19 Yaşındayım Bekarım Hamileyim

4Hera

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2019
2
0
1
26
Merhabalar, konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum. Zor durumdayım ve fikir almak için siteye üyelik açtım. Sorunum şu henüz 19 yasında üniversite öğrencisiyim. 5 haftalık hamileyim. Erkek arkadaşım sorumluluğu almaya hazır. Maddi durumu gayet yerinde banada bebeğe de sorunsuz şekilde bakabilir. Bebeği de istiyor. Son kararı bana bıraktı. Lakin aramızda 11 yaş fark var ve ailemin ne ondan ne bebekten haberi var. Konuyu aileme açamam. Kaçarak evlensem daha sonra karşılarına çıksam sizce affederler mi ? Babam biraz katı bir insan o an ki sinirle anneme şiddet uygulayabilir, kardeşimin üstüne yürüyebilir. Ailem de dağılabilir bu olaydan sonra sizce ne yapmalıyım çok arada kaldım.
(Gerçekten zor durumda olduğum için fikir almak için geldim. Lütfen yargılamadan yaparken düşünseydin. Aklım almıyor bu yaşta nikahsız zina gibi şeyler yazıcak olan varsa her şeyin yeteri kadar farkındayım.) Bebeğimimi düşünmeliyim ailemi mi ? Anneme konuyu açarsam kesinlikle aldırmam için zorlar.

Hayatta insanın başına herşey gelebilir yargılamak bizlerede düşmez ama yaşında pek küçükmüş be güzelim.. eğer sevgiline güveniyorsan evlenin bebeğini doğur.. Ama güvenmiyorsan mecbur aldıracaksın ailenin bundan haberi olursa aşırı tepki verebilirler..

Hayatta insanın başına herşey gelebilir yargılamak bizlerede düşmez ama yaşında pek küçükmüş be güzelim.. eğer sevgiline güveniyorsan evlenin bebeğini doğur.. Ama güvenmiyorsan mecbur aldıracaksın ailenin bundan haberi olursa aşırı tepki verebilirler..

Teşekkür ederim. Sevgilimden yana sıkıntım yok ama annem içimi sızlatıyor.

Teşekkür ederim. Sevgilimden yana sıkıntım yok ama annem içimi sızlatıyor.
Yapacak bişey yok bu saatten sonra.. ya çocuğu aldırıp bişey söylemeyeceksin yada evleneceksin.. hakkında hayırlısı olsun

Seni yargilamak kimseye dusmez senin hayatin ama bundan sonraki adimlarini dikkatli at olur mu hakkinda hayirlisi olur insAllah. Allah yardimcin olsun.

11 yas büyük bir yas farkı ve 19 yas bu tarz durumlarda karar vermede oldukça erken bir yaş, bir buyugunle mutlaka durumu paylas dışardan bakan göz ve icerden senin durumunu yorumlaman cok farkli seyler sevdiğin adam gerçekten senin düşündüğün gibi biri mi, gercekten hayatını bu kişiyle mi paylasacaksin ve kaçtığında adamin tavırları degisirse bir bebekle bu hayata tutunabilecek misin? Bunlari dusunerek hareket etmelisin ve mutkaka durumu annenle paylas aldırsan da bu adamla evlensen de

Bir de kendini çıkmazda hissetme ölüm dışında bu hayatta her şeyin çözümü var, ailen de dagilmaz korkma, babandan korkuyorsan annenle mutlaka paylaş, anne bu evladını asla zorda bırakmaz asla diyemem diye düşünme belki ilk başta cok tepki verecek ama daha büyük bir hata yapmani engelleyecektir

Valla şu devirde kimsenin kimseyi yargılama ayıplama kınama gibi bir durumu olamaz keşke bişeyler yaşarken önlem alsaydınız erkek arkadaşınız da küçük değil 30 yaşında hani korunmasız ilişkiden çocuk olacağını bilir şuan aile diyorsunuz en mantıklısı diyecek bir seçenek malesef yok ailene açsan büyük dert çıkar aldırsan bir bebeğin sebebi kaçsan okuyormusun daha onu bile bilmiyoruz Allah yardımcın olsun

Bu kararı verirken bence önce şu soruların cevabını bulmalısın
-gerçekten o insanla evlenmek senin için doğru karar mıdır? O evlilik içine siniyor ve seni mutlu edecek bir evlilik olur mu?
-evliliğe hazır mısın
-anneliğe hazır mısın
-ileride geri dönüp baktığında pişmanlık yaşama ihtimalin nedir
Cevap bu soruların içinde. Bence eğer gerekiyorsa bebeği aldırmaktan da korkma. Hiç bir çocuk pişmanlıkların gölgesinde bir anne hak etmez. Hayatını çöpe atma emin değilsen o adamdan. Çünkü sonuçta doğmaya kendi karar vermemiş bir masumu da mutsuzluğuna ortak edeceksin. Asıl suçluluk bence budur

Cocuk aldirmak kolay karar değil fakat evlenmekte kolay bir karar değil.
Daha 19 yaşındasın evlenir evlenmez anne olacaksin belki okuluna devam edemeyeceksin. Suan eminim dedigin adam belki baska bir yuzunu gostercek vs.
Kac yildir berabersiniz. Gercekten eminmisin . İyi bir es iyi bir baba olur mu ?
Okuluna devam ettircek mi ?
Hos evlensende cocugu onceden yaptiginiz belli olacak ailende anlar bunu er geç.

Back
X