• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

19 Yaş - Tansiyon

Bence aile hekimine git, benimde çok sık olur bu durum.
Hem kansızlık var, hem de troitlerim hızlı çalışıyor. Ayrıca tansiyonum bi çok zaman çok düşüktür. Yani tesadüf ölçtürdüğümde 5/3 tansiyonum olup hemen ekgye aldıkları oldu. İdeal tansiyonum 9/5 gibi benim. Belki seninde düşüktür ve yükseldiğinde böyle oluyorsundur.
Aile hekimine bize anlattığın gibi anlat, bi kan tahlili yapar. Muhtemelen demir ve b12 başlar.

Son düzenleme:
Bende aile hekimine git, benimde çok sık olur bu durum.
Hem kansızlık var, hem de troitlerim hızlı çalışıyor. Ayrıca tansiyonum bi çok zaman çok düşüktür. Yani tesadüf ölçtürdüğümde 5/3 tansiyonum olup hemen ekgye aldıkları oldu. İdeal tansiyonum 9/5 gibi benim. Belki seninde düşüktür ve yükseldiğinde böyle oluyorsundur.
Aile hekimine bize anlattığın gibi anlat, bi kan tahlili yapar. Muhtemelen demir ve b12 başlar.

Bir sey sorabilir miyim? Tiroid hizli calisinca ne oluyor? Fiziksel bir belirtisi var mi siskinlik vs gibi? Annemde guatr vardi o yuzden babam hep panik yaoar benim icin bu kizin bogazi mi sis sanki, bi test yaptiralim der ama bisey cikmadi.

Aile hekimimiz kim bilmiyorum bile, annem hastanede calisiyor ordaki arkadasi olan doktorlara gidiyoruz hep. Su an hafif hafif bir bas agrim var. Tiroidden de iyice suphelenmeye basladim burda yazanlari okuyunca. Bir de troidde kalbin ustunde agirlik/agri gibi bir his oluyor mu? Su an kalbim aciyor gibi

20'ye girmeme az kaldi gerci 20 olsam bile tansiyon hastaligi icin cok erken degil mi? Isyan amacli soylemiyorum bilgi amacli soruyorum.

Ben de surekli bir yorgunluk hali vardi. En ufak seyde yorulurdum. Giyinirken yorulur mu bir insan? Ayaga kalktigimda cok siklikla gozlerim kararir dizlerimin bagi cozulurdu. Kapi calsa kapiya vardigim an bir yere tutunmasam bayilacak gibi olurum. Bu bayilma oncesi hali surekli basima gelir ama bi yere falan tutununca geciyor allahtan. Ozellikle banyo sonrasi, sicak suyun etkisi sanirim. Kendimi yatagin ustune atip bi 5 dk falan uzanmam lazim kendime gelmem icin. Ozet olarak boyle, B12 eksikliginden oluyor diye dusunuyordum ama internette arastirdim ve dusuk tansiyon diye bir hastaligin tum belirtilerini gosteriyorum. Cuk oturdu resmen. Ama tabi doktora gitmeden teshis koyacak degilim, sadece suphelendigim durum bu.

Hep uyusuk, yavas diye nitelendirildim. Halbuki karakterim cok haraketlidir.

Demin kendimi cok kotu hissediyordum ayakta duramadim oturdum, biraz gecti ama hala kotuydu sonra dedim anneme olcelim bi diye.Neyse, tansiyonumu olctuk 13e 8 cikti. Annem yuksek cikmis dedi 2 dk sonra tekrar olctuk 11e 7. Annem diyor ki tansiyonun normal kotu hissetmen ondan kaynaklanmiyor. Psikolojik o. Bir kere neredeyse bayilacaktim ama annem en ufak ise seyi bile yapmamak icin hastalik uyduruyorsun demesin diye kalktim 3 kere oturup kalka bulasiklari yikamaya calistim ama cok kotuydum. Kulaklarim falan uguldadi. Annemin dedigi sey psikolojik, sen yapmak istemedigin icin cok kasiyorsun kendini. Bi de ustune yarim saat kizdi bana.

