19 yaşında evlenmek erken mi sizce?

Sizin kişiliğinize, olgunluk seviyenize, sosyal durumunuza bağlı olarak değişecek bir cevap.
Mesleğiniz var mı? Yoksa kesinlikle düşünmeyin evliliği, öncelikle okul ve bir meslek.
Sevgilinizin yaşı ne? Iletişiminiz ne durumda? Bunu taşıyabilir misiniz düşünün.
Benim kız kardeşim bu yıl evlendi 19 yaşında. Bir mesleği ve okulu var şuan. Şimdilik mutlu görünüyor bozulmaz inşallah hiç. Mesleği olmasaydı ailem bu evliliğe asla müsade etmezdi, ben buna rağmen erken bir evlilik olduğunu düşünüyorum.
Kendime bakıyorum 21 yaşındayım evlilik fikri çok çok uzak. Yaşayacak bir sürü başka şey var önümde diyorum. Sizin hayattan beklentiniz nedir?
Evliliği sınırsız sevişme özgürlüğü sürekli romantikli anlar falan diye düşünmeyin. Sorunlar olacak, ikiniz değilsiniz sadece aileler olacak onların yükümlükleri, ev yönetmek vs. Kolay bir iş değil. Göze alabiliyor musunuz bunları?

Kesinlikle erken. Ben 21,5 yaşındayım. Bundan 2-3 yıl önce senle aynı kafadaydım, çok da sevmediğim biriydi, neden bu kadar evlenmek istemişim diyorum o zamanlar. İyi ki karşımdaki benim kadar istekli değilmiş, yol yakınken bitti, sözlenelim vb diye ısrar ediyordum. Aklımı peynir ekmekle yemiştim galiba. Şimdi eskiden tanıdığım ve güvendiğim bir arkadaşımla çok güzel bir ilişkim oldu, onla mutluyum, ama en az 1,5 yıl evlenmeyi düşünmem, en az, çünkü okulumun bitmesine 1,5 yıl var.

mesleğim yok. konuştuğum kişi 24 yaşında. 2 buçuk seneye yakın öyle konuşuyoduk telefonda . o istemeye gelecekler. eğer gelirse.

Bu Devrin şartlarına göre 19 çok çok erken bir yaş , kayınvalidem 40 lı yıllarda küçük bir ilde doğmuş , 16 yaşına girer girmez evlendirmişler , o Zamanlar 20 li yaşlardaki kızlar evliliğe çok geç kalmış sayılırmış , ama çocuk yaşta gelin olduğu için de hakkını hiç savunamamış , ezilmiş de ezilmiş .

Ben 23 yaşında evlendim, yaklaşık 10 yıl evvel, şimdiki aklımla çok erken geliyor evlendiğim yaş bana ve o Zamandan bu Zamana dahi şartlar çok değişti ,
kızımın 19 yaşında asla evlenmesini istemem mesela, fakat senin içinde bulunduğun şartları bilmiyoruz , eğer evlilik için çok mecburi durumda değilsen , bekleyin birkaç yıl, olgunlaşın... bu kadar erken el içine girip , dertlere katma kendini derim , bir abla tavsiyesi :)
Hakkında hayırlısı olsun ...

okuyorum. ama bilmiyorum başarabilecekmiyim istediğim şeyi.

hiçbirşey için geç değil herkes diyorda. pişman oldum ama bakalım neler olacak çok okumak istiyorum aslında. ama başarabilecekmiyim bilmiyorum

O yaşta tek hayalim üniversite hayatını dusunmekti.meslek sahibi olup, paramı kazanıp ,arabamı alıp hayatımı yaşamak...o yasta hiç intihar etmeyi düşünmedim.
Lutfen sen de düşünme.

19_20 yasinda okumayi hedeflemek yerine evlilik hayalleri kuran tum kizlar bana hep basit gelmistir..cevremde o yaslarda evlenipte okuyup meslek sahibi olanlara hayiflanmayan yok.e bi zahmet sende dirsek curutseydin gelinlik evlilik pesine dusecegine diyorum.

Acilen kendine gel..delimisin ya?

mesleğim yok. konuştuğum kişi 24 yaşında. 2 buçuk seneye yakın öyle konuşuyoduk telefonda . o istemeye gelecekler. eğer gelirse.
Sadece telefonda mı konuşuyorsunuz
Nasıl tanıştınız ki? Kaldıki görüşme sayısı az sa yani 1-2 kez falan gördüğün biriyse hele fiziksel olarak değişmişte olabilir..
Zaten 19 yaş evlilik için çook erken.. Okuluna dön, birşeyler yap ama evlilik yaşı değil o yaş..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…