19 yaşında evlenmek

25 imde evlendim, Allah nasip ederse 28 imde anne olacağım.Ben mutluyum çok şükür.Ama 19 yaşındayken ki hallerimi hatırlıyorum da resmen çocukmuşum, üniversitenin tadını çıkarmak ve yurt eğlenceleri ile geçmeli bence o yıllar.Yarın öbür gün sana okuma bile diyebilir eşin, ama diplomanı ve mesleğine eline aldıktan sonra hiç birşey den korkma.Herkes sana düşüncesini , karşılaşabileceğin zorlukları yazmış bundan sonra seçim senin.

Tabi ki sekerim, senin gorusune de saygi duyuyorum ama bir de benim tarafimdan bak istedim.

Halam 50 yasinda, o da genc evlenmis. Halam universite mezunu, bankada calisiyor; esi lise mezunu, ticaret yapiyor. Arada ask bittikten sonra pronlemleri baslamis, ikisi de hic mutlu degiller. Zaman gecince farkliliklar belli olmaya baslamis. Adamin icten ice halami kiskandigini ya da ezik hissettigini dusunuyor ailemiz. O yuzden yazma ihtiyaci duydum.

Bence yine de bekle, pesinizde atli kovalamiyor, cok gencsin. Ekmegini eline alincaya kadar bekle en azindan derim.

Evliliği kolay bir şey sanıyorsan evlen gör derim. Ama sorduğuna göre az da olsa ereddüt ediyorsun demektir.
O yüzden diyorum ki sakın ama sakın önünde ki en az dört yıl evlenme.
23-24 bile bana göre erken o senin kararına kalmış artık.

Erkek arkadaşın kaçmıyor. Kaçarsa da seni yeteri kadar sevmemiş demektir.
Gençliğini ve kendi hayatını yaşa.

ben 23yasinda evlendim.. esime cok asiktm ve nisanliyken diyordum ki, keske 18imde filan tanisaydim onu.. ama evlendikten sonra oyle bi cendereye dustumki; nerden evlendim acelem neydi dedim.. yani aslinda bu sorunun cevabi yasadiklarina gore degisiyor.. ve tamamen sans, nasip.. mutlu olursan iyi ki erkenden evlenmisim dersin Allah in izniyle.. Allah korusun mutsuz olursan; niye bu yasta bu yukun altina girdim dersin..

ne acelen var yavrucum senin otur once okulunu bitir benim dustugum hataya dusme once okul sonra bi ise basla sonra evlenicekmisin napicaksan yap sakin erken evlenme 19 yas daha ne ki cocuksun sen daha

herkes kendinden örnek vermiş,ben de öyle yapacağım sanırım. 21 yaşımı bitirmemişken henüz üniversite öğrencisiyken evlendim. sınıfımdan da benzer şekilde benim yaşımda yahut bir yaş önce bir yaş sonra evlenen arkadaşlarım oldu. ama şöyle bir fark var ki biz genellikle eş seçimini yine üniversite öğrencisi olan eşlerimizden yana kullandık. yani eve geldiğimizde bütün gün çalışmış yorgun argın gelmiş klasik türk erkekleri gibi yemek yapmamızı çay meyve hazırlamamızı bekleyen eşlerimiz yoktu. bizimle beraber öğrenci olup da benzer cenderelerden geçtiğimiz ,eve benzer yorgunluklarla birlikte dönüp her işe beraber giriştiğimiz eşlerimizle yürüttük bu işi. demem o ki, farklılıklar ne kadar artarsa iki tarafın sabrı o kadar zorlanır okuyan eş durumlarında. senin ölçüp biçmen lazım, hepsinden önemlisi senin duygusal gelişimin vs de önemli. 19 yaşında olup da bir baltaya sap olamamış sorumsuz insanlar da var, türlü türlü yükleri sırtlanmış, hem okuyup hem çalışan ailesine bakan insanlar da. sen hangisisin?

Suan cok toysun, hem okur hemde hasretlige son veririm diyorsun, sevdiginde öyle diyor sanirim..ama ev sorumluluğu kolay değil. .

Ne acelen var ???

