19 yaşındayım, evlenmek istiyorum birileri benimle konuşabilir mi?

Senin de başın sağolsun narmik anne. Annem 2-3 yıla istediğine göre ee bu bebek de gökten zembille inmiyor 9 ayı hesaba katmak çalışmaları da hesaba katmak lazım

Dert köşesini de bol bol okudum tatlım ama biri vardı bak 20 yaşında evlenmiş şu an 32 yaşında ve 5 çocuğu var işte o benim idealim Sen de çok yaşa canım :) bir çok kişiyi güldürdüm bu gece :)

Son düzenleme:

Güzel fikir.. Ya ben de evleneceğim diyorsam hemen bu yaza değil tabi ki 2 yıla anca biter.. Ya ben gelinliğimi bile çok zor seçerim benim evlilik hazırlığım uzun sürer :) Ben bu sürece girmek istiyorum sanırım :)

Eee o zaman ailelerinizle ağız aramadan biz evlenmek istiyoruz diye açık açık konuşun bakalım tepkileri ne şekilde olucak ...

Son düzenleyen: Moderatör:

canım ben bu kısmı anlamadım tatlım .baban sevgılının maddı durumunu mu takmaz yoksa,sıze her turlu maddı anlam da destek cıkar da bunu mu takmaz ?

burayı pek anlamadım tatlım .eger anlatmak ıstedıgın 2.sık ıse yani; sızın ıcın her turlu maddı destegı karsılaması ıse,dıyebılecegım tek sey var

baban kabul etse bıle sen buna sakın ama sakın ızın verme ! eger ılla destek cıkılacak ıse her ıkı aıle de destek cıkmalı .aksı taktır de tek taraflı sadece

senın aılen destek cıkmaya kalkarsa ,o esle vay halıne derım .cunku baban elını verırken kolunu kaptırır .sevgılın hatta sevgılının aılesı senın babana oyle guveneceklerkı

hıc bır sekıl de sorumluluk ustlenmeyecekler .nasılsa kızın babası yapar dıye dusunecekler .aman dıyorum canım sakın oyle bır hata yapmayın yuz vermeyın o kadar .

sonra forum da "esımın aılesı cok sorumsuz hıc bır yardımları yok "dıye konu acmakla mesgul olursun .

Eee o zaman ailelerinizle ağız aramadan biz evlenmek istiyoruz diye açık açık konuşun bakalım tepkileri ne şekilde olucak ...

İşte ben burada alıştırma yaptım Ailem de bu cevap yazanlar gibi karşı çıktıkça ne cevap veririm diye :) Önce sevgilime söyleyim de o bir konuşsun sonra buradan haber vereyim sizlere.. Ben kaçar iyi geceler teşekkürler

tamam o zaman canım ,hemen evlenmeyecek ısen bu surece gır zamanı geldıgındde de evlenırsınız tatlım

Her ikisi de canım. Tabi doğru söylüyorsun her ki taraf da durumu ölçüsünde elinden geldiğini yapacak yok öyle kaytarmaca

Evet canım sürece bir gireyim de içim rahatlasın Boyumun ölçüsünü alayım

Son düzenleme:

hahahahah berceste o 20 yasında kı evlı uyenın topıgını bana gonder sekerım .

evlılık umutlarımın yesermesını ıstıyorum ben de malum dert kosesın de bosanan bosanana

evlılıge karsı korkulu ve suphecı yaklasmaya baslar oldum

al bakalım boynunun olcusunu

zaten soz nısan tanısma evresıdır ılla evlılık olacak demek degıldır .

aslın da soz ve nısan cok bekletmek ıyı degıldır ama ,yasdan dolayımecbur bekleyeceksınız .

baktın olmuyor atartsın kafasına yuzugu

dedıgım gıbı canım ,aıleler destek cıkacak ıse ıkı aıle de cıkmalı ,sadece senın baban degıl .

sevgılıne de sakın anlatma "babam bıze hep destek cıkar yardım eder sorun etmez benım babam "deme .

erkek mılletı oyle kurnaz kı babana sırtını dayamasın sonra .yabancı damat dızısını bılırsın belkı

oradakı rusen gıbı valla babanın basına ıcguveysı olarak kalır benden soylemesı

Topiğin adı 3. ya da 4. bebeğine hamile olanlar canım Gebelik bölümünde

senin biyolojik saat azcik ileri gidiyo canim, azcik geri al
dur bi hele okul mokul bitsin.
19yas cok genc cok erken..

dogru insan dogru ortam dogru ZAMAN

şuan göremediğin gerçekler bir kaç yıl sonra sana ağır gelmeye başlar..
hani derler ya her şey yaşında güzel diye..şimdi yaşının gereklerini yerine
getirip kendin için yaşamaya devam et..kardeşimin eşi 18 yaşında evli ve kısa
sürede çocuk sahibi oldu..ama olana kadar çok sıkıntılar çektiler..en başta
kız yeğenim oldu onu kaybettik..zor aşamalardan geçti daha genç yaşında..
belki mutlu ama yaşayamadıklarına üzülüyor ister istemez..o yaşın gerektirdiği
şeyleri..sen başkası mutlu olsun,şöyle de olsun diyerek yaşarsan bir daha asla geri
gelemeyecek güzel yıllarını geride bırakırsın..okullarınız henüz bitmemiş,maddi
olanaklarınız oturmamış...ayaklarınızın üzerine basmanız gerekiyor öncelikle,iş hayatına
atılmanız...evlilik adı gibi durmuyor gerçekten..30 yaşıma geliyorum ama onun sorumluluğu
hiç o yaşlarda düşündüğüm gibi değil..şimdi daha bir gözü karasın ama çok yıpranırsın şu
duygularınla karar verirsen...

sadece konu sahibinin yazdıklarını okudum belki dediğimi demiş olan vardır şimdiden özür dilerim

çocukla evlilikle meşgul oluyorlar demişsin ve bu lafını kesinlikle yaşının küçüklüğüne bağlıyorum ben kırılma sakın bana...
ama çocuk meşguliyet için yapılcak ya da anneni babanı eğlendirsin , başkasının yerine konsun diye yapılcak bir şey değildir öncelikle bunu belirteyim.
zaten böyle düşünen biri kesinlikle çocuk yapmamalıdır.
çocuk hayatın bir kısmında meşguliyet değil hayatın ta kendisidir. kendi hayatından vazgeçip onun hayatını inşa etmektir. ki senin ona sağlayabileceğin ne olabilirki? çocuk maneviyattan çok maddiyattır... bunda 5-6 sene sonra üni bittiğinde ona güzel bir hayat sunabilirsin ama şimdi hiçbirşey veremezsin. bence önce bunun farkına var.

ikinciside 20-21 yaşında üni okuyan bir erkek arkın var evlenmek için birlikte geçen zamanınıza değil gerçekten iyi bir eş , iyi bir baba olabilecek mi onu düşün ?
şuanda evet evlenir belki seninle ama ilerde ben şunu yapıcaktım bana sorumluluk yükledin diyede hayatını zindana çevirebilir. ayrıyetten sen hamileyken çalışıp sana bakabilecek mi?? devlet henüz üniversitede çocuk doğuranlar için burs sağlamıyor.

senden sadece 6 yaş büyüğüm ve inan sadece son 1,5 senede oldunlaştım ve aklımda bazı şeyler oturdu. eski sevgililerimi gözümün önüne getiriyorumda ne aptalmışım! iyiki ünide evlilik kararı almamışım diye şükrediyorum.

bence herşey zamanında güzel önce okulunu bitirip ekonomik özgürlüğünü eline al gerisi sırayla gelirr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…