17 yaşındayım evden kaçmayı düşünüyorum..

çok anlatmak istemiyorum tanıdık biri görür diye ama annemin de beni isteyip istemediğini bilmiyorum. anne senin yanına gelsem olur mu falan diye konuyu biraz açmaya çalıştım lafı ağzıma tıktı zaten benim maaşım ne kadar evim 1+1 baban hep nöbette valla rahatsın evde tek ne güzel ohh falan dedi şakaya vurdu bi daha ciddi konuşcam inşallah fikri değişir.
Hay Allah ya.. eğer annen böyle düşünüyosa ve sen gidersen annenin yanına pişman olmaz mısın?

Hay Allah ya.. eğer annen böyle düşünüyosa ve sen gidersen annenin yanına pişman olmaz mısın?

ama babamdan çok sıkıldım. kendimi robot gibi hissediyorum. kızmayın ama benim yerimde olan herkesin aklına gelir kaçma fikri. sevgilim de benimle gelecek ama nereye gideceğimizi bilmiyoruz..

Bekleyin, bak üniversitede iyi bi yer tutturursan ek iş yapar, kendi hayatını kazabilirsin. Böyle pek çok öğrenci var. İş sahibi olana kadar, paranı kazandığın sürece istediğin gibi çıkıp gitme hakkın var. Amaaaaa bir de bu işin hukuki boyutu var. Reşit olmadığın için bir çok problemle karşılaşma ihtimalin var.

ama babamdan çok sıkıldım. kendimi robot gibi hissediyorum. kızmayın ama benim yerimde olan herkesin aklına gelir kaçma fikri. sevgilim de benimle gelecek ama nereye gideceğimizi bilmiyoruz..
Ah işte yapma bunu.. hayatının en büyük hatasını yapmak üzeresin.. bak herkes aynı şeyi söylüyor.. ortalaman çok iyi.. az daha sabret zaten üni.de rahat ediceksin.. ne kalmış ki şurda.. bende üni.ye kadar okuldan eve evden okulaydım.. tatillerde kapıdan dışarı çıktığımı bilmem.. olsa da çok nadirdi.. ve ben kaçmayı hiç düşünmedim.. iyi ki de kaçmamışım zaten.. bu dönemlerden geçiyoruz kimimiz.. senin baban da benimkine benziyomuş bu açıdan..

Bekleyin, bak üniversitede iyi bi yer tutturursan ek iş yapar, kendi hayatını kazabilirsin. Böyle pek çok öğrenci var. İş sahibi olana kadar, paranı kazandığın sürece istediğin gibi çıkıp gitme hakkın var. Amaaaaa bir de bu işin hukuki boyutu var. Reşit olmadığın için bir çok problemle karşılaşma ihtimalin var.

babamın bir tek o konuda hiç hakkını yiyemem eğitimde asla masraftan kaçmadı. biz de biraz ayıp biliyorum ama abimle anlaştık babamı basamak olarak kullanalım ikimiz de yurtdışına gittikten sonra bir daha onunla görüşmeyiz dedik. abim gitti 2 yıldır hiç gelmedi babamla belki 5 kez anca konuşmuştur telefonda,4'ü bayram zaten. kaçmazsam 2 yıl daha robot gibi devam edeceğim mecburen sonra babamın fikri değişmezse de yurtdışına..işte o zaman babamdan intikamımı alırım bende abim gibi hiç aramam.

Ah işte yapma bunu.. hayatının en büyük hatasını yapmak üzeresin.. bak herkes aynı şeyi söylüyor.. ortalaman çok iyi.. az daha sabret zaten üni.de rahat ediceksin.. ne kalmış ki şurda.. bende üni.ye kadar okuldan eve evden okulaydım.. tatillerde kapıdan dışarı çıktığımı bilmem.. olsa da çok nadirdi.. ve ben kaçmayı hiç düşünmedim.. iyi ki de kaçmamışım zaten.. bu dönemlerden geçiyoruz kimimiz.. senin baban da benimkine benziyomuş bu açıdan..

