18 yaş muamması :/

18 ini doldurmuş olman gerekir malesef... Sevglin hak ediyorsa herşeye değer..!!! Ama yine de bir meslek sahibi olman taraftarıyım.. Ne insanlar var değişmez denilen bir gün kimin ne olacağını kimse bilemez... Zaten şu da bir gerçek ki gerçekten seven insan birlikte olmaktan önce sevgilisinin iyiliğini düşünür..

Ne kadar zamandır tanıyorsun o insanı ? O kaç yaşında ? Herhangi bir işi var mı ? Uzak şehirlerdeyiz demiştin...Ailesinin haberi var mı ?

o hüsranla sonuçlanan evliliklerin başlangıcı da böyle oluyordur diye düşünüyorum ben...hatta eminim...herkes kendinden, karşısındakinden emin olduğu için evleniyor zaten de....sonrası....bu yaşta emin olduğumuz şeyler nedense sonra hızla değişiveriyor...

bu arada reşit olmak için 18 i doldurmuş 19 dan gün almış olmak gerekiyor...

Son düzenleme:
18 inde yapılıp da yıllarca mutlu süren evlilikler olduğu gibi daha uygun yaşlarda herkesin onayıyla yapılıp daha bir sene dolmadan boşanmayla sonuçlanan evlilikler de var... En iyi sen tanırsın sevgilini zatn en kötü şartlar için konu açmışsın, eğer o herşeye değer körü körüne gözüm kapalı bağlı değilim diyorsan onun için herşeyi göze al derim ben... Ama dediğim gibi ne insanlar var değişmez denilp de değişen bu dediğimi hemen unut sevgiline o gözl bakma tabi ama aklının bir köşesinde bulunsun sadece.... Gerçek sevgilinin de gerekirse yıllarca bekleyebileceğni unutma derim.. Nacizane fikrim...

18 yaşta evlenmek..... yani ergenlik çağı desek yeri.... bence evlilik yaşı 20 ve üstü olmalı hatta 20 de küçük. Sonrada çoçuk oluyo daha doğrusu çoçuğun çoçuğu oluyo. Bir anne baba nasıl olurda çoçuğunun o yaşta evlenmesine rıza gösterir aklım almıyo bunu. evlilik çoçuk oyuncağı değildir asla

Şuan pek müsait değilim cvp vermek istiyorum yorumlarınıza ama daha sonra bu arada soruma yanıt olarak gelen yorumlar içinde ayrıca teşekkür ederim...

tabi ki de yaşı doldurmak esastır. ama bizde nedense hep girilen tam tersi söylendiği için kaışıklık oluyor. siz 18 yaşınızı doldurduğunuzda 18 yaşındasınız demektir. aksi olsaydı doğan her bebek 1 yaşında olurdu

Evliligi ne sandigini gercekten cok merak ediyorum.

Muhtemelen gozunde pembe bir gozluk var.

Keske bu tutkun, okulunu bitirip meslegini eline almak icin olsaydi.

Eger okumayi dusunuyorsan, evlilikle okulun ayni anda purussuz gitmeyecegini bilmeni isterim.

Evlilik cok cok buyuk bir sorumluluk. Cilvelesmekle bitmiyor.

Bu yasta daha kisiliklerin bile gelismesi tamamlanmiyor.

İnsallah 2 sene sonra esim cok degisti, cok mutsuzum, cok pismanim seklinde konu acmazsin zira daha cocuksun. Bu yasta kadin olmaya hazir olamazsin.

kara cahill!!...senin gibilere öyle kızıyorumkii ..eee kaçtıktan sonra birkaç aya kalmaz pişman olup dönersin :)

18 yasina girdigin andan itibaren her turlu hukuki hakka sahip olursun.
ama sana sunu da soyliyeyim guzel kardesim; o 18 yas denilen sey oyle matah bisey de degil.
hepimiz "ah 18 yasina bi gireyim bak neler yapiyorum,dunyayi bile kurtaririm" safsatasina dusmusuzdur.
"sevdigin insana degerse herseyi goze al" diyenlerin laflarina su an icin bakma.
once oku!! bunu sana yurekten soyluyorum.
okulunu bitir,meslek sahibi ol.
20'li yaslardan sonra da birlikte oldugun insan hala seninleyse o zaman herseyi goze al.
ben de aileme karsi cikarak,"bu adam icin deger" diyerek okulumu bitirip meslek sahibi olduktan sonra 26 yasimda evlendim.
eger bu karari 18 yasimda gozum kapali almis olsaydim eminim kafami o tastan bu tasa vuruyor olurdum hala.
su an 30 yasindayim ama bir gun once aldigim karar bu gun bana mantiksiz gelebiliyor.
hepimiz degisiyoruz gunden gune.
su an aklinda evlilige dair bisey varsa cikar,kendine bi kac yil zaman var.
simdi aldigin karar bi kac yil sonra da sana mantikli geliyorsa o zaman uygulamaya gec.
hakkinda hayirlisi olsun.insallah burdaki herkes sana yardimci oluyordur.