Bence bir doktora gitmeliyim artik, ozellikle su sicak havalarda cok daha kotu oluyorum. Sicaga tahammulum pek yok. Sizce bu durum gercekten psikolojik midir? Tansiyonum da normal cikmis. Eger bu da degilse nasil bir sorunum var bilmiyorum :(

Tansiyonun gayet normal imiş,sadece demir bağlama testini,kan sayımını yaptır birde..
Kansız olabilirsin,buda vücut direncinin düşmesine neden olur..

Tansiyonun normal tam istenilen olcumde. Senin halsizligin buyuk bir ihtimalle demir eksikliginden kaynaklaniyordur git bi detayli kan testi yaptir canim

Bir sey sorabilir miyim? Tiroid hizli calisinca ne oluyor? Fiziksel bir belirtisi var mi siskinlik vs gibi? Annemde guatr vardi o yuzden babam hep panik yaoar benim icin bu kizin bogazi mi sis sanki, bi test yaptiralim der ama bisey cikmadi.

Aile hekimimiz kim bilmiyorum bile, annem hastanede calisiyor ordaki arkadasi olan doktorlara gidiyoruz hep. Su an hafif hafif bir bas agrim var. Tiroidden de iyice suphelenmeye basladim burda yazanlari okuyunca. Bir de troidde kalbin ustunde agirlik/agri gibi bir his oluyor mu? Su an kalbim aciyor gibi

Beni biraz yoruyor ama dışardan bakılıncada bende bir fark yok. Sadece çabuk yoruluyorum. Çok sık acıkıyorum çok yiyiorum ama yinede çok hızlı kilo veriyorum, kürdan gibiyim. bende her daim kansızlıkda olduğu için mesela ayağa kalkınca başımdan sanki kanlar aşağı akıyor gibi oluyor sıcak basıyor ve aynen dediğiniz gibi bi yerden tutana kadar geçmiyo bayılıcak gibi oluyorum. Bide her kalkışım da neredeyse, sık sık olur. Kansızlıkda bunları yapıyor. Daha önce emzirdiğim için ilaç almadım ama artık troit için ilaç kullanmaya başlıycam sanırım bende. 6 ayda 13 kilo verdim.

Tansiyonun gayet normal imiş,sadece demir bağlama testini,kan sayımını yaptır birde..
Kansız olabilirsin,buda vücut direncinin düşmesine neden olur..

Demirime de baktirmistim diye hatirliyorum ama sonucu haturkayamiyorum. Ona da baktiricam yakin zamanda. Normalde bu kadar kafaya takmam hastaliklarimi, hatta hastaneye gitmekten nefret ederim. Ama son bir kac haftadir artik biktirdi beni bu durum. Neyim varsa ogrenip bir an once cozum bulmak istiyorum.

Sekerime evde acken parmaktan bakmistik normal cikmisti.
Troidlerime de tekrar baktiricam ama onlar da normal cikti diye hatirliyorum.
Kan degerlerime de bir daha baktiricam, bunun disinda baktirmam gereken bir sey var mi?

Sağlığınla ilgili olan hiçbir şeyi asla hafife alma.
Kansızlık olabilir. Kan ölçümü yaptırmanı tavsiye ederim.
Bir de bizim iş yerinin periyodik muayeneleri vardı geçen hafta solunum testinde bende az seviyede nefes darlığı çıktı ben de hissediyorum zaten bunu. Bazen derin derin nefes alamama ve yorulma gibi.
Araştırırken keçi boynuzu pekmezine rastladım. Akciğer kanserini %90 oranında önlüyormuş ve nefes darlığına çok iyi geliyormuş. Hemen aldım. 1 haftadır kullanıyorum günde 1 tatlı kaşığı gerçekten psikolojik mi bilmem iyi geldi. Bunun dışında da bir sürü faydası varmış. Hem de doğal kimyasal olmayan bir besin. Denemek isteyen olur diye yazayım dedim.

