Doğuma Hazırlık 2+1 evlerde bebek odası yapamamak...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

bölünebilecek kadar büyük değil maalesef bi süre yanımızda idare edicem daha sonra oturma odasını kaldırıcam galiba,belkide evi değiştiririmkaydirigubbakcemile3

benim ev de 1+1

bebegin herseyini yatak odama koyuyorum, aslinda kücükken o kadar cok seye de ihtiyaci yok. bir besik koydum zaten baska neye ihtiyaci var ki? bence yeter, sikistirsan bebek odasi bile yapabilirsin 2+1 eve.

en güzeli oturma odanı bozup orasını bebek odası yapmak canım..
benim evimde 2+1 ve ben oturma odamı bozdum, şimdi bebek odası yapıyorum..
bebeğimden bir oda daha kıymetli değil..
hem o kadar çok eşyaları olacak kii.... (bezidir, battaniyelerdir, giysileridir filan)
bunları koyacak yerin varmı ilk önce öyle düşün..
şuan salonumu kendime göre düzenledim, çok da güzel oldu.. misafir odası gibi bir yer saçma zaten..
önemli olan benim.. evimin en güzel yerinde benim oturmam daha normal değil mi sence?
onun için hiç gözümü kırpmadan oturma odasındaki eşyaları verdim birisinee.. sadece küçük bir koltuk kaldı.. hafta sonu odamızı boyuycaz ve eşyaları gelecek.. oda hazırlamak bile çok keyifli..:))
bana sorarsan hiç o sıkıntıya girme ve oturma odasını boz derim...

canım bizimde ewimiz çok küçüktü hatta beşiğe bile yer bulamadık çok üzüldüm bizde yeni ewe çıktık şuan ayrı odası mobilyası var çok güzel bi duygu misafirlerimide rahat rahat ağırlıyorum hem benim doğumdan iki gün sonra taşındık ailem akrabalar yardım ettiler sağolsun

ayh kızlar kafamı allak bullak ettiniz kocaya patlıcam akşama bin tane fikirle adamı dellendircem genekaydirigubbakcemile5

Merhabaa,
Malesef bende bebek odası yapamıyorum. Portatif yataklardan aldım. Onu kendı odamıza koyucaz. Zaten bence ılk bır sene ıcın bebek odası co kgereklı degıl. Bebek bisey anlamayacagı icin sırf kendın ıcınde bı odaya gerek oldugunu dusunmuyorum. Ama bız kendı odamıza bebısın karyolasını ve ufak guzel duvara monte edılen raflardan koymayı planlıyoruz. Yine bı kosesı olacak. Idare edicez artık .Seneye ev degısıgıklıgı yaptıgımızda odasını almayı planlıyoruz. Ya aslına bakarsanız saglıklı dogmaları herseyden daha onemlı. Bebek oası yapılır bısekılde bosveer arkadası mtakma boyle seylere kafanı
Sevgiler,
saglıklı dogumlaaar,

valla benim ev 3+1 kızımın bi odası olabilcek durumda ama benhenüz ona oda yapmayı düşünmüyorum en azından ilk yıl kendi odamda yatırmayı düşündüğüm için park yatak aldık çok da güzel oldu..ilk zamanlar benim yanımda olması daha ii diye düşünüyorum..o yüzden şu oda işine çok takılmayın ya doğduktan sonra yanınızdan ayırmak istemezsiniz:)biraz büyüsün odasını öle yaparım artık..
madem misafir odası diye bi odan var bende arkadaşlara katılıyorum çok istiyorsan o odayı değerlendir..başka bi seçenek de ev değiştirmek:)))

şu park yatak ve katlanabilir yatakları çok merak ettim bi google'dan bakiiim...

valla 2+1 evler sorun oluyor. Benimde öyle. Kendi evimiz daha doğrusu kayınvalidemlerin evi onlar başka bir yerde yine kendi evlerinde oturuyorlar bizde buraya yerleştik. Aslında en başındna burayı satıdaha büyük bir yere taşınsak iyi olurdu da bu eve çok masraf yapıldı. Ayrıca ailem başka şehirde ve hamile değilim ama olduğu zamanda baya insan gelecek memleketten felan kalmaya.. Gerçi fazlada kalamaz kimse ama aynı şehirde herkesin evi varsa hiç sorun değil. Ben oturma odamı bozucam.. Zaten ileriyi düşünürek bir tek açılan koltuk aldık oturma odasına bir de bilgisayar masası ve benim bilgisayarım var. Koltuk duracak çünkü evde tek açılan koltuk bu. Ayrıca ilk zamnlar beşik odamızda olcak eşim işe gideceğinde uykusuz kalmaması gerekeceğinden bazen odada yatabilir.. Ayrıca çocuk odasında ytacağı zaman oturup emzirmek için de o koltuk baya işe yarar. Zaten bunu da atarsak hiç yatacak yer kalmıyor kimseye. Bilgisayar masası gidecek eşimin işyerinde ki odasına bilgisayarda öyle. Lcd tv de salona gidecek. Bilgisayar masasının yerine yatağını, tv nin yerine dolap ve şifonyerini koycam.. Çok kafa patlattık eşimle şimdiden ve ancak böyle çözüm bulduk... Tek kafasızlığım salondaki koltukları açılan tarzda almamak oldu... ılerde belki 3+1 e geçeriz..