Son düzenleme:
işte böyleleri yüzünden evlilik yaşı en erken 25 olmalı...

inanın boşanma oranı düşer.

bir çocuk 18 yaşında evleneceği insanı seçebilir mi yaaa???

hatta evlilik öncesi ehliyet kursu gibi kursa gidip sınava girilmeli.evlenecek olgunluktakiler evlenmeli... kursta da evliliğin "evcilik oyunu" olmadığı anlatılmalı...

hatta kurs ve sınav anne-baba olmak isteyenlere de yapılmalı.. çok iyi nüfus planlaması yapılır bu şekilde

Bence sorulan soruya cevap verilse daha iyi olur
Konu sahibi sadece bir soru sormuş erken midir geç midir ya da yanlış mı doğru mu dememiş
Keşke Hukuk Köşesi'ne açılsaydı konu
Dert yanılsa tepki,apayrı bi soru sorulsa tepki...
Bence üzerimize vazife olmayan şeylere çok fazla takılıyoruz
Sonra da gelsin tartışmalar kavgalar uyarılar ...

Son düzenleme:
önce sorunun cevabını belırteyım ; 18 yasını doldurman sart .
ancak onerılerımızı de dıkkate almak ıstersen ben de onerı de bulunmak ısterım .
18 yas evlılık ıcın cok ama cok erken .sevgılıne guvenıyor olabılırsın ,evlılıgın yukumlulugunu
kaldıracagına da ınanabılırsın .fakat hıc bırımız yarın ne olacagımızı bılmıyoruz.
hayatın gerceklerı ne yazık kı hayal ettıgımız kadar kolay ve guzel degıl .
kurdugun hayallerın hepsı suya dusebılır .
ben senın yerın de olsam ,once meslegımı elıme alırım .bekleyın bırbırınızı acele ne edıyorsunuz .
sevgılın senı sevıyor ıse zaten senı bekleyecektır .
kpss ye gırcem unv dırek gecıs yapcam dersaneye gıdecegım dıyorsun da
evlendıgın de borctan harctan nasıl kafanı kaldırıp da bu dedıklerı yapacaksın .
hadı dıyelım kı ,esınızın maddı durumu ıyı sorun olmaz .pekı esının senı evlendıkten sonra
"kır dızını otur k.... ustune "demeyecegını nereden bılıyorsun ?
ve bunu dıyecek bılıyor musun ? demeyecek olan adam senınle apar topar evlılık planları yapmaz,okulunu bıtırmenı ısterdı .
bı'de cocugun olacak .tum hayallerını cocuguna saklarsın artık

Öncelikle nezaket taşıyan her yorum için nezaket dolu teşekkürler ediyorum..

Dediğim gibi ilerde pişman olacağım herhangi bir durumum yok.. Okulum bitiyo -şu zamanda üni mezunları bile iş bulamazken Allaha çok şükür benm iş imkanlarım geniş- yani mesleğim elimde diplomam bende olduktan sonra gelişcek bi durum bu ...
Üniyide ilerde yaşayacağım yerde okumak ve atamamıda oraya istemek için ACELE ediyorum..
Sebebi benm tayin isteme durumum biraz sıkıntılı olabilir devlet memurluğunda ilk atandığın yerde kalma zorunluluğu fln var ayrıntıya gerek yok..

Eğer kpss daha ilerki tarihlerde olsaydı ve geçiş hakkımı bu yıl kullanmak zorunda olmasaydım tabi acele etmeye gerek yoktu..

Bu arada karşımdaki kişi elinde sürekli çalıştığı mesleği olan kazancı bir aileyi rahatlıkla geçindirebilecek düzeyde , karakteri oturmuş , ve hedeflerimin isteklerimin ve ennn önemlisi KALBİMİN aynı aşkımın karşılıklı olduğu birisi .. 3,5 yıldır tanıyorum - aklımda ACABA diebileceğim hiç bişey yok gayet şeffaf ve ailesiylede tanışıyorum hem bize hemde ilişkimize destekler kendi aileminde haberi var babam hariç .. Zaten en son baba duyar böyle şeyleri :)

Bunları size açıklamamın tek sebebi sadece paylaşmak istememdir.. İsteyen istediği düşünceyi savunmaya devam eder ama hakaret etmeyede gerek yok çünkü ben olayın doğruluğunu değil kanun hakkında bir soru sormuştum..

ne yapmak istiyorsunki bu sorulara cvp arıyorsun cnm?..derdini anlatsan?

Önce böyle bi yorum atıp ardından

kara cahill!!...senin gibilere öyle kızıyorumkii ..eee kaçtıktan sonra birkaç aya kalmaz pişman olup dönersin :)

Böyle bi yorum atmanız bana '' ağzından laf almaya çalışıyordum başardım nihaha hadi taşlayalım '' izlenimi uyandırdı .. Samimiyetsiz buldum.. Ve artık yorumlarınızı dikkate almayı planlamıyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…