19 aylik oglumla sorunlarimiz var

birakin aglasin neden bukadar zulumlu yola giriyorsunuzki ya simarik ya piskopat olcak sanirim , anlasin sinirlariniz olduugnu iplerin sizin elinizde oldugunu biraz mantikli dusunuun simdiden disarida yurumeyen uyumayan aglarsam istedigim olcak bunun sonu neolcak, cocuk sizi degil siz cocugu yöneteceksiniz egiteceksiniz , ogrenenler ogrenipde dogmuyorlar siz saniyorsunuz iyi yapiyorum ama mutsuz bi hayat hazirliyorsunuz cocuguze ve kendinize , egitim kitaplari alin okuyun bir cocuk egitmesi kolay degildir , normal degisir diyenlerde hayir sonrasi da belli oluyor illerde kendi bildigini okuyan kimseyi dinlemeyen saygisiz cok bilmis gencler olu veriyorlar ama sizinki daha bi baska gercekten yardim alin yada kitaplar okuyun ve unutmayin cocuk sizi degil siz cocugu egiteceksiniz ,

canim cok dogru soyluyosun gercekden oyle ben yaptim bi hayir demeyi bilseydim boyle olmmazdi taviz vermeseydim keske diyorum basdan cunku bunu yapmak gitgide daha zorlasiyo.evet cnm doktoruum oyuzden oyle dedi yani zaten huy diyip kestirip atmadi tavsiyelerde de bulundu.dediki 10 dediginden 9 unu yap dedi misal ispanak mi ayikliyosun oglun disarimi cikmak istedi birka oraya ispanagi cik bu zor bi istek degil ama komsudasiniz diyelim bi bibloyu istedi agliyo catliyo tabikide vermiceksin dedi cok aglarsa odalari gezdir baktin susmuyo eveine git dedieger ilk basda 1 saat aglar da sen onun deidigni yapparsan ertesi gun 5 ssaat aglama kapasiteleri vardir bunlarin miden delinir dedi.

canim sende bi cocuk gelisimcisi olarakdogru buldun mu doktorun deiklerini?

bence bi doktora götürün cocugunuzu belki bi rahatsizligi filan vardir, belki karni filan agriyordur o yüzden acidan sürekli agliyordur :S allah size güc kuvvet versin, anne olmak kolay degil..

canim goturdum goturmez olurmuyum biseysi yok diyo.amin cnm hepimize guc kuvvet versin.

butun tavsiyelerin cok guzel canim denicem hepsini insallah tesekkur ederim.

yok canim yanlis anlamiyorum cok dogru diyosun aslinda .ama benim oglum emiyo oyuzden bukadar cok kalkiyo.tesekkur ederim canim .bundan daha fazla aglayamaz heralde

canim ben yurt disindayim hic kimsem yok malesef burda .dun aksam tavsiyeni dnedim masaj yaptim oglma onceki denemelerimde yaptirmak istememisdi.ama dun yatmadan once nerdeyse bi yarim saat yaptim gercekden cok ise yaradi.bundan sonra her aksam masaj cok hosuna gitii.esimin hakkini yyiyemem gercekden cok guzel bakar zaten oglum aksam babasi gelince bana hc yanasmaz gunduz bana yaptiginin aynisini babasina yapar.tavsiyelerini deniyorum canim cok tesekkur ederim.

cok tesekkur ederim canim yorumun beni okadar mutlu ettiki anlatamam.bakalim bunca fedakarliga degecek bi cocuk olacakmi?amin canim insallalh.

dogru diypsun canim insallah bndede yarar bu tavsiyeler.herseyi sattle aslinda ama vbilmiyorumki.

canim benim goturduum doktor her muaynede o bolgeyide kontrol ediyo ve dar degil vs diyo.ondan degildir yani .tesekkuelr yorumun icin.