Beni biraz yoruyor ama dışardan bakılıncada bende bir fark yok. Sadece çabuk yoruluyorum. Çok sık acıkıyorum çok yiyiorum ama yinede çok hızlı kilo veriyorum, kürdan gibiyim. bende her daim kansızlıkda olduğu için mesela ayağa kalkınca başımdan sanki kanlar aşağı akıyor gibi oluyor sıcak basıyor ve aynen dediğiniz gibi bi yerden tutana kadar geçmiyo bayılıcak gibi oluyorum. Bide her kalkışım da neredeyse, sık sık olur. Kansızlıkda bunları yapıyor. Daha önce emzirdiğim için ilaç almadım ama artık troit için ilaç kullanmaya başlıycam sanırım bende. 6 ayda 13 kilo verdim.

Ben de aynen boyleyim ya. Baya kilo verdim incecigim ama cok yemek yerim herkes sinir olur. Cikolata falan cok severim ama ona ragmen yagli bir vucudum yok. Antidepresan kullanip 62ye cikmistim hicbir sey yapmadan 53e falan dustum bi de ramazan su an 50 olmusumdur. Bu hastaligin zararlari neler? Ameliyat vs gerekir mi? Bogazda siskinlik yapar mi? (Ben kendimde gormuyorum ama biri soylemisti). Bir de ilaclar kilo aldirir mi?

Sağlığınla ilgili olan hiçbir şeyi asla hafife alma.
Kansızlık olabilir. Kan ölçümü yaptırmanı tavsiye ederim.
Bir de bizim iş yerinin periyodik muayeneleri vardı geçen hafta solunum testinde bende az seviyede nefes darlığı çıktı ben de hissediyorum zaten bunu. Bazen derin derin nefes alamama ve yorulma gibi.
Araştırırken keçi boynuzu pekmezine rastladım. Akciğer kanserini %90 oranında önlüyormuş ve nefes darlığına çok iyi geliyormuş. Hemen aldım. 1 haftadır kullanıyorum günde 1 tatlı kaşığı gerçekten psikolojik mi bilmem iyi geldi. Bunun dışında da bir sürü faydası varmış. Hem de doğal kimyasal olmayan bir besin. Denemek isteyen olur diye yazayım dedim.

Nefes darligi ara ara bende de olur. Keci boynuzunu nerden bulabiliriz ki? Tesekkurler cok :)

Demirime de baktirmistim diye hatirliyorum ama sonucu haturkayamiyorum. Ona da baktiricam yakin zamanda. Normalde bu kadar kafaya takmam hastaliklarimi, hatta hastaneye gitmekten nefret ederim. Ama son bir kac haftadir artik biktirdi beni bu durum. Neyim varsa ogrenip bir an once cozum bulmak istiyorum.

Sekerime evde acken parmaktan bakmistik normal cikmisti.
Troidlerime de tekrar baktiricam ama onlar da normal cikti diye hatirliyorum.
Kan degerlerime de bir daha baktiricam, bunun disinda baktirmam gereken bir sey var mi?

Demir bağlamaya baktırdınmı acaba,bu vücuttaki deponun azlığı demektir,eğer düşük çıktıysa tabi..
Beslenmene dikkat etmen lazım,bakliyat özellikle nohut fasulye yeşil mercimek tavsiye ediyor dr.
Kuru yemiş de yemen lazım biraz..
Onun dışında ne istenir dr zaten gerekeni ister tahlil için..

Demir bağlamaya baktırdınmı acaba,bu vücuttaki deponun azlığı demektir,eğer düşük çıktıysa tabi..
Beslenmene dikkat etmen lazım,bakliyat özellikle nohut fasulye yeşil mercimek tavsiye ediyor dr.
Kuru yemiş de yemen lazım biraz..
Onun dışında ne istenir dr zaten gerekeni ister tahlil için..

Ona baktirmadim sanirim ya, zaten cok anlamam bu islerden annem ilgilenmisti. Tesekkurler tavsiyeler icin :)

Bi de simdi aynaya baktim bana mi oyle geldi cok taktigim icin bilmiyorum ama boynum sis gibi geldi ya. Eger troiddense Bu sislik inmez mi? :(

Ben de aynen boyleyim ya. Baya kilo verdim incecigim ama cok yemek yerim herkes sinir olur. Cikolata falan cok severim ama ona ragmen yagli bir vucudum yok. Antidepresan kullanip 62ye cikmistim hicbir sey yapmadan 53e falan dustum bi de ramazan su an 50 olmusumdur. Bu hastaligin zararlari neler? Ameliyat vs gerekir mi? Bogazda siskinlik yapar mi? (Ben kendimde gormuyorum ama biri soylemisti). Bir de ilaclar kilo aldirir mi?

