindan bahsediyorsunuz ya. Adet gormesi yeterli yani sizin icin. Ne libidosu yahu? Doganin kanunu diye libidodan mi bahsediyorsunuz siz? Ben de bilimsel bilimsel konusacaktim neredeyse.

Biraz biyolojik kitaplar okusanız?
Evet oluyor, libido = ilişkiye girmek değildir zaten.
O ihtiyacı giderecek birçok yol var. Bizim biyoloji dersinde bu da anlatılıyordu, masturbasyon vs.
Yeter ki çocuklar bilinçli yetiştirilsin, baskı altında değil. Evlendirmek bir çözüm mü yani? İnanamıyorum size. Bu kadar basit olmamalı evlilik.

Doganin kurallarindan bahsediyorsunuz ya. Adet gormesi yeterli yani sizin icin. Ne libidosu yahu? Doganin kanunu diye libidodan mi bahsediyorsunuz siz? Ben de bilimsel bilimsel konusacaktim neredeyse.
adet görmesinin yeterli olmadığını yukarıda yazmışım bilimden önce sen daha bi okumayı öğren şu mesajları

ayrıca ergenlik yaşı 8 mi kendini savunurken bile becerememişin
Evet, cogu kiz 8 yasinda adet goruyor ulkemizde,sebebi hormonlu yiyecekler,degisen doga kosullari. Bilmiyor musunuz?
Mune Mune arkadas aleni sekilde sapikligi savunuyor yahu, saygisizlik yapmak istemiyorum ama bu kadari da olmaz artik

Back
X