bızım ewde 2+1. bı yatak odası bı salon bıde hobi odası wardı ewde. hobi odası su an bebek odası oldu. oturma odası ve salon ayrı ayrı yapmadım hıc. evı kullanan evde yasayan benım gelen mısafır ıcın ayrı bı oda kapatma fıkrı bana oldum olası ters geldı. bu yuzden ucuncu odamız bebek gelene kadar hobi odası olarak kullanıldı. kıtaplık bı koltuk bı televızyon spor aletlerı falan vardı ıcerde. su an kızımızın odası :)

cnmben de senn gbydm salon yatakodası bde küçük oda vardı ktaplık ütüamsası vss ben ben ne yaptmmm onları anneme yolladmdaynamadm oğluma çok şirin bi odayaptm amaiikiyapmşm her bakşta içim gidio..ama 40mız çıkana kadr anneciğim salonda halının stnde yatmk zorndaydı şuan da gelnce malesef salonda koltukta yatıo ve koltuğum çöktü nerdeyse:))deforma oldu..:)genede iikiyapmşm benm ailem uzak biaçre blcaS ARTIK

benimde aynen bir orta boy odam var çok büyük değil şimdilik burada biz oturuyoruz tv bilgisayar masası felan bu odada ve birde açılan koltuk var.. Benimde ailem şehir dışında ama kalmaya ilk birkaç gün akrabalardan da gelen olur. Ben odada ki tv yi salona taşıcam bilgisayar masası da gitcek mecburen bir tek açılan koltuğu bırakcam. Hem misafir hemde benim çocuğu emzirmemde iyi olr otururum diye.. Birde eşimin erken işe gitmesi gereken zamanlarda çocuk benim odamdayken uykusuz kalmasın diye yatması için.. Artık hem bu koltuğu açar hemde salona yer yatağı yaparım kalacaklar için napıyım çünkü yatak odamda ancak küçük bir beşik koyacak kadar yer var ve gardrobumuza bizim eşyalar zor sığıyo çocuğunkileri hiç sığdıramam öyle böyle mecburen ilk aylar idare edilse bile yapılacak sığamayız. En başından olsun bari bende doya doya bebek odası yapayım dedim en mantıklısı bu...

biz de 2+1 evde büyümüştük.iki kız kardeş aynı odada iyiydi problem olmadı yalnız ufak erkek kardeş gelince oda kalmadı.

bebekken problem yoktu beşiği yatak odasındaydı ama yavrucum aklı biraz ermeye başladığında(3-4 yaş) iki koltuğun köşesinde oluşan küçük bir alana minderini, oyuncaklarını götürmüştü, salon duvarına beğendiği kendi yaptığı resimlerini yapıştırmıştı, benim odam burası diyordu.
sürekli kişisel eşya bulup odam burası diyip köşeye yığmıştı.

Sonra 4 odalı bir eve taşındık ne kadar mutlu olmuştu:)Şimdi kızlardan biri evlendi, öbürü şehir dışında okuyor.Bizim oğlan bir odada uyuyor, bir odada ders çalışıyor bir odada bilgisayar oynuyormuş:))artık her yer onun.

Ben ama hatırladıkça üzülüyorum onun iki koltuk arasını göstererek "benim de odam var bakın" dediği zamanları.
Misafir odasından vazgeçmek en doğrusu olacak, bu ufaklık misafir değil çünkü, inşallah uzun yıllar sizinle olacak, ayrı bir mekan onun hakkı imkanınız varsa hiç düşünmeyin, fazla mobilyayı ihtiyacı olan birine verin satın vsvs.

canım merhaba misafir odanı bebek odası olarak düzenleyebilirsin fazla eşya değiştirmeden bende misafir odasını yaptım bebek için bir park yatak aldım zaten o odada bir şifonyer vardı onu kullanıyorum eşyaları için.bebeğim osaında seninde oturabileceğin yada uzanabileveğim bir yer ve tv ii olur ilk zamanlarda bebek sık sık uyanıyor uzun süre emmek istiyor senin içinde ii olur

Arkadaşlar çok güzel fakat birde söyle düşünün.. Bebek ve anne çok yakın.. Bebek ilk 6 ay sürekli bu şekilde yatarsa anne kokusundandan dolayı sonra kendi yatağına yatmıyor.. Benim yenim 1.5 yaşında yengem alıştıramadı kendi beşiğine.. Koynunda hala...ağlıyor..Bence bağımsız olması bebeğin daha iyi.

Haklısın. Altı ay yatırmam zaten böyle, bu ilk günlerde lazım. Sonrasında kapanabiliyor sanırım beşik. Yabancı bir sitede gördüm benzerini. Bir Alman sitesi, Türkiye'de satış yapan sitelerde hiç rastlamadım.

öyle diyorsunda canım, yengen kolunda yatırmıştır muhtemelen. bebek kendi yatağında yatmamış oluyor öyle olunca. ama bu tür bi yatakta bebek yine kendi yerinde oluyor. benim bebeğimin yatağı tekerlekliydi ve gece yatarken hep yanıma çekip ön çeperini indiriyordum beşiğin, yani tek bi yatak gibi oluyorduk. emzirip yerine koyuyordum. yataktan kalkmadan alıp koymak çok rahat oluyor.böyle olunca hiç bizim yatağımızda uyuyakalmadı. ve kendi yatağına alıştı.

Güzelim sen nasıl bir yatak kullandın. Markasını, modelini filan söyleyebilir misin? Ben de ilk aylarda öyle kullanmak istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…