- 31 Ekim 2013
- 8.051
- 6.333
- 198
Sinir stres yapacağı bir ortam yok aslında ama hastalık çıktı işte normalde çok neşeli bir çocuktur, iki haftadır çok huysuzdu doktora götürdük bogaz enfeksiyonu dedi, b,z de ondan huysuzlandı sandık ama demek ki kızarıklıktan önce de agrıları varmış.Bu süreçte de dışarıya çıkarıyoruz evde hep onunla ilgileniyoruz o şekilde biraz unutuyor agrısını sanırım.
Bilmem ki, doktora sorduk nasıl bulaşmıştır diye her yerden bulaşabilir, bağışıklık sistemi zayıfladığında kendiliğinden de ortaya çıkabilir dedi.çok şükür bende ağrısı kalmadı,inşallah oğlunuzda da kalmaz..doktorunuza danışarak kantaronu deneyin isterseniz.benim doktorum tavsiye etmişti,doku iyileştirici özelliği varmış..
uçuklu birinden mi bulaştı acaba?
orası doğru değil işte..herpes virüsünden kaynaklanıyor.suçiçeği virüsü,uçuk virüsü herpestir.Bilmem ki, doktora sorduk nasıl bulaşmıştır diye her yerden bulaşabilir, bağışıklık sistemi zayıfladığında kendiliğinden de ortaya çıkabilir dedi.
dOĞRU İŞTE SU ÇİÇEĞİ GEÇİRDİKTENorası doğru değil işte..herpes virüsünden kaynaklanıyor.suçiçeği virüsü,uçuk virüsü herpestir.
orası doğru değil işte..herpes virüsünden kaynaklanıyor.suçiçeği virüsü,uçuk virüsü herpestir.[/QUOBen eksik yazdım, su çiçeği virüsü vücutta kalıcı oluyormus bağışıklık sistemi zayıflayınca da zona olarak vücutta ortaya çıkabiliyormuş, bizim çocuk da su çiçeğini çok hafif geçirmişti.Yani dediğin doğru su çiçeği geçiren herkesin zona olma ihtimali var.
orası doğru değil işte..herpes virüsünden kaynaklanıyor.suçiçeği virüsü,uçuk virüsü herpestir.
hayır ikimizde sigara alkol kullanmıyoruz neden sordunuz ki?
Üzüntü depresyon dalan da tetikliyor. Kreşe mi başladı beta bakıcısı var mı? Üzülmeyin benim kardeşim de geçirdi şimdi hiçbirşeyi Yok maşallahTeşekkür ederim hepinize.Aslında oğlum 16 ay anne sütü aldı, yeme problemi de yoktur, süt, sebze, meyve, et hepsini yer, bağışıklık sistemi nasıl zayıfladı anlamıyorum.Bacağının ağrısından topallayarak yürüyor zaten kuzum, onun o halini gördükçe çok üzülüyorum.Kaşıntı da oluyor, kıyafetini sıyırıp kaşımak istiyor arada ama ben engel oluyorum.Oyunla, gezmeyle filan dikkatini dağıtmaya çalışıyoruz.İnşallah hemen geçer.
Ayy kuzumm minicik derdinide anlatamaz saglikli besle ins hemen sifa versin AllahimMerhaba arkadaşlar.Zona diye virütik bir deri hastalığı varmış, su çiçeği virüsünün daha etkilisiymiş, ben de ilk defa duydum.Oğlumun sol bacağı komple kırmızı kabarıklarla dolu.Doktor zona olduğunu bu hastalığın çok ağrılı olduğunu, zamanla geçeceğini söyledi, krem, şurup verdi ama bu ilaçlar daha çok ağrısını dindirmeye yönelikmiş, virüs bir kere vücuda girdi mi çıkmıyormuş.Genelde yaşlılarda görülüyormuş.Aranızda bu hastalığı duyan var mı?Süreç nasıl geçiyor, hastalık geçtikten sonra vücudunda iz filan kalır mı acaba?
