selam canım ben çocuk gelişimciyim.
oğlunuzun bu şekilde davranmasına öncelikli olarak sebep sizsiniz ne yazık kiotoritenizden taviz vermişsiniz ve o da bunu kullanmış, hep de kullanacak. Götürdüğünüz doktorlar huy derken mizacı kastetmiş sanırım, elbetteki bazı şeyler mizaç ama çocuklarımızın davranışlarını genel olarak bizler belirleriz, onlar birer oyun hamuru gibi düşünün, biz şekil veririz. Ağladığında her kıyamadığımızda bu bize misli ile geri döner, dur demeyi bilmeyi öğrenmeliyiz. Sonra aileler bize geliyor, çocuğum bana vuruyor vs diye.
Ben tüm huysuzluğunu, her dediği yapıldığından dolayı duyduğu doyumsuzluk olarak nitelendirdim anlattıklarınızdan.
maalesef canım böyle değil.bizim bebeğimiz doğduğundan itibaren böyleydi.yeni doğmuş bir bebeğe ne yapabilirsin ki
inat bir bebekti sürekli ağlardı.bir ev halkı çaresiz kalırdık
bu bahsettiğiniz mizaç. ama büyüdükçe biz şekillendiriyoruz davranışlarını. bundan bahsetmiştim aslında
Okurken inanamadım
Zorlayıcı bir durum...
Kendi oğlum aklıma geldi bizimkininde bazen gıcıklığı tutar asabidir ama bu şekilde değil..
Mesela bir şey çok istiyor ben hayır diyor ağlamaktan bayılsada artık yapmıyorum önceden yapardım büyükler ağlatma bi yeri şişer derdi.Şimdi hiç bozuntuya vermiyorum başka odaya gidiyorum sonra o benim yanıma gelip sarılıyo he birde hem suçlu hem güçlü sarılırkende seni sevmiyorum anne diyor bende beni üzdüğün için seni sevmiyorum ozaman diyorum.
Çocuk yetiştirmek sağlıklı birey yaratmak gerçekten zor.
Oyun grubuna gönderin inanki oradaki bayanlar daha profesyonel yaklaşacaklardır.
Sabırlı olun lütfen bağırmamaya çalışın siz ona bağırdıkça o daha hırçınlaşacktır..
Oyun hamuru vs verin eline.
sağlıklı birey yetiştirmek hepimizin isteği.ama canım okuduğum kitaplardan bildiğim kadarıyla çocuğa hata yaptığında seni sevmem mesajı vermemek gerekiyor.her insan hata yapar bu hareket çocuğa hatalarını saklamayı ve sizin ona olan sevginizin değişebileceğini hatta yokolabileceğini hissettirir ki o zamanda çocuk kendini mutsuz ve yalnız hisseder.çocuklara seni her zaman her koşulda severim ama bu hatan beni üzdü mesajı vermeliyiz.
maalesef canım böyle değil.bizim bebeğimiz doğduğundan itibaren böyleydi.yeni doğmuş bir bebeğe ne yapabilirsin ki
inat bir bebekti sürekli ağlardı.bir ev halkı çaresiz kalırdık
huysuzluk, sebepsiz ağlama ve ayakta sallanma dışında tıpkı benim kızım..
şu anda 3,5 yaşında ve hala banyo kapısını kapattığımı duyduğu an, yanında babası dahi olsa çık diye kapıya vurur, ağlar..
etrafını algılayıp, beni ayırt etmeye başladı ve o günden sonra asla odada bir dakika dahi yalnız bırakıp çıkamadım...yemek yemek ve lavaboya gitmek için bile eve annemin gelmesini beklerdim ..
şimdi de onsuz markete, kuaföre zor giderim..en sevdiği kişiyle oynuyor bile olsa ben de gelicem diye peşimden muhakkak ağlar..
yani bu durum bizde geçmedi ne yazık ki cnm, zamanla dozu azaldı biraz...sen de bir süre daha bu şekilde yaşamaya alışmalısın..
yalnız ayakta sallama durumu çok zor senin için..bizimki hep emerken uyurdu ama emzirmeyi kestikten sonra yanına yatıp sakinleşmesini bekledim..o şekilde uyumaya alıştı..ayakta sallamak işkence olur senin için, artık kocaman olmuş bir de..
