Geçmiş olsun, peki süreci nasıl olmuştu, bizim önce hafif kızarıklıkla başladı, sonra o kızarıklıklar kabartı oldu, şu anda da içi iltihaplı gibi iyice belirginleşti.Bir de ne kadar sürede geçti acaba?merhaba arkadaşım evet ben zona oldum hemde öyle böyle değil sırtımda çıkmıştı günlük 16 adet ilacım vardı benimki sinir ve stresten nüks etmişti acayip bir baş ağrısı yapıyor. yavrum benim ya çok üzüldüm ona şimdi. sinir ucu iltihabıdır ve genelde su çiçeği geçirmemiş ve özellikle yaşlılarda çıkar. ama ben 20 yaşında oldum. sorun varsa cevaplayabilirim
teşekkürler, bizim çocukta da kızarıklıktan önce bir huysuzluk vardı bir hafta sürekli ağladı, doktora götürdük bogazı hafif kızarık dedi ilaç verdi ama şimdi düşünüyorum da yavrumun ağrısı varmış demek ki biz anlamamışız.Derdini anlatabilseydi belki daha erken teşhis konurdu.Yaraları elletmemeye çalışıyoruz, kışın olması daha iyi oldu bir de yaz olsa sıcakta çocuk hepten perişan olurdu.işte sırtta kaşıntı ve bir baş ağrısı ki kafamı duvarlara vurmak istiyordum ağrıdan beynimde sıkıntımı var diye doktora gittiğimde sırtımdakini de gösteridim ve zona olmuşsun dedi . ilaçlarını aksatma 1 ay kadar sürüyor ama ilaçlar rahatlatıyor. sonra hafif bir iz kaldı tabi kabuk bağladı çünkü koparmasın sonra denize girdim güneşlendim geçti.
teşekkürler, bizim çocukta da kızarıklıktan önce bir huysuzluk vardı bir hafta sürekli ağladı, doktora götürdük bogazı hafif kızarık dedi ilaç verdi ama şimdi düşünüyorum da yavrumun ağrısı varmış demek ki biz anlamamışız.Derdini anlatabilseydi belki daha erken teşhis konurdu.Yaraları elletmemeye çalışıyoruz, kışın olması daha iyi oldu bir de yaz olsa sıcakta çocuk hepten perişan olurdu.
çocuklarda olabildiğini bilmiyordum...su çiçeği geçirdi o zaman oğlunuz?Merhaba arkadaşlar.Zona diye virütik bir deri hastalığı varmış, su çiçeği virüsünün daha etkilisiymiş, ben de ilk defa duydum.Oğlumun sol bacağı komple kırmızı kabarıklarla dolu.Doktor zona olduğunu bu hastalığın çok ağrılı olduğunu, zamanla geçeceğini söyledi, krem, şurup verdi ama bu ilaçlar daha çok ağrısını dindirmeye yönelikmiş, virüs bir kere vücuda girdi mi çıkmıyormuş.Genelde yaşlılarda görülüyormuş.Aranızda bu hastalığı duyan var mı?Süreç nasıl geçiyor, hastalık geçtikten sonra vücudunda iz filan kalır mı acaba?
hayır ikimizde sigara alkol kullanmıyoruz neden sordunuz ki?of kıyamam ya yetışkınler bıle duramıyor acısından gıtmesenız kayınvalıdenıze evde rahat etse cocuk
bı de merak edıyorum babada ya da sızde sıgara alkol alışkanlığı var mı? gecmış olsun
Size de geçmiş olsun.Bize doktor zonanın bir ilacı var dedi onu verdi bir de krem verdi, Dün yaraları bayağı sönmüştü, önce acısından topallayarak yürüyordu, yürümesi de düzeldi sanırım ilaçlar etki etmeye başladı.Belki bebek olduğu için iyileşme süreci de çabuk olur.benimde kızım o yaşlarda zona çıkardı. zona uçuk virüsü. anneanne ve dededen geçti boynunda çıkmıştı yavrumun neye uğradığımı şaşırdım üzüntüden psikolojim bozulmuştu. evet ağrılı bir hastalık ama çocuklarda ağrı olmuyormuş çok şükür. eczane de hazırlanan bir kremle geçirmeye çalıştık. sonra bir profa götürdüm. bi ilaç verdi ezerek onu içirdim geçti şükür.
Teşekkür ederim hepinize.Aslında oğlum 16 ay anne sütü aldı, yeme problemi de yoktur, süt, sebze, meyve, et hepsini yer, bağışıklık sistemi nasıl zayıfladı anlamıyorum.Bacağının ağrısından topallayarak yürüyor zaten kuzum, onun o halini gördükçe çok üzülüyorum.Kaşıntı da oluyor, kıyafetini sıyırıp kaşımak istiyor arada ama ben engel oluyorum.Oyunla, gezmeyle filan dikkatini dağıtmaya çalışıyoruz.İnşallah hemen geçer.
Teşekkürler ben de internetten bayağı araştırdım,izler geçse bile ağrı kalabiliyormuş inşallah bizimkinde kalmaz, dün biraz daha iyiydi sanki.çocuklarda olabildiğini bilmiyordum...su çiçeği geçirdi o zaman oğlunuz?
ben geçirdim zona...loğusalığımda..benim sırtımın ortasında meme altına kadar geliyordu.bu virüs asla vücuttan gitmez,omurgada pusud bekler.genelde bağışıklık düştüğünde veya sıkıntı durumlarında bir sinir ucu b ulup tutunur ve sonuna kadar devam eder. oğlunuzda bacağa denk gelmiş demek ki..
çok ama çok ağrılıdır.o kabarcıkların da izi kalır.öncesi kaşıntılı,sonrası acılıdır.
ben kantaron yağı kullandım hem acısı hem de iz kalmaması için.
bu arada moralinizi bozmak istemiyorum ama ağrısı o döküntüler geçtikten sonra da kalıyor..
çok ama çok geçmiş olsun.
Sinir stres yapacağı bir ortam yok aslında ama hastalık çıktı işte normalde çok neşeli bir çocuktur, iki haftadır çok huysuzdu doktora götürdük bogaz enfeksiyonu dedi, b,z de ondan huysuzlandı sandık ama demek ki kızarıklıktan önce de agrıları varmış.Bu süreçte de dışarıya çıkarıyoruz evde hep onunla ilgileniyoruz o şekilde biraz unutuyor agrısını sanırım.cok gecmis olsun.
benim cok yakin arkadasim zonaydi,stres yaptigi donemlerde peydah oluyordu yeniden.
cocugunuzun kendini iyi hissetmesi,sinir stres ortamindan uzak durmasi gerek.
çok şükür bende ağrısı kalmadı,inşallah oğlunuzda da kalmaz..doktorunuza danışarak kantaronu deneyin isterseniz.benim doktorum tavsiye etmişti,doku iyileştirici özelliği varmış..Teşekkürler ben de internetten bayağı araştırdım,izler geçse bile ağrı kalabiliyormuş inşallah bizimkinde kalmaz, dün biraz daha iyiydi sanki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?