selam canım ben çocuk gelişimciyim.
oğlunuzun bu şekilde davranmasına öncelikli olarak sebep sizsiniz ne yazık kiotoritenizden taviz vermişsiniz ve o da bunu kullanmış, hep de kullanacak. Götürdüğünüz doktorlar huy derken mizacı kastetmiş sanırım, elbetteki bazı şeyler mizaç ama çocuklarımızın davranışlarını genel olarak bizler belirleriz, onlar birer oyun hamuru gibi düşünün, biz şekil veririz. Ağladığında her kıyamadığımızda bu bize misli ile geri döner, dur demeyi bilmeyi öğrenmeliyiz. Sonra aileler bize geliyor, çocuğum bana vuruyor vs diye.
Ben tüm huysuzluğunu, her dediği yapıldığından dolayı duyduğu doyumsuzluk olarak nitelendirdim anlattıklarınızdan.
bence bi doktora götürün cocugunuzu belki bi rahatsizligi filan vardir, belki karni filan agriyordur o yüzden acidan sürekli agliyordur :S allah size güc kuvvet versin, anne olmak kolay degil..
canım naçizane tavsiyelerim şunlar,
tuvalete giderken kapıyı açık bırak onu kapıya koy ve sürekli konuş, belki yalnız kalmaktan korkuyordur çok alışmış sana
ayağında sallamaya alışmışsa artık kolay bırakmaz onu ama en azından uyuyana kadar sallayıp yerine yatırabilirsin
sebebsiz ağlamalarada pışpışlama yüz verme hiç diğer odaya geç, yüksek sesle a burda ne vermiş kendime eğlenceli bir oyun buldum koş bak de susacaktır
yemek falan nasıl yapıyorsun bilmiyorum ama mutfakta kaşıkları ve tencereleri kırılmıcak zarar vermicek şeyleri önüne koyarak birlikte yapalım diyebilirsin
odada yalnız kalmayada çizgi film aç sen burda seyret mutfakta işim ver hemen geliyorum diyerek kısa sürelerle kendi kendine oyalanmaya alıştırabilirsin
gece kalkmalarınıda akşam onu yor koşturun evde zıplamaca oynayın çok yorulsun ve yatmadan tok tutucu muhallebi falan yedir akşamdan sende yorulursun ama en azından gece rahat edersin :)
seni sevmiyorum demeyinde bu arada, beni üzüyorsun ağlıcam şimdi deyin özür dilemesini öğrensin özür dilemedende yüzüne bakmayın hiç
Merhaba,
düşüncelerimi yazmak isterim ama umarım beni yanlış anlamazsınız, tecrübeli bir anne olarak fikrimi dile getirmek isterim, bence yanlış yapıyorsunuz, bebekler ilk aylar dünyaya, bulundukları ortama uyum sağlamaya çalışır, gece ve gündüz kavramları oluşana kadar zamanlı zamansız uyur ya da uyanırlar ama 19 aylık bir bebeğin uykusu yeni doğmuş bir bebek kadar kesintiye uğramaz zira artık emmiyor, geceleri en fazla 1 kere bilemedin 2 kere uyanıyor olması gerekir, bebeğiniz ağlayarak size her istediğini yaptırabildiğini fark etmiş, sürekli ağlaması bu yüzden, bir sağlık sorunu, acıkma ya da tuvalet ihtiyacı olmadığı sürece ağladığı zamanlar kucağınıza almamalısınız, ağlamasına kayıtsız kalmak çok zor biliyorum ama her ağladığında kucağınız alır veya istediği şeyi yaparsanız yavrunuz bunu yapmaya devam eder, kendi yatağında yatmalı ve akşamları en geç 21.00'da gece uykusuna yatması gerekiyor, kucağınıza almanızı istediği zamanlar hemen ilgisini çekecek birşeyler bulun, sevdiği bir oyuncağa, bir çizgi filme veya birlikte oynadığınız bir oyuna odaklanmasını sağlayın, ağlayarak birşey istediğinde anlamadım anneciğim birşey mi istedin, ne istedin göster deyin, sabırla yılmadan bu dediklerimi uygulayın, göreceksiniz ki bir süre sonra oğlunuz ağlamanın işe yaramadığını anlayacak, ki oğlunuz 19 aylıkmış 2 yaş sendromuna ya girdi ya girmek üzere, ağlamaları fazlalaşacaktır, sabırla konuşarak iletişim halinde olun oğlunuzla, sevginizi sürekli hissetsin fakat ağlayarak dediğini yaptıramayacağınıda öğrensin.