Cok amaaa cokkkkk erken evlilik icin...

bence de erken ama para veya sorumluluk değil sorun.
evleneceğin adam çöpsüz üzüm değil. ailesi, akrabaları, arkadaşları falan olacak ve sen o evin kızı değil gelini olacaksın. annenin evinde çok rahat yapabildiğin şeyler kayınvalide evinde yadırganabilir ve o yaşta bunun sebebini göremeyebilirsin.
ben insan ilişkilerini daha sağlıklı yürütebilmek açısından o yaşta evlenilmesini erken buluyorum, çünkü sonra çok yüz göz olunuyor.

24 yasindayim okulumu bitirdim ise basladim. Arkadasim da sen kadarken evlendi iki de cocuk yapti. O kadar hayattan bezmis duruyo ki. O degil de ben en cok ailelerinize kiziyorum hadi siz genclik hevesiyle sacmaliyosunuz aileleriniz de sacmalama kizim demiyo. Universite son sinifta evlenmek bile mantik disi.

19 yaşında evlenmek için
ya çok çok çok geçerli sebeplerin
ya da kafayı bir yerlere çarpmış olmak lazım...

ne evlenmesi be güzelim, bide hamile kalırsan okulu da bırakmak zorunda kalırsın, aldığın risk hayat boyu pişmanlığa neden olacak cinsten. Kendinden örnek veren ablalarını dinle, ben de etrafımda erken evlenip de iyiki evlenmişim diyeni görmedim. daha yaşın küçük, senin yaşlarındayken beni de isteyen olmuştu, iyi ki öyle bi hata yapmamışım, o zamanki düşüncelerimle şuankiler çok farklı. kendini tanımaya başlamadın bile henüz. Çok iyi biridir belki orasını bilemem, ama beklemeni öneririm. Nedir bu acele kızlarda onu da çözemedim ben. Hakkında hayırlısı

koşa kosa evleniyorsunuz ya onun yerine cinsel duygularinizi bastirin bence bir süre.çünku alelacele evlenenler bu yönden bi an once birlesmek icin evleniyor .sanki evlenmek bi basari ya

Evlenme cok erken universiteyi kazan once.Okurken babamizdan para isteyemiyoruz cekiniyoruz sen kocandan isteme.oku calis parani kazan.

buraya yazdığına göre sen bile daha emin değilsin demekki hem evlenmek konusunda hem de eşin olacak adamdan...

söze nişana ne gerek var?1 yüzük mü sizin aşkınızı belirleyen?

bir süre daha sevgili modunda takılın zira ikiniz için bir gelecek göremedim gibi...çünkü üniversite adamın görüşlerini hayata bakış açısını çok fazla değiştiriyor!!!!

ve ayrıca üniversitede bir laf vardır " liseden sevgilin varsa şimdiden yol ver " diye...çünkü lise aşkları üni de yürümüyor!!! yürütebilene de şaşırıyorum yani...arada görüş ayrılığı çok oluyor...

ki sen daha üniversiteye bile gitmeden "o lise mezunu üniversite okumadı ama..." diye başlayan cümleler kurmaya başlamışsın...

bu da bilinçaltın bile bu adamı kabul etmiyor demek oluyor!

Daha onunde pkulun varken boyle bir karar almak dogru olmaz doye dusunuyorum hem aceleniz nedir ki
hem o zaman zarfinda birbirinizi daha iyi tanirsuniz
ben 19 yasinda evlendim cok sukur ki beni hoc pisman etmicek bir insanla hayatimi birlestormisim ama herkz boyle sansli olmayabilir
burda pek cok uye olumli bakmamis okulunu okul evluluk geriden geldin

sanırım bu yaşlarda böyle düşünceler olabiliyor ya. forumda birini hatırlıyorum üni okurken evlenmek isteyen. fazla sevgiden oluyo bence bende erkek arkadaşımı tanıdıkca onunla aynı evi paylaşmayı istedim..ama anladım ki evliliğin de her anı güllük gülistanlık değil nasıl ki evde anneyle geriliyosun evliykende eşinle böyle olabilir üstelik sorumluluk sendeyken..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…