20'ye girmeme az kaldi gerci 20 olsam bile tansiyon hastaligi icin cok erken degil mi? Isyan amacli soylemiyorum bilgi amacli soruyorum.
Ben de surekli bir yorgunluk hali vardi. En ufak seyde yorulurdum. Giyinirken yorulur mu bir insan? Ayaga kalktigimda cok siklikla gozlerim kararir dizlerimin bagi cozulurdu. Kapi calsa kapiya vardigim an bir yere tutunmasam bayilacak gibi olurum. Bu bayilma oncesi hali surekli basima gelir ama bi yere falan tutununca geciyor allahtan. Ozellikle banyo sonrasi, sicak suyun etkisi sanirim. Kendimi yatagin ustune atip bi 5 dk falan uzanmam lazim kendime gelmem icin. Ozet olarak boyle, B12 eksikliginden oluyor diye dusunuyordum ama internette arastirdim ve dusuk tansiyon diye bir hastaligin tum belirtilerini gosteriyorum. Cuk oturdu resmen. Ama tabi doktora gitmeden teshis koyacak degilim, sadece suphelendigim durum bu.
Hep uyusuk, yavas diye nitelendirildim. Halbuki karakterim cok haraketlidir.
Demin kendimi cok kotu hissediyordum ayakta duramadim oturdum, biraz gecti ama hala kotuydu sonra dedim anneme olcelim bi diye.Neyse, tansiyonumu olctuk 13e 8 cikti. Annem yuksek cikmis dedi 2 dk sonra tekrar olctuk 11e 7. Annem diyor ki tansiyonun normal kotu hissetmen ondan kaynaklanmiyor. Psikolojik o. Bir kere neredeyse bayilacaktim ama annem en ufak ise seyi bile yapmamak icin hastalik uyduruyorsun demesin diye kalktim 3 kere oturup kalka bulasiklari yikamaya calistim ama cok kotuydum. Kulaklarim falan uguldadi. Annemin dedigi sey psikolojik, sen yapmak istemedigin icin cok kasiyorsun kendini. Bi de ustune yarim saat kizdi bana.
Bence bir doktora gitmeliyim artik, ozellikle su sicak havalarda cok daha kotu oluyorum. Sicaga tahammulum pek yok. Sizce bu durum gercekten psikolojik midir? Tansiyonum da normal cikmis. Eger bu da degilse nasil bir sorunum var bilmiyorum