çocuklar maalesef sonuna kadar deniyorlar sabrımızı. öncelikle yapabilirseniz bir yakınınızdan (anne-teyze) yardım alın. tek başına çocuk büyütmek dünyanın en zor şeyi.
kendi moralinizi sağlam tutun. çocuklar annelerinin aynaları gibi oluyorlar.evde huzur varsa çocuk da en sonunda sakinleşiyor. onun ağlamasını durdurmak dünyanın en önemli şeyi değil. bunu unutmayın. bazen çocuklar ağlamak ihtiyacı duyuyorlar bir kaç huysuz çocuktan ve kendi oğlumdan edindiğim tecrübeye dayanarak söylüyorum bazen susturmaya çalıştığınızda daha çok ağlıyorlar. yemek saatlerinin düzenli olması çok önemli. her gün aynı saatte ve şekerini çok yükseltmeyecek besinlerle beslerseniz, şekeri hızlı düşmez ve agresif olmaz. uykusunu düzene sokmak için gerekirse eczaneden ilaç alın. çünkü uyku düzeni olmayan çocuk hiç çekilmez oluyor. bol bol uyku öncesi masaj yapın. özellikle kaşlarının arasından alnına doğru yapılan masaj acayip huzur veriyor bebeklere. eşinizle bu sorumluluğu mutlaka paylaşın. sinirden bağıracak duruma gelmeden paslayın çocuğu babasına. mutlaka kendinize haftada 2 saatte olsa çocuksuz zaman ayırın. alabiliyorsanız sakinleştirici bir şeyler alın. anne karnından beri kalp atışlarımızdan anlıyorlar bu veletler stresi ve hemen sizinle aynı moda giriyorlar. ama en önemlisi günlük rutin oluşturmak
bebekler herşeyin düzenli ve saatinde olmasından çok hoşlanıyorlar.umarım tavsiyeler işe yarar. Allah kolaylık versin hepimize.
Benimki bir tavsiyeden öte seni anladığımı söylemek olacak. Tam tersi bir çocuğa sahip olmama rağmen annelikten edindiğim deneyimler hiç bir çocuk bir diğerinin aynısı değil ve maalesef çocuk için tek doğru diye bir şey yok. 1 sene evladını ayakta emziren anneyi ben ayakta alkışlarım arkadaşım sana daha ne söylenebilir ki?Annelik içgüdüsel öğrenilen bir müessese ama seninki kabul etmek lazım zor bir çocuk belki de çocuğunla imtihan ediliyorsun kim bilir? şunları yaptın da yanlış oldu diyemem seni yakından gözlemlemedim ki.. Ayaklarının altında cennet olan annelerdensin inşallah, umarım bir an evvel feraha çıkarsın..
Allah sana sabır versin. Ama 19 aylık olmuş halen neden bu şekil davranıyor?
Aslında uyku düzenini ilk 1 haftalıkken sağlanması gerekirmiş. Kitaptan okumuştum. Bende kızım doğunca uyguladım. Geceleri yatak odasında uyuttum. Gündüzleri ayrı bir odada. Çünkü bebekten gece gündüz ayrımına varıyorlarmış.
Benim kızım 15 aylık oda devamlı yanında olayım istiyor. Odadan çıkayım ağlamaya başlıyor. Babası oyalıyor. Bende ilk zamanlar wc ye bile gidemezdim. eşim gelene kadar beklerdim yemek yiyemezdim. Çocukların aklı erdikçe anneye bir o kadar bağlanıyor. Onlara da hak vermek lazım.
Sanırım zamanla geçecek.
Benim doktor bitki çayları vermememi gerekirse aktardan açık papatya almamı ve kaynayan suya 2 kaşık atıp içirmemi söylemişti. Bebeği sakinleştiriyor daha doğrusu uyumasını sağlıyor.
Ben onu 3-4 aylıkken hiç uyumazsa verirdim. Şimdi öğle uykusundan önce bir kase pekmezli yoğurt veriyorum saati gelince uyuyor.
Birde uyku saatini ayarlamak da çocuğun ve senin için iyi olur. Aynı saatlerde uyutursan alışır bünyesi. Ben mesela sabah 11 de kalkar kızım öğlen 3 diyince başlar esnemeye uyuturum. 5 gibi kalkar akşam 10,5-11 de yatar. Saate alıştırırsan cidden çok rahat edersin. Birde çocuklar geceleri çok susarmış eğer iyice suyunu içememişse ondan da zırt pırt kalkarmış.
Yatmadan önce iyice içir suyunu.