cok tesekkur ederim canim saol.okuyorum bende bol bol zaten insallah duzelir

[UOTE=martı25.28;23591479]uyku mu oda nedır arkadaslar ? haaa şu gece 23:00 sabah 08:00 arası sizin yaptıgınız etkınlıktı degılmı.ya ben unuttumda 4 senede.....
neyse saka bır tarafa bazı cocuklar huysuz oluyor benım oglumda ogleydı.2,5 yasına kadar pusetten bozma bır salıncakla uyutmaya calısırdım.taa bebekken uykusu gelırdı ve tam dalacakken gözlerini sıkıp uykusunu acardı.halada gece 2-3 kez kalkmazsak ki uyanıp annee gelsene buraya diye beni çağırıyor yanında yatıyorum.düşününki tek kişilik yatakta iki kişi....
cocuklar anne babayı ebeveyn kimsa onu kullanmayı cok ıyı basarıyor ne yazıkki.şimdi düşündüğümde ben oğluma hic hayır demediğim için,o aglıyacak dıye hep onun ıstedıgını yaptıgım ıcın en ufak degısıklıkte kıyametler kopardı.işe giderken aglıycak dıye kacarak gizli cıkardım evden daha beter yapıstı bana sıpa.sonra kacmadım evden.o aglasada cıktım ve ıse geldım.(tabı gelırken aglayan ben oldum ama orası ayrı) ama oglum aglasada yapılması gerekının yapıldıgını ogrenıyor yavas yavas.mesela benım ogluma kızarak bıseyı yaptırmak ıstedıgımde asla yapmıyor.ama guzelce soylersem daha ılımlı oluyor.cocuk dılı karmasık ve zor cozuluyor.
ve unutmakı arkadasım sen mutlu ve huzurlu olmadıgın surece ona cok ıyı bır anne olamyacaksın.... cunku zamanla sabrın ,tahamulun azalacak.o yuzden aglasada kucakta dısarı cıkarma.ha dıyelımkı dısarı cıktınız ve kucaktan ındırdıgın ıcın agladı.hemen eve gerı don.ama evdede kucagına alma.boylece ogrenecektır.kolay gelsın sana Allah yardımcın olsun.[/QUOTE]

sen calissiyomuusn y acanim bebginin belki boyle olmasi normal dir ama ben oglumla 2 dakikami bile ayri geciriyorum niye bilmiyorum.

tesekkur ederim canim goturcem zaten insallah turkiyey kesin donuz yapcaz bu yaz insallah ozamn goturcem.

mantik insandan nezamn gidiyo biliyomusun.hamilelikde okudugun butun kitaplarin anlami ne zaman kalmiyo biliyomusun.bebegin dogar dogmaz kuveze girince.20 gun kalinca butun doktolar bu olur kesin yasamaz umidi kesin diyince cok zor haytta kalmasi denince ama oglum yasayinca doktorlarin onu mucize bebek ilan etmesiyle...

okadar kucuk ve kotuyduki durumu aglasin ayni oadada ol senini duymazsin cigerlerinde problem yasadi 2 hafta hic bi sekilde beslenemedi.

bu kdar acimasizca yorumlar yapipi ogluma pskopat derken birazda dusunceydin keske.bende blilyiodum aglatmayi ......

bu kadar mantıksız ve acımasız bir yorumu yaparken çok düşündünmü acaba!!!

Bu kadar zor olmasa da , zor bir oğlum var benim de, düzelecek diye de bekliyorum ben de.
Kim ne derse desin, sizin payınız vardır elbette ama çocuğun yapısı işte ne yapsanız olmuyor.
Benim oğlumda bebekken sabahtan akşama kadar ağlardı, bu beni o kadar yıprattı ki.
Kucağa almayın deniyor ama isterseniz almayın, büyüdükçe elbette bazı şeylere hayır demek lazım, ama gözünüzün önünde ağlamaktan krizlere girmiş
bir çocuğu bırakmak o kadar zor ki.
Akşamları da uykusu gelince 2-3 saat ağlardı, krizlere girerdi, uyutamazdım da, delirirdi, akşam olsun istemiyordum hiç.
Şimdi 8 aylık oldu ve şükür bu huylarını bıraktı ama ben çok yıprandım.
Hala da zor uyur, çok az uyur ve gece de 10 kere kalkar.
Hala bile doğru düzgün dışarı çıkamayız. Bebekkken koştura koştura geliyorduk eve, yaz geliyor bakalım artık ne yapacak.
Gündüzleri asla hiçbirşeyle ilgilenmez, devamlı benle olacak, gözümün içine bakar. Sırf bu yüzden
kendi kendine vakit geçirmediği için o kadar hareketsiz ki, ne emekleme ne birşey.
Çoğu kez tepemde.
Ben de düzelecek diye ümit ediyorum. En azından böyle kalacağını düşünmüyorum sizin oğlunuzunda,
kaç yaşına kadar kucakta gezecek, 18 yaşına kadar değil ya.
O birşekilde düzelecekte, siz de çok yıpranıyorsunuzdur eminim, çok zor gerçekten.
Mümkün olduğunca arkadaşların dediği gibi her istediğini yapmamaya çalışın dyeceğim ama alışmışlıklarından o kadar kolay vagzeçmeyecektir , zaman alacaktır bayağı.
Ve kendi çocuğunuzu kendiniz değerlendirin, hiç bir çocuk hiç bir çocuğa benzemez, dışarıdan konuşması çok kolay.
Allah yardımcınız olsun. Evladınıza sağlık, huzur, ferahlık, sakinlik versin Rabbim inş.