sen de koynuna alıp uyutmayı denesen, artık sallamak yok, bacaklarım ağrıyor desen, anlatsan; belki bırakır sallanmak istemeyi..
bebeğin en az iki yaşa kadar anne ile uyumasını tavsiye ediyor bazı uzmanlar..annesine tamamen doyması için..
sebepsiz ya da o an yapılması mümkün olmayan birşeyler için ağlıyorsa taviz verme...hemen ilgisini farklı şeylere çekmeye çalış...
pencereden baktır, ilgisini çekecek masallar anlat vs..
onu mutlu etmek için, onunla birlikte oyunlar oyna, saklanın, gıdıklayın, hoşlandığı aktivitileri birlikte yapmaya çalışın.....ev işleri biraz aksayabilir, yeter ki yavrular mutlu olsun...
parka-bahçeye çıkın, açık hava kesinlikle çocuklar için bir terapi gibi oluyor...oralardan da gelmek istemediği için ağlıyorsa sevdiği birşeyi almak için markere gideceğinizi söyle..alacağınız şey; sakız, kraker gibi ufak şeyler olsun...
biz anneler; olabildiğince rahat,sevecen ve doğal halimizle yavrularımıza yaklaştıkça onlar da daha mutlu olacaklardır inşaAllah cnm..
sağlıkla, mutlulukla büyüsün yavrun inşaAllah....
Okurken inanamadım
Zorlayıcı bir durum...
Kendi oğlum aklıma geldi bizimkininde bazen gıcıklığı tutar asabidir ama bu şekilde değil..
Mesela bir şey çok istiyor ben hayır diyor ağlamaktan bayılsada artık yapmıyorum önceden yapardım büyükler ağlatma bi yeri şişer derdi.Şimdi hiç bozuntuya vermiyorum başka odaya gidiyorum sonra o benim yanıma gelip sarılıyo he birde hem suçlu hem güçlü sarılırkende seni sevmiyorum anne diyor bende beni üzdüğün için seni sevmiyorum ozaman diyorum.
Çocuk yetiştirmek sağlıklı birey yaratmak gerçekten zor.
Oyun grubuna gönderin inanki oradaki bayanlar daha profesyonel yaklaşacaklardır.
Sabırlı olun lütfen bağırmamaya çalışın siz ona bağırdıkça o daha hırçınlaşacktır..
Oyun hamuru vs verin eline.
Çok zor Allah kolaylık versin.
Yaşına uygun olur mu bilmiyorum ama komşumuz 3.5 yaşındaki kızına gece rahat uyusun, çok uyanmasın diye anasonla rezene çayı karıştırıp içiriyor. Siz daha iyi bilirsiniz tabi ama belki işinize yarar. :26:
Rezene ve ya melisa çayı verebilirsiniz biraz. Hem rahatlatır hemde uyutur. Ama siz yinede bir pedagogla görüşün bu durumu :26:
uykusunu tam alamayan çocuk huysuz ve huzursuz olur. sebepsiz ağlar.
arkadaşlarda söylemiş, milupa nın iyi geceler çayı, rezene çayı ve melisa çayı içirebilirsiniz.
uykusundan az uyanırsa huysuzluğu gidecektir.
bir deneyin...
evet arkadaşa katılıyorum bence de bütün huysuzluğu uykusuzluktan olabilir gece o kadar uyanıyorsa dolayısıyla uykusunu tam anlamıyla alamıyor ve huysuzluk yapıyor benim oğlum da 2 yaşında ve uykusu bölündüğü gecelerde gündüz hep bize eziyet eder ne yapsak yaranamazdık.bende oğlumu yeni memeden kestim ve o kadar rahatladık ki anlatamam oğlum birdenbire değişti gece 10 kere uyanıp üstümde tepinen ve yanımdan ayrılmayan oğlum ve uyutmak için defalarca emzirdiğim zarzor uyuttuğum oğlum sakin sakin uykusu gelince nennen diyip gidip koltuğa kendisi yatıyor ve sabaha kadar uyuyor eskiden bende tam anlattığınız gibiydim ne banyoya lavaboya bile gidemezdim ama artık öyle değil ben eşime bırakıp markete gidiyorum 1 saatliğine dolaşmaya çıkıyorum rahatlamak için gerçekten değişti herşey ...bence sütünüz artık az geliyor olabilir ve emmeye düşkün bebekler ki benim oğlum bütün gün 24 saat inmezdi üstümden emmek için şimdi anlıyorum ki süt azaldığı için ve o da sütü bulmaya çalıştıgı için yoruluyor,sinirleniyor o kadar düşkün ,huysuz,huzursuz oluyormuş ...