keşke annemle babam beraber olsaydı o zaman günde 10 değil 12 saat çalışırdım ama sevgi görmüyorum ki.sadece erkek arkadaşımın yanına gittiğimde insan olduğumu hatırlıyorum o yüzden onunla gitmek istedim ama sanırım saçma bir fikir..

canım benim nolur bunu aklından bile geçirme. okulun zaten bitmiş sayılır. üniversiteyi kazanınca başka şehirde annenide yanına alırsın beraber yaşarsınız. baban buna da hayır diyemez heralde. 2 yol düşün : birinci yolda gözle görülür engeller, çakıllar var. ve sen bunları bilip görerek sabırla düzlüğe, aydınlığa kavuşabilirsin. ama ikincisi şimdilik sana ferah,düzlük ve güzel görünüyor ama yolun sonunun nereye varacağı belli değil. allah korusun çukura, karanlığa gömülmek de var. birinde sadece başta az bi süre sabretmen gerekirken, diğerinde ömrünü tüm yaşamını sabrederek geçirmek var.ilerde dilediğin kadar gezer tozarsın. istersen babanın yüzünü hiç görmemek üzere annenle yaşayabilirsin. lütfen bu tehlikeli düşüncelerden sıyrıl. kendini ziyan etme.sadece biraz sabır.

keşke annemle babam beraber olsaydı o zaman günde 10 değil 12 saat çalışırdım ama sevgi görmüyorum ki.sadece erkek arkadaşımın yanına gittiğimde insan olduğumu hatırlıyorum o yüzden onunla gitmek istedim ama sanırım saçma bir fikir..
Sen çok akıllı bi kızsın.. saçma bi fikir olduğunun sen de farkındasın zaten.. biz sana sevgi ilgi şefkat gösteririz sen okulunu bitir kendini üni.ye at yeter ki hayırlısıyla.. bugünler de geçicek ve meslek sahibi olduğunda iyi ki de o saçmalığı yapmamışım diyceksin inan bana

canım benim nolur bunu aklından bile geçirme. okulun zaten bitmiş sayılır. üniversiteyi kazanınca başka şehirde annenide yanına alırsın beraber yaşarsınız. baban buna da hayır diyemez heralde. 2 yol düşün : birinci yolda gözle görülür engeller, çakıllar var. ve sen bunları bilip görerek sabırla düzlüğe, aydınlığa kavuşabilirsin. ama ikincisi şimdilik sana ferah,düzlük ve güzel görünüyor ama yolun sonunun nereye varacağı belli değil. allah korusun çukura, karanlığa gömülmek de var. birinde sadece başta az bi süre sabretmen gerekirken, diğerinde ömrünü tüm yaşamını sabrederek geçirmek var.ilerde dilediğin kadar gezer tozarsın. istersen babanın yüzünü hiç görmemek üzere annenle yaşayabilirsin. lütfen bu tehlikeli düşüncelerden sıyrıl. kendini ziyan etme.sadece biraz sabır.

Sen çok akıllı bi kızsın.. saçma bi fikir olduğunun sen de farkındasın zaten.. biz sana sevgi ilgi şefkat gösteririz sen okulunu bitir kendini üni.ye at yeter ki hayırlısıyla.. bugünler de geçicek ve meslek sahibi olduğunda iyi ki de o saçmalığı yapmamışım diyceksin inan bana

:KK200::KK15:

2 yıl daha dişini sık ondan sonra rahat edeceksin. Kaçarak çözüm bulamazsın başına daha büyük işler açılır.

Evet 17 yaşındayım ve evden kaçmayı düşünüyorum. Ailem benimle asla ilgilenmiyor ve çok sıkıyorlar. Aslında gitmek istemiyorum çünkü korkuyorum. Lütfen kınamayın sadece bilmiyorum ama sanki böyle yapınca bir şeyler yoluna girecek gibi. Nereye gideceğimi bilmiyorum ve de çok korkuyorum..
Bir komsumun senin yaşındaki kızı kacmisti biriyle.Babasının evinde gayet düzgün bir hayatı varken bir kazak bile almadiklarini ustelik dovduklerini duymustuk.Demem o ki ne kadar kötü olsada en güvenilir yer baba evidir canım.
Baskı yaptiklarini dusunuyosan daha gezecek çok vaktin olacak önce mesleğini eline almayi bekle

İlk aşama olarak reşit olmayı bekle. 18 olunca annenle görüşmek için bir engel kalmayacak önünde çünkü velayet ortadan kalkacak. Ne zaman istersen gider görürsün. İkinci aşama üniversiteye gitmek, üniversiteden sonra çalışabilir, kendi evini tutup oturabilirsin. Ya da en olmadı öğrenci evine çıkarsın birkaç arkadaşınla.