Birgün evlenince ve çocuğunuz olunca, krizlere girip ağzından burnundan kan gelene kadar ağladığı zaman
siz sakın almayın kucağınıza ,sonra psikopat filan olur ne me lazım.
Sizi fazla kucağa almışlar heralde, bu kadar çok bildiğinize göre, hem de daha bekarken.
Haklı fikirleriniz olsa bile , karşınızda bir anne var, biraz daha usluplu yazabilirmişsiniz yani.

bu yaş tam anneye bağlanma yaşıdır ve zor bir yaştır. siz de biraz fazla üzerine düşmüşsünüz gibi geldi bana. aslında yaşı daha çok küçük ama çocuklara ne verirseniz hep daha fazlasını ister. dolayısıyla hep siz ona değil biraz da o size uyum gösterecek. bence mümkün olduğu kadar kalabalık ortamlara, yaşıtlarıyla vakit geçirebileceği yerlere götürün. artık oyuncaklarla kitaplarla ilgilenme yaşına başladı. onun yaşına uygun oyuncak ve kitaplarla vakit geçirmesini sağlayın. tabi aşırıya kaçmadan. çünkü çok fazla oyuncak alırsanız da doyumsuz olur çocuk. çocuk büyütmak zordur ama endişelenmeyin bir çok annenin böyle sorunları oluyor. ben okul öncesi alanında çalışan biriyim ve böyle çocuklar oluyor her zaman. mesela bir sınıfımda ikizler vardı. biri çok güleryüzlü diğeri bir saniye susmadan ağlayan bir çocuktu. yani biraz da yapısı öyledir çocuğun.

Konu sahibine gerçekten çok yardımcı olmuşsunuz bravo size başka ne denilebilir ki?

Şımarık çocuk olur demenizi anlıyorum da küçücük çocuğun büyüyünce psikopat olacağı çıkarımını, küçükken ağlatılmayıp her defasında ilgilenilmesinden yola çıkarak mı yaptınız. Bir araştırın bakalım psikopatlar nasıl çocukluk geçirmiş, her dedikleri yapılan çocuklar mı yoksa annesinin babasının hiç ilgilenmeyip, sürekli şiddet görmüş, yeteri kadar sevgi gösterilmediği bir çocukluk geçirdikleri için mi öyle olmuşlar.

okurken strese girdim başım ağrımaya başladı, gerildim resmen. fazla empati kurdum sanırım. benim de 5 aylık bir oğlum var. uyanık olduğu sürece sürekli yanında istiyor beni. ama bu kadar değil. uykusunu alınca ağrısı falan da yoksa keyfi yerindedir. oyun oynar güler falan. ama sizinki bir başkaymış. Allah sabır ve kolaylık versin. inşallah en kısa zamanda düzelir de siz de rahatlarsınız.

psikopatlar, simarik cocuklardan ziyade sevgisiz büyümüs nesillerden cikar. burundan kan gelene kadar aglayan bir cocuk simarikliktan aglamaz , bu kadar insafsiz olmayin

Evet aynen katılıyorum hekime. Bu arada belirtmeden geçemeyeceğim bazı arkadaşlar pedagog a götür demiş, son pedagog 65 küsür yaşındaki hocamdır artık pedagog kalktı, çocuk gelişimciler olarak isim değiştirdik...

Bu zamana kadar yanlış yapmışsınız tamam ama artık bir yerden başlayın iplerielinize almaya. Gereksiz ağladığında 'ağlayabilirsin' deyin. Ve onla ilgilenmeyin bir süre sonra gerçekten susacak. Ve görecek ki anne değişti, artık anne tavizkar değil, ağladığında her istediğini yapmıyor.

Ve unutmayın ki bu yeni davranışlarınız kısa sürede mutsuz edecekse de çocuğunuzu uzun vadede ikinizi de mutlu ve huzurlu kılacatır, ebevenler olarak da asıl görevimiz budur. sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…