Bundan başka inş. düzelir demek geliyor elimden.
canım bi rahatsızlığı olmasın?
bizde aylık kontrollere götürdüğümüzde doktor huysuzluğundan yapıyordur,bişeyi yok diyordu.
aylarca çektim.gündüz uykusu yoktu.sabahtan akşama memede,yada kucakta gezecek.yoksa sürekli mızır mızır ağlıyordu.
çok aşırı huysuzdu.doğduğu günden beri böyleydi.
sünnet olması gerekiyormuş meğerse,sünnetten sonra rahatladı.huysuzluğundan değil darlıktan dolayı rahatsız oluyormuş.
anlayamamıştık çünkü bezini gayette güzel dolduruyordu.
Allah yardımcın oLsun zor bıse allah sabırda wersın cok zor cocugum yok ama az cok bılıorum komsularmz yengelerım akrabalarım cocuk cok yanı..sen sabırlı oL hıc kızma ona annesısın sonucta cocugun baska kımsesı yok gbı gelıodur belkı bebeklere buyuzden pesını bırakmıodur :) sen cocuk uyudugu zamn ustune oku musaıt oLdukca .. Sakınlesır belkı ..buyukcede duzelır ınsAllah senın ıcın dua edıcez..
Ayrılma anksiyetesi nedir?
Ayrılma anksiyetesi (korkusu); bebeğin kendisini koruyup kollayan, onun bakımını yapan kişinin, yani annenin yokluğunda, öz varlığının tehlikede olduğunu hissetmesidir.
belki buyazi size yardimci olablir . ama tabi en iyi cözüm bir pedegoga görünmek
birakin aglasin neden bukadar zulumlu yola giriyorsunuzki ya simarik ya piskopat olcak sanirim , anlasin sinirlariniz olduugnu iplerin sizin elinizde oldugunu biraz mantikli dusunuun simdiden disarida yurumeyen uyumayan aglarsam istedigim olcak bunun sonu neolcak, cocuk sizi degil siz cocugu yöneteceksiniz egiteceksiniz , ogrenenler ogrenipde dogmuyorlar siz saniyorsunuz iyi yapiyorum ama mutsuz bi hayat hazirliyorsunuz cocuguze ve kendinize , egitim kitaplari alin okuyun bir cocuk egitmesi kolay degildir , normal degisir diyenlerde hayir sonrasi da belli oluyor illerde kendi bildigini okuyan kimseyi dinlemeyen saygisiz cok bilmis gencler olu veriyorlar ama sizinki daha bi baska gercekten yardim alin yada kitaplar okuyun ve unutmayin cocuk sizi degil siz cocugu egiteceksiniz ,
birakin aglasin neden bukadar zulumlu yola giriyorsunuzki ya simarik ya piskopat olcak sanirim , anlasin sinirlariniz olduugnu iplerin sizin elinizde oldugunu biraz mantikli dusunuun simdiden disarida yurumeyen uyumayan aglarsam istedigim olcak bunun sonu neolcak, cocuk sizi degil siz cocugu yöneteceksiniz egiteceksiniz , ogrenenler ogrenipde dogmuyorlar siz saniyorsunuz iyi yapiyorum ama mutsuz bi hayat hazirliyorsunuz cocuguze ve kendinize , egitim kitaplari alin okuyun bir cocuk egitmesi kolay degildir , normal degisir diyenlerde hayir sonrasi da belli oluyor illerde kendi bildigini okuyan kimseyi dinlemeyen saygisiz cok bilmis gencler olu veriyorlar ama sizinki daha bi baska gercekten yardim alin yada kitaplar okuyun ve unutmayin cocuk sizi degil siz cocugu egiteceksiniz ,
canim cok dogru soyluyosun gercekden oyle ben yaptim bi hayir demeyi bilseydim boyle olmmazdi taviz vermeseydim keske diyorum basdan cunku bunu yapmak gitgide daha zorlasiyo.evet cnm doktoruum oyuzden oyle dedi yani zaten huy diyip kestirip atmadi tavsiyelerde de bulundu.dediki 10 dediginden 9 unu yap dedi misal ispanak mi ayikliyosun oglun disarimi cikmak istedi birka oraya ispanagi cik bu zor bi istek degil ama komsudasiniz diyelim bi bibloyu istedi agliyo catliyo tabikide vermiceksin dedi cok aglarsa odalari gezdir baktin susmuyo eveine git dedieger ilk basda 1 saat aglar da sen onun deidigni yapparsan ertesi gun 5 ssaat aglama kapasiteleri vardir bunlarin miden delinir dedi.
canim sende bi cocuk gelisimcisi olarakdogru buldun mu doktorun deiklerini?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?