Haklısınız ama sadece onun kararı değil yani bende istiyorum onunla evlenmek hep o yanımda olsun gibi falan ama daha gencim belki benim göremediğim şeyleri siz görürsünüzde yazarsınız diye açtım konuyu kompleks meselesine gelince öyle bi insan olduğunu düşünmüyorum ama evlenince farklı yönleri çıkar ortaya belki bilemem tabi o üniversite okumuyor ama iyi bi işi var yani bilmiyorum sanırım evlenmiycem belki nişan söz falan olabilirSimdi sevgili kardesim, karnim cok ac ama yazmadan gecemedim, goruslerime katilmasan da yine de yazmak isterim.
1. Genel anlamda 19 evlilik icin cok yanlis bir yas. 19 yasindaki halinle yetiskin halin ayni olmuyor, 30 yasindaki halin 19 yasinda kafana yatan erkekle olmak istemeyebilir. Insan degisiyor, gelisiyor, duygulari, dusunceleri degisiyor, farklilasiyor. 19 yasinda daha hayata atilmamis oluyorsun, atilinca goruslerin degisecek, dusunceler duygulari da degistirir.yani evkizi olsan bile 19 evlenmek icin cok yanlis bir yas.
2. Universiteli bir insanin 19 yasinda evlenmek istemesini anlayamiyorum, evkizi olsan bir noktaya kadar anlayabilirim. Gezeceksin, arkadaslarinla takilacaksin, hayat dibine kadar yasama,gezme, eglenme caginda ne evlenmesi? Sen univeriste hayati varken, evlenip ne yapacaksin? Cidden istiyor musun? Senin aklinda yokken sevgilin istedi, degil mi? Yoksa senin konumunda bir genc kizin ciddi ciddi evlilik dusunecegini sanmam, bu sevgilinin fikri (yanlissam duzelt) Ben cozemedim zaten, neden etrafindaki seninle birlikte universiteyi deneyimlemeye gelmis, kendi cevrenden ve kafandan erkeklerden biriyle flort etmek aklina hic gelmiyor mu? yaninda olacak, kampuste el ele gezebilecegin biriyle? Haydi bunu da gectim, hayatini yasamalisin bence. degisik kluplere git, spora git....degisik seyler deneyimle.
3. Mezun ol, ekmegini al, kendine birey olarak tam guven, sonra secimin hala bu adamsa eyvallah. Kendi parani yemenin zevki hicbir yerde yok, calismaya baslayinca da biraz gez toz, kendi paranin keyfini cikar derim.
4. Simdi ayrica senin icin neden yanlis ona gelelim. Simdi bu adamin evlenmek istemesinin 2 sebebi olabilir, ya kadinlarin bu yasta evlenmesi onun cevresine gore normaldir; ya da senin gozun universitede iyice acilmadan seni kapatmak istiyordur. 1. durumsa zaten ayni kafada degilseniz iliskiniz bir sure sonra biter. 2.durumsa , adam senden daha az egitimli olmayi kompleks yapiyor olabilir, sana nasilsa evlendik diye okulu biraktirma dusuncesi olabilir; bunlar olmasa da senin yaninda her zaman kotu hissedecek. kendini gelistirmis , unv mezunlarindan daha bilgili vs vs yazmayin, bunlari gecelim, bu toplumda kadinin kendinden daha egitimli olmasini kaldiracak erkek sayisi cok az, bir sure sonra kompleks yapip seni ezmeye calisabilir, dikkat. Bir de kendi acindan bak, belki master, doktora yapacaksin, belki cok cok iyi bir konumda calisacaksin, o zaman adam komplekse girmese bile, sen kaldirabilecek misin? Universite bitirmis olacaksin, is seyahatalerine gideceksin belki,.....yani hayat gorusun, hayat stilin farklilasacak, farkli yone evrileceksin belki de, hala bu adami isteyecek misin? Simdi biz birbirimizi seviyoruz, ulan bu kadin ne sacmalamis deme, 10 yil sonraki halin benim yazdiklarimi dusunecek cunku.
En azindan okulunu bitir, is bul 1 yil calis, ondan sonra gercekten karar vermeye hazir bir birey oldugunda karar ver bence. katilmasan bile yazdiklarimi bir dusun derim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?