İKİNCİ AYIRIM : EVLENME EHLİYETİ VE ENGELLERİ
A. Ehliyetin koşulları
I. Yaş
Erkek veya kadın onyedi yaşını doldurmadıkça evlenemez.
Ancak, hakim olağanüstü durumlarda ve pek önemli bir sebeple onaltı yaşını doldurmuş olan erkek veya kadının evlenmesine izin verebilir. Olanak bulundukça karardan önce ana ve baba veya vasi dinlenir.
Böyle bir madde var lakin 18 yaşına girmiş birisi evleniyorum dese vasi (annebabası) dinlenir dio.. Yani 18 yaşına girmiş bir birey reşit olup kendi kararlarını veremiyor mu ? Diğer konulardada 18 yaşına girmek değil doldurmak mı önemli yardımcı olursanız sevinirm..
Bi tadına bakamadıkki özgürlüğün :)
Tüm ayrıntıları anlatmak açıklayıcı olabilir fakat bunu sadece sizi inandırmak için yapmaya gerek var mı bilmiorm ..
Şuanda 18 yaşındayım zaten.. Hayatın ne kadar zor ve yorucu olduğununda 18 yaş ve civarı evliliklern büyük umutlarla yapılıp çoğunun hüsranla sonuçlandığının da farkındayım .. Fakat ben karşımdaki insandanda kendimdende yaşamak istediğim hayattanda eminim yorumların için teşekkür ederim
İKİNCİ AYIRIM : EVLENME EHLİYETİ VE ENGELLERİ
A. Ehliyetin koşulları
I. Yaş
Erkek veya kadın onyedi yaşını doldurmadıkça evlenemez.
Ancak, hakim olağanüstü durumlarda ve pek önemli bir sebeple onaltı yaşını doldurmuş olan erkek veya kadının evlenmesine izin verebilir. Olanak bulundukça karardan önce ana ve baba veya vasi dinlenir.
Böyle bir madde var lakin 18 yaşına girmiş birisi evleniyorum dese vasi (annebabası) dinlenir dio.. Yani 18 yaşına girmiş bir birey reşit olup kendi kararlarını veremiyor mu ? Diğer konulardada 18 yaşına girmek değil doldurmak mı önemli yardımcı olursanız sevinirm..
ne yapmak istiyorsunki bu sorulara cvp arıyorsun cnm?..derdini anlatsan?
kara cahill!!...senin gibilere öyle kızıyorumkii ..eee kaçtıktan sonra birkaç aya kalmaz pişman olup dönersin :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?