2-2,5 yaş için erken ergenlik derler. biraz sabredin geçecektir. Ama mutlaka kalabalık ortamlara gidin. Alışveriş merkezleri, parklar vs.
allah kolaylık versin c ocuk büyütmek çook zor...benimde oğlum var 2 yaşına giricek 1 ay sonra..vede şimdi bu okuduklarımdan sonra n ekadar şükretmem gerektiğini anladım...yani genel olarak şikayet edemem..sadece hiç bi gece deliksiz uyumuyorum diye yakınıyodum ebnde çünkü her gece 1 defa uyanır sonra yanıma alırım..o şekil sabaha kadar uyur....ama sizinkini okuyunca şükrettim halime.....acaba bi rahatsızlığımı varda sürekli uyanıyo??bence bunun üstüne gidilmesi lazım
öbür huyları için bişey diyemem...çünkü anlar adı üstünde huy..her çocuk farklı..büyüdükçe sakinleşecektir diye düşünüyorum[/QUOTE
yok canim cok sukur bi rahatsizligi ama huzursuz uyaniyo emiyo uyumaya calisiyo kendini zorluyo mizir mizir saga sola donuyo.
çok zor bir durum allah sabırlık versin..
bir komşumuzun oğlu gece sürekli uyanıyordu, pedegoğa götürdüler, kesinlikle odasını ayırın demiş, şimdi uykusu çok düzenli diyor...
siz de bir pedegogla görüşün isterseniz...
goruscem canim insallah .
Canım dışarıya parka ne kadar zamanda bir gidiyorsunuz?Bernim kızımı bakıcı hemen hemen hergün kar kış ta olsa çıkarıyor en az 10 dakka dışarda güneşte duruyor d vitamini alıyor bütün gün evde canı çok sıkılr. Hele yazın günde iki kere parka gidiyorlar 1,5 saat falan oynuyor bütün enerjisini harcıyor koşturuyor. Evde enerjisini harcayacak yer de bulamıyordur. Bence bir oyun grubu bul ayrıca şöyle top havuzu falan olanlardan onlar da işe yarayabilir enerjisini harcasın. Boya kalemi al pastel kağıt ver resim yapsın. Kitaplar al resimlere bakın. Şu çivili tahta setler var onlardan al onları yapın beraber el becerisi de gelişir. tvde caillou veya pepe seyretmeyi de seviyor benimki. benim kızım da 20 aylık canım.
ccanim bende heo cikariyorum gunce kac kez disarda gecen yaz parkda kaykayda bile kayan oglum bu zmaanlarda kucagimdan yere hic inmiyo.alciam insallah boya kalemi filan kalemle defteri cizmeyi ck seviyo.cizgi film seyretmiyo hic.sadece sevdigi bir iki sarki ve 3-5 reklamin haricinde tv izlemiyo.
papatya çayıda çok iyi geliyor diye biliyorum arkadaşım iki yaşındaki oğluna veriyordu sakinleştirici yatıştırıcı özelliği var rahatlatıyormuşş.. Allah kolaylık versin uyumayan çocuk çok zor olur bilirim bende oğlumun uykusuzluğundan çok çektim ama benimki Allahtan ağlamazdı ve kucakta durmaktan hoşlanmazdı her çocuk farklı oluyor işte ne emeklerle büyüyorlar
evet canim cok zor buyuyolar bende denicem insallah caylardan tesekkurler,
Benimki 5 yaşında bende mutlu edemedim doğduğundan beri, bazı çocuklar zor karakterli oluyor. Yemek seçerler, emmezler, uyumazlar, sürekli ilgi alaka beklerler, çok takıntılı olurlar. Küvez dışında bir çok şeyi benzer yaşamışız bir çok aile yaşıyor ben çocuklar için ömür törpüsü diyenlere kızardım şimdi hak veriyorum. 3 yaşına kadar düzelmezse çocuk psikiyatristine göstermeni tavsiye ederim. Çocuğun şu an muhtemelen 2 yaş sendromunda.