Ama şimdi kaçsan 17 yaşında bir genç kızsın, yaşın tutmuyor, liseyi bile bitirmemişsin, tek başına hiçbir resmi işlem yapamazsın ailenin izni olmadan. Özel okulda okuyorum diyorsun, kaçınca ne olacak? Devlet okuluna tek başına kayıt yaptırabilecek misin? De ki yaptırdın, ismin cismin ortada, baban seni orda bulamaz mı?

Nereye gidersen git, baban da boş durmayacak ya. Polis falan devreye girecek, arayıp bulacaklar seni, hem eve dönmek zorunda kalacaksın, hem reşit olmayan genç kızla kaçmaktan yanındaki çocuğun başını yakacaksın. Sen kendi isteğimle kaçtım bile desen reşit olmadığın için kaçmanız suç, baban şikayetçi olursa sevgilinin hapse girmesi bile söz konusu olabilir Allah korusun.

Eve dönünce şimdiki halini de mumla ararsın. Baban şimdi seni bir sıkıyorsa kaçıp döndükten sonra 10 sıkar. En iyisi 2 sene dişini sıkman bence. Kendi hayatını düşünüyorsan yani

Evet 17 yaşındayım ve evden kaçmayı düşünüyorum. Ailem benimle asla ilgilenmiyor ve çok sıkıyorlar. Aslında gitmek istemiyorum çünkü korkuyorum. Lütfen kınamayın sadece bilmiyorum ama sanki böyle yapınca bir şeyler yoluna girecek gibi. Nereye gideceğimi bilmiyorum ve de çok korkuyorum..

Aman sakın ha böyle bir şeyi düşünme bile..
Bir anlık öfkeyle evi terkedersen ailenin nasıl üzüleceğini tahmin etmen lazım.
Etraf çok kötü aman sakınnn diyorum tamammı evladım büyük sözü dinle otur evinde ...

valla 27 yaşında evli bir çocuk annesiyim.işim gücümde var ama ben bile evden kaçmayı göze alamam.
korkmuş halin buysa, korkmamış halinden ben korktum.
akıllı ol ablacığım.çok gençsin ve hata meyilli bir yaştasın.
dışarısı evin için 80 milyon kat daha kötü. evdeki 3-5 kişiye tahammülün yok dışardaki 80 milyona nasıl olsun.
eminim ailen yiliğin için sıkıyordur seni. biraz da onlar tarafınadn bak olaylara. sakın böyle bir hata yapma sakın.

Terbiyesizlik yapmayın bu nasıl bir örnek böyle...
Başına gelebilecek kötü örneği yazdım. 17 yaşında başında kavakyelleri esen birine canım, cicimle laf anlatamazsınız. Bizde olduk o yaşlarda.

Annesine babasına tahammül edemeyip, yabancının daha iyi davranacagını sanmasın boş yere

Sen okulunu en guzel sekilde bitirmeye konsantre ol. Sonra universitede cok guzel bir hayatin olabilir. Bak benim senin yasinda babam ölmüştü. Calistim cabaladim okulumu okudum. Ustelik maddi sıkıntilarla.
Aklini basina al hayat sıkışınca kacip gidebilecegimiz bir yer degil. Yasayip gorecegiz ;)

Başına gelebilecek kötü örneği yazdım. 17 yaşında başında kavakyelleri esen birine canım, cicimle laf anlatamazsınız. Bizde olduk o yaşlarda.

Annesine babasına tahammül edemeyip, yabancının daha iyi davranacagını sanmasın boş yere

17 yaşındaki bir kıza böyle bir örnek verilemez,eğer nasihat verecekseniz öyle çirkin bir benzetme yapmayın bari...

Back
X