18 yaş muamması :/

BruCeLLax

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2012
170
1
46
Diğer
İKİNCİ AYIRIM : EVLENME EHLİYETİ VE ENGELLERİ
A. Ehliyetin koşulları
I. Yaş
Erkek veya kadın onyedi yaşını doldurmadıkça evlenemez.

Ancak, hakim olağanüstü durumlarda ve pek önemli bir sebeple onaltı yaşını doldurmuş olan erkek veya kadının evlenmesine izin verebilir. Olanak bulundukça karardan önce ana ve baba veya vasi dinlenir.

Böyle bir madde var lakin 18 yaşına girmiş birisi evleniyorum dese vasi (annebabası) dinlenir dio.. Yani 18 yaşına girmiş bir birey reşit olup kendi kararlarını veremiyor mu ? Diğer konulardada 18 yaşına girmek değil doldurmak mı önemli yardımcı olursanız sevinirm..

ne yapmak istiyorsunki bu sorulara cvp arıyorsun cnm?..derdini anlatsan?

Eğer durum gerektirirse diye genel bir araştırma sadece .. Emin olun her türlü yolun en mantıklısını düşünüorum .. Toz pembe gözlüklerle seviyorum oleyy hadi kaçalım mmevzusu değil yani

18 yaşını doldurmak gerekir..Ne o ailenin haberi olmadan mı evlenmek istiyorsun ? Ben 34 yaşında evlendim...Ailemden gizli iş yapmadım..İnşallah sen de böyle bir şey düşünmüyorsundur tatlım :)

Son düzenleyen: Moderatör:
durum gerektirirse..?
toz pembe gözlüklerle değil..
hadi kaçalım değil..
bu acele ve araştırma ne peki..

Ailemin haberi olacak hatta izin isteme olaylarıda fakat eğer babam sıkıntı çıkarırsa bu yol daha mantıklı.. Daha senn yaşındakiler okulda dirsek çürütüyor önce mesleğini eline al gibi nasihatlara uyduğumu bilmenizi isterim derslerim çok iyti ayrıca meslek lisesi anestezi mezunu olcam 2 ay sonra ve sağlık dalında kpss hazırlanıyorum ..

Üniversiteye de devam edebilirsen çok daha iyi olur senin için...

Eğer durum gerektirirse diye genel bir araştırma sadece .. Emin olun her türlü yolun en mantıklısını düşünüorum .. Toz pembe gözlüklerle seviyorum oleyy hadi kaçalım mmevzusu değil yani

ne renk gözlük takıyorsan tak bir an önce çıkartmanı tavsiye ederim.
18 yaşında evlenmenin mantıklı hiçbir açıklaması olamaz canım.

Üniversiteye de devam edebilirsen çok daha iyi olur senin için...

Yatay geçiş hakkımı kullancam ondada bi sıkıntı yok yani ygs ye de girmiştim ordanda iyi puan geldi ama ben mesleğimi seviyorum ekstra bişey istemiyorum tek sıkıntı şu ayrı şehirlerdeyizz...

Bu sene okul ve iş düzenim kurulacak -kpss sınavıda bu sene üniversite yatay geçiş hakkımda- ..

Bu düzeni ilerdeki yaşayacağım şehirde kurmak istiyorum onun için acele var yoksa adam kaçıyor değil :)

25 yaşında nişanlı biri olarak acaba acele mi ettim ailemden nasıl ayrılıp onlarsız yaşayabilirim diye düşünüyorum zaman zaman. 18 yaşımda anneme çookk ihtiycım vardı. hala da var

25 yaşında nişanlı biri olarak acaba acele mi ettim ailemden nasıl ayrılıp onlarsız yaşayabilirim diye düşünüyorum zaman zaman. 18 yaşımda anneme çookk ihtiycım vardı. hala da var

İşte bünyeden bünyeye fark edebiliyor .. Ben 18 yaşında herkes evlensin mükemmel bi durum demiyorum yaşıtlarım hala 5 karış havalardalar fakat ben bu sorumluluğu alabileceğimi biliyorum.. Eminim yani

Çok erken daha........... 18 yaşına gelince herşey daha kolay olacak diye düşünüyorsun sanırım.... Evlenmek için o kadar acele etmemeni tavsiye ederim....

kpssye hazırlanıyorsun ama ha deyince olmuyor bunun atanması var
evet okulla ilgili planların çok güzel ama hem evlilik hem bu planları yürütmen çok zor
yaşında küçük o yüzden herşeyi düzene koyup sonra evliliği düşünmen senin için daha iyi olur

18 yaş ve Üniversite..... 18 yaş ve Okul..... 18 yaş ve Dersane.... 18 yaş ve Hayallerini Gerçekleştirmek..... 18 yaş ve İdeallerinin Peşinde Koşmak.... 18 yaş ve Gençliğini Yaşamak vb..... gibi kavramlar birbirine çok yakışıyor ama 18 yaş ve Evlilik...birbirine ne kadar uzak kavramlar ve bence çoook da uzak olmalılıar..

Son düzenleme:
Çok erken daha........... 18 yaşına gelince herşey daha kolay olacak diye düşünüyorsun sanırım.... Evlenmek için o kadar acele etmemeni tavsiye ederim....

Şuanda 18 yaşındayım zaten.. Hayatın ne kadar zor ve yorucu olduğununda 18 yaş ve civarı evliliklern büyük umutlarla yapılıp çoğunun hüsranla sonuçlandığının da farkındayım .. Fakat ben karşımdaki insandanda kendimdende yaşamak istediğim hayattanda eminim yorumların için teşekkür ederim

benim senin yaşında öğrencilerim var senin gibi okulu bitirip afedersin ama onların tabiriyle koca bulup evlenmiş olanlar bile var o yaşta. çok kızıyorum asla da onaylamıyorum çok erken.

Sağlıkta açık oldukça fazla bide atanmak istediğim yer 4. bölgeler arasına giriyor herşeyi ince ayrıntısına kadar araştırdım ..şuanda dersaneyede gidiorum netlerde yerinde maşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…