17 aylik bebeklerim :(

Suna2222

sensizliğim bir çığlıktı hepiniz mi sağırdınız.
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2014
3.145
2.436
83
40
Merhabalar herkesin kurban bayramı mübarek olsun.Uzatmadan direk konuya gireyim.Öncelikle bilinçli bir ebeveynim.Oglum çok geç konuştu. Bireysel Eğtimler pskologlar Bera testleri derken iyice yıprandım. Şimdi 2.sınıfta ve hala yasitlarina geri.Kizlarim tam 17 aylık tekil kelimeler kurabiliyor ama hala sınırlıyiz.Onlara kitap okuyup şarkılar söylüyorum. Elimizden geleni yapıyoruz. Abileri gibi olmalarından korkuyorum.Çok ufaklarmi ama bebeği 1 buçuk yaşında olupta konuşan var mı? ?? Bazı kişiler aklımı karıştırıyor bu konuda.

Benim oglumda 17 aylik cümle kurmuyor ve tedirgin olmuyorum canim her cocuk aymi olacak diye birsey yok takilma bu kdr.anne ,baba,aç,gol falan diyor oğlum tek kelimeler yani

Benim oglumda 17 aylik cümle kurmuyor ve tedirgin olmuyorum canim her cocuk aymi olacak diye birsey yok takilma bu kdr.anne ,baba,aç,gol falan diyor oğlum tek kelimeler yani
Benimkiler de öyle canım bitti babaanne gel gibi.

benimkide hemen hemen aynı yaşta kelime söylüyor ama öyle cümle kurma filan yok.korkmayın bence zamanla herşey geçer

Daha kucuk bebeginiz. Evet 18 aylikken 2 li lu cumleler kurabilen cocuklar var. Fakat cogunluk kuramaz. Gayette normal bir durum kuramiyor olmalari.
Hatta 2 yasini gecince de kuramiyo olabilirler.
Endiselenmeyin her cocuk farklidir. Zor ama cevreye kulak tikamayi hele ki cocuk buyuturken amac haline getirmek lazim...

kizim 2 bucuktan sonra hizla gelişti ve guzel konuşuyor. Yazin annem babam dayisi ve diğer insanlar derken level atladi baya..onceden hep benimle evde yanlizdi.yani kalabalik ailede ki çocuklarla yanlız olanlar farklı oluyor

Çocuk gelişimi alanım canım anne olarak değil uzman olarak söyleyeyim bir gecikme yok.
Rabbim evlatlarınizi size bagislasin

Yaşıtlarından geri derken. Erkek çocukları daha çok oyun merkezli yaşıyorlar. Dersleri çok iyi olanlar da çalışarak değil Allah vergisi zekayla yapıyor. Belli bir düzenleri olmuyor kızlar gibi. Bir de yaşıtlarından erken başladıysa okula daha bariz belli olur bu durumlar. Kizlariniz daha çok küçük. Evet o aylarda da konuşan olabilir. Hatta ben dokuz aylıkken net bir şekilde , cumleli konuşmaya baslamisim. Benim çocuklarım da bir buçuk yaşından sonra ikili cümlelerle konuşmaya başladılar. Ancak etrafın dediklerine bakmayın, kıyas yapmayin. Her çocuk özeldir..

Ben bu konuda yaralı oldugumdan tedirgin oldum cnm

Aynen katılıyorum cnm

krese ver imkanin varsa onun disinda normal gibiler

Çok sağol allah razı olsun cnm
Amin canım. Inan sıkıntı olsa bir uzmanla görüşmekte yarar var derdim ama çok minikler daha.
Merak ettiğim bir şey var doğal yolla mi hamile kaldınız ve ikiz oldular. Birde 3 tane olunca zor oluyor mu?

Her çocuk farklıdır. Çocuklarınızla konuşun, bol bol kitap okuyun. Her ıh mıh dediğinde " tamam anladım ben" deyip istediğini yapmayın. Bilmemkaç yaşına kadar anası nasılsa her ıh dediğinde dediğini anlıyor diye kelimeleri öğrenme ve söyleme gereği duymayan çocuklar gördüm. 8 yaşına gelmiş, peltek olmadığı halde " yapıyoyum ediyoyum" diye bebek ağzıyla konuşan da cabası. Anne baba uğraşmamış ki " yavrum bu kelime böyle söylenir" dememiş. Velhasılı, bırakın çocuğunuz kelimeleri söylemeye uğraşsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…