Hiç detaylı araştırmadım, ama eğerki çok yiyosan ve troit yavaşlasın diye ilaç veriyolarsa o zaman kilo alırsın. Yani normalden fazla yemek yiyen insalar alır kilo. Bi doktora gözükmeni tavsiye ederim.

Hiç detaylı araştırmadım, ama eğerki çok yiyosan ve troit yavaşlasın diye ilaç veriyolarsa o zaman kilo alırsın. Yani normalden fazla yemek yiyen insalar alır kilo. Bi doktora gözükmeni tavsiye ederim.

Doktora gitmem farz oldu artik zaten. Annemi ikna etmek kaldi bir tek geriye. Eger ilac verirse bana bunu aciklarlar heralde, yemene dikkat et kilo alabilirsin falan diye.

Doktora gitmem farz oldu artik zaten. Annemi ikna etmek kaldi bir tek geriye. Eger ilac verirse bana bunu aciklarlar heralde, yemene dikkat et kilo alabilirsin falan diye.

aynen canım zaten ilacın içinde de yazar.
Ayrıca bence anneni ikna etmek yerine aile hekimine bak
Onlarda cidden çok ilgileniyo en azından bizimki çok ilgili.
Daha önceki hastalıklarımı falanda soruyor. İnternetten bakabiliyosun, bi bak ve oraya git derim

aynen canım zaten ilacın içinde de yazar.
Ayrıca bence anneni ikna etmek yerine aile hekimine bak
Onlarda cidden çok ilgileniyo en azından bizimki çok ilgili.
Daha önceki hastalıklarımı falanda soruyor. İnternetten bakabiliyosun, bi bak ve oraya git derim
Troidin bazi belirtileri hala uymuyor aslinda ama, kafami fena taktim doktor da kotu bisey soyler diye odum kopuyor. En iyisi aile hekimime gitmek gercekten. Yardimlariniz icin cok tesekkur ediyorum :)

Keçi boynuzunu aktarlarda bulabilirsin ben o şekliyle almadım ben pekmezini aldım ben. Marketlerde bulabilirsin.
Pekmez de hic sevmem ama saglik yiycez artik :) cok tesekkurler

Demin annemle konustum, bogazinda sislik yok dedi, butun sorunlarimi saydim. Tahlil yaptircaz, butun degerlerime baktiricaz. Yardimci olan herkese cok tesekkur ederim :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Dediklerinizin aynısını bende de oluyor özellikle yaz aylarında. İzmir'in sıcağıda malum... Bir defasında evin içinde dizlerimin bağı çözülüp, gözlerim kararınca yerde bulmustum kendimi hatta hertarafımın titrediğini hissediyordum. Nörolojiye kadar çoğu doktora gittim hiçbirşey çıkmadı. Tansiyondan dediler, zaten bizim ailenin çoğunun tansiyonu düşüktür. Genelde 9'a 5 çıkıyor benimde. Ancak yinede çok önemsemiyorum düşük tansiyon kötü birşey değil; daha uzun ömür demek :)

Su an cok kafam karisti gercekten, tansiyonum normal ama bu hastakigin rum belirtilerini gosteriyorum, bas agrisi unutkanlik, surekli uyku hali, carpinti ensede agri (ama cok siddetli degil bende) vs. Ama demek ki baska bir sorun var. Ya da hicbir seyim yok.

Evet beslenmeye dikkat etmeyince cok daha kotu oluyor insan, ben yemek yiyemedigim zamanlarda tavan yapiyor durumum.
Bende tiroit hastasıyım yıllardır ilaç kullanıyorum bu belirtilerin aynısı bende de vardı canım,bunların yanı sıra deli gibi saç dökülmesi,sinirlilik ve biraz da kilo alımı zayıf kürdan gibiydim normalde hiç iştahım yok halada yok tiroit hormonlarım yavaş çalışıyormuş doktorum öyle söyledi.

Back
X