Tıbbi ismi zona ama halk arasında buna gece yanığı deniyor. Öncelikle geçmiş olsun. Benim el bileğimde çıkmıştı 2 yıl kadar önce. Kaşıntı ve yanmayla başladı. Yani yanık gibi bir his veriyor kaşıntı haricinde. Ben tıbbi hiçbir şey uygulamadım kendiliğinden kabuk bağlayıp düştü çok büyük bir şey değildi. Yani aslında pek mühim bir hastalık değil. Sinir ucu iltihabına yol açıyor vücutta uyuyan su çiçeği virüsü. Size önemli bir şey söyleyeyim. Kaşıntı ve kızarıklık göründüğü an yanma henüz başlamamışken buz sürülürse ilerlemesi duruyor. Bende bir kere çıktı ikincide buz sürdüm geçti. Artık ne zaman bu belirtiyi hissetsem buz sürüyorum yakalanmıyorum hastalığa. En azından yayılmasını engelleyebilirsiniz çocuk bir yerini kaşıyorsa falan iyi gözlemleyin buz sürün.Merhaba arkadaşlar.Zona diye virütik bir deri hastalığı varmış, su çiçeği virüsünün daha etkilisiymiş, ben de ilk defa duydum.Oğlumun sol bacağı komple kırmızı kabarıklarla dolu.Doktor zona olduğunu bu hastalığın çok ağrılı olduğunu, zamanla geçeceğini söyledi, krem, şurup verdi ama bu ilaçlar daha çok ağrısını dindirmeye yönelikmiş, virüs bir kere vücuda girdi mi çıkmıyormuş.Genelde yaşlılarda görülüyormuş.Aranızda bu hastalığı duyan var mı?Süreç nasıl geçiyor, hastalık geçtikten sonra vücudunda iz filan kalır mı acaba?
Zona olarak bulaşmaz. Ama su çiçeği geçirmediyseniz su çiçeği bulaşabilir.arkadaşlar peki bulaşıcı mı,
kv ye gideceğiz bu haftasonu, o da zona oldum galiba vs diyordu.
Allah allah. Ben de geçirdim bu hastalığı ben doktora bile gitmedim sadece iltihaplı yanık gibi oldu benimki. Bir yerlere değmediği sürece ağrı olmuyordu ya. Çevremde de geçirenler oldu böyle şiddetli olduğunu söylemediler hiç. Bana basit bir şey gibi geldi.su çiçeği virüsüyle aynı kökenli olduğu için temas halinde
su çiçeği gecirmemiş ya da ası olmamış kişilere su çiçeği olarak bulaşabilirmiş
biz de bulaşmamıştı kimseye
ayrıca kv kendi kafasına göre mi zona oldum diyor
çünkü zona öyle basit bir şey değil çok ağrılı bir hastalık zona olsa duramazdı öyle diyeyim siz anlayın yani
Bakın bu diğer bacağa yayılabilir. Takip edin olmayan kısımları da kaşıyorsa yayılıyor demektir kaşımaya başladığı an buz sürün ciddiyim engelliyor yayılmasını. Bir sürü kişinin tecrübesiyle sabit.Teşekkür ederim hepinize.Aslında oğlum 16 ay anne sütü aldı, yeme problemi de yoktur, süt, sebze, meyve, et hepsini yer, bağışıklık sistemi nasıl zayıfladı anlamıyorum.Bacağının ağrısından topallayarak yürüyor zaten kuzum, onun o halini gördükçe çok üzülüyorum.Kaşıntı da oluyor, kıyafetini sıyırıp kaşımak istiyor arada ama ben engel oluyorum.Oyunla, gezmeyle filan dikkatini dağıtmaya çalışıyoruz.İnşallah hemen geçer.
Konu 2015 e ait.Çok geçmiş olsun ya Allah şifa versin.
Üzüldüm yavruya biran önce iyileşir İnşallah
Allah allah. Ben de geçirdim bu hastalığı ben doktora bile gitmedim sadece iltihaplı yanık gibi oldu benimki. Bir yerlere değmediği sürece ağrı olmuyordu ya. Çevremde de geçirenler oldu böyle şiddetli olduğunu söylemediler hiç. Bana basit bir şey gibi geldi.
Ay yinemi hortlatmışlarKonu 2015 e ait.
Geçmiştir muhakkak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?