Çağımız insanı artık mutlu değilmiş ya çocuklarda öyle galiba. Daha bebek yaşlarında psikologla tanışıyorlar. Ben hiç bu kadar zor olacağını tahmin etmemiştim. İnşallah büyüdüklerinde hayırlı sağlıklı bir birey olurlarda bizlerde utanırız.
amin canim insallah/evet aynen benim oglumda karakteri cok zor.tesekkurler.
Cok zor gercekten... Benim kizim 10 aylik ama dogudugundan beri hemen hemen senin oglun gibi. Biz söyle bir uygulama yapinca biraz düzeldi. Aksam yatmadan önce her gün ayni saatte ayni seyi yapmalisin, yani mesela oglun aksam 7 bucukta yatiyorsa, saat 7 de banyo yaptir, sonra kisik isikta ve cok konusmadan veya ninni söyleyerek sakince kremle masaj yap, sonra mesela sarilarak uzan yataga ve ninni söyle. Ama hersey herzaman ayni saatte ve ayni sirada olmasi gerekiyor. Tabiki hemen düzelmiyor, ben bir 5 gün bir hafta böyle yaptim ve kizimin en azindan gece uykusu biraz düzeldi.
Allah sabir versin arkadasim, seni cok iyi anliyorm
amin canim saol denicem dediklerini tesekkurler.
benim kızım da 20 aylık benzer şeyleri o da yapıyo ama sizinki biraz sizi kullanıyo gibi geldi bana.
yani tek ağlamasın da istediği olsun diye yaptığımız şeyler pek hayrımıza olmuyo(
bir de arkadaşımın oğlu da çok huysuzdu druna söylediğinde hemen demire bakalım kanda demiş ve çocukta demir eksikliği çıktı.
demir eksikliği sinirlilik ve iştahsızlığa neden olurmuş, yakın zamanda ölçtürmediyseniz bir deneyin belki sizinki de ondandır...
evet canim kullaniyo biloyo ddedigini yapicammi cok guzel kullaniyo bni farkindayim.demirine baktiriticam insallah ama istahsiz degil oglum.tesekkurler
Bebeğinizin emmemesi aklıma ilk olarak süt alerjisini getirdi, belki onu rahatsız eden bir saglık problemi vardır umarım en kısa zamanda halledersiniz..
amin canim da benim oglum emiyo
Yaşamın ilk üç yılında çocuk, yaşayabilmek için bakıma muhtaçtır. O nedenle, annenin yokluğu, bu yaş çocuğu tarafından yaşamın sonu olarak algılanır ve anksiyeteye yol açar. Nitekim çocuk öz bakımını yapabilecek olgunluğa ulaşınca, annesine olan bağlanma ve dolayısıyla annesinden ayrıldığında hissettiği anksiyete ortadan kalkar.
Yaşamın ilk üç yılı boyunca, annenin sürekli sıcak, içten, koruyucu, kollayıcı davranışları sonunda kazanılan anneye bağlanma mekanizmaları, üçüncü yaştan sonra annenin kaybı ile anksiyeteye yol açmasa da, yetişkinin davranışları üzerindeki etkisini başka biçimde hissettirir.
Temel ihtiyaçları anne sıcaklığı ile anında karşılanan çocuk, bu sayede başkalarına güvenebilmenin temeline sahip olur. Aksi halde, yaşam boyu diğerlerine güvenmekte sıkıntı yaşar. Başkasına güven en zor kazanılan ama en çabuk kaybedilen duygudur. Yabancı birinin herhangi bir saldırısı üzerinde durulmaz, bu saldırı unutulur gider. Oysa güvenilen birinin en ufak bir yan bakışı, en ufak bir ters davranışı dahi asla affedilmez. İnsanın iç dünyasında silinmez izler bırakır. Çünkü güvenmek; kendini teslim etmektir. Böylesine hassas bir duygu olan güven, yaşamın ilk üç yılı boyunca anında ve sürekli bir şekilde özverili, koruyucu, kollayıcı anne davranışlarına karşılık olarak kazanılır. Aksi halde, yaşam boyu kazanılamaz. Eksikliği hep hissedilir.
Sevgilerimle,
Prof.Dr. Sabiha Paktuna Keskin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?